English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#61776 Re: English Premier League
@vaučer hvala na analizi, bas zanimljivo.
Meni je PL i zanimljiva jer svako svakog moze trehnuti i trci se do 100.minute ako treba.
Cini mi se da se MU lijepo pojacao, ostali nisu grohnuli, pa vidjet cemo.
Meni je PL i zanimljiva jer svako svakog moze trehnuti i trci se do 100.minute ako treba.
Cini mi se da se MU lijepo pojacao, ostali nisu grohnuli, pa vidjet cemo.
- darius_maximus
#61777 Re: English Premier League
Klubovi će to rješavati ugovorima i klauzulama.vaučer wrote: ↑15/08/2025 13:10Da, jeste - ali ovo je već odavno realnost. A ne samo da će ostati tako, nego očekujem da se uskoro cijeli koncept 'izlaska iz kluba' još više tunira kako bi odgovarao standardnim radničkim pravima u EU. Dakle to je tako i tako ostaje. Igrači će birati, klubovi će razvijati druge načine na privuku i zadrže igrače.darius_maximus wrote: ↑15/08/2025 13:05 Ovaj trend u kojem igrači određuju šta će igrati i kada će igrati je meni užaš.
Imam osjećaj da je to došlo iz NBA-a, gdje valjda zvijezde biraju kada će igrati...
Kao što su počeli standardno ubacivati otkupne klauzule od milijardu EUR u ugovore, tako će se i ovo riješiti.
Fudbal nije NBA i protok dobrih igrača je puno veći u fudbalu.
Neće fudbaleri nikad imati toliki grip nad klubovima kao što imaju ovi u AmeriKi (da ne govorim o odmazdi navijača prema igračima koji se stavljaju iznad kluba).
- drug_profi
#61778 Re: English Premier League
Igrač vrijedi onoliko koliko je neko spreman platiti.
Ako ima neko da nudi za Isaka 150 miliona, onda on toliko vrijedi.
Inače vrijedi samo onoliko koliko je najviše potencijalni kupac spreman platiti.
Ako ima neko da nudi za Isaka 150 miliona, onda on toliko vrijedi.
Inače vrijedi samo onoliko koliko je najviše potencijalni kupac spreman platiti.
- darius_maximus
#61779 Re: English Premier League
Ma Isak je sebi već grob iskopao.vaučer wrote: ↑15/08/2025 13:15Kao što i on ima pravo da ne igra, igra preko kurca, glumi ozljede itd. Najveći štetu prave ne Isaku nego Howeu - koji 101% ne želi da ima nezadovoljnog igrača u ekipi, kojeg po svemu sudeći ostatak svlačionice već ne želi gledati. To što stoji na papiru - mogu s tim guzicu obrisati jer ovako ili onako - ostao ili ne - Isaka iz prošlih sezona više nikad neće imati.darius_maximus wrote: ↑15/08/2025 13:11
Hvala Isaku na obavještenju i na osnovu toga Newcastle ima pravo da ga proda dok je pod ugovorom ili da ga puste kao slobodnog igrača na isteku ugovora. Isto je bilo i s Mbappeom i čovjek otišao kao slobodan igrač (i još se natežu po sudovima za pare).
Ja lično bih ga pustio da se duri i da sjedi na tribinama.
Ja i dalje ne razumijem želju klubova da dovode takve igrače.
Pazi, klub isto gradi neku viziju oko rostera, računa na igrače tokom ugovora.
I sad da prihvatiš da ti igrači tako diktiraju šta će i kako će, a da se klub kao prilagođava (a oni će velikodušno obavijestiti klub kad su spremni da idu dalje i klub to treba prihvatiti i olakšati njihovu tranziciju u novu sredinu, da se šta ne uvrijede)?
Ja ne znam kako to možeš podržavati.
