Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nije ni Konzum propao dok se mogao zaduzivati i vracati dugove. Tada je i Steta bio menadzerski mag.
Kakve je veze imao steta sa odlukama centrale Agrokora u Zagrebu il se samo baca shade da bi se bacio
Kakve veze ima uspjeh Stete kao menadzera ako se je centrala u Zg pitala.
Ja samo kazem da je lako biti menadzer dok ima vunice i dok ti puca neka stvar koje ovce daju vunu.
last mohicans wrote: ↑12/08/2025 09:53
Ma jebote faks ako ne zna posao. Da Šteta nema osnovnu, ima petlju, zna poso, slično kao i Čengić. Aktivni i trude se razbiti sterotip neradnika političara.
tokio25 wrote: ↑12/08/2025 13:03
pa to je jos pogubnije za ove sto su zavrsili i najbolje fakultete u drzavi unsa i sl
znaci dodje neki ministar koji je zavrsio vecernju skolu i bolje od tebe odradi posao za koji si imao istu odgovornost i sve ostalo kao on
Nama glavni profesor na saobracajnom fakultetu je lik koji je predlagao vjetrenjače iznad Sarajeva, rekao kad se probije Ivan da Sarajevo nece imati magle , Ivan izbusen kao svicarski sir , pokretne trake u Titovoj, ukopana biciklistička staza iznad pofalica
I ovaj blago receno malouman lik obucava buduce generacije saobracajnih inžinjera
O tome i govorim. I da jesam, a nisam ne dao mi Bog, nije razlog da se protuargumenti iznose ad hominem. Zamisli da iza ovog pseudonima piše neki ubuntu crnac koji predobro poznaje prilike u BiH i KS i onda postavi pitanje sebi pitanje da li navodi ovog crnca imaju pravno, činjenično ili bilo koje drugo uporište. Neka taj "ministar" prijavi tog "tužioca" koji mu je iznuđivao iskaz i neka prati postupak, a ne laprda po hodnicima organa uprave kako mu prijete tužioci koji rade protiv okerića jer je to (č)ista patetika i demagogija sda botova kojima je svaka istraga napad na BOOOŠnjOOKe..
mnijem da si htio reći bantu crnac.
ubuntu je iteracija operativnog sistema zasnovanog na linuxu.
niko nije rekao da je taj privedeni bio ministar, nego neko iz mnogo nižih ešalona. i priveden bez ikakve veze sa politikom. Ubuntu moj lijepi.
Dobro si. Novi mi OS i sve mi intuitivnu predikciju teksta radi i lupa izraze, a vremena nemam da radim redakciju. Ministar pod navodinicima, tužilac pod navodnicima, pusti maštu na slobodu. Tužioci inače privode bez osnova sumnje, hoće oni to raditi, posebno onim nedužnim i nevinim. Ubuntu.
Pa bilo bi lijepo da objasne sto su ministricu pecenkovic priveli. Vjerovatno ni oni ne znaju.
Pa vidjeli smo na primjeru S krivine kako je to islo. Majstorski.
Steta sto svoju genijalnost i raskosno znanje nije upotrijebio u privatnom sektoru.
Kakve veze Adi Kalem ima sa rekonstrukcijom S krivine, osim što je silom zakona morao potpisati provedeni otvorni postupak javne nabavke, a pazi sada postupak nabavke pokrenut za vrijeme minstra Štete? https://istinomjer.ba/app/uploads/2019/ ... rivina.pdf
Mogao se priajviti ko je htio, prošla najeftinija ponuda. Kriv je isključivo onaj ko je pisao tender, a to su raznorazni nehljebi (nit je kriv Šteta niti Kalem), ili ćeš reći da je Adi Kalem kao ministar sam pisao i postavljao raznorazne kvalifikacione i tehničke uslove u tenderu?
kako se odjednom ispraksiraše za ostale pružne prelaze? naučili iz ovih grešaka, ili su podmetali ministru?
