Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

tokio25

#51701 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

nema to veze on to radi svaki put vjerovatno samo ga je tada zeznulo sto je forumas bio svjedok dogadjaja
Ateista

#51702 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

tokio25 wrote: 12/08/2025 16:01
Ateista wrote: 12/08/2025 15:53
tokio25 wrote: 12/08/2025 15:44
ugrozio si cim si poceo preticati a za to nisi imao uslova i tu prestaje sve drugo ko je koga ugrozio sta je ko trebao sta je ko mogao
ti cim si pored njega vozio ugorzavas ga bez obzira sta on radio jer pored vas dvojice ima jos vozila naprijed i nazad i nikad ne znas sta ce drugi uradti i kako reagovati na tvoju reakciju koja je rezultat tvojeg nepromisljenog preticanja
Samo malo, sta je ugrozavanje to sto vozim trakom pored? Kakve veze ima koliko ima vozila i sve, cime sam ja njega ugrozio kad sam vozio pored?

Razvodnjavas pricu a ne odgovaras na kljucno, sta je problem usporiti i pustiti me, kako bi to njega ugrozilo, te sta moze biti u glavi nekoga ko svjesno odluci da pusti nekog da pogine?
Normalni ljudi ce i zivotinji pomoci ako vide da je ugrozena, ne mora biti njihova niti moraju imati veze sa tim sto se desilo toj zivotinji, ali ako mogu pomoci ce, sa druge strane neki ne da nece biti solidarni u voznji prema drugim ljudima nego ce svjesno pustiti nekog da ima frontalni iako mogu uraditi nesto da se to izbjegne.

Ne mogu da shvatim taj nedostatak empatije, te komplekse zbog kojih je neko u stanju to da uradi, a dodatno ne mogu da shvatim da neko kao ti to odobrava, jer isto tako i ti meni u ostalim raspravama djelujes normalan pa ne mogu da shvatim taj stav da to odobravas.
vozis trakom pored koja je najmenjena saobracaju iz suprotnog smjera
vozis trakom a nemas mogucnost se vratiti bezbjedno u svoju traku
to je ugrozavanje
problem je usporiti jer ima iza vozilo i dovodi se u situaciju da njega udari a sve to sto mora zbog tebe to raditi a ne zbog sebe i saobracaja ispred
da nema tebe on vozi svoju uobicajenu voznju kao i do tada bez ikakvih ubrzanja kocenja
normalni ljudi ce pomoci svima koji se ponasaju odgovorno i koji postuju druge a koji je imao nesrecu jer se nesrece dogadjaju
al kad tu nesrecu izazove vozac i jos se ponasa da nije kriv niko normalan ne bi pomogao tom vozacu

opet se vracam na sami slucaj
to sto bi mogao imati frontalni si ti sam kriv jer si ti usao u traku gdje mozes imati frontalni i niko te nije natjerao jer kao sto je receno preticanje je opcinalna radnja u saobracaju
sam si rizikovao pa kad jesi sto nisi onda rizikovao do kraja
uzet cu primjer iz tvog nika
ateista si citav zivot ne vjerujes u boga a kad je belaj molis se bogu
malo glupo jel tako?

odobravam to jer si ti taj koji ugrozava i uvijek sam na strani ugrozenog
odobravam to jer ti mene petog desetog dovodis u situaciju sudar povreda smrt
a vise volim sebe nego tebe i naravno da cu vise zeliti da bude tebi frontalni nego da mene izbacujes u jarak i ti da odes a pomogli bi mi vjerovatno ovi koji me nisu ugrozili ni 1%
Samo da razjasnimo, hipoteticki da si ti bio na mjestu tog kojeg sam preticao - krsis zakon time sto ne drzis odstojanje i pri tome vozis dosta ispod ogranicenja, te time ometas auta iza sebe. Razmak ne drzis ni na mjestu gdje je dozvoljeno preticanje i time onemogucavas onome iza da te regularno pretekne. Kad taj iza tebe ipak krene da pretice i napravio prekrsaj (da si drzao odstojanje ne bi napravio prekrsaj), ti i dalje ne pravis odstojanje i smatras da bi kocenje tebe ugrozilo, iako si prethodno svejedno svaki cas kocio i davao gas jer kolona ide neravnojerno, auta ispred tebe koce svako malo ali to ocito ne smatras opasnim i samim tim sto ne drzis propisano odstojanje. Da smatras to opasnim, drzoa bi odstojanje zbog svoje sigurnosti ako nista.

Zbog svog komfora, i navodnog rizika od usporavanja i kocenja, i zbog ljutnje sto je vozac iza tebe napravio prekrsaj iako si i ti prethodno sve vrijeme bio u prekrsaju, ti se odlucujes da mu ne das da se vrati i svjesno ga posaljes u smrt.
Mozes ti do sutra govoriti da je taj iza tebe sam kriv sto je krenuo u to preticanje, ali zanemarujes da si ga ti ometao i da zbog tebe to preticanje nije mogao da uradi po propisu, i zanemarujes da si ti bez ikakve opasnosti za sebe mogao to sprijeciti. Ako je tebi to normano i ako bi ti mogao mirno spavati da neko tako nastrada a mogao si to sprijeciti, pri tome si i prethodno doprinio tome jer nisi drzao odstojanje, onda nesto stvarno nije u redu u tvojoj glavi.

