Opala brzina na 30, za 2 godine ce bit da su stajali a ti ih obilazio
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
1Dante1
#51677 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma ovo je isto ono sto better man opravdava ulazak u kontra smijeru u KT jer je zurio 
- Ateista
#51678 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- canvra888
#51679 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Napisah jučer - spominje gubljenje vozačke, spominje kako vozi bez vozačke, spominje redovno osporavanje ograničenja i kako za njega ništa ne znače.
Zar je za očekivati od takvog mozga savjesnost onda? Lik ide na svoje naume bez obzira ima li uslove ili nema i onda su svi ostali krivi i svi ostali njega ugrožavali, a on u suprotnoj traci
- kabal1337
#51680 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma nema ovakvim pomoci.canvra888 wrote: ↑12/08/2025 13:36Napisah jučer - spominje gubljenje vozačke, spominje kako vozi bez vozačke, spominje redovno osporavanje ograničenja i kako za njega ništa ne znače.
Zar je za očekivati od takvog mozga savjesnost onda? Lik ide na svoje naume bez obzira ima li uslove ili nema i onda su svi ostali krivi i svi ostali njega ugrožavali, a on u suprotnoj traci![]()
Ovakvih su pune drustvene mreze, snimaju se pa zavrse u jarku
- Ateista
#51681 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da je tako, do sad bih zavrsio nekad u jarku, teorija vam nema uporiste u praksi.kabal1337 wrote: ↑12/08/2025 13:46Ma nema ovakvim pomoci.canvra888 wrote: ↑12/08/2025 13:36Napisah jučer - spominje gubljenje vozačke, spominje kako vozi bez vozačke, spominje redovno osporavanje ograničenja i kako za njega ništa ne znače.
Zar je za očekivati od takvog mozga savjesnost onda? Lik ide na svoje naume bez obzira ima li uslove ili nema i onda su svi ostali krivi i svi ostali njega ugrožavali, a on u suprotnoj traci![]()
Ovakvih su pune drustvene mreze, snimaju se pa zavrse u jarku
- Ateista
#51682 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije opala, u startu sam rekao da su se vukli jako sporo.
- Ateista
#51683 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pretpostavljam da ti postujes bas svaki propis u potpunosti, da nikad ni jedan nisi prekrsio i da nikad nisi ni 1km/h preko ogranicenja vozio? Svaka cast.canvra888 wrote: ↑12/08/2025 13:36Napisah jučer - spominje gubljenje vozačke, spominje kako vozi bez vozačke, spominje redovno osporavanje ograničenja i kako za njega ništa ne znače.
- Ateista
#51684 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hajde probaj jasno i konkretno odgovoriti na pitanje koje sam ti postavio. Ok, jasno je da smatras da sam opasan u voznji, lud i slicno, ali hajde probaj dati konkretan odgovor na postavljeno pitanje, bas me zanima.tokio25 wrote: ↑12/08/2025 12:46ti njega nisi pokusao ubiti?Ateista wrote: ↑12/08/2025 12:45Zanimljivo, ne mozete to presutiti a mozete presutiti to da je drugi vozac pokusao da me ubije. Evo, hajde da zanemarimo pricu oko zakona, sve i da ste u pravu da on ne bi imao nikakvu odgovornost i da je na meni potpuna zakonska krivica, jeli tebi normalno da neko tako nesto uradi, odnosno ne uradi, i svjesno nekog pokusa poslati u smrt iako je mogao bez ikakve opasnosti za sebe meni omoguciti da to izbjetnem, bez obzira na to sto smatra da zakonski ne bi bio kriv i da zakonski to ne mora?
Zamisli vidis motoristu kako ti uzima prednost ali da mozes zakociti na vrijeme, medjutim kazes ko ga jebe, sam je kriv sto mi je oduzeo prednost, ja cu ga pokupiti i ubiti...