Kako vješto izbjegavaš odgovor, nisam te to pitao uopšte.. ali dobro svakako po zadatku ovdje pišeš.
Ali za razliku od tebe ja ću tebi dati odgovor. Mozda zato sto su ostali pruzni prelazi provedeni "po drugim pravilima" jer se finansiraju/kreditiraju EBRD novcem i trebao je ipak neko drugi reviziju tenderske odraditi ..
gidra wrote: ↑12/08/2025 11:56
Kakve veze Adi Kalem ima sa rekonstrukcijom S krivine, osim što je silom zakona morao potpisati provedeni otvorni postupak javne nabavke, a pazi sada postupak nabavke pokrenut za vrijeme minstra Štete? https://istinomjer.ba/app/uploads/2019/ ... rivina.pdf
Mogao se priajviti ko je htio, prošla najeftinija ponuda. Kriv je isključivo onaj ko je pisao tender, a to su raznorazni nehljebi (nit je kriv Šteta niti Kalem), ili ćeš reći da je Adi Kalem kao ministar sam pisao i postavljao raznorazne kvalifikacione i tehničke uslove u tenderu?
kako se odjednom ispraksiraše za ostale pružne prelaze? naučili iz ovih grešaka, ili su podmetali ministru?
Kako vješto izbjegavaš odgovor, nisam te to pitao uopšte.. ali dobro svakako po zadatku ovdje pišeš.
Ali za razliku od tebe ja ću tebi dati odgovor. Mozda zato sto su ostali pruzni prelazi provedeni "po drugim pravilima" jer se finansiraju/kreditiraju EBRD novcem i trebao je ipak neko drugi reviziju tenderske odraditi ..
e čuj po zadatku pišem 15 godina šiljim istu priču. uz manja ili veća razočarenja, ali reko bi čovjek da mi je taj zadatak malo podugačak.
Odgovori mi na pitanja, Čmoljo... Kakvi su ti to printscreenovi bgt.
Jasno je da je Kalem potpisao i da je realizovano u njegovom mandatu, jel ja tvrdim da nije?
Pročitaj sta te pitam... Jel Kalem pisao tendersku, ili tim za izradu tenderske (pročitaj tacku 6 u mom link)? Jel Kalem evaluirao ponude ili tim za evaluaciju ponuda? Jel Kalem pratio realizaciju, ili nadlzeni zaposlenici koji prate ugovor? Jednostavno sve je početo u mandatu Štete i odluka o projektu i plan nabavki, određeno mjesto troška, pa se desila smjena vlade i dolazak ovih petak 13, pa korona i realizacija tendera.
Smijesna ti je prica majke mi.
A okvirni sporazum ili ugovor jasno je ko potpisuje, sam ministar a ne zaposlenici, ti ili ja..
Jedini koji su odgovorni su uposlenici ministarstva i nadzorni odgovor, za tu S krivinu, a ne jebeni Adi Kalem
gidra wrote: ↑12/08/2025 16:19
Jasno je da je Kalem potpisao i da je realizovano u njegovom mandatu, jel ja tvrdim da nije?
Pročitaj sta te pitam... Jel Kalem pisao tendersku, ili tim za izradu tenderske (pročitaj tacku 6 u mom link)? Jel Kalem evaluirao ponude ili tim za evaluaciju ponuda? Jel Kalem pratio realizaciju, ili nadlzeni zaposlenici koji prate ugovor? Jednostavno sve je početo u mandatu Štete i odluka o projektu i plan nabavki, određeno mjesto troška, pa se desila smjena vlade i dolazak ovih petak 13, pa korona i realizacija tendera.
A okvirni sporazum ili ugovor jasno je ko potpisuje, sam ministar a ne zaposlenici, ti ili ja..
Jedini koji su odgovorni su uposlenici ministarstva i nadzorni odgovor, za tu S krivinu, a ne jebeni Adi Kalem
Pa sto je taj isti Kalem razjebao ugovor za stajališta i odabrao bkm ispred solarisa, itd.itd.
