To trziste poznajem i to trziste sigurno komentarisem. Za BL sam ti dao primjer.
Da, trenutno mi je BIH samo Sarajevo.
Moderator: anex
To trziste poznajem i to trziste sigurno komentarisem. Za BL sam ti dao primjer.
ne znam, to pokusavam da dokucim... da se ne zabunimo koraci su polozis pare na banku/postu>kupis sa tim parama sa banke stanDomaci izdajnik wrote: ↑25/08/2025 12:32Zašto je italijanska mafija prala pare kroz građevinski sektor?
ima fina kuća u vojkovićima 150 000 tih uz entitetsku granicu
Jedini nacin na koji ja vidim da se moze prati je da stan od 200.000k isplatis na nacin da 100k ide na banku, 100k ide direktno investitoru koji on onda na crno placa radnicima, a ugovor o prodaji bude na 100kazdralovic wrote: ↑25/08/2025 12:52 da se ne zabunimo koraci su polozis pare na banku/postu>kupis sa tim parama sa banke stan
u kojem koraku se desava pranje?
jesi li pokušala? imaš neka saznanja da je to moguće i da prolazi?
upravo, ali gore originalni post kaze da u RS mogu polagati bez problema na banku/postu i niko nista ne pita pa mi nije jasno sta ce nekretnina u tom miksu1Dante1 wrote: ↑25/08/2025 12:55Jedini nacin na koji ja vidim da se moze prati je da stan od 200.000k isplatis na nacin da 100k ide na banku, 100k ide direktno investitoru koji on onda na crno placa radnicima, a ugovor o prodaji bude na 100kazdralovic wrote: ↑25/08/2025 12:52 da se ne zabunimo koraci su polozis pare na banku/postu>kupis sa tim parama sa banke stan
Ostalo, pojma nemam kako bi se prale pare kada iste moraju ici na banku. Kada vec dodju na banku, onda je svejedno u sto idu, da li idu za auto ili stan, ili nesto trece. Onda nije do toga gdje se trosi, vec do mehanizma kako je doslo na banku
upravo, čovjek je napisao da to može i svi čekamo da kaže kako i koji je smisao onda kupovine nekretnine jer su pare na banci već "oprane" i nema svrhe izlagati se dodatnom riziku ako si ih već "oprao"azdralovic wrote: ↑25/08/2025 12:58upravo, ali gore originalni post kaze da u RS mogu polagati bez problema na banku/postu i niko nista ne pita pa mi nije jasno sta ce nekretnina u tom miksu1Dante1 wrote: ↑25/08/2025 12:55Jedini nacin na koji ja vidim da se moze prati je da stan od 200.000k isplatis na nacin da 100k ide na banku, 100k ide direktno investitoru koji on onda na crno placa radnicima, a ugovor o prodaji bude na 100kazdralovic wrote: ↑25/08/2025 12:52 da se ne zabunimo koraci su polozis pare na banku/postu>kupis sa tim parama sa banke stan
Ostalo, pojma nemam kako bi se prale pare kada iste moraju ici na banku. Kada vec dodju na banku, onda je svejedno u sto idu, da li idu za auto ili stan, ili nesto trece. Onda nije do toga gdje se trosi, vec do mehanizma kako je doslo na banku
Slabo ti to nešto poznaješ.
Kupis stan od firme za cashazdralovic wrote: ↑25/08/2025 12:30pa kaze gore "niko te nista ne pita u banci i posti" sto znaci da mozes poloziti pare na racunDomaci izdajnik wrote: ↑25/08/2025 12:28Pa kako ćeš da ih uložiš legalno u bilo kojoj normalnoj zemlji? Doneseš vreću para bez ikakvog porijekla i kažeš kupujem stan/ulažem u firmu? Pa bio bi priveden u roku od odmah!azdralovic wrote: ↑25/08/2025 12:25 ako te niko nista ne pita u banci zasto ti treba stan da operes pare?
ako su pare na racunu mozes sa njima sta hoces
ne razumijem cemu onda taj ekstra korak kupovine stana
neće sve to biti gotovo u jednoj godini već u 2 do 4 godinegidra wrote: ↑25/08/2025 13:01Slabo ti to nešto poznaješ.
Samo u jednoj ulici, doduše dvije (Krupska i Put života), a sve u cca 300 metara se pravi 1500 stambenih jedinica.
Sve će biti kroz godinu/dvije završeno i useljivo, možeš i kupiti u izgradnji. Moj Kvart cca 300 stanova, Green City cca 770, Tibra Sarajka cca 500.
A je toga se nisam odmah sjetio.
A gdje je forumaš rekao da je završeno i uknjiženo?
imamo i mi nadomak sarajeva 45 min planine, preko 1000m, raj na zemlji. Ali jbg. narod ne cijeni to kod nas osim bolesnika, ili kad im se dijete razboli. Radije kupiti u Sarajevu manji stancic za 250.000 KM nego kucicu na planini i djipa kakvog.
jeste, zato su sve banke odbile da zatvore račune likovima sa Američke crne listeBobi wrote: ↑25/08/2025 13:09 RS podriva državi gdje stigne, porezna sjediste u BL, agencija za bankarstvo pola Srba radi, sve dodikov kadar, rade po uspustvu, ne talasaj ne propituj uplate iz RS, sve prolazi ispod radara, Bošnjaci i hrvati šute kokošare pojedinci uz Srbe, čuvaju posao, ma divota i onda se pitamo što sam nece niko,znaju stranci sve ali i oni to puštaju nece da se puno zjbvju s nama .
Moj Kvart planirani rok sredina 2027 a pitanje je i to (kvadrat je od 4500 do 7000)gidra wrote: ↑25/08/2025 13:01Slabo ti to nešto poznaješ.
Samo u jednoj ulici, doduše dvije (Krupska i Put života), a sve u cca 300 metara se pravi 1500 stambenih jedinica.
Sve će biti kroz godinu/dvije završeno i useljivo, možeš i kupiti u izgradnji. Moj Kvart cca 300 stanova, Green City cca 770, Tibra Sarajka cca 500.
Stanove možeš kupiti već sada. Moj Kvart prodato 70%, uveliko su oni na tržištu, kada će biti useljivo, a i uknjiženo nije ni bitno, pare se već vrte i provrtile.azdralovic wrote: ↑25/08/2025 13:44Moj Kvart planirani rok sredina 2027 a pitanje je i to (kvadrat je od 4500 do 7000)gidra wrote: ↑25/08/2025 13:01Slabo ti to nešto poznaješ.
Tibra tek iz zemlje izasli nemaju ni dozvole koliko sam skontao za citav objekat jos uvijek
Znaci 1500 stanova koji ce biti kroz 3 godine na trzistu
Ne vrijedi se raspravljati, vidiš da ljudi ništa ne kontaju...Sve bolje zgrade i lokacije su prodate čak i do godinu dana prije početka gradnje!