apsidejzi wrote: ↑12/08/2025 22:28
teodati wrote: ↑12/08/2025 21:33
apsidejzi wrote: ↑11/08/2025 22:46
Nadam se da razumijes kako tvoja teorija treba objasniti sve vec utvrdjeno naukom, kao i dati odredjena predvidjanja koja se moraju naucno dokazati. Evo, uporede radi, Ajnstajnova teorija relativiteta je pretpostavila postojanje Crnih rupa koje su otkrivene tek nekoliko desetljeca kasnije. Higgs je tamo nekad 1960tih izracunao i pretpostavio da mora postojati bozon odredjene velicine i karakteristika da bi se upravo takav otkrio 2012-e godine.
Tako i tvoja teorija mora potvrditi ono sto vec znamo ali i napraviti neke pretpostavke koje cemo moci dokazati. Inace je teorija nicega.
Einstein nije znao kako je sve nastalo, je tako, znači sve što je uradio opisuje samo lokalne stvari, a nije recimo imao pojma da je uzrok našega postojanja izvan naše dimenzije prostor-vremena, mada je posljednjih 30 godina svoga života radio na "teoriji svega", nije ju uspio dobiti, ja sam je dobio, i to ću i dokazati, tu je ne kraj nego tek početak priče, e da.
Promasio si poentu mog posta. Nisam ja pisao o Ajnstajnu nego o tebi. Ti i tvoja teorija morate moci objasniti sve sto vec znamo i dati neke pretpostavke koje cemo kasnije dokazati i koje ce se ispostaviti kao tacne.
Ja sam veoma skeptican da ces ti to moci uraditi jer kad nisi u stanju skontati sta sam ja napisao u mom postu, sumnjam da imas toliki kapacitet da dadnes teoriju svega koju eto ni Ajnstajn nije uspio. Imas veoma veliki ego cim se smatras uspjesnijim od njega. Vracam se na moju hipotezu o dopaminu i tvojoj jeftinoj metodologiji proizvodnje istog.
Helem, ovdje se zavrsava nasa mala rasprava jer nema poente raspravljati dalje dok ne izneses svoju teoriju. Kompletna nasa diskusija izgleda ovako: ja napisem nesto sto se bazira na nauci. Ti odgovoris kako je to tako kako jeste ali da je to samo privid. Stvarna istina je malo drugacija i ti si je otkrio. Iz nekog razloga ne zelis da napises tu istinu. Tu moramo zavrsiti diskusiju jer meni se ne gubi vrijeme na ubjedjivanje s tobom. Ako mislis da si otkrio neku istinu, misli i dalje. Ja ne znam citati tvoje misli i ne zelim se truditi da pogadjam. Ako hoces napisati istinu napisi, ako hoces objaviti knjigu objavi. Do tada, tvoje negiranje se ne prihvata kao argument. To sto ti znas istinu macku o rep. Sutra da umres niko nikakve koristi nece imati od tvoje istine.
Imam pravo govoriti istinu ako je znam i prije nego ju objavim detaljno, najbolje da šutim pa da se i dalje pričaju bajke o postanku, neće ići, sve što tvrdim dokazati ću detaljno u svojoj teoriji, jasno je zašto ne iznosim to sve na forumima, onda bi svatko to mogao prepisati i reći da je teorija o svemu njegova.
Ti si kao i cijela nauka vjernik u naučne dogme, koje nemaju veze sa razumom i logikom, a još manje sa pravom stvarnošću, zato i ne znaš kako je bilo što nastalo, bez uvrede, samo govorim činjenicu.
I zapitaj se zašto ne znaš ništa o postanku, ajde, kada si već vjernik u nauku, pa jer to ni nauka ne zna, tu je kraj, zapravo početak cijele priče.
