Ozimician wrote: ↑18/08/2025 19:07Ja u klin, ti u plocu.geralt wrote: ↑18/08/2025 18:50Ne mozes me ubijediti da su minhenski stari grad i centar mrtvi nocu, ni ti ni rodjak. Bio sam, vidio. Problem je sto kao i u svakom velikom gradu moras maksuz da se zaputis u te dijelove grade, potrositi nesto i vremena i novca da bi bio medju ljudima. U Maglaju ili Konjicu prosetas 5 minuta i dosao si do "korza" i desavanja.Ozimician wrote: ↑18/08/2025 18:23 Pa o tome i jeste tema upravo, ako zelis desavanje neko, moras maksuz sebi napraviti, jbg po toj logici onda svugdje na svijetu mozes imati dobar stimung, ako ga sam sebi napravis.![]()
Ovdje je prica o atmosferi u gradu.
Glavna okupljanja omladine poslije 20h u jednom od najjacih gradova Evrope - na benzinskim pumpama.
EDIT: I ovo si isto tako upravu, ako te ne zanima planinarenje ili timski sport i imas neke druge interese, mrka ti je kapa. Nije neki veliki izbor.![]()
I ne vazi to samo za njemacke gradove, i u Sarajevu su pola grada "spavaonice". Alipasino je sablasno kad se smraci, ima ukupno 1 solidan kafic u kojem mozes popiti pivu nakon 22h.
O tome ti i pricam, moras maksuz da dodjes na neko desavanje i sto ti kazes - potrosis novac, da bi nesto vidio, dozivio.
Dakle ne mora biti SFF, da ne bude da se referisem na nesto sto je izuzetak (ali nesto poput SFF mislim da postoji u jako malom broju gradova u svijetu, ja jos nigdje tako nesto nisam dozivi, Ako neko jeste i gdje, neka me uputi).
Ali evo sad kreni ljeti pjeske u Sarajevu od Bristola do Vijecnice (cak i mimo SFF-a). Na svakom koraku se nesto desava, ima ljudi do ponoci. Dakle imas dobra 4 km desavanja i da odaberes sta ti pase. To u Minhenu nisam jos vidio, niti u bilo kojem drugom gradu u Njemackoj, cak ni u Berlinu.
Eh u Maglaju ili Konjicu prosetas 5 min i dosao si do korza i desavanja - u bilo kojem gradu u Njemackoj slicne velicine nemas ni korza ni desavanja. Pricamo o gradovima od 10k stanovnika. I ljeti svaku noc postoji korzo i neko desavanje u tim gradovima.
To je ta atmosfera o kojoj pricamo.
EDIT: Isto tako je bitno kada si bio u Minhenu, vele mi da je prije Korone bilo bolje...
I berlinu fali dobojski vibe