Istina o Bogu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
belfy

#1751 Re: Istina o Bogu

Post by belfy »

teodati wrote: 11/08/2025 21:49 Koliko znam Einstein nije imao dokaze za svoju teoriju relativnosti, osim umne metafizičke misli, ali su to ljudi prihvatili, jasno je zašto.

Tako će i "teoriju svega" prihvatiti, kada ju do kraja shvate, dakako.

Vrijeme će pokazati jesam li u pravu, e da. 8-)
:lol:

da, nije imao dokaze jer nije zivio 200 godina, ali dokazase oni poslije njega i to na osnovu njegovih 'pretpostavki'. docim se metafizikom nikada nije bavio. kao niti jedan ozbiljan fizicar.

i, nisu to ljudi "prihvatili", nego to radi u stvarnosti. naravno, ako negiras stvarnost, onda ima adresa i za to... :D
Dozer

#1752 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

teodati wrote: 11/08/2025 21:47
Dozer wrote: 10/08/2025 17:55

A za ostalo...pa, s obzirom da ne odgovaras ni na jedno pitanje konkretno i argumentovano, nego se samo vrtis u krug sa svojim uopstenim tvrdnjama, onda je i svaka dalja diskusija s tobom besmislena, zar ne?

I te kako sam konkretno i argumentovano odgovorio na svako pitanje koje se ticalo bilo čega što moja teorija tvrdi, ne detaljno, to sam već rekao zašto.

Recimo da je prostor savršena kocka, argument je da je to zato jer sam prostor ima točno 26 smjerova, pa tko zna crtati, ili ima kompjuter, lako dobije oblik savršene kocke, jesi to shvatio? Nisi.

Valjda sam ja za to kriv što nisi to od prve shvatio, jel? :-)
Vidis, to je ta vrsta argumenata - besmislenih.
Objasni mi princip odredjivanja tih 26 smjerova iz kocke?
Kocka ima 6 strana i 8 coskova. Kojim principom si dosao do 26 smjerova?
Eto konkretno pitanje na koje, valjda, mozes dati konkretan i precizan odgovor, a da ne otkrijes tajne svoje metafizicke teorije...

A kopiranje i podjela citata nije nikakva "caka" ovog foruma. Svaki forum fercera isto.

I steta je sto ne pricas kineski, s obzirom da se bavis izucavanjem naseg postanka. Ako ni zbog cega drugog, a ono jer je to civilizacija starija i daleko naprednija od biblija. Oduvijek.
teodati

#1753 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

apsidejzi wrote: 11/08/2025 22:46
teodati wrote: 11/08/2025 21:36
apsidejzi wrote: 11/08/2025 00:46 Ja se zaista nadam da dokazni materijal nece sadrzavati citate iz Biblije, ali koliko mogu skuziti bice nazalost da je upravo to jedini dokazni materijal.
"Teorija svega" je metafizička teorija, i nema veze sa Biblijom, biti će samo jedna rečenica povezana sa Biblijom, eto, sve ostalo su metafizički zakoni i nova metafizička matematika, ali druga je stvar što se sve to poklapa sa onime što zaista piše u Bibliji, a ne sa bajkama o Bibliji, e da.
Nadam se da razumijes kako tvoja teorija treba objasniti sve vec utvrdjeno naukom, kao i dati odredjena predvidjanja koja se moraju naucno dokazati. Evo, uporede radi, Ajnstajnova teorija relativiteta je pretpostavila postojanje Crnih rupa koje su otkrivene tek nekoliko desetljeca kasnije. Higgs je tamo nekad 1960tih izracunao i pretpostavio da mora postojati bozon odredjene velicine i karakteristika da bi se upravo takav otkrio 2012-e godine.