Pa sto je taj isti Kalem razjebao ugovor za stajališta i odabrao bkm ispred solarisa, itd.itd.
Joj tramvaje, libo me za sdf-a i Kalema i trojku, mozda za to jeste kriv, nisam upućen...ali uvijek se u nasem drustvu imputira krajnjem potpisniku odgovornost a ljudi najmanje odgovorni, a radi se iskljucivo u nemaru nehljeba i uspolenih istih tih institucija ili izabranih nadzornih organa.
Valjda tendere spremaju "strucna" lica po rjesenju, a ne ministri. A zašto je sada drugacije pri rekonstrukciji, je samo iz razloga da se radi o ebrd parama, da nije toga i dalje bi neki Željo radio rekonstrukcije, jer se gleda cijena..
Printskrinovi koji pokazuju da je nabavka izvrsena u narednoj godini. Sto znaci da je morala biti u planu mabavki za 2020. kada Steta vise nije bio ministar.
Dakle morala je biti nova odluka o pokretanju, novo rjesenje o imenovanju komisije a Kalem imao dovoljno vremena da pogleda tender.
On kao svrsenik saobracajnog fakulteta je mogal uociti odredjene probleme ako ih je bilo, za razliku od sokolackog studenta Stete.
Tenderska ne moze izaci iz ugovornog organa bez amina rukovodioca. Ovo ti je prica Alija je bio sposoban, nisu valjali ljudi oko njega.
Printskrinovi koji pokazuju da je nabavka izvrsena u narednoj godini. Sto znaci da je morala biti u planu mabavki za 2020. kada Steta vise nije bio ministar.
Dakle morala je biti nova odluka o pokretanju, novo rjesenje o imenovanju komisije a Kalem imao dovoljno vremena da pogleda tender.
On kao svrsenik saobracajnog fakulteta je mogal uociti odredjene probleme ako ih je bilo, za razliku od sokolackog studenta Stete.
Tenderska ne moze izaci iz ugovornog organa bez amina rukovodioca. Ovo ti je prica Alija je bio sposoban, nisu valjali ljudi oko njega.
Printslrinovi pokazuju da si poletio i preletio.
Nije tačno. Nabavka se radi na osnovu Investicione odluke koju potpisuje ministar, a koja se donosi na osnovu plana nabavki, a plan nabavki se donosi na osnovu plana poslovanja za određeni period. Ako je investiciona odluka bila važeća i za 2020 godinu, a vrlo vjerovatno da jeste, jer je donesena IO u 2019. godini i rezervisane pare na određenom kontu (jer je praksa do 2 godine pogotovo na ovolike iznose jer ne znas nikada koliko ti vremena treba da pokreneš nabavku), onda takva nabavka uopste ne treba biti u planu nabavki za 2020. godinu i tada su sva rjesenja i odluke vazece i nije potrebno donositi nova...
Printslrinovi pokazuju da si poletio i preletio.
Nije tačno. Nabavka se radi na osnovu Investicione odluke koju potpisuje ministar, a koja se donosi na osnovu plana nabavki, a plan nabavki se donosi na osnovu plana poslovanja za određeni period. Ako je investiciona odluka bila važeća i za 2020 godinu, a vrlo vjerovatno da jeste, jer je donesena IO u 2019. godini i rezervisane pare na određenom kontu (jer je praksa do 2 godine pogotovo na ovolike iznose jer ne znas nikada koliko ti vremena treba da pokreneš nabavku), onda takva nabavka uopste ne treba biti u planu nabavki za 2020. godinu i tada su sva rjesenja i odluke vazece i nije potrebno donositi nova...
Plan nabavki se donosi najkasnije 30 dana od donosenja budzeta. Ako nije bilo budzeta za 2020. kak ose mogao donijeti plan nabavki? Ako nije bilo plana nabavki kako se mogla donijeti investiciona odluka?