- drug_profi
#61780 Re: English Premier League
kao što je u mom ugovoru postojala klauzula o obeštećenju koje moram platiti u slučaju da raskinem ugovor prije određenog roka, kojim bi se investiranje poslodavca u mene njemu vratilo, tako će postojati i klauzule u ugovorima profesionalnih sportaša.vaučer wrote: ↑15/08/2025 13:10Da, jeste - ali ovo je već odavno realnost. A ne samo da će ostati tako, nego očekujem da se uskoro cijeli koncept 'izlaska iz kluba' još više tunira kako bi odgovarao standardnim radničkim pravima u EU. Dakle to je tako i tako ostaje. Igrači će birati, klubovi će razvijati druge načine na privuku i zadrže igrače.darius_maximus wrote: ↑15/08/2025 13:05 Ovaj trend u kojem igrači određuju šta će igrati i kada će igrati je meni užaš.
Imam osjećaj da je to došlo iz NBA-a, gdje valjda zvijezde biraju kada će igrati...
Svaki ugovor na svom potpisu treba da ima klauzulu o obeštećenju i to je to. Ili odradi ugovor do kraja ili plati iz svog džepa obeštećenje.
Ali tad drugi klub ne pregovara sa klubom o tebi, već sa tobom direktno, a ti ćeš u tim pregovrima uračunati i taj novac kojim obeštećuješ ranijeg poslodavca.
- vaučer
#61781 Re: English Premier League
Ne podržavam ništa ovdje, mislim da Liverpool može i bez njega - oni očito misle da je sad ili nikad da ga dovedu (Isak također). Samo mi je smiješno ovdje svaljivati sve na Isaka kao da je neki villain - a u osnovi sve tri stranke u ovoj priči rade samo i isključivo za svoje interese i boli ih neka stvar za one druge. Osim što je jedna od tri strane uspijela ruku punu jakih karata pretvoriti u sranje, kroz čisti amaterizam. Mogli su prije mjesec dana imati Ekitikea i brdo para na računu, sad bi mogli ostati i bez para i bez igrača a kako ide i bez zamjene.darius_maximus wrote: ↑15/08/2025 13:23 Ma Isak je sebi već grob iskopao.
I sad da prihvatiš da ti igrači tako diktiraju šta će i kako će, a da se klub kao prilagođava (a oni će velikodušno obavijestiti klub kad su spremni da idu dalje i klub to treba prihvatiti i olakšati njihovu tranziciju u novu sredinu, da se šta ne uvrijede)?
Prognoza za kraj, dovest će napokon nekog za zamjenu, Isak u Liverpool za 125+15 u klauzulama, Joelinton lomi nogu Wirtzu na St Jamesu i ne dobije ni žuti karton.
- drug_profi
#61782 Re: English Premier League
Prijedlog izmjena FIFA pravila o transferima (by YT lawyer on batteries drug_profi):
- ugovor profesionalnog nogometaša mora da sadrži klauzulu o obeštećenju u slučaju jednostranog raskida ugovora.
- iznos obeštećenja jednak je ukupnom iznosu neisplaćenih plata/neodrađenog ugovora koji se množi koeficijentom razvoja igrača od 5% za svaku godinu provedenu u klubu.
- na dobiveni iznos se sabire isplaćeni bonus igraču za potpis (ako je isplaćen) uvećan za inflaciju (vrijednost valute prema unci zlata).
Sve zajedno čini pravičan iznos odštete za raskid ugovora.
- ugovor profesionalnog nogometaša mora da sadrži klauzulu o obeštećenju u slučaju jednostranog raskida ugovora.
- iznos obeštećenja jednak je ukupnom iznosu neisplaćenih plata/neodrađenog ugovora koji se množi koeficijentom razvoja igrača od 5% za svaku godinu provedenu u klubu.
- na dobiveni iznos se sabire isplaćeni bonus igraču za potpis (ako je isplaćen) uvećan za inflaciju (vrijednost valute prema unci zlata).