Ta prica da vise volis sebe ne pije vode, jer propustanje nekog da te pretekne nije nikakvo ugrozavanje sebe, cak sta vise ometanje preticanja je ugrozavanje i sebe i drugih. Naravno da ne trebas sletiti sa ceste da neko drugi ne na strada, ali da ti je mrsko pustiti gas i stvoriti malo prostora ispred sebe, da to smatras opasnim, izvini ali to je preseravanje.
Last edited by Ateista on 12/08/2025 17:17, edited 2 times in total.
Ateista

#51703 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

...
Ateista

#51704 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

tokio25 wrote: 12/08/2025 16:33
Ateista wrote: 12/08/2025 16:25
tokio25 wrote: 12/08/2025 15:53
pa nemam sta priznavati kad je tako
e hajmo tako
prekrsaj je i nemanje rezervne sijalice nemanje kabla za vucu i naravno da time nikoga nisam ugrozio jer nema nikakvog uticaja na saobracaj i na druge ucesnike

preticanjem brzinom i sl vjerovatno sam nekoga i ugrozio al sam imao srecu ili nazovi kako hoces kao sto si i ti u ovom slucaju da nije bilo ni sudara a ni povreda ili do smrti
to se desava na satnoj bazi samo srecom se ibjegne na ovaj ili onaj nacin
sve sto podje po zlu citamo u crnoj hronici
neke koje sam ugrozio kasnije sam shvatio kad sam poslagao situaciju a neke sam vjerovatno ugrozio a da to do sada nisam shvatio jer nisam vidio punu sliku ili nisam se mogao staviti u njegovu ulogu i sl
da opisem neku situaciju i da mi dodje bilo ko od forumasa i kaze i ja sam imao istu situaciju samo sam ja morao kociti skretati ili sl pa sam jedva to izbjegao vjerovatno bih onda skontao aha to sto sam uradio ugrozio sam onoga sto vozi skodu feliciju jer nije imao tehnologiju na svojoj strani sto meni pomogne kad mi se to isto desi i neko uleti kao ja ili sl

poenta je da se stavis i na drugu stranu i bar pokusas shvatiti njegovu situaciju kad si ti uletio prestizao i sl
u istoj toj situaciji npr neko sa porseom ne bi imao taj problem jer bi pretekao tog forumasa u sekundi i mozda i taj kamion dok bi dosao taj automobil iz suprotnog pravca

zato i ogranicenja imaju smisao a ne kao sto je ovdje prica ma to su ogranicenja iz doba fica i moskvica
i zato ti sto mozes sa audijem rs neko moze i bolje od tebe a neko i gore jer vozi golfa keca ili bubu svejedno je
OK, ti ne samo da priznajes da neki propis prekrsis, nego i priznajes da svjesno uradis nesto sto mozda druge ugrozi u nekoj mjeri.

E vidis, u tome je razlika, ja ne zelim nikog svjesno da ugrozim, greska se moze desiti i znale su mi se desiti sitne greske, to mi nije problem priznati, mahnuti nekom ako sam krenuo da se prestrojim a nisam vidio, nesto pogresno procijenim i slicno.
Ako govorimo o svjesnim odlukama kao sto je prekoracenje ogranicenja, i generalno svaki moj svjestan potez u voznji, bez obzira na to da li je po propisu ili ne, radim ga zato sto smatram da nikog ne ugrozavam i ne ometam.

Zbog toga ja nemam problem sa tim da kazem kada prekrsim neki propis, jer sam siguran u ono sto radim i da nikog ne ugrozavam. Zbog toga mi nije problem reci ni da vozim bez vozacke, znam da kad sam je izgubio nisam nikog ugrozio i da necu ugroziti nekog vozeci bez nje.
Necemo sad ulaziti u to ko je u pravu, ko koga stvarno ugrozava, ali mi nije jasno da neko svjesno priznaje da radi nesto cime nekog ugrozava, makar i ponekad.
nisi ti dobro procitao ne uradim nesto da svjesno ugrozim nego uradim i kad kasnije premotam film skontam pa mozda sam ga ugrozio jer u samom trenutku te radnje nisam bio svjestan toga iz ovog ili onog razloga
zato kad skontam vise to ne radim
a ti izgleda nemas taj replay da skontas jesi li ili nisi ugrozio nego sam sebi kazes a i ostalima nisam ugrozio
cak i kad ti kazu ljudi ugrozio si ti kazes nisi

ja svjesno priznam da sam pravio prekrsaje a en to da sam priznajem ugrozavanje nekoga s namjerom
to sa shvatanjem da sam nekoga ugrozio dolazi kasnije kad sam skontam ili mi neko objasni da sam ugrozio nekoga

