Istina o Bogu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
-Chesterfield-

#1726 Re: Istina o Bogu

Post by -Chesterfield- »

teodati wrote: 07/08/2025 21:00
-Chesterfield- wrote: 06/08/2025 20:49
Dozer wrote: 06/08/2025 19:22 Teo... ti ako stvarno vidis bilo kakvu logiku i smisao u ovome sto si napisao, svaka ti cast.
Traži mjesto Isusu, jer u Bibliji postoje stihovi koji jasno kažu da je Otac jedini istiniti Bog.
Ovo u što Teo vjeruje je najbliže arijanizmu.
Ne vjerujem ja ni u što, prije sam vjerovao ali sada znam, nije to isto, svi čete tu istinu znati prije ili kasnije, garant! 8-)
Na koji način si došao do istine? Svjetlosna bića ili neka druga bića? :D
teodati

#1727 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

-Chesterfield- wrote: 07/08/2025 21:11
teodati wrote: 07/08/2025 21:00
-Chesterfield- wrote: 06/08/2025 20:49

Traži mjesto Isusu, jer u Bibliji postoje stihovi koji jasno kažu da je Otac jedini istiniti Bog.
Ovo u što Teo vjeruje je najbliže arijanizmu.
Ne vjerujem ja ni u što, prije sam vjerovao ali sada znam, nije to isto, svi čete tu istinu znati prije ili kasnije, garant! 8-)
Na koji način si došao do istine? Svjetlosna bića ili neka druga bića? :D
Postoje samo svjetlosna bića, e da! :thumbup:
Dozer

#1728 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

teodati wrote: 06/08/2025 17:58 Vidim da mnogi uopće ne shvaćaju o čemu ja pričam, pa ajde da pojednostavim to, da i dijete može razumjeti.

Ako je istina da prvo što nastaje u našem prostor-vremenu je inteligencija, onda mora postojati i Prvo biće koje je nastalo, je tako, a zatim kasnije na isti način nastaju i drugo i treće i tak dalje, prvih bića koliko hoćeš, ne govorim o bićima koja imaju atome kao mi ljudi, atomi su zvjezdani sustavi što se veličine tiče naspram tih bića, dakle ne sastoje se ta bića od atoma, dapače.

E sad, ako postoji Prvo biće koje je nastalo, koje nije materijalno biće, dakle svemir još nije postojao kada su ta Prva bića nastala, koliko su ta Prva bića onda stara, osobito prvo biće jel? Vjeruje se da je svemir milijardama godina star, ali ja znam da je mnogo više, tisuće bilijuna godina je star, ali svejedno, milijarde ili bilijuni godina, to je za nas ljude nezamislivo, ali ako postoje ta Prva bića upravo su toliko stara, milijarde, odnosno doslovno tisuće bilijuna zemaljskih godina, a koliko je tek staro onda Prvo biće?

A sada si pročitajte u Bibliji što sam Isus Krist za sebe kaže, da je Prvorođeni (prvi je nastao, Prvo biće), da nije iz ovoga našega materijalnoga svijeta, da je postojao prije našega svijeta (danas to zovemo svemir), da postoje bića kojima je kralj (sva Prva bića), i ako je zbilja toliko star, dakle milijarde, ili čak tisuće bilijuna zemaljskih godina, zar je čudno što je sa prirodom radio što je htio?

Meni nije, upravo suprotno, sve mi je jasno da jasnije ne može biti, e da. :thumbup:
Hajde...
"Prvo bice". Bice je, po definiciji, nesto zivo, biolosko i materijalno. Ako se ne sastoje od atoma - od cega se onda sastoje ta "bica"?

Inteligencija je, kao pojam, direktno vezana za postojanje mozga. Bez mozga nema ni inteligencije. A mozak je - materijalan.

Gdje su nastala ta nematerijalna "prva bica" i na koji nacin se uopste povezuju s inteligencijom?