- Pandakonda
#61783 Re: English Premier League
Mislim da je greska poslovno i radno pravo porediti sa fudbalerskim. Cinjenica je da u fudbalu koliki god ti ugovor imao sa ekipom to sve pada u vodu ako igrac hoce da ide. Naravno ukoliko postoji klub koji ce platiti ono sto je vrijednost igraca. U najgorem slucaju fudbaler mora vratiti klubu sve plate koje bi primio do kraja potpisanog ugovora isto kao sto bi klub morao njemu dati svaku platu koju bi primio ako mu zele ranije raskinuti ugovor. Neymar je tako isforsirao transfer iz Barselone. Barca nije htjela da ga proda, on napustio sam i na uplatnicu uplatio ostecenje Barceloni koje je njemu uplatio PSG.
U ovom slucaju Newcastle pokusava na silu zadrzati igraca koji ocigledno vise ne zeli biti tu. I ne samo to, pokusavaju mu ukaljati imidz tako sto ce svu krivicu prebaciti na njega. Covjek im je rekao prije godinu dana da planira ici sad, pa im je to opet ponovio pred sami kraj sezone. Naravno Newcastle sad moze gurat pravno mak na konac imas ugovor neces nigdje, ali kao sto gore forumas rece nikome u interesu nije da u timu imas igraca koji ne zeli biti tu. Jednom kad igrac sebi zapika da zeli ici onda tu nema pomoci i samo je pitanje vremena kada ce se to desiti i koliko para mozes izvuci. Iz perspektive biznisa logicno je sada prodati Isaka jer ga naredni rok vec moras prodati za manje para + placao si mu platu a znas da ide
U ovom slucaju Newcastle pokusava na silu zadrzati igraca koji ocigledno vise ne zeli biti tu. I ne samo to, pokusavaju mu ukaljati imidz tako sto ce svu krivicu prebaciti na njega. Covjek im je rekao prije godinu dana da planira ici sad, pa im je to opet ponovio pred sami kraj sezone. Naravno Newcastle sad moze gurat pravno mak na konac imas ugovor neces nigdje, ali kao sto gore forumas rece nikome u interesu nije da u timu imas igraca koji ne zeli biti tu. Jednom kad igrac sebi zapika da zeli ici onda tu nema pomoci i samo je pitanje vremena kada ce se to desiti i koliko para mozes izvuci. Iz perspektive biznisa logicno je sada prodati Isaka jer ga naredni rok vec moras prodati za manje para + placao si mu platu a znas da ide
- darius_maximus
#61784 Re: English Premier League
Ne čini samo plata vrijednost igrača.drug_profi wrote: ↑15/08/2025 13:57 Prijedlog izmjena FIFA pravila o transferima (by YT lawyer on batteries drug_profi):
Javna je tajna da je Nike tjerao Ronalda da igra finale SP-a 1998. godine iako nije bio spreman.
Ogromne se pare vrte u sponzorstvima.
Hoće li Adidas tražiti reviziju ugovora ako se Isak ne pojavi na sljedećem photoshootingu za dres?
Hoće li drugi sponzori tražiti revizije ugovora i koliko će klub izgubiti para?
Koliko gubi klub od prodaje ulaznica?
Sve to kad se sabere, igrač će morati isplatiti.
Siguran sam da će tako biti u budućnosti, samo dok se klubovi dohavizaju.
- MarlboroGold
#61785 Re: English Premier League
Jedino igrači kalibra Messija i Ronalda (iako su na zalasku karijere) mogu sigurno tražiti x nekih klauzula u ugovorima.
Kod Isaka i sličnih šipak jer nisu na tom nivou ili nivou ove dvojice što su nekad bili... mogu eventualno dobiti usmeno obećanje, promijeni se vlasnik ili čitava garnitura rukovodstva i naravno da će to pasti u vodu, pa valja poštovati poslodavca. Imaju pravo i da se predomisle na kraju krajeva.
Kod Isaka i sličnih šipak jer nisu na tom nivou ili nivou ove dvojice što su nekad bili... mogu eventualno dobiti usmeno obećanje, promijeni se vlasnik ili čitava garnitura rukovodstva i naravno da će to pasti u vodu, pa valja poštovati poslodavca. Imaju pravo i da se predomisle na kraju krajeva.
- BHF_Manijak
#61786 Re: English Premier League
Za dusebriznike, koji rekose Liverpool trosi ovo ljeto - da, trosi, ali i prodaje. Net spend ovog ljeta, ukljucujuci sad prodaju Doaka, je 75 mil eura. Toliko o tome.
