Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Danguba

#41726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

ljubijankic wrote: 20/08/2025 19:46 Sta pišete vi? Pa iduce godine SDA se vraća i oni ce primiti Covica u svoje koaliciono jato, a nema vremena da se Covic skloni do idućih izbora.
U cijem je jatu sada?
Ti zaboravio Neum?
Neki su rekli NE a neki DA.
Sta mislis ko je ko?
Nisamsdaali

#41727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Nisamsdaali »

Danguba wrote: 20/08/2025 22:24
ljubijankic wrote: 20/08/2025 19:46 Sta pišete vi? Pa iduce godine SDA se vraća i oni ce primiti Covica u svoje koaliciono jato, a nema vremena da se Covic skloni do idućih izbora.
U cijem je jatu sada?
Ti zaboravio Neum?
Sta mislis ko je ko?
Njegovo NE učinilo ga je legendom
ljubijankic

#41728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Nisamsdaali wrote: 20/08/2025 22:34
Danguba wrote: 20/08/2025 22:24
U cijem je jatu sada?
Ti zaboravio Neum?
Sta mislis ko je ko?
Njegovo NE učinilo ga je legendom
Da su rekli svi i svi su izradili. Covic zna da mu niko od Bosnjaka nece dari izborni zakon, a vlast se mora praviti. Sta mislis hoce li poslije pada Dodika sa trojkom ili sad SDA? I hoce li trojka uopste imati kapacitet da udje u vlast
ultima_palabra

#41729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ultima_palabra »

Nije mu trojka nikad rekla da. Bakir jest pa izradio.
Nisamsdaali

#41730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Nisamsdaali »

ljubijankic wrote: 20/08/2025 22:35
Da su rekli svi i svi su izradili. Covic zna da mu niko od Bosnjaka nece dari izborni zakon, a vlast se mora praviti. Sta mislis hoce li poslije pada Dodika sa trojkom ili sad SDA? I hoce li trojka uopste imati kapacitet da udje u vlast
Ma sprdam se malo, ovo je ko ono za domorockog tvoje ne učinilo te legendom :D

Mišljenja sam da glasači na kraju krajeva neće imati ogroman utjecaj ako ne bude nekih velikih šokova, ako se HDZ bude pitao SDA i sateliti upadaju iste sekunde, ako stranci kažu svoje mislim da trojka ostaje
skupljac_zeljeza

#41731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

Igor Crnadak uzvratio Stanivukoviću: Spusti prst, PDP mora na izbore.
HD_2015

#41732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HD_2015 »

Kladionice.

Mislite da su se otvorile u kantonima sa bošnjačkom većinom tek tako?

Mislite da bošnjački političari nisu uzeli i ne uzimaju dio kolača?

Mislite da građani BiH stvarno ostavljaju u prosjeku 1000KM godišnje u kladionice, brojeći i djecu? Meni više smrdi da se kladionice koriste za pranje para.
dr_Evil

#41733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

JohnnyS wrote: 20/08/2025 19:41
dr_Evil wrote: 20/08/2025 11:25 https://bljesak.info/kolumna/boris-cerk ... pad/528444

@palermo @JohnnyS, sta kazete susjedi, hoce li Zrinja znati ovu"specificnu pricu dobro da isprica" kao sto Boris veli, pa da uskoro gledamo male Dalmatince kako se svadjaju jesul za Hajduk ili Zrinjski.
Pravo da ti kažem, ja nisam djetinjstvo proveo u Mostaru pa nisam ni bivši navijač Veleža ni novi navijač Zrinjskog pa da sad nešto pratim "plemiće", bio sam lani na par utakmica jer djeca navijaju...

Mislim da teško da će se Zadrani i Splićani okrenuti Zrinjskom, prije da klub puca na iseljene iz Hercegovine.

A Štimac ko Štimac, najveća trenerska prevara u Hrvatskoj nakon Slavena Bilića
Vjerovatno mogu na prste jedne ruke sve utakmice na kojima sam u zivotu bio, nikad nisam kuzio opsesiju fudbalom kao sportom, niti navijacku pripadnost. Citam prije par dana opet su zakuhali. Davno prije rata je bilo jedno policijsko kerce, zvao se Cargo, uglavnom Cargo je bio zaduzen za osiguranje tribine, koga je Cargo pogledao znalo se da mu slijedi degenk u kamenom MUP-u :D eh sad posto je Cargo preselio na ahiret prije nego sam se ja rodio mozemo pretpostaviti da je to urbana legenda, ali treba nama jedno stotinjak Carga u Mostaru.