Takodjer, kako objasnjavas da postoje dva postupka na portalu javnih nabavki za ovu nabavku?
I naravno, to sve ne mijenja cinjenicu da je tenderska pripremljena i objavljena debelo u Kalemovom mandatu.
Ja ti samo objašnjavam način da se nabavka provodi na osnovu Investicione iz određene godine, sve poslije toga je formalnost i veže se za rok Investicione i nakon tdonosenja IO, plan nije bitan..
Ljudi cesto to mijesaju i kazu nema u planu nabavki..
Ali moja suština nije bila u tome nego u radnicima koji provode tender, da je do njih, a ne Kalemu..
kakvom debelom mandatu lik bio ministar godinu i to u koroni...
Za ovaj tender nije bitna 2020, konto je iz 2019 rezervisane pare bila
Moze se nabavka sprovesti i ako nije u planu, donese se posebna odluka, ali valjda onda trazi i novu odluku o pokretanju, sa clanovima komisije itd.
Ima mnogo osnova prema koji organ uprave moze usmjeravati svoj rad, od strategije razvoja, do pojedinacnih programa rada za svaku godinu. Bez obrzira sto je fromalnost, nije nebitno, jer ona postoji s razlogom.
A jeste i do radnika, ali zato i postoji rukovodilac da sve to poslozi. Ministrovo zaista nije da mikromenadzerise svaki akt koji izlazi, ali svakako da je do njega najvise da organizuje posao sa onim sto ima.
Korona mu i nije neki izgovor, jer jeste bilo neizvjesno u pocetku, ali njegovo ministarstvo nije imalo neke posebne izazove u tom pogledu. Tramvaji nisu radili u pocetku, saobracaj je bio debelo obustavljen.
PM72 wrote: ↑12/08/2025 18:19
Retard od premijera nudi pomoć Crnoj gori za požare sebi ne možemo pomoć...
Zbog cega je covjek retard vama je svako retard ko nije klasicni poloticarski krkan i seljacina kao Dodik,radeljas, zildzic itd.
Sta ima u tome lose ako je ponudjeno prijateljskoj zemlji pomoć i prvo to sto nam rescEU program ciji smo clan zahtijeva da se odazovemo na pomoc drzava u potrebi ( na isti nacin mi i Albanija narucimo kanader od hrvata)
Umjesto da se pohvali ovaj plemeniti i ljudski cin osobu koja ponudi pomoc se naziva retardom
moee wrote: ↑12/08/2025 13:16
Ovdje je narativ da je Šteta napravio sve dobro u Konzumu, a centrala iz Hr sve loše, kako da ne
Šteta je solidan ministar, sa divljom školom. Kalem je bio mlad i neiskusan, sa regularnom školom. I bio je ministar veoma kratko vrijeme.
P.S.
Para ima kad se ne krade
znaci sad ipak znas nesto o kalemu kao ministru?
moee wrote: ↑11/08/2025 23:36
Ja ne znam kako bi Adi Kalem radio.
Šta znam? Sve što sam napisao se pročita na dva klika bukvalno (postao ministar sa 35 god i tu proveo 9-10 mjeseci). Kakve veze to ima sa tim kako bi on radio?
Zbog cega je covjek retard vama je svako retard ko nije klasicni poloticarski krkan i seljacina kao Dodik,radeljas, zildzic itd.
Sta ima u tome lose ako je ponudjeno prijateljskoj zemlji pomoć i prvo to sto nam rescEU program ciji smo clan zahtijeva da se odazovemo na pomoc drzava u potrebi ( na isti nacin mi i Albanija narucimo kanader od hrvata)
Umjesto da se pohvali ovaj plemeniti i ljudski cin osobu koja ponudi pomoc se naziva retardom
Budi bog sa nama
Dobro...eto izvinjavam se što je retard
mislim da nije korektno prema retardima da ga svrstavas u iste, red je da se izvinis retardima