Nevjerovatan mi je taj nedostatak osjecaja za druge oko sebe u saobracaju, nedostatak empatije ili sta vec, samo neka mene niko ne remeti.
ps. ne nego mi nije zao onih tipa spahovic koji je poginuo jer je vec svojom voznjom vjerovatno do kraja zivota napravio stetu orhanu
takvih kao spahovic je mnogo
ti sa svojom voznjom pokazujes da si kao spahovic u voznji i takvih mi nikad nece biti zao
kao sto rekoh ti si van voznje ok momak covjek (ne znam koliko godina imas al to je i nebitno) jer vidim da na nekim drugim temama pises potpuno normalno da kazem i sa nekim se misljenjima i slazem i na tim temama bih i branio to stajaliste
al voznja samo voznja je tebi kriticna jer ocito ne mozes shvatiti da tvoja voznja ugrozava druge
vjerovatno sam i ja u nekim stvarima tako zadrt i ne poimam nesto kao vecina i sl al to ne utice na sigurnost drugih kao sto ej slucaj u saobracaju i u samoj voznji
- canvra888
#51685 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nigdje to nisam rekao. Gdje si vidio da ja na forumu osporavam ograničenja?Ateista wrote: ↑12/08/2025 14:32Pretpostavljam da ti postujes bas svaki propis u potpunosti, da nikad ni jedan nisi prekrsio i da nikad nisi ni 1km/h preko ogranicenja vozio? Svaka cast.canvra888 wrote: ↑12/08/2025 13:36Napisah jučer - spominje gubljenje vozačke, spominje kako vozi bez vozačke, spominje redovno osporavanje ograničenja i kako za njega ništa ne znače.
![]()
- Ateista
#51686 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam ni rekao da osporavas, vec samo po komentarima pretpostavljam da postujes sve moguce propise, uvijek i u svakoj situaciji, pa sam htio da provjerim jeli tako.canvra888 wrote: ↑12/08/2025 14:58Nigdje to nisam rekao. Gdje si vidio da ja na forumu osporavam ograničenja?Ateista wrote: ↑12/08/2025 14:32Pretpostavljam da ti postujes bas svaki propis u potpunosti, da nikad ni jedan nisi prekrsio i da nikad nisi ni 1km/h preko ogranicenja vozio? Svaka cast.canvra888 wrote: ↑12/08/2025 13:36
Napisah jučer - spominje gubljenje vozačke, spominje kako vozi bez vozačke, spominje redovno osporavanje ograničenja i kako za njega ništa ne znače.
![]()
Ukoliko nije bas tako, onda je besmisleno meni pametovati i moralisati sto ja neke propise krsim, ako to i sam radis, makar ponekad.
-
BadBoy
#51687 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dobar pokušaj primjene tu quoque tehnike. Tom logikom niko nikad ni za šta nikome na svijetu ne bi smio komentarisatiAteista wrote: ↑12/08/2025 15:04Nisam ni rekao da osporavas, vec samo po komentarima pretpostavljam da postujes sve moguce propise, uvijek i u svakoj situaciji, pa sam htio da provjerim jeli tako.
Ukoliko nije bas tako, onda je besmisleno meni pametovati i moralisati sto ja neke propise krsim, ako to i sam radis, makar ponekad.
-
tokio25
#51688 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
covjek cuvao sebe od nekoga ko ga ugrozava
nece sebe u jarak da skrece nece da koci da ga ovaj iza udari ili bilo sta sto bi ugrozilo njega samog
vise voli sebe nego tebe kao i svako od nas
-
tokio25
#51689 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma svi mi smo prekrsili zakon i onaj ko ima vozacku nema da nije prekrsio nijedan zakonAteista wrote: ↑12/08/2025 15:04Nisam ni rekao da osporavas, vec samo po komentarima pretpostavljam da postujes sve moguce propise, uvijek i u svakoj situaciji, pa sam htio da provjerim jeli tako.