Ali da, to je ono sta je Boris presutio, marketing na iseljenistvo, vjerovatno prve ili jos uvijek moguce druge generacije. Hercegovina sve naseli, sebe ne raseli, mada nisam bas siguran ovaj put.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#41734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

dr_Evil wrote: 21/08/2025 08:47 Hercegovina sve naseli, sebe ne raseli, mada nisam bas siguran ovaj put.
Zanimljiva recenica.
dr_Evil

#41735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 21/08/2025 08:52
dr_Evil wrote: 21/08/2025 08:47 Hercegovina sve naseli, sebe ne raseli, mada nisam bas siguran ovaj put.
Zanimljiva recenica.
Nisam zasluzan, to je stara izreka.
GungodessMissFortune

#41736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GungodessMissFortune »

HD_2015 wrote: 21/08/2025 07:27 Kladionice.

Mislite da građani BiH stvarno ostavljaju u prosjeku 1000KM godišnje u kladionice, brojeći i djecu? Meni više smrdi da se kladionice koriste za pranje para.
Ja sam jednom prilikom u tržnom centru vidio familiju od 4 kako sjede za stolom i sve četvoro nešta bulje u one ekrane i škrabaju po onim papirićima, sjebo sam se taj dan. Djeca su imala možda 9 ili 10 godina.
dr_Evil

#41737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

GungodessMissFortune wrote: 21/08/2025 09:01
HD_2015 wrote: 21/08/2025 07:27 Kladionice.

Ja sam jednom prilikom u tržnom centru vidio familiju od 4 kako sjede za stolom i sve četvoro nešta bulje u one ekrane i škrabaju po onim papirićima, sjebo sam se taj dan. Djeca su imala možda 9 ili 10 godina.
Ispao sam iz desavanja, ali prije 7-8 godina to je bio ozbiljan problem koji je zahvatio sve generacije bez obzira na spol. Tesko da je danas ista bolje, ali vjerujem da je dosta preslo na online.
1Dante1

#41738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

Pogledati

drogon2

#41739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drogon2 »

GungodessMissFortune wrote: 21/08/2025 09:01
Hahah,ja sam u svojoj mladosti s vremena na vrijeme znao odigrat neki tiketic na markicu.I tako ispunjavam ja tiket ,a covjek i zena do mene igraju bingo.U tom momentu ulazi djevojcica od nekih 8,9 godina sa ruksakom na ledjima (vjv ide iz skole) ,hladno okaci ruksak na stolicu i sjede tu s njima.Familijarno kladjenje.
video

#41740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by video »

1Dante1 wrote: 21/08/2025 09:13 Pogledati

Jedan od razloga zasto stozernik ne da dodaru i snsd i obratno.

Dodaj jos aluminij i kabirija i jos mnogih kriminalni radnji
dr_Evil

#41741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Helem, samo da kazem da su nazalost preminule i nena i majka.

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /250813032
palermo

#41742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 21/08/2025 08:47
dr_Evil wrote: 20/08/2025 11:25 https://bljesak.info/kolumna/boris-cerk ... pad/528444

@palermo @JohnnyS, sta kazete susjedi, hoce li Zrinja znati ovu"specificnu pricu dobro da isprica" kao sto Boris veli, pa da uskoro gledamo male Dalmatince kako se svadjaju jesul za Hajduk ili Zrinjski.
Pravo da ti kažem, ja nisam djetinjstvo proveo u Mostaru pa nisam ni bivši navijač Veleža ni novi navijač Zrinjskog pa da sad nešto pratim "plemiće", bio sam lani na par utakmica jer djeca navijaju...

Mislim da teško da će se Zadrani i Splićani okrenuti Zrinjskom, prije da klub puca na iseljene iz Hercegovine.

Vjerovatno mogu na prste jedne ruke sve utakmice na kojima sam u zivotu bio, nikad nisam kuzio opsesiju fudbalom kao sportom, niti navijacku pripadnost. Citam prije par dana opet su zakuhali. Davno prije rata je bilo jedno policijsko kerce, zvao se Cargo, uglavnom Cargo je bio zaduzen za osiguranje tribine, koga je Cargo pogledao znalo se da mu slijedi degenk u kamenom MUP-u :D eh sad posto je Cargo preselio na ahiret prije nego sam se ja rodio mozemo pretpostaviti da je to urbana legenda, ali treba nama jedno stotinjak Carga u Mostaru.

