tokio25 wrote: ↑09/08/2025 12:02
Ateista wrote: ↑09/08/2025 12:00
tokio25 wrote: ↑09/08/2025 11:40
Al je njegov potez uzrokovan s tvojom procjenom ja sam iznad prosjeka vozac
Ti izgleda imas problem da shvatis da tvoj prva greska je uzrokovala sve ostalo i da nisi tu gresku napravio nista ostalo ne bi se desilo pa ni to da je on bio iskljucen ili ljubomiran ili bilo sta u odnosu na tebe
Znaci ti si izriciti krivac za svu tu situaciju a onda se redale greske jedna za drugom svih vas vjerojatno u nizu
tokio25 wrote: ↑09/08/2025 11:42
A zasto nisi kocio pa se vratio odakle si poceo?
Upravo u tome je tvoja greska sto si ti procjenio da ce te x vozac pustiti zato sto su prije njega pa ce i ovaj
Ako cemo govoriti ko je prvi, svi oni su prvi bili u prekrsaju jer nisu drzali odstojanje. Jasno, sad ce neko reci da to nije uzrokovalo nista, ja nisam morao preticati i to je tacno, ali kao sto njihovo nedrzanje odstojanja samo po sebi nije uzrokovalo problem, tako ni moje preticanje samo po sebi nije uzrokovalo problem koliki je problem to sto me nije htio pustiti da se vratim.
Pretekao sam dva auta, bilo je previse rizicno da se vracam, vjerovatno se vec i onaj iza mene pribio onome prvom kojeg sam pretekao.
I je li tesko reci jeste zajebo sam ja sve i sve sto se desilo sam ja i samo ja kriv
Ne drzanje odstojanja ne ugrozava nikoga osim nekoga ko misli da je sumaher pa ce on to preteci i taj ugrozi sve
I idemo dalje
A za oduizmanje vozacke kad kazes nisi nikoga ugrozio
Jesi jer oduzimanje vozacke je sto ti mi pokusavamo reci
Kriv si nemoj to vise da radis zato ti oduzimamo vozacku da se opametis a ti i to ignorises i kazes ma mogu ja i bez toga jer nisam pogrijesio nista drugi su krivi a ne ja
Nije mi problem reci kad zajebem nesto, ali to ovdje nije slucaj, ne da mi se stvarno hiljadu puta o istom. Ne mogu da shvatim da mnogi tek tako ignorisu koliko je opasno ometanje preticanja, kad neko nece da te pusti nakon sto nije drzao odstojanje je potpuno isto kao kad ubrzava i ne da ti da ga preteknes nakon sto je prethodno bilo odstojanje. Jasno je da bi zakonski u prvom slucaju imao krivicu i onaj ko pretice dok u drugom ne bi (ukoliko se dokaze kako je stvarno bilo) ali sustinski su glavni krivci oni koji ometaju druge kod preticanja i to je ono sto je najopasnije ovdje, ne samo preticanje.
Nisam dzaba rekao ono oko preticanja generalno, mnogi koji se plase voznje jednostavno to smatraju opasnim i neprihvatljivim, sta god da se desava uvijek im je kriv onaj ko pretice, sve drugo moze i sve je dozvoljeno, i guslanje i ometanje saobracaja, samo nemoj slucajno preticati.
Lupas sad oko vozacke, svako od nas moze na tako glup i banalan nacin izgubiti vozacku bez ugrozavanja bilo koga, dovoljno je samo 21 preko ogranicenja, znaci 101 na magistrali a ima magistrala na kojima se vozi i po 150 bez problema, nigdje zive duse. Da ne govorim tamo iza aerodroma na ulazu u RS gdje je ogranicenje 30, iako je naseljeno nije uopste mjesto za takvo ogranicenje i normalno se moze 60 voziti, vozacku gubis na 51. Cak sta vise, koliko god vecina pegalala, tu skoro svako vozi preko 50 i samo kad se neko sjeti da stavi tronozac, masovno ce ici vozacke.