Tako i tvoja teorija mora potvrditi ono sto vec znamo ali i napraviti neke pretpostavke koje cemo moci dokazati. Inace je teorija nicega.
Einstein nije znao kako je sve nastalo, je tako, znači sve što je uradio opisuje samo lokalne stvari, a nije recimo imao pojma da je uzrok našega postojanja izvan naše dimenzije prostor-vremena, mada je posljednjih 30 godina svoga života radio na "teoriji svega", nije ju uspio dobiti, ja sam je dobio, i to ću i dokazati, tu je ne kraj nego tek početak priče, e da.
teodati

#1754 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

belfy wrote: 11/08/2025 23:31
teodati wrote: 11/08/2025 21:49 Koliko znam Einstein nije imao dokaze za svoju teoriju relativnosti, osim umne metafizičke misli, ali su to ljudi prihvatili, jasno je zašto.

da, nije imao dokaze jer nije zivio 200 godina, ali dokazase oni poslije njega i to na osnovu njegovih 'pretpostavki'. docim se metafizikom nikada nije bavio. kao niti jedan ozbiljan fizicar.

i, nisu to ljudi "prihvatili", nego to radi u stvarnosti. naravno, ako negiras stvarnost, onda ima adresa i za to... :D
Imaš pravo, Einstein nije bio metafizičar, zato i nije imao pojma kako je sve nastalo, a njegove bajke o zakrivljenosti prostor-vremena mogu prihvatiti samo oni koji se ne razumiju u logiku, ne mijenja se putanja čestica krivljenjem samoga prostora (to ne postoji osim u nečijoj glavi ili mašti), već mijenjaju putanju čestica polja sila koja tamo djeluju, nije to isto, sam prostor nema se kamo kriviti, dapače.
teodati

#1755 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Dozer wrote: 12/08/2025 00:19
Vidis, to je ta vrsta argumenata - besmislenih.
Objasni mi princip odredjivanja tih 26 smjerova iz kocke?
Kocka ima 6 strana i 8 coskova. Kojim principom si dosao do 26 smjerova?
Eto konkretno pitanje na koje, valjda, mozes dati konkretan i precizan odgovor, a da ne otkrijes tajne svoje metafizicke teorije...
Što ne znaš tebi je besmisleno, zbilja dobro, umjesto da pokušaš shvatiti što ti se kaže, tvoj um to proglašava besmislenim, žalosno je da odrasli ljudi ne znaju u koja se to točno 26 smjera šiti prostor, pošto je to detaljno neću na forumu o tome, i smjerovi prostora nemaju veze sa time koliko netko ima strana ili kuteva, ili bilo čega drugoga, neverjetno, ja mislio da to već svi znaju, onda dobro, poslije moje teorije svi će znati da se sam prostor grana u točno 26 smjerova, i točno će se objasniti kojih to, kein problem, dapače.

Dozer wrote: 12/08/2025 00:19

A kopiranje i podjela citata nije nikakva "caka" ovog foruma. Svaki forum fercera isto.

Našao sam kako, i nije isto, na drugom forumu ne treba napisati koliko zastava ima neka država, samo kažem. 8-)
toska

#1756 Re: Istina o Bogu

Post by toska »

@teodati, nevezano za tvoju teoriju.

Koristiš jako često, gotovo stalno, izraz prostor vrijeme i to nije problem (znam i ja spomenuti) ali moraš naznačiti na šta misliš.

Pojam prostor vrijeme je prvenstveno vezan za fiziku i relativnost mada nema razloga da neko ne koristi i za metafiziku u nekom drugom kontekstu, ali bi to trebao nekako naznačiti.
Znam da si nesto objašnjavao, ali iz teme u temu ponavljati taj termin bez napomene da se ne radi o fizici pomalo smeta.