razlika izmedju nas i tebe je sto mi priznamo i postujemo sto nas kazne
odradimo i kaznu i prihvatimo odgovornost i sve ostalo
danas sam mozda isto kao ti rizikovao u preticanju al sutra cu vjerovatno razmisliti i ovo danas mi je bila lekcija da ne radim to
i ako sam isto kao ti uradio prihvatam svu krivicu i izvinjavam se svima koji su ugorzeni bili jer sam glupo postupio
sutra necu ugroziti
kad mi oduzmu vozacku vozim se tramvajem taksijem ili me neko odvuce gdje trebam i sl a ne da jos javno govorim vozim bez vozacke
i da vozim onda bih sutio da me ne cuje ni zid a kamoli neko drugi
u tome je razlika izmedju tebe i canvre kabla "kvacila" dantea mene i ostalih
- Ateista
#51690 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne mislim da ne smije komentarisati, ali je besmisleno, jer to onda ispadne selektivno uzimanje propisa, ono tipa ja neke ne postujem i to je OK, ali ove koje ti ne postujes to nije OK, malo mi je to licemjerno.BadBoy wrote: ↑12/08/2025 15:11Dobar pokušaj primjene tu quoque tehnike. Tom logikom niko nikad ni za šta nikome na svijetu ne bi smio komentarisatiAteista wrote: ↑12/08/2025 15:04Nisam ni rekao da osporavas, vec samo po komentarima pretpostavljam da postujes sve moguce propise, uvijek i u svakoj situaciji, pa sam htio da provjerim jeli tako.
Ukoliko nije bas tako, onda je besmisleno meni pametovati i moralisati sto ja neke propise krsim, ako to i sam radis, makar ponekad.![]()
- Ateista
#51691 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo malo, ti stvarno mislis da bi on sebe ugrozio time sto bi lagano malo usporio, ne mora ni kocnicu pritisnuti, samo malo pusti gas i omoguci drugome da se vrati u traku? Hoces da kazes da je njegov potez logican i smislen, da bi ti uradio isto u toj situaciji?tokio25 wrote: ↑12/08/2025 15:21covjek cuvao sebe od nekoga ko ga ugrozava
nece sebe u jarak da skrece nece da koci da ga ovaj iza udari ili bilo sta sto bi ugrozilo njega samog
vise voli sebe nego tebe kao i svako od nas
Cime sam ja njega ugrozavao kad sam vozio pored i cekao da mi omoguci da se vratim?
Ne govorimo o tome kad sam krenuo na njega jer je to bilo tek na kraju, sta sam ga ugrozavao prije toga i zasto je problem usporiti i ostaviti nekom prostor?
-
tokio25
#51692 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ko je rekao da je ok ako neko od nas prekrsi propis zakon ili bilo sta?Ateista wrote: ↑12/08/2025 15:38Ne mislim da ne smije komentarisati, ali je besmisleno, jer to onda ispadne selektivno uzimanje propisa, ono tipa ja neke ne postujem i to je OK, ali ove koje ti ne postujes to nije OK, malo mi je to licemjerno.BadBoy wrote: ↑12/08/2025 15:11Dobar pokušaj primjene tu quoque tehnike. Tom logikom niko nikad ni za šta nikome na svijetu ne bi smio komentarisatiAteista wrote: ↑12/08/2025 15:04
Nisam ni rekao da osporavas, vec samo po komentarima pretpostavljam da postujes sve moguce propise, uvijek i u svakoj situaciji, pa sam htio da provjerim jeli tako.
Ukoliko nije bas tako, onda je besmisleno meni pametovati i moralisati sto ja neke propise krsim, ako to i sam radis, makar ponekad.![]()
![]()
niko al bukvalno niko nije rekao ok je sto ja prodjem kroz crveno vozim preko ogranicenja vozim kroz zabranu i sl
ne izmisljaj i ne pokusavaj banalizovati situaciju
- Ateista
#51693 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Posteno da to priznajes.tokio25 wrote: ↑12/08/2025 15:26ma svi mi smo prekrsili zakon i onaj ko ima vozacku nema da nije prekrsio nijedan zakonAteista wrote: ↑12/08/2025 15:04Nisam ni rekao da osporavas, vec samo po komentarima pretpostavljam da postujes sve moguce propise, uvijek i u svakoj situaciji, pa sam htio da provjerim jeli tako.
