English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
daario naharis
#61951 Re: English Premier League
Dobar komentar sam jutros procitao a to je da tim MAN UTD bez trenera MORA da pobjedi protivnika iz Lige 2 bez obzira na formaciju, strategiju i slično jer jednostavno KVALITET mora biti takav da im zabijes 4-5 golova.
- MarlboroGold
#61952 Re: English Premier League
Vratilo vam se ono ismijavanje Liverpoola kad ispadoše protiv Plymoutha 
-
Osmi Socrates
#61953 Re: English Premier League
Nije to baš tako jednostavno. Veliku ulogu u fudbalu igraju motivacija, samopouzdanje, odnos svakog igrača sa trenerom, i na kraju taktičke postavke. Ako još odlučiš da rotiraš tim jer ti redovni klupaši trebaju minute, i potrefi se dan kad ti malo fudbalske sreće nije naklonjeno, lako se desi da veći procenat date situacije nije pod tvojom kontrolom. Bayern se juče napatio u njemačkom kupu protiv niželigaša.
Recimo, katastrofalna odluka je da ti napadač na kojeg si "all in" prvu utakmicu startuje protiv Grimsbyja, ako si ga već klupirao prethodne dvije utakmice protiv premijerligaša. Šta je poenta takve odluke?
Recimo, katastrofalna odluka je da ti napadač na kojeg si "all in" prvu utakmicu startuje protiv Grimsbyja, ako si ga već klupirao prethodne dvije utakmice protiv premijerligaša. Šta je poenta takve odluke?
- MarlboroGold
#61954 Re: English Premier League
Et može se reći da je Isak 99,99% u Liverpoolu. Newcastle završava transfer Woltemadea iz Stuttgarta, ali ne vrijedi 75-80 miliona da ga jebeš... mada njima se žuri tako da daj šta daš. Medicinski pregled će biti obavljen unutar 24h.
S druge strane da navijam za Tottenham osijedio bih. Koliko užasna transfer politika kluba, a jedna ili dvije povrede ih dijele od potpune katastrofe baš sad kad su doveli trenera koji ih je dobro posložio, ali nema podrške ostalih koji vode klub da mu dovedu igrače. Jedino ostaje Xavi Simmons kao neka nada, ali pregovara istovremeno i sa Čelzijem.
S druge strane da navijam za Tottenham osijedio bih. Koliko užasna transfer politika kluba, a jedna ili dvije povrede ih dijele od potpune katastrofe baš sad kad su doveli trenera koji ih je dobro posložio, ali nema podrške ostalih koji vode klub da mu dovedu igrače. Jedino ostaje Xavi Simmons kao neka nada, ali pregovara istovremeno i sa Čelzijem.
- vaučer
#61955 Re: English Premier League
Spursima bi Elliot legao ko budali šamar.
- ultima_palabra
#61956 Re: English Premier League
Meni je dobar Woltemade, ali sa tim prelascima iz BL u PL nikad ne znas. Kako god, prodati Isaka za 120 i kupiti Woltemadea za 80 je bas uzasan posao 
S druge strane Liverpool rizikuje da ugusi Ekitikea koji je dobro startao u PL, ne vidim nekako njega i Isaka da zajedno igraju. Njima bi mozda bolje legla 2 igraca po 50-60M, krilo i spic.
S druge strane Liverpool rizikuje da ugusi Ekitikea koji je dobro startao u PL, ne vidim nekako njega i Isaka da zajedno igraju. Njima bi mozda bolje legla 2 igraca po 50-60M, krilo i spic.
Last edited by ultima_palabra on 28/08/2025 20:39, edited 1 time in total.
-
MMM1977
#61957 Re: English Premier League
Ma dozvat će se MUtd, ono protiv Arsenala je stvarno dobro izgledalo i smijem za zakleti da će biti u TOP5. Ali je bgm smiješno bilo vidjeti da se ekipa, u koju se svaki prelazni rok skrši stotine miliona, onako muči protiv četveroligaša. Jako malo prilika su stvorili a o prvom poluvremenu ne treba trošiti riječi jer su u potpunosti nadigrani.
- MarlboroGold
#61958 Re: English Premier League
Mislim da će se Woltemade nadavati golova. Newcastle je ipak ok klub za daljnji razvoj.
Nije budala kao Fullkrug da ode u propali West Ham.
- ultima_palabra
#61959 Re: English Premier League
Fullkrugu je 32, nije bas da se otimaju klubovi za njega.MarlboroGold wrote: ↑28/08/2025 20:37 Mislim da će se Woltemade nadavati golova. Newcastle je ipak ok klub za daljnji razvoj.
-
Osmi Socrates
#61960 Re: English Premier League
Levy odlučio da igra poker ovaj prelazni rok, a niko ne sjedi sa njim za stolom. Igra čovjek poker sam sa sobom. S tim što ja ne smatram Eze slučaj katastrofalnim. Više mi je krivo zbog Gibbs - White katastrofe.
Fali dva-tri igrača, al' šta je tu je. Sarr je dobro dosad igrao na desetki. Frank je pokazao dosad da zna biti kreativan sa onim što ima. Treba dočekati da ozdrave Madison i Kuluševski.
