drug_profi wrote: ↑01/09/2025 11:05
darius_maximus wrote: ↑01/09/2025 10:58
Po čemu je upravu?
Igrači imaju ugovore na određeno i znaju da je njihov život takav.
Nekoliko godina u jednom mjestu, pa ideš u sljedeće.
To, u zamjenu za desetine i stotine miliona EUR, slavu, itd.
Ovo što Owen govori je "kada klub daje otkaz igraču, dužan mu je sve isplatiti, u skladu s ugovorom, ali kada igrač odluči ići, onda je OK da samo iznudi odlazak time što neće ispoštovati ugovor"?
Klub i dalje mora poštovati sve svoje obaveze i isplaćivati plate u tom slučaju?
Ja ne kontam kako navijači mogu podržavati ovakvo ponašanje igrača prema klubovima, jer će se sutra ovo isto desiti i njima.
Sad se Salah, Yamal, Vinicius nešto uvrijede i kažu "vizija i stanje kluba nije u skladu s onim što mi je obećano, ja hoću da idem" i samo prestanu dolaziti na treninge. Je li to želimo u budućnosti za fudbal? Još veće primadone?
Care shvati da je do kluba. Kurčili su se i u Liveprulu i klub je skontao da od igrača koji hoće da ide nemaš ništa, već mu kažeš, ok. sljedeći transfer rok imaš odrješene ruke. Viđeno i sa Cutinhom, Suarezom, Maneom, Diazom...
Znači hoće da ide. Nisi mu ti vlasnik, nije on tvoja imovina. Partneri ste na nekom projektu koji je definisan ugovorom šta se isporučuje za koje pare.
Ja nisam zadovoljan našim parnerstvom i gdje ono dalje ide i želim novog partnera i to ti saopštim. Iz tog raskida i ti imaš priliku dobro zaraditi, ne ostavljam te na pljusku i mećavi.
Dakle igrač nije robot, nije mašina. Ima svoje želje i ambicije. Ima na kraju krajeva i pravo da kaže ne mogu više da živim u ovoj klimi, ili u ovom gradu. Utiče mi na psihičko zdravlje. Ljudsko je biće. Sasvim legitimno od njega, a vrlo nepametno od NU što su ovo ovako razvukli. Niti su sada klub koji je kandidat za trofeje, niti će ikad biti sa ovakvim odnosom prema igračima.
Dakle, da se razumijemo:
- igrač ako odluči da mu se ne igra više fudbal i da želi više da se bavi golfom i da se udeblja 15-20 kila, klub ga mora držati koliko traje ugovor i plaćati mu platu
- igrač ako nezdravo živi i nije spreman fizički ili se povrijedi, klub ga mora držati koliko traje ugovor i plaćati mu platu
- igrač ako ne želi da igra neke utakmice ili ne želi da trenira s ekipom, klub ga mora držati koliko traje ugovor i plaćati mu platu
Međutim, ako klub od igrača traži da ispoštuje ugovor (samo trajanje ugovora, jer drugo očito i ne mogu), onda su robovlasnici, a igrači jadni nisu mašine i roboti da ih se tako tretira?
Pa onda najbolje da nema ugovora nikako, samo mjesečna plata.
Bubam, mjesečno ti je 20 miliona EUR igraču i on kad odluči da mu se više ne igra, neka samo ode, jer svakako mu ne možeš ništa.
Koja je fajda onda ugovora, ako ga samo jedna strana mora poštivati, dok druga može kako joj kurcu ćejf?