danas sam mozda isto kao ti rizikovao u preticanju al sutra cu vjerovatno razmisliti i ovo danas mi je bila lekcija da ne radim to
i ako sam isto kao ti uradio prihvatam svu krivicu i izvinjavam se svima koji su ugorzeni bili jer sam glupo postupio
sutra necu ugroziti
kad mi oduzmu vozacku vozim se tramvajem taksijem ili me neko odvuce gdje trebam i sl a ne da jos javno govorim vozim bez vozacke
E hajmo sad ovako, da li ti smatras da si svakim svojim prekrsajem nekog ugrozio, ili smatras da postoje prekrsaji koji su bili sigurni i nisu nikog ugrozili?
-
tokio25
#51694 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ugrozio si cim si poceo preticati a za to nisi imao uslova i tu prestaje sve drugo ko je koga ugrozio sta je ko trebao sta je ko mogaoAteista wrote: ↑12/08/2025 15:41Samo malo, ti stvarno mislis da bi on sebe ugrozio time sto bi lagano malo usporio, ne mora ni kocnicu pritisnuti, samo malo pusti gas i omoguci drugome da se vrati u traku? Hoces da kazes da je njegov potez logican i smislen, da bi ti uradio isto u toj situaciji?
Cime sam ja njega ugrozavao kad sam vozio pored i cekao da mi omoguci da se vratim?
Ne govorimo o tome kad sam krenuo na njega jer je to bilo tek na kraju, sta sam ga ugrozavao prije toga i zasto je problem usporiti i ostaviti nekom prostor?
ti cim si pored njega vozio ugorzavas ga bez obzira sta on radio jer pored vas dvojice ima jos vozila naprijed i nazad i nikad ne znas sta ce drugi uradti i kako reagovati na tvoju reakciju koja je rezultat tvojeg nepromisljenog preticanja
-
tokio25
#51695 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa nemam sta priznavati kad je takoAteista wrote: ↑12/08/2025 15:43Posteno da to priznajes.tokio25 wrote: ↑12/08/2025 15:26ma svi mi smo prekrsili zakon i onaj ko ima vozacku nema da nije prekrsio nijedan zakonAteista wrote: ↑12/08/2025 15:04
Nisam ni rekao da osporavas, vec samo po komentarima pretpostavljam da postujes sve moguce propise, uvijek i u svakoj situaciji, pa sam htio da provjerim jeli tako.
sutra necu ugroziti
E hajmo sad ovako, da li ti smatras da si svakim svojim prekrsajem nekog ugrozio, ili smatras da postoje prekrsaji koji su bili sigurni i nisu nikog ugrozili?
e hajmo tako
prekrsaj je i nemanje rezervne sijalice nemanje kabla za vucu i naravno da time nikoga nisam ugrozio jer nema nikakvog uticaja na saobracaj i na druge ucesnike
preticanjem brzinom i sl vjerovatno sam nekoga i ugrozio al sam imao srecu ili nazovi kako hoces kao sto si i ti u ovom slucaju da nije bilo ni sudara a ni povreda ili do smrti
to se desava na satnoj bazi samo srecom se ibjegne na ovaj ili onaj nacin
sve sto podje po zlu citamo u crnoj hronici
neke koje sam ugrozio kasnije sam shvatio kad sam poslagao situaciju a neke sam vjerovatno ugrozio a da to do sada nisam shvatio jer nisam vidio punu sliku ili nisam se mogao staviti u njegovu ulogu i sl
da opisem neku situaciju i da mi dodje bilo ko od forumasa i kaze i ja sam imao istu situaciju samo sam ja morao kociti skretati ili sl pa sam jedva to izbjegao vjerovatno bih onda skontao aha to sto sam uradio ugrozio sam onoga sto vozi skodu feliciju jer nije imao tehnologiju na svojoj strani sto meni pomogne kad mi se to isto desi i neko uleti kao ja ili sl
poenta je da se stavis i na drugu stranu i bar pokusas shvatiti njegovu situaciju kad si ti uletio prestizao i sl