Mi trenutno znamo da je svemir star izmedju 13 i 17 milijardi godina, Zemlja oko 4,5, mi kao vrsta (homo sapiens) cca. 400.000 godina. Isus zivio prije cca 2.000 godina. Znajuci sve ovo, kakvu logiku ti vidis u izjavi da su "prva bica" stara "hiljade milijardi godina", a pogotovo da je Isus bio jedan od njih...?
belfy

#1729 Re: Istina o Bogu

Post by belfy »

teodati wrote: 07/08/2025 21:00 Ne vjerujem ja ni u što, prije sam vjerovao ali sada znam, nije to isto, svi čete tu istinu znati prije ili kasnije, garant! 8-)

druže nepisemni teodati, četa je izraz koji se koristi u vojnom smislu. takodjer se u Bosni koristi pežorativno kada se želi reći skraćeno četnici. da nisi možda mislio na "ćete" druze nepismeni? garant, jel tako? :lol:

to ti je ona razlika koja se uči u osnovnoj školi gdje se za primjer uzimaju riječi džak i đak...
teodati

#1730 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

belfy wrote: 08/08/2025 00:11
teodati wrote: 07/08/2025 21:00 Ne vjerujem ja ni u što, prije sam vjerovao ali sada znam, nije to isto, svi čete tu istinu znati prije ili kasnije, garant! 8-)

druže nepisemni teodati, četa je izraz koji se koristi u vojnom smislu. takodjer se u Bosni koristi pežorativno kada se želi reći skraćeno četnici. da nisi možda mislio na "ćete" druze nepismeni? garant, jel tako? :lol:

to ti je ona razlika koja se uči u osnovnoj školi gdje se za primjer uzimaju riječi džak i đak...
Opet se praviš pametan, a jasno je da sam na brzinu pisao i da nisam to primijetio što sam napisao, jadan si kada te jeftine fore koristiš, ne možeš me nigdje argumentirano pobijediti, pa onda na nečiju nepažnju misliš dobiti neke poene, ali ok, svakome njegovo veselje, kada za drugo nisi sposoban, samo daj tako, da svi vide koliko si jadan u raspravama, e da.
teodati

#1731 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Dozer wrote: 07/08/2025 23:57
Hajde...
"Prvo bice". Bice je, po definiciji, nesto zivo, biolosko i materijalno. Ako se ne sastoje od atoma - od cega se onda sastoje ta "bica"?

Inteligencija je, kao pojam, direktno vezana za postojanje mozga. Bez mozga nema ni inteligencije. A mozak je - materijalan.

Gdje su nastala ta nematerijalna "prva bica" i na koji nacin se uopste povezuju s inteligencijom?

Mi trenutno znamo da je svemir star izmedju 13 i 17 milijardi godina, Zemlja oko 4,5, mi kao vrsta (homo sapiens) cca. 400.000 godina. Isus zivio prije cca 2.000 godina. Znajuci sve ovo, kakvu logiku ti vidis u izjavi da su "prva bica" stara "hiljade milijardi godina", a pogotovo da je Isus bio jedan od njih...?
E tako to ide, bravo, kada se o nečemu konkretno govori, onda može biti i ozbiljna rasprava, pa idemo redom.

Biće je nešto živo, i odnosi se u prvom redu u ovom kontekstu na svjesna bića, dakle na osobe, dakle bića koja se ne sastoje od atoma, nego od svjetlosti, ne fotona, nego čiste svjetlosti, eto, detaljnije na forumima ne smijem, samo kažem.

Inteligencija kao pojam u filozofiji, nije vezana samo uz materiju, jer mnogi ljudi vjeruju da postoje i nematerijalna inteligentna bića, a to da bez mozga nema inteligencije nitko nije dokazao, isto kao i to kako zapravo inteligencija nastaje, u mozgu, točnije, sama svijest, naše "ja", tako da ti samo iznosiš svoje mišljenje, u što vjeruješ, ok, ali to ništa nije dokazano, dakle moguće da je baš ono sasvim suprotno istina, a moja će teorija to suprotno i te kako dokazati, zares.

Napisao sam ovdje na filozofiji na temi "teorija svega", kako i gdje su ta nematerijalna bića nastala, ali ne čitate pažljivo, eto još jednom, prvo što nastaje u nekom prostor-vremenu i to u samom središtu ( gdje se spajaju sve sile prostor-vremena u jednoj točci, dakle u tom središtu), jeste svjesno inteligentno biće, koje je sama čista svjetlost (ne foton), jedino tako inteligencija izgleda u svom originalnom obliku, nama ljudima je inteligenciji dodano materijalno tijelo, tako da mi tu inteligenciju ne vidimo, ali vidimo njeno djelovanje, kroz radnje materijalnoga tijela.