ti i ovo sto sam napisao pokusavas okrenuti u svoju korist i citas ono sto tebi odgovara
vecinu prekrsaja uradim nesvjesno a to su brzina ili neko skretanje i sl
to uradim jer sam siguran kako ti kazes da ne ugrozavam nikoga al krsim i da me policija kazni prihvatio bih to jer je zakon takav
ako mi smeta otisao bih u parlament i borio se da nema ogranicenja ili sta vec mi smeta
ako mi oduzmu vozacku znaci da sam bas nesto jako zasro po zakonu a ne da sam 5 preko ogranicenja vozio pa da kazem nisam ugrozavao nego je to 50 preko ogranicenja i zato je uzeta vozacka i zato se mjesec dva vozim tramvajem najkama ili sl
dok ti i dalje mislis nisam nikog ugrozio sa 50 preko ogranicenja i nastavit cu voziti bez vozacke
Ok, znaci ne ugrozavas svjesno druge vec nesvjesno. Ne znam sta je gore da ti pravo kazem.
Nesvjesno prekoracis brzinu a ocito smatras da je svako prekoracenje brzine opasno, ili neke druge stvari koje smatras opasnim radis nesvjesno?

Ako je tako, nije za tebe voznja, nema tu mjesta za takve nesvjesne stvari.
Ili nisi sposoban za voznju, ili ipak svjesno i ti radis stvari za koje smatras da su opasne, ali ih ipak radis, a pametujes drugima, sto znaci da si licemjeran.

Ja posteno kazem da svjesno neke stvari radim, jer smatram da to nije opasno u datom momentu i zato sto imam kontrolu nad svojim postupcima.
Zato ne pametujem drugima koji krse propise, pametovacu samo ako smatram da je neko nekog stvarno ugrozio i ometao, bez obzira na to da li je time prekrsio neki propis ili ne.
Throttle

#51705 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Gr'ne rane
kabal1337

#51706 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

Dva puta sam imao slucaj.
Jednom krenuo u preticanje, iz drugog smjera auto se ukazalo bilo kocenje i nazad na svoje mjesto. Nije mi palo na pamet da zguram drugu osobu.

Jedno vrijeme se nahajcao kao ti, svaka isprekidana ja preticem nema veze sto se vozi po ogranicenju.

Vikend, zima, rano ujutro pravac nekih 300m, isprekidana. Ogranicenje 40 km/h - kolona vozila.
Naravno ja niza, zmigavac pun gas. Krenem da preteknem dva vozila i da se vratim. Nisam imao mjesta. I opet mi nije palo na pamet da izgurujem ove kako bi se vratio. Svjesno napravim dva prekrsaja preteknem cijelu kolonu izlazna brzina 130-140 km/h.

Zimi, snijeg pada ja grtalicu pretizemna magistrali ni pola muke.

I skontam koji meni to q. treba u zivotu. Dodjem 20-30 minuta ranije nego inace, rizikujem prvo kaznu, drugo uvlacim i drugu nogu u grob, uvlacim i ljude oko sebe.
Znas kada bi se zasutavio da sam morao? Suvise kasno.

Tako da sam se tih glupih i nepotrebnih preticanja batalio.

Ne mogu da vjerujem da pravdas svoje postupke gdje si svjesno ugrozio prvo zivote svojih putnika i druge ucesnike.
Ateista

#51707 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

kabal1337 wrote: 12/08/2025 17:36 Dva puta sam imao slucaj.
Jednom krenuo u preticanje, iz drugog smjera auto se ukazalo bilo kocenje i nazad na svoje mjesto. Nije mi palo na pamet da zguram drugu osobu.

Jedno vrijeme se nahajcao kao ti, svaka isprekidana ja preticem nema veze sto se vozi po ogranicenju.

Vikend, zima, rano ujutro pravac nekih 300m, isprekidana. Ogranicenje 40 km/h - kolona vozila.
Naravno ja niza, zmigavac pun gas. Krenem da preteknem dva vozila i da se vratim. Nisam imao mjesta. I opet mi nije palo na pamet da izgurujem ove kako bi se vratio. Svjesno napravim dva prekrsaja preteknem cijelu kolonu izlazna brzina 130-140 km/h.

I skontam koji meni to q. treba u zivotu. Dodjem 20-30 minuta ranije nego inace, rizikujem prvo kaznu, drugo uvlacim i drugu nogu u grob, uvlacim i ljude oko sebe.

Ne mogu da vjerujem da pravdas svoje postupke gdje si svjesno ugrozio prvo zivote svojih putnika i druge ucesnike.
Znao sam i ja dosta puta krenuti pa se vratiti kad vidim da neko ide.
Ovdje niko nije isao, dug pravac i pregledan, kolona preduga da mogu cijelu preteci na tom pravcu, ali sam mogao proci dva auta i ostaviti im vremena da mi bez srkleta i naglog kocenja mogu ostaviti prostor da se vratim, kad vec nisu drzali odstojanje.