Kao savjet.
belfy

#1757 Re: Istina o Bogu

Post by belfy »

teodati wrote: 12/08/2025 21:43

Imaš pravo, Einstein nije bio metafizičar, zato i nije imao pojma kako je sve nastalo, a njegove bajke o zakrivljenosti prostor-vremena mogu prihvatiti samo oni koji se ne razumiju u logiku, ne mijenja se putanja čestica krivljenjem samoga prostora (to ne postoji osim u nečijoj glavi ili mašti), već mijenjaju putanju čestica polja sila koja tamo djeluju, nije to isto, sam prostor nema se kamo kriviti, dapače.
naravno da imam pravo, jer od metafizike covjecanstvo nije napredovalo ni korak. docim fizikom jeste...

i, eto, imamo nekoga pametnijeg od Einsteina. iako je on svoje tvrdnje dokazao putem formula koje se i dan - danas koriste, kao i onim dokazanim poslije ovaj pametniji ima nula patenata, ne razumije ni matematiku ni fiziku, ali on bi da objasni bjezeci u metafiziku koja nije objasnila nista, niti je igdje primjenjena i pri tome pokusavajuci mijenjati i sve dokazane i utvrdjene parametre. jer, samo cekaj da on svoju knjigu pokaze...

jeste ti i @Zahran82 isli u istu osnovnu skolu? dokazi su vam na slicnom nivou...
teodati

#1758 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

toska wrote: 12/08/2025 22:03 @teodati, nevezano za tvoju teoriju.

Koristiš jako često, gotovo stalno, izraz prostor vrijeme i to nije problem (znam i ja spomenuti) ali moraš naznačiti na šta misliš.

Pojam prostor vrijeme je prvenstveno vezan za fiziku i relativnost mada nema razloga da neko ne koristi i za metafiziku u nekom drugom kontekstu, ali bi to trebao nekako naznačiti.
Znam da si nesto objašnjavao, ali iz teme u temu ponavljati taj termin bez napomene da se ne radi o fizici pomalo smeta.

Kao savjet.
To je i metafizički pojam, označava da je i uzrok svega, kao i sve što nastaje, povezano sa prostorom i vremenom kao nedjeljivom cjelinom, fizičari su samo došli do toga da je to nedjeljivo, prostor-vrijeme, ali nemaju pojma ni kako to nastaje a još manje koja sve svojstva ima, tako da ti to ne mora smetati, jer zovem to pravim imenom, točnije dimenzijom prostor-vremena, jer postoje i druge, ali o tom potom, se razme. :)
Last edited by teodati on 12/08/2025 22:18, edited 1 time in total.
teodati

#1759 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

belfy wrote: 12/08/2025 22:13

naravno da imam pravo, jer od metafizike covjecanstvo nije napredovalo ni korak. docim fizikom jeste...

i, eto, imamo nekoga pametnijeg od Einsteina. iako je on svoje tvrdnje dokazao putem formula koje se i dan - danas koriste, kao i onim dokazanim poslije ovaj pametniji ima nula patenata, ne razumije ni matematiku ni fiziku, ali on bi da objasni bjezeci u metafiziku koja nije objasnila nista, niti je igdje primjenjena i pri tome pokusavajuci mijenjati i sve dokazane i utvrdjene parametre. jer, samo cekaj da on svoju knjigu pokaze...

jeste ti i @Zahran82 isli u istu osnovnu skolu? dokazi su vam na slicnom nivou...
Vidi se koliko ti je Einstein pomogao, ne znaš kako je bilo što nastalo, pametnome dosta! :lol:
toska

#1760 Re: Istina o Bogu

Post by toska »

teodati wrote: 12/08/2025 22:15

Kao savjet.
To je i metafizički pojam, označava da je i uzrok svega, kao i sve što nastaje, povezano sa prostorom i vremenom kao nedjeljivom cjelinom, fizičari su samo došli do toga da je to nedjeljivo, prostor-vrijeme, ali nemaju pojma ni kako to nastaje a još manje koja sve svojstva ima, tako da ti to ne mora smetati, jer zovem to pravim imenom, točnije dimenzijom prostor-vremena, jer postoje i druge, ali o tom potom, se razme. :)
ti nazivaš dimenzijom, a fizika dimenzijama,
preblizu za razlikovati.
apsidejzi