- MarlboroGold
#61787 Re: English Premier League
E jbg brate pa vi ste drvili o Trentu pola godine sa onim hoće neće pa ga i izvizdaše u zadnjoj utakmici na Anfieldu, a šta biste tek uradili Salahu da se počne ponašati kao Isak...vaučer wrote: ↑15/08/2025 13:32Ne podržavam ništa ovdje, mislim da Liverpool može i bez njega - oni očito misle da je sad ili nikad da ga dovedu (Isak također). Samo mi je smiješno ovdje svaljivati sve na Isaka kao da je neki villain - a u osnovi sve tri stranke u ovoj priči rade samo i isključivo za svoje interese i boli ih neka stvar za one druge. Osim što je jedna od tri strane uspijela ruku punu jakih karata pretvoriti u sranje, kroz čisti amaterizam. Mogli su prije mjesec dana imati Ekitikea i brdo para na računu, sad bi mogli ostati i bez para i bez igrača a kako ide i bez zamjene.darius_maximus wrote: ↑15/08/2025 13:23 Ma Isak je sebi već grob iskopao.
Prognoza za kraj, dovest će napokon nekog za zamjenu, Isak u Liverpool za 125+15 u klauzulama, Joelinton lomi nogu Wirtzu na St Jamesu i ne dobije ni žuti karton.
Poslodavac je na prvom mjestu, kao i klub koji bi trebao biti za navijače. Ne pojedinci.
I nas je Ozil zajebavao dok Arteta nije povukao crtu sasvim opravdano i na kraju su raskinuli ugovor da se riješe toksičnog igrača.
- vaučer
#61788 Re: English Premier League
A jebiga, razumijem da te hvata panika ako pređe Isak u Liverpool - ali odvadi deder malo.MarlboroGold wrote: ↑15/08/2025 15:46
E jbg brate pa vi ste drvili o Trentu pola godine sa onim hoće neće pa ga i izvizdaše u zadnjoj utakmici na Anfieldu, a šta biste tek uradili Salahu da se počne ponašati kao Isak... Poslodavac je na prvom mjestu, kao i klub koji bi trebao biti za navijače. Ne pojedinci. I nas je Ozil zajebavao dok Arteta nije povukao crtu sasvim opravdano i na kraju su raskinuli ugovor da se riješe toksičnog igrača.
Ako ne vidiš razliku između Aleksandra Arnolda, djeteta kluba, kojem je dana vicekapetanska traka kako bi jednog dana bio kapetan i koji je svjesno, planirano i namjerno zavlačio klub s ugovorom kako bi prešao u Real džabe. Real koji za njega ne bi platio ni pola njegove vrijednosti i koji ga je jedino htio džaba. Isak niti je zavlačio klub (rekao im prošle sezone), niti ih gleda zavaliti sa zaradom (PL rekord garantiran), niti im je uvalio ovo u zadnjoj sedmici prelaznog roka kako mnogi rade.
- BHF_Manijak
#61789 Re: English Premier League
Zaboravljate bitnu razliku zasto je Trent supcina i picka, a Isak nije.
Isak je najavio PROSLE godine da mu je zadnja i da hoce da ide. Trent je SUTIO godinu dana k´o picka, usutkivao tribine, sutio, sutio i onda samo objavio da ide, 2 mjeseca pred kraj.
Neuporedivo.
Veci su ljudi ispali Coutinho, Suarez i ostali!
Isak je najavio PROSLE godine da mu je zadnja i da hoce da ide. Trent je SUTIO godinu dana k´o picka, usutkivao tribine, sutio, sutio i onda samo objavio da ide, 2 mjeseca pred kraj.
Neuporedivo.
Veci su ljudi ispali Coutinho, Suarez i ostali!
- Point.