Vušković ode na posudbu u Hamburg. Tamo mu igra brat, ako se ne varam.
Fali dva-tri igrača, al' šta je tu je. Sarr je dobro dosad igrao na desetki. Frank je pokazao dosad da zna biti kreativan sa onim što ima. Treba dočekati da ozdrave Madison i Kuluševski.
Vušković ode na posudbu u Hamburg. Tamo mu igra brat, ako se ne varam.
- MarlboroGold
#61961 Re: English Premier League
Sarr je zvijer i tek će da postane možda i jedan od najboljih u ligi na toj poziciji. U to sam uvjeren.
Levy se možda oslanja da što prije Spence, Moore i ostali odrastu pa ne jebe živu silu, ali još jedna slična sezona kao prošle godine mogao bi i on letiti.
Fali vama bar 5 igrača, a tu ne brojim klupu.
Levy se možda oslanja da što prije Spence, Moore i ostali odrastu pa ne jebe živu silu, ali još jedna slična sezona kao prošle godine mogao bi i on letiti.
Fali vama bar 5 igrača, a tu ne brojim klupu.
-
Osmi Socrates
#61962 Re: English Premier League
Neki izvori govore da TAA neće biti starter u Realu i da je situacija nepredvidljiva. Pep navodno prati šta se dešava.
To bi bio najlakši profit koji je Real ikad napravio da ga prodaju sad ili u januaru.
To bi bio najlakši profit koji je Real ikad napravio da ga prodaju sad ili u januaru.
-
tuitamo
#61963 Re: English Premier League
United će završiti ispod 10. mjesta.MMM1977 wrote: ↑28/08/2025 20:37 Ma dozvat će se MUtd, ono protiv Arsenala je stvarno dobro izgledalo i smijem za zakleti da će biti u TOP5. Ali je bgm smiješno bilo vidjeti da se ekipa, u koju se svaki prelazni rok skrši stotine miliona, onako muči protiv četveroligaša. Jako malo prilika su stvorili a o prvom poluvremenu ne treba trošiti riječi jer su u potpunosti nadigrani.
-
Osmi Socrates
#61964 Re: English Premier League
Palhinha proglašen igračem kola. Dobro je krenuo. Meni se čini veoma sretan na terenu nakon frustrirajuće prošle sezone u Bayernu.
-
Osmi Socrates
#61965 Re: English Premier League
Opa!!!
Probudi me Romano sa "here we go" na Xavi Simons u Tottenham.
Dopada mi se ovaj transfer. Wirtz možda ima "higher ceiling", ali mi se Simons čini trenutno spremniji da igra u Premier Ligi.
Izvukao se Levy sa ovim. Hajmo još dvojicu.
Probudi me Romano sa "here we go" na Xavi Simons u Tottenham.
Dopada mi se ovaj transfer. Wirtz možda ima "higher ceiling", ali mi se Simons čini trenutno spremniji da igra u Premier Ligi.
Izvukao se Levy sa ovim. Hajmo još dvojicu.
-
tokio25
#61966 Re: English Premier League
conte napravi revoluciju u premier ligi sa formacijom 3-4-3 koju svi na ovaj ili onaj nacin kopirajuOsmi Socrates wrote: ↑26/08/2025 21:02 Lik je menadžer od novembra 2024. U Premier Ligi je vodio 29 utakmica, skupio dosad 28 bodova.
Od najvrijednijeg igrača kojeg je naslijedio, Brune, nasilu pokušava stvoriti nešto što on nije i nikad neće biti. Ako ga nećeš igrati što bliže golu, onda ga moraš prodati. O tome se još priča.
Igra formaciju koja teško može proći u engleskom fudbalu. 3-4-3 (ili 3-4-1-2 sa krilima kao napadačima, bez klasične devetke, kako je otvorio ovu sezonu) mu neće hljeba donijeti. Ova dvojica što ih je on kupio na krilima ne znaju igrati pressing. Ako imaš takav slučaj, i katastrofalan slučaj Brune u sredini, probijaće te PL timovi kao od šale. Mount i pored toga što nije bio katastrofalan u ove dvije utakmice ove sezone, nije bio ni vidljiv. Ja bih i njega prodao.
a onda dodje strucnjak koji kaze igra formaciju koja tesko moze proci u engleskom fudbalu
- Point.
#61967 Re: English Premier League
Smorinjo od jutros slobodan.
Just sayin', Man United
Just sayin', Man United
-
Osmi Socrates
#61968 Re: English Premier League
Stručnjak, Conte je tada imao najboljeg defanzivnog veznog na svijetu, Amorim ima Casemira koji ne može potrčati da ga puškom tjeraju.tokio25 wrote: ↑29/08/2025 12:08conte napravi revoluciju u premier ligi sa formacijom 3-4-3 koju svi na ovaj ili onaj nacin kopirajuOsmi Socrates wrote: ↑26/08/2025 21:02 Lik je menadžer od novembra 2024. U Premier Ligi je vodio 29 utakmica, skupio dosad 28 bodova.