#1761 Re: Istina o Bogu

Post by apsidejzi »

teodati wrote: 12/08/2025 21:33
teodati wrote: 11/08/2025 21:36

"Teorija svega" je metafizička teorija, i nema veze sa Biblijom, biti će samo jedna rečenica povezana sa Biblijom, eto, sve ostalo su metafizički zakoni i nova metafizička matematika, ali druga je stvar što se sve to poklapa sa onime što zaista piše u Bibliji, a ne sa bajkama o Bibliji, e da.
Nadam se da razumijes kako tvoja teorija treba objasniti sve vec utvrdjeno naukom, kao i dati odredjena predvidjanja koja se moraju naucno dokazati. Evo, uporede radi, Ajnstajnova teorija relativiteta je pretpostavila postojanje Crnih rupa koje su otkrivene tek nekoliko desetljeca kasnije. Higgs je tamo nekad 1960tih izracunao i pretpostavio da mora postojati bozon odredjene velicine i karakteristika da bi se upravo takav otkrio 2012-e godine.

Tako i tvoja teorija mora potvrditi ono sto vec znamo ali i napraviti neke pretpostavke koje cemo moci dokazati. Inace je teorija nicega.
Einstein nije znao kako je sve nastalo, je tako, znači sve što je uradio opisuje samo lokalne stvari, a nije recimo imao pojma da je uzrok našega postojanja izvan naše dimenzije prostor-vremena, mada je posljednjih 30 godina svoga života radio na "teoriji svega", nije ju uspio dobiti, ja sam je dobio, i to ću i dokazati, tu je ne kraj nego tek početak priče, e da.
Promasio si poentu mog posta. Nisam ja pisao o Ajnstajnu nego o tebi. Ti i tvoja teorija morate moci objasniti sve sto vec znamo i dati neke pretpostavke koje cemo kasnije dokazati i koje ce se ispostaviti kao tacne.

Ja sam veoma skeptican da ces ti to moci uraditi jer kad nisi u stanju skontati sta sam ja napisao u mom postu, sumnjam da imas toliki kapacitet da dadnes teoriju svega koju eto ni Ajnstajn nije uspio. Imas veoma veliki ego cim se smatras uspjesnijim od njega. Vracam se na moju hipotezu o dopaminu i tvojoj jeftinoj metodologiji proizvodnje istog.

Helem, ovdje se zavrsava nasa mala rasprava jer nema poente raspravljati dalje dok ne izneses svoju teoriju. Kompletna nasa diskusija izgleda ovako: ja napisem nesto sto se bazira na nauci. Ti odgovoris kako je to tako kako jeste ali da je to samo privid. Stvarna istina je malo drugacija i ti si je otkrio. Iz nekog razloga ne zelis da napises tu istinu. Tu moramo zavrsiti diskusiju jer meni se ne gubi vrijeme na ubjedjivanje s tobom. Ako mislis da si otkrio neku istinu, misli i dalje. Ja ne znam citati tvoje misli i ne zelim se truditi da pogadjam. Ako hoces napisati istinu napisi, ako hoces objaviti knjigu objavi. Do tada, tvoje negiranje se ne prihvata kao argument. To sto ti znas istinu macku o rep. Sutra da umres niko nikakve koristi nece imati od tvoje istine.
belfy

#1762 Re: Istina o Bogu

Post by belfy »

teodati wrote: 12/08/2025 22:17

Vidi se koliko ti je Einstein pomogao, ne znaš kako je bilo što nastalo, pametnome dosta! :lol:
odakle ti da ne znam? vec sam ti prije par mjeseci rekao da znam. sto lazes druze teodati?
Dozer

#1763 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

teodati wrote: 12/08/2025 21:58 Što ne znaš tebi je besmisleno, zbilja dobro, umjesto da pokušaš shvatiti što ti se kaže, tvoj um to proglašava besmislenim, žalosno je da odrasli ljudi ne znaju u koja se to točno 26 smjera šiti prostor, pošto je to detaljno neću na forumu o tome, i smjerovi prostora nemaju veze sa time koliko netko ima strana ili kuteva, ili bilo čega drugoga, neverjetno, ja mislio da to već svi znaju, onda dobro, poslije moje teorije svi će znati da se sam prostor grana u točno 26 smjerova, i točno će se objasniti kojih to, kein problem, dapače.
Jasno ti je da mi nisi dao nikakav odgovor i da si samo bacio jedan golemi palamud uprazno, dapace?