Imao sam preticanja gdje ide neko iz suprotnog smjera, procijenim da zbog snage auta mogu preteci i vratiti se dovoljno brzo, i da ima prostora za vracanje da to sve mogu obaviti brzo. Naravno da u takvoj situaciji gdje se moram brzo vratiti ne bih krenuo sa ocekivanjem da mi neko ostavi prostor.

Ja mogu razumjeti da se vi ne slazete sa ovim sto sam uradio, kao i neke druge stvari, ali ne mogu shvatiti opravdavanje onoga ko je svjesno pokusao da me ostavi u drugoj traci da imam frontalni, iako je bez ikakvih problema i bilo kakvog rizika za sebe mogao da mi ostavi prostor da se vratim. Neki cak tvrde da bi isto uradili...
DaysleepeR

#51708 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DaysleepeR »

esso_sa wrote: 11/08/2025 11:04
DaysleepeR wrote: 11/08/2025 10:32 Image
Ta mapa je niđe veze. Ispade Hrvatska ima bolje ceste od Slovenije i Italije, što u stvarnosti nije ni blizu
Ja sam gledao nas, ostale bas i nisam
tokio25

#51709 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

Ateista wrote: 12/08/2025 17:14
tokio25 wrote: 12/08/2025 16:01
Ateista wrote: 12/08/2025 15:53
Samo malo, sta je ugrozavanje to sto vozim trakom pored? Kakve veze ima koliko ima vozila i sve, cime sam ja njega ugrozio kad sam vozio pored?

Razvodnjavas pricu a ne odgovaras na kljucno, sta je problem usporiti i pustiti me, kako bi to njega ugrozilo, te sta moze biti u glavi nekoga ko svjesno odluci da pusti nekog da pogine?
Normalni ljudi ce i zivotinji pomoci ako vide da je ugrozena, ne mora biti njihova niti moraju imati veze sa tim sto se desilo toj zivotinji, ali ako mogu pomoci ce, sa druge strane neki ne da nece biti solidarni u voznji prema drugim ljudima nego ce svjesno pustiti nekog da ima frontalni iako mogu uraditi nesto da se to izbjegne.

Ne mogu da shvatim taj nedostatak empatije, te komplekse zbog kojih je neko u stanju to da uradi, a dodatno ne mogu da shvatim da neko kao ti to odobrava, jer isto tako i ti meni u ostalim raspravama djelujes normalan pa ne mogu da shvatim taj stav da to odobravas.
vozis trakom pored koja je najmenjena saobracaju iz suprotnog smjera
vozis trakom a nemas mogucnost se vratiti bezbjedno u svoju traku
to je ugrozavanje
problem je usporiti jer ima iza vozilo i dovodi se u situaciju da njega udari a sve to sto mora zbog tebe to raditi a ne zbog sebe i saobracaja ispred
da nema tebe on vozi svoju uobicajenu voznju kao i do tada bez ikakvih ubrzanja kocenja
normalni ljudi ce pomoci svima koji se ponasaju odgovorno i koji postuju druge a koji je imao nesrecu jer se nesrece dogadjaju
al kad tu nesrecu izazove vozac i jos se ponasa da nije kriv niko normalan ne bi pomogao tom vozacu

opet se vracam na sami slucaj
to sto bi mogao imati frontalni si ti sam kriv jer si ti usao u traku gdje mozes imati frontalni i niko te nije natjerao jer kao sto je receno preticanje je opcinalna radnja u saobracaju
sam si rizikovao pa kad jesi sto nisi onda rizikovao do kraja
uzet cu primjer iz tvog nika
ateista si citav zivot ne vjerujes u boga a kad je belaj molis se bogu
malo glupo jel tako?

odobravam to jer si ti taj koji ugrozava i uvijek sam na strani ugrozenog
odobravam to jer ti mene petog desetog dovodis u situaciju sudar povreda smrt
a vise volim sebe nego tebe i naravno da cu vise zeliti da bude tebi frontalni nego da mene izbacujes u jarak i ti da odes a pomogli bi mi vjerovatno ovi koji me nisu ugrozili ni 1%
Samo da razjasnimo, hipoteticki da si ti bio na mjestu tog kojeg sam preticao - krsis zakon time sto ne drzis odstojanje i pri tome vozis dosta ispod ogranicenja, te time ometas auta iza sebe. Razmak ne drzis ni na mjestu gdje je dozvoljeno preticanje i time onemogucavas onome iza da te regularno pretekne. Kad taj iza tebe ipak krene da pretice i napravio prekrsaj (da si drzao odstojanje ne bi napravio prekrsaj), ti i dalje ne pravis odstojanje i smatras da bi kocenje tebe ugrozilo, iako si prethodno svejedno svaki cas kocio i davao gas jer kolona ide neravnojerno, auta ispred tebe koce svako malo ali to ocito ne smatras opasnim i samim tim sto ne drzis propisano odstojanje. Da smatras to opasnim, drzoa bi odstojanje zbog svoje sigurnosti ako nista.