#61790 Re: English Premier League
Upravo to. Ako je to uradio Newvastleu, zašto sutra to nebi uradio Liverpulu kad Real ili Barca zakucaju na vrata? U ovim slučajevima, klubovi trebaju da tuže igrače zvog odbijanja da rade šta im je posao i za što su masno plaćeni.darius_maximus wrote: ↑15/08/2025 11:15Mbappe, Gyokeres, Isak, pa i situacije kao sto su Vinicius (onaj iz Reala), Ter Stegen i Donnarumma, sve više "zvijezda" javno ucjenjuju klubove, prijete neigranjem, hoće povećanja plata, itd.Point. wrote: ↑15/08/2025 10:51A kako igrač tretira klub? Tako što pod ugovorom ne želi da radi svoj posao i ne dolazi na isti? Za to idu adekvatne sankcije u svim poslovima, pa tako i u fudbalu. Igrač je pod ugovorom i dok je tako ima radnu obavezu prema istom.Pandakonda wrote: ↑15/08/2025 10:12
I onda se pozdravis sa tim da ce bilo kakav igrac htjeti igrati za Newcastle kad vide kako ih klub tretira
Ljudi zaboravljaju par stvari, kada je Isak potpisivao ugovor njemu je obećano mnogo stvari. Predstavljeno mu je da ce klub napraviti nove prostorije za trening, da će izgraditi novi stadion, da će klub dovoditi zvijezde i biti konkurentan u evropi, i da će on dobiti ogromno povećanje plate. Od toga se ništa nije desilo, prostorije i novi stadion nisu izgrađeni niti postoje bilo kakvi planovi, klub ne moze privuci nikakve zvijezde i izgubili su momentum, i na kraju on nije dobio povecanje plate niti ce ga dobiti kao sto mu je obecano radi FFP-a.
Radi svega toga je jos prije godinu dana rekao klubu da zeli otici i to im je ponovio nakon kraja sezone. Mozda i nije toliko fer sa njegove strane ali opet liku je 26 godina, na kraju ugovora ce imati 29 kada ce ga rijetko koja velika ekipa htjeti potpisati. Razumljivo je sada zeli zaigrati za veliki klub jer mu je to vjerovatno zadnji prilika.
Situacija je malo drugacija, Gyokeres je potpisao produzenje ugovora pod obećanjem da klub za njega neće traziti otkupnu klauzulu od 100 miliona. Njega je iznerviralo to sto su bili spremni potopiti pregovore sa Arsenalom radi uslova za bonus od 5-10 miliona. Ovdje Newcastle radi kampanju protiv Isaka i sve svaljuju na njega samo radi toga jer nisu bili sposobni za godinu i po dovesti zamjenu
Druga stvar, koji je on kurac da se njemu obećava novi stadioni, trening kampovi i šta sve ne. Šta će Newcastleu novi stadion kad sad imaju jedan od najljepših i najboljih i za njih sasvim dovoljan?
U švedskim medijima koji više prate engleski fudbal od domaćeg maltene razlog njegovog štrajka je jedino što mu nisu ponudili novi i bogatiji ugovor i što je u igri Liverpool. Taj novi ugovor mu je obećala jedna gospoja koja više nije u strukturama kluba, tako da novi šefovi nemaju obavezu da ispunjavaju obrćanja prethodnika.
Usostalom, Isak prima sasvim solidnih 180.000 € sedmično, što je više nego dovoljno za njegove dnevne potrebe.
Jarane, imaš ugovor, ako to što tražiš stoji u ugovoru, tuži, raskini ugovor i idi dalje.
Ako Isak u ugovoru ima povećanje plate, nove stadione, konje vrane i salaše, onda to neka potražuje, ili navede kršenje ugovora i raziđe se.
Ja ovakve igrače koji prave javne cirkuse ne bih doveo u klub, makar nijednog ne doveo.
Sutra će to isto raditi u svojim novim klubovima, a što to ikome treba?
- Point.