I onda kazes - dajte konkretna pitanja... Postavi ti se konkretno pitanje vezano za nesto sto si sam izjavio, a ti ne znas odgovor.
I posto ga ne znas, onda pokusavas spinovati na novu glupost, prebacujuci meni i drugima kako mi, eto, nemamo pojma "o osnovnim stvarima" :pisnuo:

Dozer wrote: 12/08/2025 00:19 A kopiranje i podjela citata nije nikakva "caka" ovog foruma. Svaki forum fercera isto.
Našao sam kako, i nije isto, na drugom forumu ne treba napisati koliko zastava ima neka država, samo kažem. 8-)
:facepalm:

To za zastavu nema nikakve veze s kopiranjem i dijeljenjem citata :lol: :lol:
To je vrsta captcha provjere da bi mogao postaviti post na tu neku temu :D

Ah, da - samo kazem :D

Jesi ti onaj @CPT ....? I taj je isto ovako lupetao i postavljao se kao da sve zna, a iz posta u post se samo provaljivao svojim neznanjem.
teodati

#1764 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

apsidejzi wrote: 12/08/2025 22:28
teodati wrote: 12/08/2025 21:33

Promasio si poentu mog posta. Nisam ja pisao o Ajnstajnu nego o tebi. Ti i tvoja teorija morate moci objasniti sve sto vec znamo i dati neke pretpostavke koje cemo kasnije dokazati i koje ce se ispostaviti kao tacne.

Ja sam veoma skeptican da ces ti to moci uraditi jer kad nisi u stanju skontati sta sam ja napisao u mom postu, sumnjam da imas toliki kapacitet da dadnes teoriju svega koju eto ni Ajnstajn nije uspio. Imas veoma veliki ego cim se smatras uspjesnijim od njega. Vracam se na moju hipotezu o dopaminu i tvojoj jeftinoj metodologiji proizvodnje istog.

Helem, ovdje se zavrsava nasa mala rasprava jer nema poente raspravljati dalje dok ne izneses svoju teoriju. Kompletna nasa diskusija izgleda ovako: ja napisem nesto sto se bazira na nauci. Ti odgovoris kako je to tako kako jeste ali da je to samo privid. Stvarna istina je malo drugacija i ti si je otkrio. Iz nekog razloga ne zelis da napises tu istinu. Tu moramo zavrsiti diskusiju jer meni se ne gubi vrijeme na ubjedjivanje s tobom. Ako mislis da si otkrio neku istinu, misli i dalje. Ja ne znam citati tvoje misli i ne zelim se truditi da pogadjam. Ako hoces napisati istinu napisi, ako hoces objaviti knjigu objavi. Do tada, tvoje negiranje se ne prihvata kao argument. To sto ti znas istinu macku o rep. Sutra da umres niko nikakve koristi nece imati od tvoje istine.
Imam pravo govoriti istinu ako je znam i prije nego ju objavim detaljno, najbolje da šutim pa da se i dalje pričaju bajke o postanku, neće ići, sve što tvrdim dokazati ću detaljno u svojoj teoriji, jasno je zašto ne iznosim to sve na forumima, onda bi svatko to mogao prepisati i reći da je teorija o svemu njegova.

Ti si kao i cijela nauka vjernik u naučne dogme, koje nemaju veze sa razumom i logikom, a još manje sa pravom stvarnošću, zato i ne znaš kako je bilo što nastalo, bez uvrede, samo govorim činjenicu.

I zapitaj se zašto ne znaš ništa o postanku, ajde, kada si već vjernik u nauku, pa jer to ni nauka ne zna, tu je kraj, zapravo početak cijele priče.

