Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Ateista

#41126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

Proposition Joe wrote: 14/08/2025 15:57
tokio25 wrote: 14/08/2025 15:50 da je policajac prisao i rekao da ne moze tu
kako bi ljudi reagovali?
identično, pretpostavljam. Barem bi trebali jer nema razlike pošto ne postoji zakonski osnov za zabranu.

A ako policajac misli da ima, trebao bi sačekati da završi i da izda pismeni prekršajni nalog, navede osnov ako ga ima, pa neka sud odlučuje.

To je civilizovano rješavanje takvih situacija.

A ne otjerati nekoga uz prijetnje i samo proizvoljno staviti tablu da je nešta zabranjeno a takva zabrana nema utemeljenja niti u jednom propisu.

Samo se stavite u kožu legaliste sa otvorenim pogledima, i to je to, prosta stvar.
:thumbup:
Tako je, ako policajac ima uporiste u zakonu onda ima pravo da napise kaznu, ako nema tog zakona onda se naravno treba i za to buniti, nema ni policija pravo da radi nista po sovj cejfu.
PM72

#41127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Sve su nam ovo uvezla braća arapi...od neodgojene i bezobrazne djece do klanjanja na neprikladnim mjestima...
zposao

#41128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zposao »

palermo wrote: 14/08/2025 15:44
zposao wrote: 14/08/2025 15:41
palermo wrote: 14/08/2025 15:24

Haj zemo da se.ne zajebavamo vise, samo ti.meni reci, jel ovaj gospodin iz Sirokog bio u oravu kad je rekao is otale, tu ti.mjesto nije, ovoj sto je naumila.klanjati. I reci mi, bil se.ti uusprotivio njemu I koliko bi sirokobrijezana I.opcenito Hrvata syalo u njenu zastitu ? Eto, umjesto spinovanja o nebitno.m liking kao sto je Musa, ti samo meni ovo odgovori.
Ni na jedno mi pitanje ne odgovori. :thumbup:
Ti i kolega Evil majstori spinovanja i okretanja vode na svoj mlin. Vazda neka patetika a ništa konkretno. Imate pravo na to.
Zato kada ti meni odgovoriš na pitanja barem u ovom gore komentaru onda cu i ja tebi. Ali mislim da neces jer bi sam sebi time dao odgovor i na ovo što si postavio.

Svjestan si da zivimo u duboko podijeljenoj zemlji gdje postoje nevidljive granice u glavama ljudi i tebi to ne smeta kada ide tebi u prilog. Kada si ti "vlasnik" a drugi "podstanar", onda je sve u dure. Priznaj da je tako :wink:
OK, hvala ti na odgovoru. Dao si ga, vrlo jasno I cisto. Odobravas I ne bi stao u njenu zastitu niti se treba stati.
Opet izvrćeš, podmećeš i lažeš praveći od sebe žrtvu.
Nigdje to nisam rekao, ali tebi se nemam namjeru pravdati jer si zlonamjeran sugovornik. Ne odgovaras na pitanja nego samo izvlacis iz konteksta i optuzujes
DaysleepeR

#41129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Ateista wrote: 14/08/2025 16:08
DaysleepeR wrote: 14/08/2025 15:49
Ateista wrote: 14/08/2025 15:02

Prikladnijih mjesta svakako ima, koja bi i njima trebala vise odgovarati.
Opet, ne vidim zasto bi to nekom sa strane trebalo smetati da to zabranjuje.
Kad prodjem nekim parkom, toliko moze biti razlicitih ljudi oko mene, neko sjedi, neka djeca igraju lopte, neko cita knjigu, neko lezi i spava, odmara, neko vodi cuku, neko klanja, potpuno mi je svejedno. Da li je to mjesto njima prikladno mene ne zanima, da li ta djeca imaju bolje mjesto za igranje lopte, da li neko ima mirnije mjesto gdje moze odmarati, da li ima bolje mjesto gdje se moze klanjati, to je sve njihova stvar i mene ne dotice dok mene ne ometa.
Smeta mi recimo papanluk kad neko na javnom prostoru pusta preglasno muziku koju onda svi mi moramo slusati.
Ne treba da zabranjuje, to je pod jedan.
Pod 10, ne treba ni ohrabrivati da se to radi, nije to naš običaj, kako već napisah, mi živimo u specifičnoj zemlji.