#61791 Re: English Premier League
Daj matereri, da ti ovako Van Dajk ili Salah urade Liverpulu, drugu bi pjesmu pjevao. Al pošto je za njega zagrijan tvoj klun onda je Newcastle nesposoban. Neka Liverpul pljune 150 miliona i gotova priča.vaučer wrote: ↑15/08/2025 13:02darius_maximus wrote: ↑15/08/2025 12:17 Igrač nije došao na okupljanje i neće da trenira s ekipom (što sam ovako usput čuo). OK, neka te s juniorima i treniraš. Pa, kad budeš za normalan razgovor, javi. Siguran sam da to neće imati nikakvih posljedica po njegovu takmičarsku formu i cijenu, ako recimo godinu dana ne odigra utakmicu za prvi tim. Nećeš da prihvatiš disciplinsku kaznu? Kršenje ugovora i neisplaćivanje plate.
Ovako bi to išlo u svakoj firmi koju uposlenik hoće da ucjenjuje (i gore). Klubovi nisu firme, nego korporacije, a igrači su uposlenici. To što on misli da je nešto (i da zaslužuje nešto) ne znači ništa u odnosu na ono što je potpisao. Za to postoje pravnici, pa neka se natežu, a tvoje je da to tada radiš svoj posao.
Mislim da je Newcastle prije stranka kojoj se treba reći 'kad budeš za ozbiljan razgovor javi' - nego Isak. Momak im je rekao davno da ga ne zanima novi ugovor, da misli napustiti klub, da nađu zamjenu i da mu osiguraju transfer. Na stolu su rekordne cifre - doslovno nemaju ni jedan razlog da mu sabotiraju karijeru, osim jebiga vlastite nesposobnosti. On može izgubiti puno u slučaju da ga zadrže protiv njegove volje - ali Newcastle će izgubiti deset puta više tjeranjem maka na konac.
Kad igrač želi da ide, pod uslovom da ne gleda naguziti klub prelaskom u rivala ili u klub koji nudi debelo ispod tržišne vrijednosti - to uglavnom završi na samo jedan način - transferom. Sve što gledamo ovo ljeto je jedan loše vođen klub koji se koprca jer više nije u plićaku nego u dubokoj vodi, mlataraju rukama, pokušavaju opravdati neminovno pred vlastitim navijačima koji su iz nekog razloga uvjereni da su kalibar za najbolje igrače. Jebiga, nije to lako prihvatiti, ali nek im ovo bude lekcija.
Druga stvar, Isaka niko nije tjerao da potpiše kontrakt i to do 2028 godine. Zajebi tu priču ko je kome šta obećao, na papiru stoji Isakov potpis do 2028 godine i taj pismeni ugovor je dužan ispoštovati. Ovo što radi je čista ucjena.
Ne bih se iznenadio ni sekunde da ovdje nije Liverpul dogovorio sa Isakom da ovaj pravi dramu, da ga na kraju puste za cifru koja Liverpulu odgovara.
- drug_profi
#61792 Re: English Premier League
Ako Isak mora ispostovat ugovor onda nek ga natjeraju.
A posto svako zna da to nije moguce, nek poduzmu pravna sredstva da se obeštete.
Ni to ne može?
Pa jebiga onda nek gledaju da nađu neki sporazum sa onim ko najviše nudi za njega.
Samo Liverpul?
Pa onda jebiga, Liverpul ima sve karte. Ti nemaš ništa i nije ti u interesu da dalje razvlačiš. Jer nemaš čak ni vremena.
A posto svako zna da to nije moguce, nek poduzmu pravna sredstva da se obeštete.
Ni to ne može?
Pa jebiga onda nek gledaju da nađu neki sporazum sa onim ko najviše nudi za njega.
Samo Liverpul?
Pa onda jebiga, Liverpul ima sve karte. Ti nemaš ništa i nije ti u interesu da dalje razvlačiš. Jer nemaš čak ni vremena.