Dozer wrote: 13/08/2025 12:22
teodati wrote: 12/08/2025 21:58 Što ne znaš tebi je besmisleno, zbilja dobro, umjesto da pokušaš shvatiti što ti se kaže, tvoj um to proglašava besmislenim, žalosno je da odrasli ljudi ne znaju u koja se to točno 26 smjera šiti prostor, pošto je to detaljno neću na forumu o tome, i smjerovi prostora nemaju veze sa time koliko netko ima strana ili kuteva, ili bilo čega drugoga, neverjetno, ja mislio da to već svi znaju, onda dobro, poslije moje teorije svi će znati da se sam prostor grana u točno 26 smjerova, i točno će se objasniti kojih to, kein problem, dapače.
Jasno ti je da mi nisi dao nikakav odgovor i da si samo bacio jedan golemi palamud uprazno, dapace?

I onda kazes - dajte konkretna pitanja... Postavi ti se konkretno pitanje vezano za nesto sto si sam izjavio, a ti ne znas odgovor.
I posto ga ne znas, onda pokusavas spinovati na novu glupost, prebacujuci meni i drugima kako mi, eto, nemamo pojma "o osnovnim stvarima" :pisnuo:

Dozer wrote: 12/08/2025 00:19 A kopiranje i podjela citata nije nikakva "caka" ovog foruma. Svaki forum fercera isto.

To za zastavu nema nikakve veze s kopiranjem i dijeljenjem citata :lol: :lol:
To je vrsta captcha provjere da bi mogao postaviti post na tu neku temu :D

Ah, da - samo kazem :D

Jesi ti onaj @CPT ....? I taj je isto ovako lupetao i postavljao se kao da sve zna, a iz posta u post se samo provaljivao svojim neznanjem.
Kako nisam odgovorio, rekao sam da detaljno ne dajem ništa na forumima, prostor ima 26 smjerova, kojih točno, to u teoriji objašnjavam, ali nije u tome problem, problem je što nauka ne zna tako jednostavnu stvar, koliko točno ima smjerova iz neke točke prostora, da zna, fino bi to nacrtala i dobila isto što i ja, ali onda ja ne bi bio autor teorije o svemu nego nauka, samo kažem.

I pišeš gluposti, ne daje dijeljenje citata ako nisi napisao koliko ima zastava, tek onda kada to napišeš, to više ne moraš pisati, drugi forumi tako ne rade, nisi bio drugdje pa ne znaš, a praviš se pametan, to ne prolazi kod mene, jok.

toska wrote: 12/08/2025 22:24
teodati wrote: 12/08/2025 22:15

Kao savjet.
ti nazivaš dimenzijom, a fizika dimenzijama,
preblizu za razlikovati.
A kako ćeš nazvati neko drugo prostor-vrijeme ako postoji, nego drugom dimenzijom prostor-vremena, ima koja druga riječ za to, nema, dimenzija ima više značenja, dao sam ih, a ne samo ono što fizika koristi, e da.
Last edited by teodati on 14/08/2025 21:18, edited 1 time in total.
teodati

#1765 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

belfy wrote: 12/08/2025 22:44

odakle ti da ne znam? vec sam ti prije par mjeseci rekao da znam. sto lazes druze teodati?
Opet lažeš, ajde objasni kako je bilo što nastalo od početka do kraja svojim riječima, izvoli, sam biraj što ćeš objasniti, da svi vide da si veliki lažljivac, ajde dokaži suprotno, jedva čekam, e da. 8-)
apsidejzi

#1766 Re: Istina o Bogu

Post by apsidejzi »

teodati wrote: 14/08/2025 20:50 Imam pravo govoriti istinu ako je znam i prije nego ju objavim detaljno, najbolje da šutim pa da se i dalje pričaju bajke o postanku, neće ići, sve što tvrdim dokazati ću detaljno u svojoj teoriji, jasno je zašto ne iznosim to sve na forumima, onda bi svatko to mogao prepisati i reći da je teorija o svemu njegova.
Ali ti ne govoris istinu. Ti govoris ono sto si sebi umislio da je istina. Sto je jos zanimljivije, tebi nije bitno da nas upoznas sa istinom. Tebi je bitnije da tvoje ime ostane upamceno kao neko ko je donio istinu. Sto je licemjerno jer ti istina nije cilj, nego zadovoljenje ega. Istina u svemu ovome je zapravo nebitna. Ona je alat za tvoju vjecnost. Grandiozni narcisizam.
teodati