Ako hoćeš da neko ugasi muziku koju pušta, počni naglas pjevati uz nju, ugasiće odmah, provjereno :)
Ni ja ne ohrabrujem, samo mi je potpuno svejedno i ne dotice me, dok me nervira primitivizam i nacionalizam cak i ako nije vezan za mene, pogotovo kad se pokusava predstaviti kao nesto drugo.

Dobar fazon to za pjevanje, moram probati, samo ne ja da pjevam naravno, ali nagovoriti nekog. :mrgreen:
Puštali sad nekakvi na plaži Olivera, još naši likovi, zapjevaš dio refrena naglas, odmah stišavaju :D
last mohicans

#41130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

esso_sa wrote: 14/08/2025 14:14
last mohicans wrote: 14/08/2025 14:00 Malo te ove historijske činjenice demantuju doduše prva lokacije evropska Njemačka, tad smo ko biva bili Evropljani, ali se namaz obavlja vani. S tim da su Bošnjaci tad bili bliži fašistoidnim današnjim Hrvatima. Druga lokacija neka šuma,možda i Bosna za vrijeme Austrougarske.
E jest ti primjer, u PM :lol: Uzeo SS jedinicu, radikalce da mi pokaže :lol: Klanjale su pojedine jedinice i u posljednjem ratu, pa to ne znači da je uvijek bilo običaj. A i te jedinice su također pripadale znamo dobro kojoj "struji"
Kada mi nađeš u tim istorijskim činjenicama slike gdje obični stanovnici ove zemlje redovno klanjaju po livadama, onda možemo pričati :thumbup:

Ne znam koji klinac je onda SDA poslije rata gurala silne džamije po sarajevskim parkovima, igralištima, između zgrada... Bolje da su ukrali pare za gradnju, a ostavili te parkove netaknute, pa da raja po njima klanja :lol:
Druga fotka nije SS nego iz I svjetskog. Ti si rekao nikad se nije klanjalo, vidiš da jeste. Ima sigurno i civila, pa MM i Alija su ti klanjali po obroncima Trebevića u mrskom komunizmu. Nego ti čovjek dokaze da ima, ti karikiraš u nedostatku argumenitacije.
Vjecita_zavrzlama

#41131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

I sta sad,nije uspjelo
duh_sa_sjekirom

#41132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by duh_sa_sjekirom »

Kad god zabukti u Srbiji, uvijek se nađe neki posranko da podigne tenzije u BiH...
Čudno, ne?
LSD

#41133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

dale cooper wrote: 14/08/2025 14:59 Ma iz aviona je jasno da je ovaj performans Muse naručena stvar, posebno kada se vidi na koji način o tome pišu mediji iz susjedstva i koliko
pridaju značaja. Kao i uvijek ovdje treba pratiti trag novca i vidjeti ko zaista finansira ovog lika.

Prije 6 godina, kada su se cetnici postrojavali u Visegradu ispred biste cica Draze - Sanin Musa je ispred Begove dzamije (sa poprilicnne distance od Visegrada) porucio neke stvari cetnicima :angry:
Al samo porucio :lol: nije mako q da krene prema Visegradu sa 1.000 ljudi, da rastjera tu bradatu bandu.

Morate znati ko je Musa, pratiti njegova izlaganja, njegove price, da bi shvatili o kakvom ublehasu je rijec.
Njegov maksimum drustvenog djelovanja je da se svađa sa transrodnom osobom na Face TV. A i tu je ispao donji :-)
last mohicans

#41134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Sad ce bošnjački legalisti reći crnomajčaši imaju to pravo, da zaustavljaju, rove i legitimišu civile. Ramooooo, jel gotov GO, hoćeš li koga privestia da nema bradu?
Last edited by last mohicans on 14/08/2025 17:14, edited 2 times in total.
player_

#41135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by player_ »

Sto klix sad ne objavi ovu vijest, ispade samo bosnjaci provociraju u ovoj drzavi...
Point.