Dozer wrote: ↑13/08/2025 12:22
teodati wrote: ↑12/08/2025 21:58
Što ne znaš tebi je besmisleno, zbilja dobro, umjesto da pokušaš shvatiti što ti se kaže, tvoj um to proglašava besmislenim, žalosno je da odrasli ljudi ne znaju u koja se to točno 26 smjera šiti prostor, pošto je to detaljno neću na forumu o tome, i smjerovi prostora nemaju veze sa time koliko netko ima strana ili kuteva, ili bilo čega drugoga, neverjetno, ja mislio da to već svi znaju, onda dobro, poslije moje teorije svi će znati da se sam prostor grana u točno 26 smjerova, i točno će se objasniti kojih to, kein problem, dapače.
Jasno ti je da mi nisi dao nikakav odgovor i da si samo bacio jedan golemi palamud uprazno, dapace?
I onda kazes - dajte konkretna pitanja... Postavi ti se konkretno pitanje vezano za nesto sto si sam izjavio, a ti ne znas odgovor.
I posto ga ne znas, onda pokusavas spinovati na novu glupost, prebacujuci meni i drugima kako mi, eto, nemamo pojma "o osnovnim stvarima"
Dozer wrote: ↑12/08/2025 00:19
A kopiranje i podjela citata nije nikakva "caka" ovog foruma. Svaki forum fercera isto.
Našao sam kako, i nije isto, na drugom forumu ne treba napisati koliko zastava ima neka država, samo kažem.
To za zastavu nema nikakve veze s kopiranjem i dijeljenjem citata

To je vrsta captcha provjere da bi mogao postaviti post na tu neku temu
Ah, da - samo kazem
Jesi ti onaj
@CPT ....? I taj je isto ovako lupetao i postavljao se kao da sve zna, a iz posta u post se samo provaljivao svojim neznanjem.
Kako nisam odgovorio, rekao sam da detaljno ne dajem ništa na forumima, prostor ima 26 smjerova, kojih točno, to u teoriji objašnjavam, ali nije u tome problem, problem je što nauka ne zna tako jednostavnu stvar, koliko točno ima smjerova iz neke točke prostora, da zna, fino bi to nacrtala i dobila isto što i ja, ali onda ja ne bi bio autor teorije o svemu nego nauka, samo kažem.
I pišeš gluposti, ne daje dijeljenje citata ako nisi napisao koliko ima zastava, tek onda kada to napišeš, to više ne moraš pisati, drugi forumi tako ne rade, nisi bio drugdje pa ne znaš, a praviš se pametan, to ne prolazi kod mene, jok.
toska wrote: ↑12/08/2025 22:24
teodati wrote: ↑12/08/2025 22:15
toska wrote: ↑12/08/2025 22:03
@teodati, nevezano za tvoju teoriju.
Koristiš jako često, gotovo stalno, izraz
prostor vrijeme i to nije problem (znam i ja spomenuti) ali moraš naznačiti na šta misliš.
Pojam
prostor vrijeme je prvenstveno vezan za fiziku i relativnost mada nema razloga da neko ne koristi i za metafiziku u nekom drugom kontekstu, ali bi to trebao nekako naznačiti.
Znam da si nesto objašnjavao, ali iz teme u temu ponavljati taj termin bez napomene da se ne radi o fizici pomalo smeta.
Kao savjet.
To je i metafizički pojam, označava da je i uzrok svega, kao i sve što nastaje, povezano sa prostorom i vremenom kao nedjeljivom cjelinom, fizičari su samo došli do toga da je to nedjeljivo, prostor-vrijeme, ali nemaju pojma ni kako to nastaje a još manje koja sve svojstva ima, tako da ti to ne mora smetati, jer
zovem to pravim imenom, točnije dimenzijom prostor-vremena, jer postoje i druge, ali o tom potom, se razme.
ti nazivaš dimenzijom, a fizika dimenzijama,
preblizu za razlikovati.
A kako ćeš nazvati neko drugo prostor-vrijeme ako postoji, nego drugom dimenzijom prostor-vremena, ima koja druga riječ za to, nema, dimenzija ima više značenja, dao sam ih, a ne samo ono što fizika koristi, e da.