Ali da, to je ono sta je Boris presutio, marketing na iseljenistvo, vjerovatno prve ili jos uvijek moguce druge generacije. Hercegovina sve naseli, sebe ne raseli, mada nisam bas siguran ovaj put.
Iskreno govoreci , ne.znam sta ti je interesantno u ovom Borisovom tekstu. Meni vise lici na jedan prikladan tekst za neki bilten Zrinjskog u kome.oni izmedju sebe raspravljaju sta I kako dalje.
Gledajuci sa socioloske pa I kukuturoloske strane, vjerujem da bi mnogo zanimljivije bilo objasniti sarajevsko-mostarske odnose kroz prizmu fudbala odnosno odnosa Zeljo-Sarajevo I I Velez. Steta sto na bosnjackoj strani nema neki Boris mada mislim da bi Oza Kebo mogao lijep tekst o tome napisati.

P.S Kao sto ti ne mozes shvatiti fasninaciju fudbalom I pripadnoscu klubu, tako I ja ne mogu shvatiti benevolentan odnos prema fudbalu. I nekako.mi je tih (vas) ljudi zao. Nista takvu strast I cistu emociju ne moze ponuditi kao fudbal....ja kad odem kod.onog gore na propitivanje I ako.mi bude postavio pitanje cega se sjecas iz zivota sigurno ce makar dvije-tri stvari biti vezane za fudbal, Velez, BiH, navijanje
JohnnyS

#41743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

palermo wrote: 21/08/2025 11:18

Iskreno govoreci , ne.znam sta ti je interesantno u ovom Borisovom tekstu. Meni vise lici na jedan prikladan tekst za neki bilten Zrinjskog u kome.oni izmedju sebe raspravljaju sta I kako dalje.
Gledajuci sa socioloske pa I kukuturoloske strane, vjerujem da bi mnogo zanimljivije bilo objasniti sarajevsko-mostarske odnose kroz prizmu fudbala odnosno odnosa Zeljo-Sarajevo I I Velez. Steta sto na bosnjackoj strani nema neki Boris mada mislim da bi Oza Kebo mogao lijep tekst o tome napisati.

P.S Kao sto ti ne mozes shvatiti fasninaciju fudbalom I pripadnoscu klubu, tako I ja ne mogu shvatiti benevolentan odnos prema fudbalu. I nekako.mi je tih (vas) ljudi zao. Nista takvu strast I cistu emociju ne moze ponuditi kao fudbal....ja kad odem kod.onog gore na propitivanje I ako.mi bude postavio pitanje cega se sjecas iz zivota sigurno ce makar dvije-tri stvari biti vezane za fudbal, Velez, BiH, navijanje
Mislim da je Jergović rekao da od nogometa mrzi više samo ljude koji mrze nogomet :D

Ja sam primijetio kako sam prije bio puno veći pratitelj nogometa, da blago kažem, sad utakmicu Dinama ili Reala pogledam ponekad, Hrvatsku npr još rjeđe. Prije mi nije bilo mrsko otići do Zagreba na neki glupu utakmicu, sad bih jedino opet u Madrid otišao, i to više turistički, na Realu sam već bio :D

Vezano uz evilovu priču kako Hercegovina naseli, a sebe ne iseli ili kako već, nije vezana uz neku veću emigraciju, pa četvrtina Hrvatske ima porijeklo iz BiH, uključujući eto i pola moje familije koja živi u Lijepoj našoj, dakle iseljavanja je uvijek bilo, nego je natalitet, kao i u svim društvima gdje je došla struja, asfalt i škola, pao. Ne rađa se više dovoljno djece da nadomjesti sve što se iseli.
dr_Evil

#41744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Odnos Sarajevo-Mostar, pa da se o tome pricati satima, ali sta god ja napisem ti obicno se ne slozis sa mnom. Jer obicno se odnos Sarajevo Mostar pretvori u odnos Mladomuslimana van granica fildzana.

