Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Haris033 wrote: ↑21/08/2025 14:30
Btw, ide opet poskupljenje plina, a samim tim i Toplana!
Ugrijat ćete se lijepo za cca 500KM na mjesec, s tim da kada bude malo toplije (12-18 st C) očekujte gašenje radijatora.
Sreća pa struja nije poskupila već godinama
Smiješno, aaa?
Poskupljenje struje je neznatno u odnosu na poskupljenje plina, a to ćeš tek osjetiti krajem godine.
Btw, struja poskupljuje i tebi, pogotovo kada ti Toplane zavrnu pipu na +12oC pa ćeš se morati grijati na struju
nepass1 wrote: ↑22/08/2025 10:31
Joooj hare ne ugrijem li se u januaru na inverter pazi se dobro
Buraz, nikada nisam rekao da ću grijanjem na 1 inverter dostići temp. kotlovnica u novogradnji ili kao što je to slučaj kao na Dobrinji, ali da ću se ugrijati, hoću.
Ono što ovdje tvrdim ovdje godinama (i ponavljam se milion puta) je to da je grijanje preko Toplana užasno skupo, a da se za date novce ne dobija potpuna usluga (novogradnja je izuzetak) te da na osnovu ličnog iskustva tvrdim da je grijanje na invertere odlična alternativa kako plinskom (etažnom), tako i kotlovnicama.
Moje i iskustvo moje porodice i prijatelja sa grijanjem na invertere je odlično. Kada je vanjska tempertaura -10 do -15, inverterima smo lagano grijali prostorije i u njima dobijali temp. do +25 - 26.
Obzirom da me ovdje konstantno napadaju jer sam dosadan sa komentarima o inverterima, tako ću i prestati da bilo šta komentarišem.
Mislim da sam i previše napisao. Nadam se da sam nekome i pomogao i da je njih dosta shvatilo da ima i alternativnih rješenja.. l
MirzaOg wrote: ↑21/08/2025 19:12
Hocu da mijenjam dva stara radijatora u stanu, imate li preporuku za nekog majstora koji se bavi time? Treba postaviti I ventile usput.
Jel to hoćeš gusane da izbaciš, a da uvališ neke fensi aluminijske?
Hocu gusane da stavim.
nema vise onih dobrih starih gusanih radijatora. ima polovnih,hajde znaj kakvi su da ne popucaju za mjesec dana.
Buraz, nikada nisam rekao da ću grijanjem na 1 inverter dostići temp. kotlovnica u novogradnji ili kao što je to slučaj kao na Dobrinji, ali da ću se ugrijati, hoću.
Ono što ovdje tvrdim ovdje godinama (i ponavljam se milion puta) je to da je grijanje preko Toplana užasno skupo, a da se za date novce ne dobija potpuna usluga (novogradnja je izuzetak) te da na osnovu ličnog iskustva tvrdim da je grijanje na invertere odlična alternativa kako plinskom (etažnom), tako i kotlovnicama.
Moje i iskustvo moje porodice i prijatelja sa grijanjem na invertere je odlično. Kada je vanjska tempertaura -10 do -15, inverterima smo lagano grijali prostorije i u njima dobijali temp. do +25 - 26.
Obzirom da me ovdje konstantno napadaju jer sam dosadan sa komentarima o inverterima, tako ću i prestati da bilo šta komentarišem.
Mislim da sam i previše napisao. Nadam se da sam nekome i pomogao i da je njih dosta shvatilo da ima i alternativnih rješenja.. l
Dvije 12ke sam nabavio, plin je rezerva ako bude trebalo dogrijavati
Dvije 12ke sam nabavio, plin je rezerva ako bude trebalo dogrijavati
MirzaOg wrote: ↑23/08/2025 13:31
Zna li neko ima li negdje kupiti nove gusane radijatore u Sarajevu, a da mogu na toplane?
Nove nisam upratio, ali mi je pomenuo majstor prije koju godinu da prodaju rebro, reparirano i ofarbano, po 30KM. Mogu ti poslati broj u PP ako hoćeš, pa provjeri kakve su cijene sada.
Ima kod ljudi i nekoristenih.
A u radnji vise ne vjerujem da ces naci.
Nov ili polovan, nije previse bitno, bitno je da je ispravan.
Gusani radijator ako ne smrzne nema mu smrti.
MirzaOg wrote: ↑23/08/2025 13:31
Zna li neko ima li negdje kupiti nove gusane radijatore u Sarajevu, a da mogu na toplane?
Nove nisam upratio, ali mi je pomenuo majstor prije koju godinu da prodaju rebro, reparirano i ofarbano, po 30KM. Mogu ti poslati broj u PP ako hoćeš, pa provjeri kakve su cijene sada.
NediM17 wrote: ↑23/08/2025 20:10
Kako ćeš znati ako je polovan da je ispravan. Zato treba staviti leptiriće za ne daj bože. Mada i na leptiriću može prokapiti, što se meni dogodilo, ali nakon više od 10 godina.
Inaće, gus je vrh. Ja da kupujem ili mijenjam opet bi bio gus.
NediM17 wrote: ↑23/08/2025 20:10
Kako ćeš znati ako je polovan da je ispravan. Zato treba staviti leptiriće za ne daj bože. Mada i na leptiriću može prokapiti, što se meni dogodilo, ali nakon više od 10 godina.
Inaće, gus je vrh. Ja da kupujem ili mijenjam opet bi bio gus.
Lijepo, sve se da ispitati pod pritiskom prije montaže.
Dobrinja kod kupa ispred stana ima staro brojilo za grijanje i kazu mi stari vlasnici stana moze se tu staviti novo brojilo i platis koliko potrosis. Jel pametno to raditi radi cijene grijanja i temmperature grijanja ili da ostavimo kao dosad pausalno kako sabiraju vec?
made_in_sarajevo wrote: ↑30/08/2025 19:08
Dobrinja kod kupa ispred stana ima staro brojilo za grijanje i kazu mi stari vlasnici stana moze se tu staviti novo brojilo i platis koliko potrosis. Jel pametno to raditi radi cijene grijanja i temmperature grijanja ili da ostavimo kao dosad pausalno kako sabiraju vec?
Novo brojilo je prije 3 godine koštalo 900KM a sad je navodno preko 1000
Ma dobro nek kosta ako je bolje nego pausalno na broj stanara
Ma dobro nek kosta ako je bolje nego pausalno na broj stanara
Grijanje se ne obračunava po broju stanara nego po kvadraturi stana