Zbog svog komfora, i navodnog rizika od usporavanja i kocenja, i zbog ljutnje sto je vozac iza tebe napravio prekrsaj iako si i ti prethodno sve vrijeme bio u prekrsaju, ti se odlucujes da mu ne das da se vrati i svjesno ga posaljes u smrt.
Mozes ti do sutra govoriti da je taj iza tebe sam kriv sto je krenuo u to preticanje, ali zanemarujes da si ga ti ometao i da zbog tebe to preticanje nije mogao da uradi po propisu, i zanemarujes da si ti bez ikakve opasnosti za sebe mogao to sprijeciti. Ako je tebi to normano i ako bi ti mogao mirno spavati da neko tako nastrada a mogao si to sprijeciti, pri tome si i prethodno doprinio tome jer nisi drzao odstojanje, onda nesto stvarno nije u redu u tvojoj glavi.

Ta prica da vise volis sebe ne pije vode, jer propustanje nekog da te pretekne nije nikakvo ugrozavanje sebe, cak sta vise ometanje preticanja je ugrozavanje i sebe i drugih. Naravno da ne trebas sletiti sa ceste da neko drugi ne na strada, ali da ti je mrsko pustiti gas i stvoriti malo prostora ispred sebe, da to smatras opasnim, izvini ali to je preseravanje.
mozda cekam i ja pravi trenutak da preteknem zato i ne drzim razmak
reci jbt vec jednom ja sam kriv za sve tu i niko osim mene i da napokon zavrsimo pricu
ako ikad iko pomene ovaj slucaj znat cemo da si priznao da je tvoja greska i to je to
sta bih ja uradio u toj situaciji ne znam jer nisam nikad bio u toj situaciji a sada da nesto pisem ne ide jer ne bi sigurno bilo tako prvo sto ne znamo sve detalje drugo sto nisam nikad bio

preseravanje je sto ti krivis tog a ti si taj sto si krenuo preticati gdje nije bilo uslova i to je sva poenta
tokio25

#51710 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

Ateista wrote: 12/08/2025 17:23
tokio25 wrote: 12/08/2025 16:33
Ateista wrote: 12/08/2025 16:25

OK, ti ne samo da priznajes da neki propis prekrsis, nego i priznajes da svjesno uradis nesto sto mozda druge ugrozi u nekoj mjeri.

E vidis, u tome je razlika, ja ne zelim nikog svjesno da ugrozim, greska se moze desiti i znale su mi se desiti sitne greske, to mi nije problem priznati, mahnuti nekom ako sam krenuo da se prestrojim a nisam vidio, nesto pogresno procijenim i slicno.
Ako govorimo o svjesnim odlukama kao sto je prekoracenje ogranicenja, i generalno svaki moj svjestan potez u voznji, bez obzira na to da li je po propisu ili ne, radim ga zato sto smatram da nikog ne ugrozavam i ne ometam.

Zbog toga ja nemam problem sa tim da kazem kada prekrsim neki propis, jer sam siguran u ono sto radim i da nikog ne ugrozavam. Zbog toga mi nije problem reci ni da vozim bez vozacke, znam da kad sam je izgubio nisam nikog ugrozio i da necu ugroziti nekog vozeci bez nje.
Necemo sad ulaziti u to ko je u pravu, ko koga stvarno ugrozava, ali mi nije jasno da neko svjesno priznaje da radi nesto cime nekog ugrozava, makar i ponekad.
nisi ti dobro procitao ne uradim nesto da svjesno ugrozim nego uradim i kad kasnije premotam film skontam pa mozda sam ga ugrozio jer u samom trenutku te radnje nisam bio svjestan toga iz ovog ili onog razloga
zato kad skontam vise to ne radim
a ti izgleda nemas taj replay da skontas jesi li ili nisi ugrozio nego sam sebi kazes a i ostalima nisam ugrozio
cak i kad ti kazu ljudi ugrozio si ti kazes nisi

ja svjesno priznam da sam pravio prekrsaje a en to da sam priznajem ugrozavanje nekoga s namjerom
to sa shvatanjem da sam nekoga ugrozio dolazi kasnije kad sam skontam ili mi neko objasni da sam ugrozio nekoga

ti i ovo sto sam napisao pokusavas okrenuti u svoju korist i citas ono sto tebi odgovara
vecinu prekrsaja uradim nesvjesno a to su brzina ili neko skretanje i sl
to uradim jer sam siguran kako ti kazes da ne ugrozavam nikoga al krsim i da me policija kazni prihvatio bih to jer je zakon takav
ako mi smeta otisao bih u parlament i borio se da nema ogranicenja ili sta vec mi smeta
ako mi oduzmu vozacku znaci da sam bas nesto jako zasro po zakonu a ne da sam 5 preko ogranicenja vozio pa da kazem nisam ugrozavao nego je to 50 preko ogranicenja i zato je uzeta vozacka i zato se mjesec dva vozim tramvajem najkama ili sl
dok ti i dalje mislis nisam nikog ugrozio sa 50 preko ogranicenja i nastavit cu voziti bez vozacke
Ok, znaci ne ugrozavas svjesno druge vec nesvjesno. Ne znam sta je gore da ti pravo kazem.
Nesvjesno prekoracis brzinu a ocito smatras da je svako prekoracenje brzine opasno, ili neke druge stvari koje smatras opasnim radis nesvjesno?