#41137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

geralt wrote: 14/08/2025 14:54
Point. wrote: 14/08/2025 14:01
zposao wrote: 14/08/2025 10:56

Može li se u tim vašim "hercegovačkim gabaritima" dogoditi na primjer desant 1000 katolika (sa pozivima da se naoružaju kao što se ovdje pozivalo) na Starom Mostu na nekakvom inat katoličkom vjerskom obredu? Ili u Blagaju kod Tekije dan prije Manifestacije Dani mevluda i zikra? Ili mogu li izvršiti iskrcavanje na Bašcaršiju ili u Ahmiće ili u Potočare ili bilo koje mjesto neprilično za silom nametanje tuđe vjere?
Može li to tako? I šta misliš kakav bi efekat to proizvelo prvenstveno u tebe a i u čitavom društvu?
Ako može odgovor bez nekakve patetike.
Sve je ovo počelo jer jednoj osobi nije dozvoljeno da ispoljava svoja vjerska prava na teritoriji BiH. To slabo ko osuđuje, svi se upecali na ovog bradonju i njegovih 6 hajduka.
Vijest je prijetnja oruzanim pohodom, a ne jedna od bezbrojnih mikroagresija koje se svakodnevno u Bosni desavaju ljudima manjinske vjere.

Ekvivalent bi bio da je, kad je npr. prije nekoliko godina spaljena pravoslavna crkva kod Visokog (inace totalno izignorisana i zaboravljena vijest), recimo Nenad Stevandic pozvao 1000 pravoslavaca iz RS da dodju na liturgiju u Visoko i ponesu oruzje.
Pa ne bih rekao. Zašto niko ne spomene tog lika od koga je sve počelo?

I ne možeš porediti Stevandića, koji je neki bitan politički q palac u manjem entitetu sa likom koji ne može skupiti više od 8 ljudi.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#41138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

da su svi toliki vjernici koliki pricaju da su, gdje bi nam kraj bio
last mohicans

#41139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Saće, dok se Šimići konsultuju s pravim gazdama..Dosta ovaj portal svojim bljuvotinama doprinosi stalnim tenzijama, sto od mrskog Dodika i 1000 članaka o njemu, pa do nosilaca pravih evropskih vrijednosti.
player_

#41140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by player_ »

mk ultra wrote: 14/08/2025 17:17 da su svi toliki vjernici koliki pricaju da su, gdje bi nam kraj bio
Jes jes vidjelo se kad muslimani klanjaju na javnoj povrsini to je skandalozno provociranje to nisu pravi vjernici, u dzamiji se klanja itd...
A kad se za bozic puca prema povratnicima kad se dizu krstovi po brdima to nikom nista..
Rothmans

#41141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

Sve je od nindze krenilo . Just sayin...
Messier

#41142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Messier »

Nije krenulo niodakle, to postoji ovdje, zivimo bas to.

Neki video razdrma javnost, pa pricamo o tome?
Dobro je Evil rekao, hajde samo da pricamo.
Messier

#41143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Messier »

Dal otici na Nenu Belana u Hastahanu il gledati rat u Srbiji na tvu?
Rothmans

#41144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

Znaci, da rezimiramo. Zbog performansa sablasti u crnoj halji sa fantomkom , za koju jos nije utvrdjeno ni ko je ni sta je, te pretnji ovog nakog bradohana da ce dole povest 1000 klanjaca na baterije, trenutno se u Listici na barikadama zaustavljaju i legitimisu Bosnjaci od svakojakih hordi i hostaplera .
Sta ako neki normalan Bosnjak nastarada radi ovog vehabijsko-mujohaso balinskog qrcenja bez pokrica ?
Last edited by Rothmans on 14/08/2025 17:56, edited 1 time in total.
4L0n3

#41145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 4L0n3 »

