Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nigdje u Evropi ne postoji taj standard o kojem vi sanjate. Ako hoces da ti gosti imaju osigurano mjesto, kupi plac i napravi kucu s mjestom za 3,4 auta, rahat. A ako hoces da zivis u centru grada, onda nek gosti fino kruze dok se ne oslobodi mjesto ili parkiraju u najblizem javnom parkiralistu. Neki standardi se trebaju zadovoljiti, ali 2 mjesta po stanu u gradu Sarajevu, e jebiga sad.
Cak i jedno mjesto po stanu mi nema smisla u dosta slucajeva. Pravim zgradicu sa 5,6 stanova u strogom centru, moram kopat garazu ili prepolovit zgradu da ostavim mjesta za parking. Nidje veze.
1Dante1 wrote: ↑21/08/2025 13:39Ma najgore je sto raja smatra da mora imati besplatan parking. Ono, why? Ako je zemljiste oko zgrade vase, bujrum, ogradite, na to imate pravo, ali sve ostalo...
E ovo mi nikako nije jasno. Kakav je to mozak koji da 70k za auto i onda mu skupo placati 100KM mjesecni parking. Pa sirotinjo mozdana.
Chmoljo wrote: ↑21/08/2025 23:58
e čuj parking za goste.
pa jebemu mater jel se vi drogirate?
teško likovima platiti markicu za parking u bulevaru hej znas li ti sta je marka sat, pa se izmisljaju nigdje veze stvari i onda ovakvi isti kukaju na neaktivnost policije a sami iskoristavaju maksimalno bezakonje i nepoštivanje propisa
Naslovnica wrote: ↑21/08/2025 12:27
Đeste uvođači kojekakvih poreza i zabrana?!
Treba uvesti 100% porez na prvo auto, 200% na drugo i tako sukcesivno.
To bi sigurno smanjilo broj automobila na cestama.
Pa ko voli nek' izvoli.
Valja li ova?
Registracija auta treba bito 5000 KM
Parking u A zoni Caršija - Mdvor 10 KM po satu, do Ilidže 8 a tek u Hadžićima 5 KM
JGP zausta sad odlicno pa eto nek bude vrlodobro funkcionise jer uvijek moze bolje
Gidisnja karta 550 KM sto je 45 KM mjesecno
Glupa ti je ta iskreno.
Eki "glupa mi je ta"?
Zašto ba?
Ja na tvoju ideju uveo samo veće poreze i tjt.
Veći porez, manje automobila.
Trebali bi jednu kameru, osim na autobuskim stajalištima, staviti kod hitne na Socijalnom. Ono je katastrofa. Zjapi ona garaža prazna, imaš i besplatan period korištenja, ali puni trotoari auta sa upaljena sva 4 žmigavca. Pola otišlo u hitnu, pola u Vučko.
Dzontra_Volta wrote: ↑22/08/2025 06:49
Trebali bi jednu kameru, osim na autobuskim stajalištima, staviti kod hitne na Socijalnom. Ono je katastrofa. Zjapi ona garaža prazna, imaš i besplatan period korištenja, ali puni trotoari auta sa upaljena sva 4 žmigavca. Pola otišlo u hitnu, pola u Vučko.
Stubici na trotoar za pocetak.
Ona garaza je dokaz da ne treba praviti garaze. Mi smo cudo kao narod.
shape of despair wrote: ↑22/08/2025 08:09
Kako je ta garaza uvijek prazna a i problemi vezani za nju, ja jos uvijek mislio da ne radi, vecina je mislim tako
Ta garaža na donjoj etaži je komplet zakupljena, niti jedno mjesto dole nije slobodno za parkiranje osim onog što ima na platou.
_BataZiv_0809 wrote: ↑22/08/2025 09:11
Navodno tu radi neki gringos kojeg moras sacekat da obavi namaz da bi usao ili platio
Ne znam, ja sam parkirao više puta i nisam nikad čekao na naplatu. Jest da bi trebalo staviti elektronsku naplatu, ali to nije izgovor za parkiranje po trotoarima.
Stubici nisu rjesenje - izaci ce iz hitne sa maljevima i razbiti stubice. Da im musterije mogu nesmetano parkirati
Sid the sloth wrote: ↑22/08/2025 09:24
Vise vremena provedes cekajuci njega nego sto auto bude parkirano. Mozda im je to taktika da ti prodje onaj besplatni period pa da ipak nesto platis
Ako si u "besplatnom periodu", ne moraš ići do naplatne kućice, možeš odmah prema rampi.
Stubici nisu rjesenje - izaci ce iz hitne sa maljevima i razbiti stubice. Da im musterije mogu nesmetano parkirati
Glupa vam prica, citajuci ovaj forum ispade niko auto ne vozi, svi tramvajem i trolom idu na posao, u kupovinu, kod jarana itd. Malo malo budu clanci koliko je vise auta u sarajevu nego prije 10 godina, a koliko se novih parking mjesta izgradilo? Ok, parking u centru se mora placati, nikakav problem, ali jebem ga ja mora li se placati ako hocu kuci na alipasino, dobrinju, otoku? I to hajde stavi cifru 50-100km mjesecno ali da imas parking ogradjen. Ovako se sad svi ludi prave a auta sve vise parkinga sve manje.
Vise vremena provedes cekajuci njega nego sto auto bude parkirano. Mozda im je to taktika da ti prodje onaj besplatni period pa da ipak nesto platis
Ako si u "besplatnom periodu", ne moraš ići do naplatne kućice, možeš odmah prema rampi.
E to je dobro znati, nigdje do sad nisam vidio da to funkcionise. Uvijek moras ponistiti tiket cak i ako si u besplatnom periodu.
E to je dobro znati, nigdje do sad nisam vidio da to funkcionise. Uvijek moras ponistiti tiket cak i ako si u besplatnom periodu.
haman svi parkinzi rade tako (barem oni Argon ili kako se već zovu) - ne moraš poništavati kartu dok si u besplatnom periodu
Moje iskustvo je suprotno, gotovo nigdje ne moraš poništavati ako ti je u besplatnom periodu (Mercator Ložionička, Bingo Pofalići, Aria...).
shape of despair wrote: ↑22/08/2025 08:09
Kako je ta garaza uvijek prazna a i problemi vezani za nju, ja jos uvijek mislio da ne radi, vecina je mislim tako
Ta garaža na donjoj etaži je komplet zakupljena, niti jedno mjesto dole nije slobodno za parkiranje osim onog što ima na platou.
Ma nije komplet, ima mjesta, vise puta parkirao ovo ljeto da ne ostavljam na platou zbog sunca. A bolide na trotoaru dizati, kao da je dosao da umre u HP, pa ga to amnestira da ostavlja auto na cesti a ko zna je li u HP uopće, da murija baca grah gdje je on. Mozda je samo do apoteke otisao, tetki lijek da uzme..
Last edited by last mohicans on 22/08/2025 09:34, edited 1 time in total.