Ako je tako, nije za tebe voznja, nema tu mjesta za takve nesvjesne stvari.
Ili nisi sposoban za voznju, ili ipak svjesno i ti radis stvari za koje smatras da su opasne, ali ih ipak radis, a pametujes drugima, sto znaci da si licemjeran.

Ja posteno kazem da svjesno neke stvari radim, jer smatram da to nije opasno u datom momentu i zato sto imam kontrolu nad svojim postupcima.
Zato ne pametujem drugima koji krse propise, pametovacu samo ako smatram da je neko nekog stvarno ugrozio i ometao, bez obzira na to da li je time prekrsio neki propis ili ne.
nesvjesno svi uradimo nesto sto ne bi svjesno
cuj ne znas sta je gore
gore je samo da uradis nesto i onda se pravdas da to nije tvoja krivica krivi su drugi samo ne ti i da su oni krsili propise zakone i sl

nemoj ti boga ti zakljucivati jer vidimo da nisi bas najbolji u tome
to sta ja radim znam ja i oni koji me poznaju
pametujem tebi jer si tvrdoglav i neces da priznas da si napravio problem i jos to opravdavas i jos optuzujes druge za to
e to je problem
ja da sam to napravio ili da napravim fino bi prihvatio krivicu a ne se izvlacio
da li je ta krivica novcana kazna zatvor ili bilo sta tako je i to je cijena moje greske a ne da se izvlacim ko picka
canvra888

#51711 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

Ateista wrote: 12/08/2025 17:52
kabal1337 wrote: 12/08/2025 17:36 Dva puta sam imao slucaj.

ali ne mogu shvatiti opravdavanje onoga ko je svjesno pokusao da me ostavi u drugoj traci da imam frontalni,
Sam si sebe doveo u tu situaciju. Nije te on doveo, to ti svi govore. On nit je davao gas, nit ga je puštao, a ti si u sve to sam i svjesno krenuo u takvu situaciju. Niko ti nije pištolj nad glavom držao, još si i bebu/malo dijete imao u autu, ako se dobro sjećam forumaševog navoda.
topcam
Vozim: uzbrdo

#51712 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by topcam »

1Dante1 wrote: 12/08/2025 12:07 To je isto ova situacija. Naci ces osobe koje tvrde da je skoda kriva, naci ces one koji tvrde da je ovaj ko ulazi u KT krivac. Svako sebi prilagodjava pravila kao i ateista. On nikoga nije ugorzio, ali njega jesu, jbga

Ovaj sto snima opusten. Bas kako treba.

Skoda, bmw i pjesak :-)
Last edited by topcam on 12/08/2025 18:23, edited 1 time in total.
BadBoy

#51713 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Ima samo jedna stvar koja mene nervira kod ovakvih vozača kao Ateista (a puna ih je Bosna):

Frajer koji vozi ispod ograničenja nikada i ničim nije ugrozio nikoga drugog. To je samo fikcija kojom se pravdaju ljudi koji krše propise.

Dakle, ako nastaviš voziti sa njim ispod ograničenja, ništa se neće desiti.

Kad te on iznervira i ti kreneš u nerezonsko preticanje - ti si kriv.

Jbg tako je.

Jebem im i ja mater svima, ali je tako.

Ljutite se i ne slažite svi koliko god hoćete ali tako je. Nije kriv onaj koji vozi 20 ispod ograničenja, on je samo mamlaz nesposobni ali belaj pravi još gori majmun koji ga na silu prestiže preko duple pune.
kabal1337

#51714 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

canvra888 wrote: 12/08/2025 18:10
Ateista wrote: 12/08/2025 17:52
ali ne mogu shvatiti opravdavanje onoga ko je svjesno pokusao da me ostavi u drugoj traci da imam frontalni,
Sam si sebe doveo u tu situaciju. Nije te on doveo, to ti svi govore. On nit je davao gas, nit ga je puštao, a ti si u sve to sam i svjesno krenuo u takvu situaciju. Niko ti nije pištolj nad glavom držao, još si i bebu/malo dijete imao u autu, ako se dobro sjećam forumaševog navoda.
Upravo tako, isto kao sto sam ja sebe doveo u situaciju da pravim dva prekrsaja.
Isto kao kada je meni naletilo auto, ja sam zapoceo radnju preticanja. Ja sam se nasao u pogresnoj traci. Ja sam usro stvar a ne covjek iz suprotnog i ljudi iz mog smjera.