Messier wrote: 14/08/2025 17:53 Dal otici na Nenu Belana u Hastahanu il gledati rat u Srbiji na tvu?
Na nenu pa u pauzama pustis stream na youtube - kompromisno rjesenje a i gospoja ti se nece zalit :D
palermo

#41146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Rothmans wrote: 14/08/2025 17:55 Znaci, da rezimiramo. Zbog performansa sablasti u crnoj halji sa fantomkom , za koju jos nije utvrdjeno ni ko je ni sta je, te pretnji ovog nakog bradohana da ce dole povest 1000 klanjaca na baterije, trenutno se u Listici na barikadama zaustavljaju i legitimisu Bosnjaci od svakojakih hordi i hostaplera .
Sta ako neki normalan Bosnjak nastarada radi ovog vehabijsko-mujohaso balinskog qrcenja bez pokrica ?
Znaci nastrafat ce zbog Muse, a ne zbog onog sto ce ga letvom po glavi udariti.

Odlicno. I zanimljivo
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#41147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

player_ wrote: 14/08/2025 17:29
mk ultra wrote: 14/08/2025 17:17 da su svi toliki vjernici koliki pricaju da su, gdje bi nam kraj bio
Jes jes vidjelo se kad muslimani klanjaju na javnoj povrsini to je skandalozno provociranje to nisu pravi vjernici, u dzamiji se klanja itd...
A kad se za bozic puca prema povratnicima kad se dizu krstovi po brdima to nikom nista..
Jebiga to ti je kraj rata donio, polariziranje svega

Zamisli organiziranu skupinu katolika u šerićima, odvadite malo
PM72

#41148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

LSD wrote: 14/08/2025 17:08
dale cooper wrote: 14/08/2025 14:59 Ma iz aviona je jasno da je ovaj performans Muse naručena stvar, posebno kada se vidi na koji način o tome pišu mediji iz susjedstva i koliko
pridaju značaja. Kao i uvijek ovdje treba pratiti trag novca i vidjeti ko zaista finansira ovog lika.

Prije 6 godina, kada su se cetnici postrojavali u Visegradu ispred biste cica Draze - Sanin Musa je ispred Begove dzamije (sa poprilicnne distance od Visegrada) porucio neke stvari cetnicima :angry:
Al samo porucio :lol: nije mako q da krene prema Visegradu sa 1.000 ljudi, da rastjera tu bradatu bandu.

Morate znati ko je Musa, pratiti njegova izlaganja, njegove price, da bi shvatili o kakvom ublehasu je rijec.
Njegov maksimum drustvenog djelovanja je da se svađa sa transrodnom osobom na Face TV. A i tu je ispao donji :-)
Nemoj tako.On uvijek nanijeti...al na tome i ostane.Srećom pa nema muda nego samo sere
muha_sa

#41149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

PM72 wrote: 14/08/2025 18:22
LSD wrote: 14/08/2025 17:08

Nemoj tako.On uvijek nanijeti...al na tome i ostane.Srećom pa nema muda nego samo sere
:lol: :lol:
Sikter--umal se ne uguših :-)
Zastozato

#41150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Zastozato »

Šta lupate o nekim stvarima o kojima izgleda pojma nemate.
Sanin Musa i njegove pristalice jesu otišli u Višegrad, a onda su im bošnjački muslimani rekli da nisu dobro došli tamo.
Draži su im četnici.
Išli su i u Banja Luku 9.januara, a onda su ih pritvorili u Doboju pri povratku.
Išli su i u Zvornik, Bratunac, Doboj, gdje god su povratnici imali probleme sa tamošnjim srpskim nacionalistima.
Posjetili Fatu u Konjević Polju, nekoliko desetina se prijavilo da će čekati nekog tamošnjeg popa koji je bio najavio da će obaviti nekakvu laturgiju u toj"crkvi" i onda se on naravno nije pojavio.
Nekoliko mjeseci iza toga donijeta je odluka da se sruši ta "crkva".
Ovo što on radi treba da rade državni organi, ali oni samo na Bošnji silu provode.
Post Reply