- MarlboroGold
#61793 Re: English Premier League
Ma jok. Možda biste sa Isakom bili gori. To se ne zna. I realno, jeste prekucao klub nivoa Newcastlea kao i Bruno i Gordon. Oni su ovog ljeta pokazali takav amaterizam da to nije dostojno kluba u top 6, a vjerujem da će i ova druga dvojica otići uskoro.vaučer wrote: ↑15/08/2025 15:57A jebiga, razumijem da te hvata panika ako pređe Isak u Liverpool - ali odvadi deder malo.MarlboroGold wrote: ↑15/08/2025 15:46
E jbg brate pa vi ste drvili o Trentu pola godine sa onim hoće neće pa ga i izvizdaše u zadnjoj utakmici na Anfieldu, a šta biste tek uradili Salahu da se počne ponašati kao Isak... Poslodavac je na prvom mjestu, kao i klub koji bi trebao biti za navijače. Ne pojedinci. I nas je Ozil zajebavao dok Arteta nije povukao crtu sasvim opravdano i na kraju su raskinuli ugovor da se riješe toksičnog igrača.![]()
Ako ne vidiš razliku između Aleksandra Arnolda, djeteta kluba, kojem je dana vicekapetanska traka kako bi jednog dana bio kapetan i koji je svjesno, planirano i namjerno zavlačio klub s ugovorom kako bi prešao u Real džabe. Real koji za njega ne bi platio ni pola njegove vrijednosti i koji ga je jedino htio džaba. Isak niti je zavlačio klub (rekao im prošle sezone), niti ih gleda zavaliti sa zaradom (PL rekord garantiran), niti im je uvalio ovo u zadnjoj sedmici prelaznog roka kako mnogi rade.
Međutim, ne vidim razliku u kontekstu nepoštovanja poslodavca u oba slučaja imali dobre razloge ili ne, jer nisu presudni. Ugovor je taj koji je presudan i to je to. Ja garantujem da biste drugu priču pričali da je Salah u pitanju i da ima godina kao on (da ne bude on je već star nema veze), a ne Isak. Svima se može desiti da dođu do takve situacije sa nekim igračem koji je nosilac igre i vjerujem da nijedan navijač to ne bi želio da vidi od nekog njihovog igrača.
Last edited by MarlboroGold on 15/08/2025 17:55, edited 1 time in total.
- drug_profi
#61794 Re: English Premier League
Istu bi pricu pricali. Ima pravo da zajebava klub.
Sta bi ko mislio o karakteru igraca, druga je stvar.
Ali generalno, svako bi htio da ga se rijesi i da se uzme koliko para moze.
Sta bi ko mislio o karakteru igraca, druga je stvar.
Ali generalno, svako bi htio da ga se rijesi i da se uzme koliko para moze.
- MarlboroGold
#61795 Re: English Premier League
U suštini ne znam što ste se vi toliko upalili kad je Isak taj koji je problem i to ljudi i potenciraju. Mogao je i Real biti u priči isto bi bilo.
Ne proziva niko Liverpool ili možda nisam upratio.
Ne proziva niko Liverpool ili možda nisam upratio.
-
MMM1977
#61796 Re: English Premier League
Liverpool se nikada ne bi doveo u takvu situaciju a za to je mnogo primjera, od Cutina preko Suareza pa evo do Diaza. Hoće čovjek da ide, dogovori normalnu cijenu i ćao đaci. Cifra koju traži Newcastle je ludost.
Dakle nije da oni njega ne bi prodali nego traže nerealno previše. I što uplićete Liverpool u priču, nisu mu oni rekli da štrajkuje nego ponudili rekordan iznos. Ako već toliko utiču na Isaka, mogli su ga onda završiti za 20M.
Ne treba biti jednostran.
Dakle nije da oni njega ne bi prodali nego traže nerealno previše. I što uplićete Liverpool u priču, nisu mu oni rekli da štrajkuje nego ponudili rekordan iznos. Ako već toliko utiču na Isaka, mogli su ga onda završiti za 20M.
Ne treba biti jednostran.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#61797 Re: English Premier League
Igrači ne trebaju imati moć kao u NBA koja je zbog toga postala cirkus. Potpisao si ugovor, klub ne želi da te proda, marš na trening, ionako je većina preplaćena jer gOnja loptu po livadama.
Inače, United šampion
Inače, United šampion
-
Mustang1
- drug_profi
#61799 Re: English Premier League
Ja mislio ti normalan, zdrav covjek.
Kad ono međutim...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#61800 Re: English Premier League