Od najvrijednijeg igrača kojeg je naslijedio, Brune, nasilu pokušava stvoriti nešto što on nije i nikad neće biti. Ako ga nećeš igrati što bliže golu, onda ga moraš prodati. O tome se još priča.
Igra formaciju koja teško može proći u engleskom fudbalu. 3-4-3 (ili 3-4-1-2 sa krilima kao napadačima, bez klasične devetke, kako je otvorio ovu sezonu) mu neće hljeba donijeti. Ova dvojica što ih je on kupio na krilima ne znaju igrati pressing. Ako imaš takav slučaj, i katastrofalan slučaj Brune u sredini, probijaće te PL timovi kao od šale. Mount i pored toga što nije bio katastrofalan u ove dvije utakmice ove sezone, nije bio ni vidljiv. Ja bih i njega prodao.
a onda dodje strucnjak koji kaze igra formaciju koja tesko moze proci u engleskom fudbalu![]()
Kako je Conte prošao sa Tottenhamom igrajući 3-4-3? Revolucija my ass. Revolucija se zvala Kante.
Ne miješaj se u stvari koje ne razumiješ, i ako te mrzi da čitaš pažljivo.
-
tokio25
#61969 Re: English Premier League
eto ti se razumijes u pmOsmi Socrates wrote: ↑29/08/2025 12:21Stručnjak, Conte je tada imao najboljeg defanzivnog veznog na svijetu, Amorim ima Casemira koji ne može potrčati da ga puškom tjeraju.tokio25 wrote: ↑29/08/2025 12:08conte napravi revoluciju u premier ligi sa formacijom 3-4-3 koju svi na ovaj ili onaj nacin kopirajuOsmi Socrates wrote: ↑26/08/2025 21:02 Lik je menadžer od novembra 2024. U Premier Ligi je vodio 29 utakmica, skupio dosad 28 bodova.
a onda dodje strucnjak koji kaze igra formaciju koja tesko moze proci u engleskom fudbalu![]()
Kako je Conte prošao sa Tottenhamom igrajući 3-4-3? Revolucija my ass. Revolucija se zvala Kante.
Ne miješaj se u stvari koje ne razumiješ, i ako te mrzi da čitaš pažljivo.
idi prijavi se da vodis united kad toliko znas strucnjak
-
Osmi Socrates
#61970 Re: English Premier League
Ja bih vjerovatno imao više pobjeda od njega u ligi.
Ispod 25% je trenutno.
- BHF_Manijak
#61971 Re: English Premier League
Bas zanimljivih tranafera bi zadnjih dan i po i neocekivanih.
Xavi u Tottenham, iako sam mislio da ce u Chelsea, Newcastle izvuce Woltemadea, Garnacho u Chelsea, ne znam sta ce im toliko, ali hajde, to je Chelsea.
Arsenal dovede Hincapiea, odlican transfer.
Xavi u Tottenham, iako sam mislio da ce u Chelsea, Newcastle izvuce Woltemadea, Garnacho u Chelsea, ne znam sta ce im toliko, ali hajde, to je Chelsea.
Arsenal dovede Hincapiea, odlican transfer.
-
Osmi Socrates
#61972 Re: English Premier League
Tuchel nije pozvao Trenta u reprezentaciju. Spence dobio poziv.
- MarlboroGold
#61973 Re: English Premier League
Čuj... nisam to ni upratio
Sad vidim da je priča o posudbi sa opcijom kupovine sljedećeg ljeta. Dobar igrač pravo. To će vjerovatno značiti da Kiwiora puštaju.
-
Osmi Socrates
#61974 Re: English Premier League
Simons je koštao 60 miliona funti, potpisao petogodišnji ugovor plus klub ima opciju da produži dvije godine.
22 su mu godine, tona iskustva za te godine, već je stigao biti i najbolji strijelac nizozemske lige, prvotimac u reprezentaciji. Produkt La Masie. Work rate mu je fantastičan, i sa Kudusom, i napadačima bi trebao pritiskati high tempo.
Ne znam, onaj Woltebandera je koštao Newcastle 80 miliona funti. S obzirom na takvo tržište, Simons je bio prilično jeftin.
22 su mu godine, tona iskustva za te godine, već je stigao biti i najbolji strijelac nizozemske lige, prvotimac u reprezentaciji. Produkt La Masie. Work rate mu je fantastičan, i sa Kudusom, i napadačima bi trebao pritiskati high tempo.
Ne znam, onaj Woltebandera je koštao Newcastle 80 miliona funti. S obzirom na takvo tržište, Simons je bio prilično jeftin.
-
TheMule
#61975 Re: English Premier League
Zasto u Liverpoolu dovode ovoliko igraca. Odkud im pare?
Mislim da Amerikanci misle "investirati" u najbolje igrace na trzistu, ali ne ispadne to uvijek dobro. Nije fudbal bejzbol.
Mislim da Amerikanci misle "investirati" u najbolje igrace na trzistu, ali ne ispadne to uvijek dobro. Nije fudbal bejzbol.