English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#62126 Re: English Premier League
Još par transfera koji bi mogli kliknuti;
Kevin iz Shakhtara u Fulham. Za njih rekordan transfer.
Brobbey iz Ajaxa u Sunderland.
Kevin iz Shakhtara u Fulham. Za njih rekordan transfer.
Brobbey iz Ajaxa u Sunderland.
- drug_profi
#62127 Re: English Premier League
Pa dobro nisam znao da ti je Gerrard najboji jaran i da sa tobom dijeli svoje muke.Osmi Socrates wrote: ↑01/09/2025 23:14 Ti očigledno ne znaš o čemu pričaš, i teško je onda pričati sa takvim ljudima.
Sam Gerrard ne poriče da je podnio transfer request. Poslije je priču prilagodio, pa govori da je transfer request podnio jer je htio Liverpool natjerati da pokaže namjeru da stvori šampionski tim.
Sad, da li je to istina ili ne, ne znam, ali je isto tako istina da je nakon podnošenja zahtjeva dobijao smrtne prijetnje, prijetnje porodici, javno paljenje njegovog dresa je bila pojava u Liverpulu, itd. Pa je možda odlučio da se ne zajebava.
Šta je istina, on zna. Ali je sigurno istina da je podnio transfer request, ne jednom, nego dva puta sigurno.
Sam klub je tada već govorio o neminovnosti njegovog odlaska, javno, u novinama.
Postoji i precizan datum podnošenja jednog zahtjeva. 5. jun 2005.
Ja samo citam zvanicne objave, ne bavim se tracevima.
Sve 5.
I šta je trebao LFC uraditi?On je u svojoj autobiografiji i kasnijim razgovorima otvoreno rekao:
da je bio frustriran situacijom,
da je zaista predao zahtjev, ali da se vrlo brzo predomislio,
i da mu je to bila najveća greška u karijeri jer je vidio reakciju navijača i shvatio koliko mu znači Liverpool.
Dakle:
2004. godine – razmišljao o odlasku, ali nije predao službeni zahtjev.
2005. godine – jeste predao transfer request, ali ga je povukao unutar 24 sata i ostao u Liverpoolu.
- MarlboroGold
#62129 Re: English Premier League
Mogao je Newcastle da izgubi Wissu u zadnjim sekundama. Navodno su 30 sekundi prije kraja završili sve papire i dobili zeleno svjetlo
-
Karikaturist
#62130 Re: English Premier League
I sta ce Pool igrati sa dva napadaca?
Ono sezona jest duga ali cisto sumnjam da i jedan od novih napadaca zeli biti na klupi.
Ono sezona jest duga ali cisto sumnjam da i jedan od novih napadaca zeli biti na klupi.
- Pandakonda
#62131 Re: English Premier League
Ekitike voli vise igrati lijevo u napadu tako da bi napad mogao izgledati Ekitike - Isak - Salah. Obzirom da se igra na 4 fronta sigurno ce biti mjesta za obojicuKarikaturist wrote: ↑02/09/2025 08:03 I sta ce Pool igrati sa dva napadaca?
- Logovan
-
Osmi Socrates
#62133 Re: English Premier League
Potrošilo se više od tri milijarde funti. I dalje nije jasno kako nakon toliko potrošenog novca Liverpool ulazi u sezonu sa odbrambenim pitanjima, Arsenal nema lijevo krilo i vjerovatno će imati kreativnih problema (možda je ovo i do Artete), Chelsea trenutno ima problema sa napadačima, Cityju sredina terena škripi, United...previše za nabrajati. Oni imaju četiri golmana, i jedan je plaćen preko osamdeset miliona, a sjediće na klupi u najboljem scenariju.
Sve uzevši u obzir;
Najbolja odbrana - Arsenal
Najbolja sredina terena - Liverpool
Najbolji napad - Liverpool
Liverpool bi trebao uzeti titulu.
Leeds bi trebao ispasti, jer nisu ništa potrošili. Wolverhampton, možda. Burnley.
Tottenhamu bi uspjeh bio da završe u top 8.
Sve uzevši u obzir;
Najbolja odbrana - Arsenal
Najbolja sredina terena - Liverpool
Najbolji napad - Liverpool
Liverpool bi trebao uzeti titulu.
Leeds bi trebao ispasti, jer nisu ništa potrošili. Wolverhampton, možda. Burnley.
Tottenhamu bi uspjeh bio da završe u top 8.
Last edited by Osmi Socrates on 02/09/2025 13:41, edited 1 time in total.
-
Osmi Socrates
#62134 Re: English Premier League
Iraola je najbolji transfer kojeg se niko nije sjetio.
-
1Dante1
#62135 Re: English Premier League
Cega druze, maraka?Osmi Socrates wrote: ↑02/09/2025 13:28 United...previše za nabrajati. Oni imaju četiri golmana, i jedan je plaćen preko osamdeset miliona
-
Osmi Socrates
#62136 Re: English Premier League
Dobro, tu sam pretjerao, ali oko Onane je sve pretjerivanje, pa ne treba ni začuditi ovo moje.