#1767 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

apsidejzi wrote: 14/08/2025 21:13
teodati wrote: 14/08/2025 20:50 Imam pravo govoriti istinu ako je znam i prije nego ju objavim detaljno, najbolje da šutim pa da se i dalje pričaju bajke o postanku, neće ići, sve što tvrdim dokazati ću detaljno u svojoj teoriji, jasno je zašto ne iznosim to sve na forumima, onda bi svatko to mogao prepisati i reći da je teorija o svemu njegova.
Ali ti ne govoris istinu. Ti govoris ono sto si sebi umislio da je istina. Sto je jos zanimljivije, tebi nije bitno da nas upoznas sa istinom. Tebi je bitnije da tvoje ime ostane upamceno kao neko ko je donio istinu. Sto je licemjerno jer ti istina nije cilj, nego zadovoljenje ega. Istina u svemu ovome je zapravo nebitna. Ona je alat za tvoju vjecnost. Grandiozni narcisizam.
Pa jesi ti neko malo dijete, ili što, koliko puta ti treba reći da se istina nalazi ovdje ali u rezultatima, a kako detaljno doći do njih ne smijem ne forumima davati, koliko puta ti to još moram ponoviti da me shvatiš konačno, ne da mi se više toliko ponavljati, misli što hoćeš, a ja ću svoje raditi što moram, eto.
apsidejzi

#1768 Re: Istina o Bogu

Post by apsidejzi »

teodati wrote: 14/08/2025 21:17
Pa jesi ti neko malo dijete, ili što, koliko puta ti treba reći da se istina nalazi ovdje ali u rezultatima, a kako detaljno doći do njih ne smijem ne forumima davati, koliko puta ti to još moram ponoviti da me shvatiš konačno, ne da mi se više toliko ponavljati, misli što hoćeš, a ja ću svoje raditi što moram, eto.
Svemir je rezultat istine. Na forumu nema tvoje istine. Jedini tvoj doprinos forumu je negacija svega i tvrdnja da poznajes istinu.
Dozer

#1769 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

teodati wrote: 14/08/2025 20:50 Kako nisam odgovorio, rekao sam da detaljno ne dajem ništa na forumima, prostor ima 26 smjerova, kojih točno, to u teoriji objašnjavam, ali nije u tome problem, problem je što nauka ne zna tako jednostavnu stvar, koliko točno ima smjerova iz neke točke prostora, da zna, fino bi to nacrtala i dobila isto što i ja, ali onda ja ne bi bio autor teorije o svemu nego nauka, samo kažem.
Zapravo, ti si taj koji pises gluposti, i to konstantno.
Iz JEDNE TACKE prostora, bez obzira da li je to u 2D ili 3D, moze postojati beskonacno smjerova, a ne samo 26. Hoces da testiras? Uzmi papir, linijar, olovku, nacrtaj jednu tacku, i onda iz nje pocni povlaciti linije. Javi mi rezultat. Garantujem da ce biti daleko vise linija od tvojih famoznih 26, i SVAKA od njih predstavlja 1 smjer.
I pišeš gluposti, ne daje dijeljenje citata ako nisi napisao koliko ima zastava, tek onda kada to napišeš, to više ne moraš pisati, drugi forumi tako ne rade, nisi bio drugdje pa ne znaš, a praviš se pametan, to ne prolazi kod mene, jok.
Ovo mi je zaista ispod svakog intelektualnog nivoa da se o ovome uopste raspravljam... :roll:
Ne, ovo sto si ti napisao je budalastina. To sto ti ne znas koristiti copy/paste, selektovati to kopirano i onda kliknuti na ikonu citata, nema apsolutno nikakve veze s upisom broja zvjezdica u captcha polje ispod posta. To sluzi ISKLJUCIVO da bi moga postaviti post na temi na kojoj je to potrebno i nema nikakve veze sa sadrzajem ili formatiranjem tvog posta. Ne brukaj se vise, molim te.
Dozer