Ne znamo mi skoro ništa konkretno o svemiru, ni kako je točno nastao, a ni koliko je star, jer udaljavanje galaksija ne znači da je upravo tada prije udaljavanja svemir nastao, to je samo pretpostavka, mogao je bilijune godina prije postojati, i tek mnogo kasnije je moglo početi udaljavanje galaksija, nije to dokaz koliko je svemir točno star, samo kažem, ja po teoriji znam da je star najmanje tisuće bilijuna zemaljskih godina, a onda su Prva bića koja su ga napravila daleko starija, i ako ja zbilja Isus najstarije, dakle Prvo biće, nije čudno što Ga se u Bibliji naziva "alfa i omega", "početak i svršetak" našega svijeta, eto ukratko.
Dozer

#1732 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Tebi je mozda jasno ovo sto si napisao, ali sumnjam da na bilo koji nacin mozes dokazati bilo sta od toga.

Usput, Isus je, ako je ikada i postojao, bio - rodjen. Covjek. Imao majku, a samo navodno nije imao oca. Dakle, nema kod njega ni "s" od famoznog svjetlosnog bica.

Svjetlost....ako se ne sastoji od fotona, od cega se onda jos moze sastojati?

Svjestan si da nesto zivo nematerijalno u stvari ni ne postoji? Ako mislis drugacije, daj neki dokaz postojanja necega zivog, a nematerijalnog. Samo mi nemoj reci "svjetlosna bica", jer ni za njih nemas dokaz, samo nekakvo svoje vjerovanje i cudne pretpostavke.
A pozivanje na Bibliju kao dokaz bilo cega je...mislim...ono... khm. Knjiga krcata kontradiktornostima i ocitim ljudskim izmisljotinama, legendama, bajkama, basnama i pricama, ali sve je tu 100% poteklo od ljudi.
teodati

#1733 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Dozer wrote: 08/08/2025 18:07 Tebi je mozda jasno ovo sto si napisao, ali sumnjam da na bilo koji nacin mozes dokazati bilo sta od toga.

Usput, Isus je, ako je ikada i postojao, bio - rodjen. Covjek. Imao majku, a samo navodno nije imao oca. Dakle, nema kod njega ni "s" od famoznog svjetlosnog bica.

Svjetlost....ako se ne sastoji od fotona, od cega se onda jos moze sastojati?

Svjestan si da nesto zivo nematerijalno u stvari ni ne postoji? Ako mislis drugacije, daj neki dokaz postojanja necega zivog, a nematerijalnog. Samo mi nemoj reci "svjetlosna bica", jer ni za njih nemas dokaz, samo nekakvo svoje vjerovanje i cudne pretpostavke.
A pozivanje na Bibliju kao dokaz bilo cega je...mislim...ono... khm. Knjiga krcata kontradiktornostima i ocitim ljudskim izmisljotinama, legendama, bajkama, basnama i pricama, ali sve je tu 100% poteklo od ljudi.
Dokazati ću ja baš sve iz moje teorije, ne moraš o tome brinuti, i opet tvrdiš nešto što uopće ne znaš, da nešto živo nematerijalno ne postoji, a ne znaš ni što je uopće život ni kako nastaje, nemoj trčati ispred vremena, budi objektivan ako nešto ne znaš, uzmi sve opcije u obzir a ne samo onu u koju vjeruješ.

I još jednom, nije Biblija kontradiktorna, nego je njeno današnje tumačenje kod ljudi kontradiktorno, nije to isto.

Isus po Bibliji jeste rođen kao čovjek, ali je postojao davno prije, dakle uzeo je samo materijalno tijelo prije 2000 godina, sve to piše u Bibliji koju nisi ni pročitao ni proučio, jasno se tvrdi da je Isus Prvi koji je rođen, dakle Prvo biće, Prvorođenac, time i kralj vladar svega, kada je rekao Židovima da je stariji od Abrahama, a Abraham je živio prije otprilike 4000 godina, dakle oko 2000 godina prije nego je Isus rođen kao čovjek, jasno je time dao na znanje da nije materijalno biće, nego nematerijalno, čisto svjetlosno biće, foton je ogromna skupina takve svjetlosti, a ne samo jedna čista svjetlost, eto citata o tome:

Ivan 8,52 Rekoše mu Židovi: "Sada vidimo da imaš zloduha. Abraham umrije, tako i proroci, a ti kažeš: `Ako tko čuva moju riječ, neće okusiti smrti dovijeka.`
Ivan 8,53 Zar si ti veći od oca našega Abrahama, koji je umro? Pa i proroci pomriješe. Kime se to praviš?
Ivan 8,54 Odgovori Isus: "Ako ja sam sebe slavim, slava moja nije ništa. Ima koji me slavi - Otac moj, a vi velite da je on vaš Bog,
Ivan 8,55 no ne poznajete ga, a ja ga znam. Ako vam reknem da ga ne znam, bit ću lažac jednak vama. No znam ga i riječ njegovu čuvam.
Ivan 8,56 Abraham, otac vaš, usklikta što će vidjeti moj Dan. I vidje i obradova se.
Ivan 8,57 Rekoše mu nato Židovi: "Ni pedeset ti još godina nije, a vidio si Abrahama?
Ivan 8,58 Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja jesam!

