Istina o Bogu
- Dozer
#1701 Re: Istina o Bogu
To je to. Labilne osobe, na bilo koji nacin, najcesce sigurnost i samopouzdanje traze u nekoj "velicini". Da li je to religija/bog ili kakav "zajebani" vodja, svejedno je.
Princip i razlog je isti, samo sto toga ljudi najcesce nisu svjesni.
Evo Smrle npr. Da se sutra definitivno potvrdi da nema boga, on bi ili nastavio vjerovati, ili bi se ubio jer bi smisao njegovog zivota bio izgubljen. Treca opcija je da bi poludio.
Princip i razlog je isti, samo sto toga ljudi najcesce nisu svjesni.
Evo Smrle npr. Da se sutra definitivno potvrdi da nema boga, on bi ili nastavio vjerovati, ili bi se ubio jer bi smisao njegovog zivota bio izgubljen. Treca opcija je da bi poludio.
- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
#1702 Re: Istina o Bogu
Ne bi se ubio, takvi se ne ubijaju, to je toliko zakaceno za zivot, da sve radii da zaradi i onaj obecani poslije smrti. Nasao bi neku sektu, kult da fura neki drugi ludacki film. Na kraju krajeva rajske pecene ptice neko treba da jede, pa makar mu ih spremila i hanuma Mamuna.
- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
- Dozer
-
teodati
#1705 Re: Istina o Bogu
Da postoji samo jedan Bog, uzrok svega, ali to različito tumače.TojoOptics wrote: ↑20/07/2025 17:05 https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-c ... ostalo_d_0
U čemu se slažu sve velike religije? Da žene ne valjaju
- apsidejzi
#1706 Re: Istina o Bogu
na koje sve religije mislis kad ovo kazes?teodati wrote: ↑21/07/2025 18:02Da postoji samo jedan Bog, uzrok svega, ali to različito tumače.TojoOptics wrote: ↑20/07/2025 17:05 https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-c ... ostalo_d_0
U čemu se slažu sve velike religije? Da žene ne valjaju![]()
-
teodati
#1707 Re: Istina o Bogu
Na monoteističke, zanimljivo da sve krivo vjeruju da je Bog, uzrok svega, neko osobno biće, a radi se samo o beskonačnosti, koja ima upravo te atribute koje te religije pripisuju nepostojećem, svjesnom, vječnom biću, neverjetno, e da.apsidejzi wrote: ↑22/07/2025 11:51na koje sve religije mislis kad ovo kazes?teodati wrote: ↑21/07/2025 18:02Da postoji samo jedan Bog, uzrok svega, ali to različito tumače.TojoOptics wrote: ↑20/07/2025 17:05 https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-c ... ostalo_d_0
U čemu se slažu sve velike religije? Da žene ne valjaju![]()
- apsidejzi
#1708 Re: Istina o Bogu
-
teodati
#1710 Re: Istina o Bogu
Vjerujem da su ta naprednija bića kontaktirala ljude preko takozvanih svetih knjiga čovječanstva, ali očito su oni koji sve to tumače puno toga krivo shvatili, zato i nema jedinstva među religijama, ali one u biti govore istinu, da je netko inteligentan napravio ovaj svijet, samo ne netko tko ne postoji, nego tko stvarno postoji, zato ja i spominjem puno Bibliju, jer je recimo Isus Krist jasno tvrdio da nije iz našega svijeta, i da je kralj nekome, kome, pa moraju postojati bića kojima je kralj i vladar, a ako se radi o bićima izvan našega svemira, onda je sve jasno, barem meni, e da.apsidejzi wrote: ↑23/07/2025 00:45Dakle ni ti im ne vjerujes?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1711 Re: Istina o Bogu
sjetih se jednog poznatog novinara
kad je sprovodio anketu o cijeni vjere
pa koliko vjernik placa godisnje
kolko ga kosta njegova vjera
kad sam rekao da me te godine kostalo 0 km
naravno da nije moj odgovor uvrstio u svoj pretenciozni clanak
jer je krenuo s predrasudama vjera sluzi samo za otimanje para
kao i prica o Bogu
nista ljudska nutrina intima duhovnost
hocemo na jogu?
kao i prica o Bogu
hocemo na jogu?