#1770 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

teodati wrote: 14/08/2025 20:59

Opet lažeš, ajde objasni kako je bilo što nastalo od početka do kraja svojim riječima, izvoli, sam biraj što ćeš objasniti, da svi vide da si veliki lažljivac, ajde dokaži suprotno, jedva čekam, e da. 8-)
Hajde da prvo vidimo tvoje "dokaze". Davno si rekao da knjiga samo sto nije izasla, ali vjerovatno nijedan izdavac nece da mu se ime nalazi na tim metafizickim nebulozama...
teodati

#1771 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Dozer wrote: 15/08/2025 11:12
teodati wrote: 14/08/2025 20:59

Hajde da prvo vidimo tvoje "dokaze". Davno si rekao da knjiga samo sto nije izasla, ali vjerovatno nijedan izdavac nece da mu se ime nalazi na tim metafizickim nebulozama...
Dobiti ćete dokaze o svemu iz teorije, ali nauka nema nijedan dokaz za ono što danas pretpostavlja o postanku svega, samo kažem, i metafizika nema nebuloze, to ima današnja fizika, ako ih počnem nabrajati, jedno vrijeme će trajati, bolje ne, e da! :-D
Dozer

#1772 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

:thumbup:

:run:

Neki ljudi definitivno prvo moraju savladati osnove o tome sta je dokaz, sta fizika, sta metafizika, sta naucna cinjenica, sta argument....

Mozes li nam pojasniti sta je "metafizicki dokaz"? Neka definicija, nesto...? Hvala unaprijed.
teodati

#1773 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

apsidejzi wrote: 14/08/2025 21:38
teodati wrote: 14/08/2025 21:17
Svemir je rezultat istine. Na forumu nema tvoje istine. Jedini tvoj doprinos forumu je negacija svega i tvrdnja da poznajes istinu.
Sve je iz NIŠTA nastalo, pa tako i naše prostor-vrijeme, a prvo što je nastalo u samom središtu našega prostor-vremena je inteligencija, svjesno osobno biće, čista svjetlost, poslije tog Prvog bića, na isti način su nastala i druga isto takva bića, ima ih na mirijade (nebrojeno mnogo), mnogo kasnije napravljene su čestice materije i energije od tih Prvih bića, od atoma do galaksija, tako i naš Sunčev sustav sa našom planetom Zemljom, gdje se po programu DNK, rađa sve materijalno što postoji, eto ti najkraće verzije istine o svemu, nema nikakvog slučaja osim u tvojoj glavi, jer se ne razumiješ u logiku, eto.

Dakako da treba to sve do u najmanje detalje objasniti, pa zato i postoji "teorija svega", ali detalji nisu za forume.

Eto da ne kažeš u budućnosti da nisi čuo istinu o svemu, barem ono općenito, e da. :)
teodati

#1774 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Dozer wrote: 15/08/2025 12:34 :thumbup:

Neki ljudi definitivno prvo moraju savladati osnove o tome sta je dokaz, sta fizika, sta metafizika, sta naucna cinjenica, sta argument....

Mozes li nam pojasniti sta je "metafizicki dokaz"? Neka definicija, nesto...? Hvala unaprijed.
S time se slažem, da se neki bolje razumiju u osnove, bilo li lakše doći do prave istine, ali bajke su izgleda i lakše i ljepše, ali kako kome.
Dozer

#1775 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

teodati wrote: 15/08/2025 12:44
Dozer wrote: 15/08/2025 12:34 :thumbup:

S time se slažem, da se neki bolje razumiju u osnove, bilo li lakše doći do prave istine, ali bajke su izgleda i lakše i ljepše, ali kako kome.
Moze li, umjesto suplje, ta definicija "metafizickog dokaza"?
Post Reply