Daj ba apsi, pa nije ti 13 godinaapsidejzi wrote: ↑18/08/2025 17:48Mogu dati odgovor. Odgovor je: ne znam. Bolje je nemati odgovor nego imati pogresan odgovor. Ja nemam potrebu dati odgovor. Mogu zivjeti a da ne znam. Nadam se da ce nauka dati odgovor za mog zivota. Napreduje pomalo. Prosla generacija nije znala da postoje planete van suncevog sistema a sad smo ih nasli bezbroj. Evo otkrivaju stvari non stop. Mnogo ljudi radi na tome. Imaju neke ideje kako je sve moglo nastati samo od sebe al nista nije dolazano. Imamo ideju multiverzuma, simulacije ili cak da smo u crnoj rupi nekog veceg svemira. Ko zna...Zehran82 wrote: ↑18/08/2025 15:52
dok ti ne mozes dati valjan argument iz ateisticke pozicije kako nastaje univerzum i kako nastaje prvi zivot, prva celija bez Boga ....mozes ti donositi argumente tipa slucajnosti su to odradile....samo je stvar ko moze vjerovati da slucajnosti mogu bolje stvarati nego najbolji strucnjaci na svijetu sada![]()
Neće I ne može se otkriti zato jer sve prkosi razumu.
Zatp je nauka koja to proučava poseban dio astronomije tj. kosmologija.
A ona uključuju i ljude van nauke:
Wiki. bs
Kosmologija je nauka koja se bavi makrostrukturom i historijom svemira. Dijelom se odnosi na stvari koje se odnose na njegovo porijeklo i evoluciju. Usko je povezana s astronomijom, filozofijom i religijom.
Istina, bit će uvijek onih koji priznaju samo jedan od nabrojanih načina za bavljenje kosmologijom, ali to je njihova stvar,