Zehran82 wrote: ↑16/08/2025 15:50
samo sto dobro kad se desi, to je iz Bozije milosti prema nama....a ono sto nam se lose desi to je od Boga doslo na osnovu nasih losih djela.
Aha...
Znaci, kad dijete od 2-3 godine dobije rak, leukemiju, ili se rodi s autizmom, to je kazna za njegova losa djela? U kojem zivotu...?
Ili je kazna za losa djela roditelja, tipa da nisu vjernici, nema veze sto su cijeli zivot pomagali gdje i kome su mogli, i nikad nikome nazao nisu ucinili (imam 2 primjera ovoga kod prijatelja)?
Dakle, molim te, prestani lupetat.
Programiranje.... nisam te pitao samo za nas, nego za generalno programiranje svega, nozda se nisam dobro "odrazio". Mi smo samo nano djelic svog tog programiranja.
I, usput, kako je uspio isprogramirati neciji DNK da se rodi bez ruku i/ili nogu? S Down sindromom? S leukemijom?
Ah, pardon, zaboravio sam da je to sve do nas, nije do njegovog savrsenstva, g. Boga. Kako znamo da bog nije zensko? Hemafrodit?
Kad kaze budi, stvari se desavaju po njegovoj volji.
Samo se stvari desavaju, ili mogu i nastajati i nestajati? Znaci, kaze on "budi", i vulkan potamani hiljade ljudi. Kaze "budi", zemljotres pokrene cunami i potamani stotine hiljada svoje djece....?
Kaze "budi", i virus kuge, spanske groznice, pticje gripe, corone...potamani stotine hiljada, opet, njegove djece...?
Jel' to ovako fercera, ili i priroda ima svijest i odgovorna je za svoja djela? Mislim, ako je sve od boga, onda je logicno da je on taj koji radi sve ovo...
Ili smo, ipak, mi krivi i za to?
Kakav je to otac, jgo...