Svejedno, kad se uzme u obzir da je Donnarumma koštao City ispod 30 miliona, onda je plaćanje Onane nerazumljivo bilo kojem zdravorazumnom čovjeku. Al' eto, možda ga uvale u Tursku do kraja njihovog prelaznog roka. Ili Arapima?
Svejedno, kad se uzme u obzir da je Donnarumma koštao City ispod 30 miliona, onda je plaćanje Onane nerazumljivo bilo kojem zdravorazumnom čovjeku. Al' eto, možda ga uvale u Tursku do kraja njihovog prelaznog roka. Ili Arapima?
-
MMM1977
#62137 Re: English Premier League
Predobro
- vaučer
#62138 Re: English Premier League
Bit će zanimljiva sezona. Liverpool jači na papiru, trebaju se uigrati i imaju manje opcija sa klupe u napadu. Arsenal ima dubinu, fali im top kvalitete i najveći problem im je Arteta koji nema muda. City djeluje kao da su pregorili s Guardiolom, na papiru dovoljno jaki da osvoje naslov. Chelsea nemam pojma više ni tko igra za njih, mogu završiti bilo gdje od 2-12 mjesta. Spursi će biti u borbi za LP, Newcastle također. Možda napokon netko iz Championshipa ostane u PL ove sezone.
- BHF_Manijak
#62139 Re: English Premier League
Arsenal ce i dalje imati problem sa kreacijom i sa realizacijom. Gyokeres nije nuzno los napadac, ali nikako za Arsenalove igre.
Gyokeres bi recimo idealan Newcastleu bio. Arsenalu je trebao neko poput Ekitikea, Alvareza, Firmina...
I dalje imaju problem lijevog krila, Eze to nije.
Nakrcali su veznjaka, a nigdje kreativnosti.
Odbrana im je najstabilniji dio tima. Saka je klasa, ali po svemu sudeci vrlo sklon povredama i nazalost mislim da nece zbog toga nikad puni potencijal razviti. Jebu ga loze opasno, a tek 22-23 godine.
Gyokeres bi recimo idealan Newcastleu bio. Arsenalu je trebao neko poput Ekitikea, Alvareza, Firmina...
I dalje imaju problem lijevog krila, Eze to nije.
Nakrcali su veznjaka, a nigdje kreativnosti.
Odbrana im je najstabilniji dio tima. Saka je klasa, ali po svemu sudeci vrlo sklon povredama i nazalost mislim da nece zbog toga nikad puni potencijal razviti. Jebu ga loze opasno, a tek 22-23 godine.
-
Osmi Socrates
#62140 Re: English Premier League
Gyokeres je bio u Championshipu, i, iako je bio više nego dobar u Coventriju, indikativno je da se niko od Premijer Ligaša nije zaletio za njega. Istina je da je razvalio u Portugalu, ali...
Može li isto uraditi on a cold rainy Monday night in Stoke...

Može li isto uraditi on a cold rainy Monday night in Stoke...
-
MMM1977
#62141 Re: English Premier League
I Darwin je razvaljivao po Portugalu, ne mora ništa značitiOsmi Socrates wrote: ↑02/09/2025 16:58 Gyokeres je bio u Championshipu, i, iako je bio više nego dobar u Coventriju, indikativno je da se niko od Premijer Ligaša nije zaletio za njega. Istina je da je razvalio u Portugalu, ali...
Može li isto uraditi on a cold rainy Monday night in Stoke...![]()
![]()
-
1Dante1
#62142 Re: English Premier League
I Andy Kerol je razvaljivao....
- SmokingMan
#62143 Re: English Premier League
I Vadry je doslovno došao sa pašnjaka, pa napravio priču za filma. Najbolji underdog player kojeg pamtim.
-
Osmi Socrates
#62144 Re: English Premier League
Vardy je otišao u Cremonese. Istinska PL legenda. Igrao u sve četiri lige Engleske i uzeo PL titulu.
Dele Alli je isto imao zanimljivu priču. Iz nižih liga i ekspresno do Tottenhama i engleske reprezentacije. Dok nije pukao na živcima. Zadnje što se zna za njega je da je odigrao jednu utakmicu za Como, dobio crveni u utakmici protiv Milana, i on i klub se dogovorili da prekinu ugovor.
Dele Alli je isto imao zanimljivu priču. Iz nižih liga i ekspresno do Tottenhama i engleske reprezentacije. Dok nije pukao na živcima. Zadnje što se zna za njega je da je odigrao jednu utakmicu za Como, dobio crveni u utakmici protiv Milana, i on i klub se dogovorili da prekinu ugovor.
- SmokingMan
#62145 Re: English Premier League
Roditelji znaju upropastiti djecu.
- MarlboroGold
#62146 Re: English Premier League
Artetin problem je sličan kao i Pepov samo što je Artetina ekipa stabilnija i nema previše oscilacija.