Meni sve jasno, tebi? :)
Dozer

#1734 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

:lol: :lol: :thumbup:

:facepalm:

Kad ce knjiga?
teodati

#1735 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Ako postoje bića daleko starija od nas ljudi, i ako naš svijet ima početak, onda postoji i Prvo biće koje je nastalo u našem svijetu, u našoj dimenziji, logično i razumno.

A po svemu što je Isus Krist govorio i radio sa prirodom, meni je jasno da jedino On može biti to Prvo biće, a onda i jedini naš Stvoritelj.

Taj lik ljudi nisu mogli izmisliti jer kao ni sada, ni onda nitko od ljudi nije imao pojma kako je naš svijet nastao, sve jasno, ali kako kome.
Dozer

#1736 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

teodati wrote: 09/08/2025 21:33 Ako postoje bića daleko starija od nas ljudi, i ako naš svijet ima početak, onda postoji i Prvo biće koje je nastalo u našem svijetu, u našoj dimenziji, logično i razumno.
Tacno. I tako i jeste. Ali, zasto si ubijedjen da je to prvo bice bilo inteligentno, a pogotovo da je stvorilo sve ostalo, ukljucujuci i nas? To vec nema nikakve logike. Ta prva inteligentna bica koja su nastala sigurno su danas daleko naprednija od nas u svakom smislu, ako i dalje postoje, mozda jesu i nas napravili, ali da su napravili kompletan svemir - tesko.
A po svemu što je Isus Krist govorio i radio sa prirodom, meni je jasno da jedino On može biti to Prvo biće, a onda i jedini naš Stvoritelj.
Majstore... pricas o nekakvim svjetlosnim bicima i vjerujes u Isusa, o kojem se bukvalno sve zna iskljucivo posredno. Preciznije, sve sto mu se pripisuje puno kasnije su pisali i pricali ljudi koji nisu bili ni zivi u doba kad je on navodno zivio.
Ne postoji nijedna jedina rijec koju je on licno zapisao, ili diktirao, ili bilo sta. I, bio je - jevrej.
Tako da to sto je tebi "jasno" zasnovano je na bajkama.
Taj lik ljudi nisu mogli izmisliti jer kao ni sada, ni onda nitko od ljudi nije imao pojma kako je naš svijet nastao, sve jasno, ali kako kome.
I meni je sve jasno, ali nam se ta jasnoca razlikuje bukvalno dijametralno.
belfy

#1737 Re: Istina o Bogu

Post by belfy »

teodati wrote: 08/08/2025 17:12
belfy wrote: 08/08/2025 00:11

Opet se praviš pametan, a jasno je da sam na brzinu pisao i da nisam to primijetio što sam napisao, jadan si kada te jeftine fore koristiš, ne možeš me nigdje argumentirano pobijediti, pa onda na nečiju nepažnju misliš dobiti neke poene, ali ok, svakome njegovo veselje, kada za drugo nisi sposoban, samo daj tako, da svi vide koliko si jadan u raspravama, e da.
bla, bla, bla... koja je tvoja struka ako smijes reci?
teodati

#1738 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Dozer, inteligencija nastaje jedino u središtu našega prostor-vremena, eto zašto sam uvjeren u to sto posto, i jesu ta bića svemir napravila, imala su skoro pa beskonačno mnogo vremena za to, ali su ga uspjeli napraviti za kudikamo manje, samo za bilijune zemaljskih godina, što je sitnica prema beskonačnosti, samo kažem.

Majstore, ni u što ja ne vjerujem, ja znam da je Isus Krist Prvo biće u našem prostor-vremenu, i da se sve zbilja tako dogodilo prije 2000 godina kako i piše u Bibliji.