-
teodati
#1713 Re: Istina o Bogu
Ne postoje religije zbog novca, mada je veliki novac u pitanju, badava bi religije učile bilo što da se zna istina o postanku svih nas, ali nauka to ne zna, pa zato mnogi vjeruju u neku religiju, tako dugo dok se istina o svima nama ne sazna, religije će cvjetati, dokle će ljudi postojati, jedino ako netko dođe do prave istine, onda će to sve propasti, e da.Truba wrote: ↑24/07/2025 10:59 sjetih se jednog poznatog novinara
kao i prica o Bogu
hocemo na jogu?![]()
-
teodati
#1714 Re: Istina o Bogu
A istina o uzroku svega i te kako postoji, čak ovdje na forumu, samo neki to ne vide i ne shvaćaju, e da. 
-
teodati
#1715 Re: Istina o Bogu
Istina je da je jedini pravi Bog koji postoji doslovno NIŠTA, to će se i dokazati.
U Bibliji Ga nazivaju Bog Otac, uzrok svega.
Jedini je beskonačan i postoji oduvijek i zauvijek.
Iz toga onda nastaju vremenskim redom sve dimenzije prostor-vremena koje postoje, tako je i naše prostor-vrijeme nastalo u točno određenom trenutku, nije moglo ni prije ni poslije, dapače, a u svakom prostor-vremenu prvo nastaje inteligencija, svjesna bića, a mnogo eona godina kasnije nastaje materija, svemir, programom tih prvih bića.
To je najkraća istina o postanku svega, dakako, kada se ide u detalje, i odgovore na sva moguća pitanja glede toga, to će potrajati jedno vrijeme, zato prvo ide predavanje pa knjižica o tome, pa tko koliko shvati, a na kraju će svi shvatiti, imamo za to dovoljno vremena, mnogo više nego je svemir star.
U Bibliji Ga nazivaju Bog Otac, uzrok svega.
Jedini je beskonačan i postoji oduvijek i zauvijek.
Iz toga onda nastaju vremenskim redom sve dimenzije prostor-vremena koje postoje, tako je i naše prostor-vrijeme nastalo u točno određenom trenutku, nije moglo ni prije ni poslije, dapače, a u svakom prostor-vremenu prvo nastaje inteligencija, svjesna bića, a mnogo eona godina kasnije nastaje materija, svemir, programom tih prvih bića.
To je najkraća istina o postanku svega, dakako, kada se ide u detalje, i odgovore na sva moguća pitanja glede toga, to će potrajati jedno vrijeme, zato prvo ide predavanje pa knjižica o tome, pa tko koliko shvati, a na kraju će svi shvatiti, imamo za to dovoljno vremena, mnogo više nego je svemir star.
- Dozer
#1716 Re: Istina o Bogu
Necemo mi kao vrsta opstati toliko dugo koliko trenutno znamo da je svemir star. Ni 10% toga.
-
teodati
-
teodati
#1718 Re: Istina o Bogu
Vidim da mnogi uopće ne shvaćaju o čemu ja pričam, pa ajde da pojednostavim to, da i dijete može razumjeti.
Ako je istina da prvo što nastaje u našem prostor-vremenu je inteligencija, onda mora postojati i Prvo biće koje je nastalo, je tako, a zatim kasnije na isti način nastaju i drugo i treće i tak dalje, prvih bića koliko hoćeš, ne govorim o bićima koja imaju atome kao mi ljudi, atomi su zvjezdani sustavi što se veličine tiče naspram tih bića, dakle ne sastoje se ta bića od atoma, dapače.