Sto se tice fudbala, razumijem ja tvoj stav, ali mi je onako malo posmijesan. Emocija i to, kud ce bolja emocija od kad cujes uvodnu spicu od STAR TREK TNG. Odmah se sjetis kad si prvi put vidio Borga :D. Ne znam susjed, za mene Velez je simbol za koji cu se uvijek boriti i podrzavati jer znam vaznost fudbala u drustvu iz raznih aspekata, ali da gledam i navijam to mi je ono bas bezveze :D Samo uzivajte kad volite :thumbup:
palermo

#41745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 21/08/2025 11:29

Odnos Sarajevo-Mostar, pa da se o tome pricati satima, ali sta god ja napisem ti obicno se ne slozis sa mnom. Jer obicno se odnos Sarajevo Mostar pretvori u odnos Mladomuslimana van granica fildzana.

Sto se tice fudbala, razumijem ja tvoj stav, ali mi je onako malo posmijesan. Emocija i to, kud ce bolja emocija od kad cujes uvodnu spicu od STAR TREK TNG. Odmah se sjetis kad si prvi put vidio Borga :D. Ne znam susjed, za mene Velez je simbol za koji cu se uvijek boriti i podrzavati jer znam vaznost fudbala u drustvu iz raznih aspekata, ali da gledam i navijam to mi je ono bas bezveze :D Samo uzivajte kad volite :thumbup:
Pa.slozim se mnogo puta sa.tobom. Posebno kad je rijec o Mostaru.

I otkud mene, sekularnog Bosnjaka medju mladomuslimanima :mrgreen: . I ti brata , mnogo potpadas pod uticaj ovog forumskog mainstream.
GungodessMissFortune

#41746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GungodessMissFortune »

JohnnyS wrote: 21/08/2025 11:24

Mislim da je Jergović rekao da od nogometa mrzi više samo ljude koji mrze nogomet :D

Ja sam primijetio kako sam prije bio puno veći pratitelj nogometa, da blago kažem, sad utakmicu Dinama ili Reala pogledam ponekad, Hrvatsku npr još rjeđe. Prije mi nije bilo mrsko otići do Zagreba na neki glupu utakmicu, sad bih jedino opet u Madrid otišao, i to više turistički, na Realu sam već bio :D

Vezano uz evilovu priču kako Hercegovina naseli, a sebe ne iseli ili kako već, nije vezana uz neku veću emigraciju, pa četvrtina Hrvatske ima porijeklo iz BiH, uključujući eto i pola moje familije koja živi u Lijepoj našoj, dakle iseljavanja je uvijek bilo, nego je natalitet, kao i u svim društvima gdje je došla struja, asfalt i škola, pao. Ne rađa se više dovoljno djece da nadomjesti sve što se iseli.
Pa BiH je genetski bazen za Hrvatsku i Srbiju, i jedna i druga bi propale odavno da nema BiH, jedan od razloga zašto ni jednim ni drugim komšijama nije u interesu da BiH ne postoji koliko god galamili da je ne žele.
archi_a

#41747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Image

Bolje rečeno:"tako su započeli svoje secesionističko postojanje, pa tako po zatvorima moraju i završiti"! :wink:

Balvani
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#41748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

sve ovo sa naftom gore može biti jako brzo raspićkano :skoljka:

ali očigledno neko ranga iznad to namjenski i drži
ovo_malo_duse

#41749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ovo_malo_duse »

dr_Evil wrote: 21/08/2025 08:57
_BataZiv_0809 wrote: 21/08/2025 08:52
Zanimljiva recenica.
Nisam zasluzan, to je stara izreka.
Nekad bilo sad se spominjalo. Pricao sam nedavno sa haj recimo prijateljem iz Duvna ( on veli Tomislavgrad) kaze fino cojk, Hercegovina zapadna je uvjek isla vani radit al isao muz a zena i dica kod kuce ostajala i on se u nekom trrenutku vracao, sad veli otisle kompletne familije i niko se ne vraca. Dodju u HRV na more i mozda 2 dana da obidju grobove, poneko i kucu. Ima ih koji nikako ne dolaze...Kaze imaju neka 2 sela 30-40 kuca 2-3 starih ostalo pale svjetla u cjelom selu navece ... Ak laze on slago i ja a poznamo se duzi period nevjerujem da bi imao razloga da mi laze.
1Dante1

#41750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

mk ultra wrote: 21/08/2025 14:09 sve ovo sa naftom gore može biti jako brzo raspićkano
Kako mislis moze kada radi od devedestih? Ne moze, jer qrvi evropi ne odgovara.
Post Reply