I tebi je samo jasno da postoje inteligentna naprednija bića, ostalo ćeš tek morati shvatiti, e da.
Last edited by teodati on 10/08/2025 13:52, edited 3 times in total.
Dozer

#1739 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

teodati wrote: 10/08/2025 13:37 Inteligencija nastaje jedino u središtu našega prostor-vremena, eto zašto sam uvjeren u to sto posto,

Iz cega izvlacis ovaj zakljucak/tvrdnju? Koji su argumenti za ovo?
i jesu ta bića svemir napravila, imala su skoro pa beskonačno mnogo vremena za to, ali su ga uspjeli napraviti za kudikamo manje, samo za bilijune zemaljskih godina, što je sitnica prema beskonačnosti, samo kažem.
Isto kao i gore - koji su argumenti i dokazi za ovo?

Ne, Biblija nije dokaz nicega, pa se nemoj ni truditi kroz nju bilo sta "dokazivati".
Majstore, ni u što ja ne vjerujem, ja znam da je Isus Krist Prvo biće u našem prostor-vremenu, i da se sve zbilja tako dogodilo prije 2000 godina kako i piše u Bibliji.
Kako znas? Dokazi, argumenti, izvor tog "znanja"?
I tebi je samo jasno da postoj inteligentna naprednija biće, ostalo ćeš tek morati shvatiti, e da.
Siguran sam da naprednija inteligencija od nas postoji, more je dokaza za to oko nas i danas, ali i kroz istoriju.
Medjutim, ne vidim nijedan jedini dokaz ili logiku za tvoju teoriju.
Meni ove tvoje "postavke" izgledaju kao namisljanje bazirano na vjerskim knjigama, tacnije samo Bibliji, i to krscanskoj. A ta Biblija je bazirana na onoj prije nje, tj. jevrejskoj, kada Isus nije bio ni u planu.

Drug moj, ljudi su postojali desetine hiljada godina prije Biblija i famoznog Isusa, tako da sama ta cinjenica pobija tvoje tvrdnje.
teodati

#1740 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Dozer, sve će to što tvrdim dokazati prava "teorija svega", a ja sam osobno autor, nema tko da to pobije, dapače.

Sve dokaze ćeš dobiti, kao i svi ljudi u samoj "teoriji svega", na forumima iznosim samo ono općenito, rezultate, a kako se dolazi do njih, o tom potom.

Isus je postojao davno prije nego je došao na Zemlju prije 2000 godina, rekao sam već to ali ne slušaš, eto.

Nego kako se na ovom forumu odgovara sa citiranjem više rečenica tako da se na svaku posebno odgovara, a i kako se odgovara na više sugovornika u jednom postu, na jednom drugom forumu se to se drugačije radilo, pa ak ko zna, neka me pouči, unaprijed zahvaljujem. :thumbup:
Dozer

#1741 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Nije li sega da znas sve o postanku svega, a ne znas trivijalnost poput podjele citata? :D

A za ostalo...pa, s obzirom da ne odgovaras ni na jedno pitanje konkretno i argumentovano, nego se samo vrtis u krug sa svojim uopstenim tvrdnjama, onda je i svaka dalja diskusija s tobom besmislena, zar ne?

Cekamo tvoju famoznu knjigu s provjerljivim dokazima.
apsidejzi

#1742 Re: Istina o Bogu

Post by apsidejzi »

Ja se zaista nadam da dokazni materijal nece sadrzavati citate iz Biblije, ali koliko mogu skuziti bice nazalost da je upravo to jedini dokazni materijal.
Dozer

#1743 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Realno, na koji nacin uopste moze dokazati bilo sta od ovoga o cemu prica?

Nematerijalna inteligencija, svjetlosna bica, vansvemirci, Isus bio nekakvo "Prvo bice", itd.. Ja ne vidim nacin na koji moze dokazati bilo sta od ovoga.
teodati

#1744 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

apsidejzi wrote: 11/08/2025 00:46 Ja se zaista nadam da dokazni materijal nece sadrzavati citate iz Biblije, ali koliko mogu skuziti bice nazalost da je upravo to jedini dokazni materijal.
"Teorija svega" je metafizička teorija, i nema veze sa Biblijom, biti će samo jedna rečenica povezana sa Biblijom, eto, sve ostalo su metafizički zakoni i nova metafizička matematika, ali druga je stvar što se sve to poklapa sa onime što zaista piše u Bibliji, a ne sa bajkama o Bibliji, e da.
teodati

#1745 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Dozer wrote: 11/08/2025 14:59 Realno, na koji nacin uopste moze dokazati bilo sta od ovoga o cemu prica?