I jedna i druga ekipa su robotizirane do te mjere da ne dozvoljavaju igračima slobodu. Bio bi Arsenal dosta kreativniji u napadu da ima te slobode koju ne mogu ispoljavati. Eventualno to dozvoljava donekle Saki i Martinelliju, ali i oni djeluju kao roboti vrlo često. O veznom redu da ne govorim.
Ovo je ono što mene kod Artete najviše nervira i to je krenulo sa povredom Odegaarda i Sake prošle sezone i nikako da se toga otarase. Ugušio je igrače slično kao što je Pep ugušio Fodena i još neke koji su prvih par sezona ubijali na terenu.
Mislim da će i Eze dobiti sličan tretman možda ne u ovoj sezoni, ali od naredne gotovo sigurno.
Koliko je Arteta dobar Arsenalu u smislu stabilnosti i dobre strukture na terenu koja nam je nedostajala skoro 2 decenije u prošlosti toliko nedostaje i ono što nas je krasilo od Wenger ball do ostalog. Arsenal djeluje previše dosadno na terenu. Svide mi se tek kad prime prvi gol pa ganjaju nedostatak. Kad povedu od prvog gola do svakog sljedećeg sve je ista ta robotizirana igra. U 90% slučajeva znam šta će koji igrač uraditi osim eventualno Sake.
I jedna i druga ekipa su robotizirane do te mjere da ne dozvoljavaju igračima slobodu. Bio bi Arsenal dosta kreativniji u napadu da ima te slobode koju ne mogu ispoljavati. Eventualno to dozvoljava donekle Saki i Martinelliju, ali i oni djeluju kao roboti vrlo često. O veznom redu da ne govorim.
Ovo je ono što mene kod Artete najviše nervira i to je krenulo sa povredom Odegaarda i Sake prošle sezone i nikako da se toga otarase. Ugušio je igrače slično kao što je Pep ugušio Fodena i još neke koji su prvih par sezona ubijali na terenu.
Mislim da će i Eze dobiti sličan tretman možda ne u ovoj sezoni, ali od naredne gotovo sigurno.
Koliko je Arteta dobar Arsenalu u smislu stabilnosti i dobre strukture na terenu koja nam je nedostajala skoro 2 decenije u prošlosti toliko nedostaje i ono što nas je krasilo od Wenger ball do ostalog. Arsenal djeluje previše dosadno na terenu. Svide mi se tek kad prime prvi gol pa ganjaju nedostatak. Kad povedu od prvog gola do svakog sljedećeg sve je ista ta robotizirana igra. U 90% slučajeva znam šta će koji igrač uraditi osim eventualno Sake.
-
LSD
#62147 Re: English Premier League
Jedina razlika je u tome sto je Pep osvojio 6 titula EPL, LP i kamion nekih kupova...dok se njegov wannabe klon zadovoljio sa jednim kupom za 6 godina rada u Arsenalu.MarlboroGold wrote: ↑03/09/2025 08:25 Artetin problem je sličan kao i Pepov samo što je Artetina ekipa stabilnija i nema previše oscilacija.
-
challmander
#62148 Re: English Premier League
Razlika je sto je Pep preuzeo sampionsku ekipu dok je Arteta preuzeo ekipu u raspadu i klub koji nije prije toga 3 godine u top 4 zavrsio.LSD wrote: ↑03/09/2025 17:39Jedina razlika je u tome sto je Pep osvojio 6 titula EPL, LP i kamion nekih kupova...dok se njegov wannabe klon zadovoljio sa jednim kupom za 6 godina rada u Arsenalu.MarlboroGold wrote: ↑03/09/2025 08:25 Artetin problem je sličan kao i Pepov samo što je Artetina ekipa stabilnija i nema previše oscilacija.
- Edin H.
#62149 Re: English Premier League
Zbog tih nekakvih “nekada bilo sad se spominjalo” praistorijskih uspjeha Sheikh Mansour i Abu Dabi United Group vjerovatno još nisu najurili Pepa.LSD wrote: ↑03/09/2025 17:39Jedina razlika je u tome sto je Pep osvojio 6 titula EPL, LP i kamion nekih kupova...dok se njegov wannabe klon zadovoljio sa jednim kupom za 6 godina rada u Arsenalu.MarlboroGold wrote: ↑03/09/2025 08:25 Artetin problem je sličan kao i Pepov samo što je Artetina ekipa stabilnija i nema previše oscilacija.
Da su Abramović i Todd Boehly tako radili Mourinho bi još uvijek bio manager Chelsea
Ne valja ti to Mansoure
- ultima_palabra
#62150 Re: English Premier League
Arteta je vjerovatno dosegao svoj trenerski maksimum, tesko on moze nesto bolje od ovoga trenutno.
Pep je Pep, ali izgleda da nije dobar izbor kad treba raditi smjenu generacija. Ne dajem ni jednom ni drugom jos puno na trenutnim poslovima.
Pep je Pep, ali izgleda da nije dobar izbor kad treba raditi smjenu generacija. Ne dajem ni jednom ni drugom jos puno na trenutnim poslovima.