E sad, ako postoji Prvo biće koje je nastalo, koje nije materijalno biće, dakle svemir još nije postojao kada su ta Prva bića nastala, koliko su ta Prva bića onda stara, osobito prvo biće jel? Vjeruje se da je svemir milijardama godina star, ali ja znam da je mnogo više, tisuće bilijuna godina je star, ali svejedno, milijarde ili bilijuni godina, to je za nas ljude nezamislivo, ali ako postoje ta Prva bića upravo su toliko stara, milijarde, odnosno doslovno tisuće bilijuna zemaljskih godina, a koliko je tek staro onda Prvo biće?
A sada si pročitajte u Bibliji što sam Isus Krist za sebe kaže, da je Prvorođeni (prvi je nastao, Prvo biće), da nije iz ovoga našega materijalnoga svijeta, da je postojao prije našega svijeta (danas to zovemo svemir), da postoje bića kojima je kralj (sva Prva bića), i ako je zbilja toliko star, dakle milijarde, ili čak tisuće bilijuna zemaljskih godina, zar je čudno što je sa prirodom radio što je htio?
Meni nije, upravo suprotno, sve mi je jasno da jasnije ne može biti, e da.
Ako je istina da prvo što nastaje u našem prostor-vremenu je inteligencija, onda mora postojati i Prvo biće koje je nastalo, je tako, a zatim kasnije na isti način nastaju i drugo i treće i tak dalje, prvih bića koliko hoćeš, ne govorim o bićima koja imaju atome kao mi ljudi, atomi su zvjezdani sustavi što se veličine tiče naspram tih bića, dakle ne sastoje se ta bića od atoma, dapače.
E sad, ako postoji Prvo biće koje je nastalo, koje nije materijalno biće, dakle svemir još nije postojao kada su ta Prva bića nastala, koliko su ta Prva bića onda stara, osobito prvo biće jel? Vjeruje se da je svemir milijardama godina star, ali ja znam da je mnogo više, tisuće bilijuna godina je star, ali svejedno, milijarde ili bilijuni godina, to je za nas ljude nezamislivo, ali ako postoje ta Prva bića upravo su toliko stara, milijarde, odnosno doslovno tisuće bilijuna zemaljskih godina, a koliko je tek staro onda Prvo biće?
A sada si pročitajte u Bibliji što sam Isus Krist za sebe kaže, da je Prvorođeni (prvi je nastao, Prvo biće), da nije iz ovoga našega materijalnoga svijeta, da je postojao prije našega svijeta (danas to zovemo svemir), da postoje bića kojima je kralj (sva Prva bića), i ako je zbilja toliko star, dakle milijarde, ili čak tisuće bilijuna zemaljskih godina, zar je čudno što je sa prirodom radio što je htio?
Meni nije, upravo suprotno, sve mi je jasno da jasnije ne može biti, e da.
- Dozer
#1719 Re: Istina o Bogu
Teo... ti ako stvarno vidis bilo kakvu logiku i smisao u ovome sto si napisao, svaka ti cast.
Last edited by Dozer on 06/08/2025 19:34, edited 1 time in total.
- muha_sa
- Dozer
#1721 Re: Istina o Bogu
Doduse 
- -Chesterfield-
- Dozer
#1723 Re: Istina o Bogu
Ma ja vise nemam pojma u sta on vjeruje i ne vjeruje, a nisam siguran da i on sam to zna 
-
teodati
#1724 Re: Istina o Bogu
Ne vjerujem ja ni u što, prije sam vjerovao ali sada znam, nije to isto, svi čete tu istinu znati prije ili kasnije, garant!-Chesterfield- wrote: ↑06/08/2025 20:49Traži mjesto Isusu, jer u Bibliji postoje stihovi koji jasno kažu da je Otac jedini istiniti Bog.
Ovo u što Teo vjeruje je najbliže arijanizmu.
-
teodati
#1725 Re: Istina o Bogu
Ajde što tu nije logično ili nema smisla, ajde konkretno, ako misliš istinu od prve shvatiti, jako se varaš, to nije moguće, samo kažem.
Možemo rečenicu po rečenicu, nema problema.
Ne možeš reći da nešto nema logike ili smisla a ne to argumentirati, tako se ozbiljno ne raspravlja.