Da je doslo do sudara ja bi bio kriv i niko drugi.
topcam
Vozim: uzbrdo

#51715 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by topcam »

mk ultra wrote: 12/08/2025 06:07 Da prostite, sve se uzme u obzir, a najvise broj poginulih

Kroacija ima 1400km autocesta do svakog ćoška države. Losa cesta, pa losa je 50km pred ZG
Mi ni 300
Sve ostalo su spore magistralne ceste vecinom lose odrzavane i lose projektovane za danasnji period...sa milion divljih pristupa

Meni je najgore sto se i dalje ne vjeruje da ima neko gori od nas, ili da mapa nije pravedna prema BiH :mrgreen:
To ti je vec 100km :D
Ne znam koliko dugo vozis, nas autoput je dugotrajniji od onog koji je napravljen u HR, nije proslo par mjeseci nisi mogao voziti desnom.
Ni sleperima ne bi zamjerio sto voze lijevom trakom.
hopi

#51716 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

Idem od Mostara prema SA, i stao na onaj famozni semafor na ulazu u Mostar, prvi sam. Zeleno, krenem kada frajer iz suprotnog smjera samo krenu u moju traku, trznuh desno i mimoišli smo se u par cm. Frajeru valjda mrsko bili ići okolo, jer ovi iz smjera SA moraju desno skrenuti prema gradu i do prvog kružnog i na njemu se okrenuti, vratiti do semafora i desno produžiti.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#51717 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

Kad pocne policija da kaznjava za presporu voznju i stvaranje kolone vozila kako i pise u zakonu, bice manje problema..

do tad mrs u 3pm svima koji ne drze rastojanje i ne zele preteci cak ni traktor koji ide 10km/h, sve bi ja to poslao na ponovno polaganje a autoskole zapalio, tokom obuke im jebenu cetvrtu brzinu ne pokazu tokom obuke :run:
tokio25

#51718 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

samo ce biti problem sta je prespora i spora voznja
ovdje na forumu se sigurno necemo sloziti oko toga a kamoli sa policijom i ostalim ljudima
evo prvom ateisti je presporo sve sto je u ogranicenju vjerovatno nekome nije presporo ako ide 50% ispod ogranicenja nekome tek ispod 20kmh i sl
Dobrinjac-u-Pragu

#51719 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dobrinjac-u-Pragu »

topcam wrote: 12/08/2025 18:19
1Dante1 wrote: 12/08/2025 12:07 To je isto ova situacija. Naci ces osobe koje tvrde da je skoda kriva, naci ces one koji tvrde da je ovaj ko ulazi u KT krivac. Svako sebi prilagodjava pravila kao i ateista. On nikoga nije ugorzio, ali njega jesu, jbga

Ovaj sto snima opusten. Bas kako treba.

Skoda, bmw i pjesak :-)
kriv je ovaj sto ovako ulazi u KT. ali bez obzira sto je kriv, reakcija mu je bila dobra (valjda svjestan da je sam ucinio gresku). :)
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#51720 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

tokio25 wrote: 12/08/2025 19:37 samo ce biti problem sta je prespora i spora voznja
ovdje na forumu se sigurno necemo sloziti oko toga a kamoli sa policijom i ostalim ljudima
evo prvom ateisti je presporo sve sto je u ogranicenju vjerovatno nekome nije presporo ako ide 50% ispod ogranicenja nekome tek ispod 20kmh i sl
sve sto je manje od 10 ispod ogranicenja je usporavanje i jebavanje ostalih ucesnika

i te pametne glave da imalo sive mase imaju sklonili bi se na prvom prosirenju kao vecina kamiondzija

ali ne nece govna seljacka jer misle da je samo za njih pravljena cesta :thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#51721 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

topcam wrote: 12/08/2025 18:59
mk ultra wrote: 12/08/2025 06:07 Da prostite, sve se uzme u obzir, a najvise broj poginulih

Kroacija ima 1400km autocesta do svakog ćoška države. Losa cesta, pa losa je 50km pred ZG
Mi ni 300
Sve ostalo su spore magistralne ceste vecinom lose odrzavane i lose projektovane za danasnji period...sa milion divljih pristupa

Meni je najgore sto se i dalje ne vjeruje da ima neko gori od nas, ili da mapa nije pravedna prema BiH :mrgreen:
To ti je vec 100km :D
Ne znam koliko dugo vozis, nas autoput je dugotrajniji od onog koji je napravljen u HR, nije proslo par mjeseci nisi mogao voziti desnom.
Ni sleperima ne bi zamjerio sto voze lijevom trakom.
HR autoput je ako mene pitas najgori od bosiljeva do male kapele, tu imas bas losoh dijelova ali i tu se vozi 150 na tempomatu