Nematerijalna inteligencija, svjetlosna bica, vansvemirci, Isus bio nekakvo "Prvo bice", itd.. Ja ne vidim nacin na koji moze dokazati bilo sta od ovoga.
Realno se to i može samo metafizikom dokazati, kao i postojanje drugih dimenzija, samo kažem.
teodati

#1746 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Dozer wrote: 10/08/2025 17:55

A za ostalo...pa, s obzirom da ne odgovaras ni na jedno pitanje konkretno i argumentovano, nego se samo vrtis u krug sa svojim uopstenim tvrdnjama, onda je i svaka dalja diskusija s tobom besmislena, zar ne?

I te kako sam konkretno i argumentovano odgovorio na svako pitanje koje se ticalo bilo čega što moja teorija tvrdi, ne detaljno, to sam već rekao zašto.

Recimo da je prostor savršena kocka, argument je da je to zato jer sam prostor ima točno 26 smjerova, pa tko zna crtati, ili ima kompjuter, lako dobije oblik savršene kocke, jesi to shvatio? Nisi.

Valjda sam ja za to kriv što nisi to od prve shvatio, jel? :-)
teodati

#1747 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Koliko znam Einstein nije imao dokaze za svoju teoriju relativnosti, osim umne metafizičke misli, ali su to ljudi prihvatili, jasno je zašto.

Tako će i "teoriju svega" prihvatiti, kada ju do kraja shvate, dakako.

Vrijeme će pokazati jesam li u pravu, e da. 8-)
teodati

#1748 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Dozer wrote: 10/08/2025 17:55 Nije li sega da znas sve o postanku svega, a ne znas trivijalnost poput podjele citata? :D

Ne znam ni kineski jezik, ali kakve to veze ima sa postankom svega, svaki forum ima svoje cake, ne da mi se istraživati, eto.
Last edited by teodati on 11/08/2025 22:15, edited 1 time in total.
teodati

#1749 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Dozer wrote: 08/08/2025 18:07

Isus je postojao davno prije nego je prije 2000 godina došao na Zemlju, ali nisi čitao Bibliju pa to ne znaš, samo kažem.

Dozer wrote: 09/08/2025 23:51 Ali, zasto si ubijedjen da je to prvo bice bilo inteligentno, a pogotovo da je stvorilo sve ostalo, ukljucujuci i nas? To vec nema nikakve logike. Ta prva inteligentna bica koja su nastala sigurno su danas daleko naprednija od nas u svakom smislu, ako i dalje postoje, mozda jesu i nas napravili, ali da su napravili kompletan svemir - tesko.

Ne teško, nego je to jedina istina, e da.

I eto, malo sam istraživao i našao kako se odgovara na više rečenica posebno u jednom postu, da si drugar pravi pomogao bi mi da sam ne tražim, da si ti mene pitao odmah bi ti to objasnio, ali nismo mi isti, e da. :)
apsidejzi

#1750 Re: Istina o Bogu

Post by apsidejzi »

teodati wrote: 11/08/2025 21:36
apsidejzi wrote: 11/08/2025 00:46 Ja se zaista nadam da dokazni materijal nece sadrzavati citate iz Biblije, ali koliko mogu skuziti bice nazalost da je upravo to jedini dokazni materijal.
"Teorija svega" je metafizička teorija, i nema veze sa Biblijom, biti će samo jedna rečenica povezana sa Biblijom, eto, sve ostalo su metafizički zakoni i nova metafizička matematika, ali druga je stvar što se sve to poklapa sa onime što zaista piše u Bibliji, a ne sa bajkama o Bibliji, e da.
Nadam se da razumijes kako tvoja teorija treba objasniti sve vec utvrdjeno naukom, kao i dati odredjena predvidjanja koja se moraju naucno dokazati. Evo, uporede radi, Ajnstajnova teorija relativiteta je pretpostavila postojanje Crnih rupa koje su otkrivene tek nekoliko desetljeca kasnije. Higgs je tamo nekad 1960tih izracunao i pretpostavio da mora postojati bozon odredjene velicine i karakteristika da bi se upravo takav otkrio 2012-e godine.

Tako i tvoja teorija mora potvrditi ono sto vec znamo ali i napraviti neke pretpostavke koje cemo moci dokazati. Inace je teorija nicega.
Post Reply