Sve ostalo je u OK stanju

2.5h osijek zagreb lagane voznje, skoro 300km

Kurko ces do Bihaca tako
1Dante1

#51722 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 1Dante1 »

u bihac ionako ide vas par, sto se nas tice ok je :D
Laplace

#51723 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ateista wrote: 09/08/2025 10:09
tokio25 wrote: 09/08/2025 09:21
Ateista wrote: 09/08/2025 08:44

Nisam nikog ugrozio, sve se dobro zavrsilo da nije doslo ni do kakvog kontakta, a da nisam reagovao doslo bi do frontalnog.
Ne mislim da sam najbolji, samo kad vidim kako vecina vozaca vozi, bez lazne skromnosti mogu reci da sam daleko bolji od prosjeka. :mrgreen:
Bez lazne skromnosti ti si opasnost na cesti sa tvojom voznjom i tim shvatanjima
Meni kod tebe samo da ne kazem smeta nego ajmo reci zapalo mi je za oko da neces da priznas kad nisi upravu
To famozno prestizanje forumasa ti branis toliko da bi covjek pomislio da si ti vozio po ogranicenju a svi ostali krsili zakon
Zatim voznja za vrijeme oduzete vozacke i sl
Ja sam davno rekao da ja prihvatam svoj dio odgovornosti u tome jer sam krenuo u preticanje kad nije bilo prostora za vracanje jer su idioti vozili nabijeni jedni drugima na guzicu. Problem je sto niko ne zeli da prizna da je ono sto je drugi vozac uradio daleko ozbiljnije i opasnije, odnosno generalno se uvijek sva krivica pokusava prebaciti na onoga ko pretice, ljudi su toliko uplaseni preticanja da su poceli cak objavljivati kao ugrozavanje kad neko sasvim regularno pretice i na vrijeme se vrati, sto smo mogli vidjeti par stranica unazad sa onom cisternom.
Zanemaruje se da postoji odgovornost i kod onih koje neko pretice, da oni imaju obavezu da omoguce onome ko ih pretice da se vrati, da ne smiju ubrzavati i ometati preticanje, te da je onemogucavanje nekome da se vrati ravno pokusaju ubistva jer es tako svjesno onaj ko pretice dovodi u rizik od frontalnog udesa.

Voznja dok je vozacka oduzeta nije po zakonu ali nikog ne ugrozava.
Odakle ti sad ovo? Ne smije uvrzavati niti na bilo koji način ometati preticanje, ali odakle ti da je iko zakonski obavezan vozaču koji pretiče stvoriti prostor za vraćanje u svoju traku? To ja nisam vidio u ZOBS-u.
HelaS

#51724 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by HelaS »

Laplace wrote: 13/08/2025 08:20
Ateista wrote: 09/08/2025 10:09
tokio25 wrote: 09/08/2025 09:21
Bez lazne skromnosti ti si opasnost na cesti sa tvojom voznjom i tim shvatanjima
Meni kod tebe samo da ne kazem smeta nego ajmo reci zapalo mi je za oko da neces da priznas kad nisi upravu
To famozno prestizanje forumasa ti branis toliko da bi covjek pomislio da si ti vozio po ogranicenju a svi ostali krsili zakon
Zatim voznja za vrijeme oduzete vozacke i sl
Ja sam davno rekao da ja prihvatam svoj dio odgovornosti u tome jer sam krenuo u preticanje kad nije bilo prostora za vracanje jer su idioti vozili nabijeni jedni drugima na guzicu. Problem je sto niko ne zeli da prizna da je ono sto je drugi vozac uradio daleko ozbiljnije i opasnije, odnosno generalno se uvijek sva krivica pokusava prebaciti na onoga ko pretice, ljudi su toliko uplaseni preticanja da su poceli cak objavljivati kao ugrozavanje kad neko sasvim regularno pretice i na vrijeme se vrati, sto smo mogli vidjeti par stranica unazad sa onom cisternom.
Zanemaruje se da postoji odgovornost i kod onih koje neko pretice, da oni imaju obavezu da omoguce onome ko ih pretice da se vrati, da ne smiju ubrzavati i ometati preticanje, te da je onemogucavanje nekome da se vrati ravno pokusaju ubistva jer es tako svjesno onaj ko pretice dovodi u rizik od frontalnog udesa.

Voznja dok je vozacka oduzeta nije po zakonu ali nikog ne ugrozava.
Odakle ti sad ovo? Ne smije uvrzavati niti na bilo koji način ometati preticanje, ali odakle ti da je iko zakonski obavezan vozaču koji pretiče stvoriti prostor za vraćanje u svoju traku? To ja nisam vidio u ZOBS-u.
Ne, nego desni vozač treba stisnuti gas da ovaj lijevi ostane u preticajnoj traci, ne bi li ga vozač u susret spucao u čelo :-) Nevjerovatno :(
Laplace

#51725 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

tokio25 wrote: 09/08/2025 11:28 Pa si se vratio u drugog vozaca
Bila akcija budi u frendu 😂
Ali bez ugrožava istog, moliću lijepo.
Post Reply