u istoj toj situaciji npr neko sa porseom ne bi imao taj problem jer bi pretekao tog forumasa u sekundi i mozda i taj kamion dok bi dosao taj automobil iz suprotnog pravca
zato i ogranicenja imaju smisao a ne kao sto je ovdje prica ma to su ogranicenja iz doba fica i moskvica
i zato ti sto mozes sa audijem rs neko moze i bolje od tebe a neko i gore jer vozi golfa keca ili bubu svejedno je
- Ateista
#51696 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo malo, sta je ugrozavanje to sto vozim trakom pored? Kakve veze ima koliko ima vozila i sve, cime sam ja njega ugrozio kad sam vozio pored?tokio25 wrote: ↑12/08/2025 15:44ugrozio si cim si poceo preticati a za to nisi imao uslova i tu prestaje sve drugo ko je koga ugrozio sta je ko trebao sta je ko mogaoAteista wrote: ↑12/08/2025 15:41Samo malo, ti stvarno mislis da bi on sebe ugrozio time sto bi lagano malo usporio, ne mora ni kocnicu pritisnuti, samo malo pusti gas i omoguci drugome da se vrati u traku? Hoces da kazes da je njegov potez logican i smislen, da bi ti uradio isto u toj situaciji?
ti cim si pored njega vozio ugorzavas ga bez obzira sta on radio jer pored vas dvojice ima jos vozila naprijed i nazad i nikad ne znas sta ce drugi uradti i kako reagovati na tvoju reakciju koja je rezultat tvojeg nepromisljenog preticanja
Razvodnjavas pricu a ne odgovaras na kljucno, sta je problem usporiti i pustiti me, kako bi to njega ugrozilo, te sta moze biti u glavi nekoga ko svjesno odluci da pusti nekog da pogine?
Normalni ljudi ce i zivotinji pomoci ako vide da je ugrozena, ne mora biti njihova niti moraju imati veze sa tim sto se desilo toj zivotinji, ali ako mogu pomoci ce, sa druge strane neki ne da nece biti solidarni u voznji prema drugim ljudima nego ce svjesno pustiti nekog da ima frontalni iako mogu uraditi nesto da se to izbjegne.
Ne mogu da shvatim taj nedostatak empatije, te komplekse zbog kojih je neko u stanju to da uradi, a dodatno ne mogu da shvatim da neko kao ti to odobrava, jer isto tako i ti meni u ostalim raspravama djelujes normalan pa ne mogu da shvatim taj stav da to odobravas.
-
tokio25
#51697 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vozis trakom pored koja je najmenjena saobracaju iz suprotnog smjeraAteista wrote: ↑12/08/2025 15:53Samo malo, sta je ugrozavanje to sto vozim trakom pored? Kakve veze ima koliko ima vozila i sve, cime sam ja njega ugrozio kad sam vozio pored?tokio25 wrote: ↑12/08/2025 15:44ugrozio si cim si poceo preticati a za to nisi imao uslova i tu prestaje sve drugo ko je koga ugrozio sta je ko trebao sta je ko mogaoAteista wrote: ↑12/08/2025 15:41
Samo malo, ti stvarno mislis da bi on sebe ugrozio time sto bi lagano malo usporio, ne mora ni kocnicu pritisnuti, samo malo pusti gas i omoguci drugome da se vrati u traku? Hoces da kazes da je njegov potez logican i smislen, da bi ti uradio isto u toj situaciji?
Razvodnjavas pricu a ne odgovaras na kljucno, sta je problem usporiti i pustiti me, kako bi to njega ugrozilo, te sta moze biti u glavi nekoga ko svjesno odluci da pusti nekog da pogine?
Normalni ljudi ce i zivotinji pomoci ako vide da je ugrozena, ne mora biti njihova niti moraju imati veze sa tim sto se desilo toj zivotinji, ali ako mogu pomoci ce, sa druge strane neki ne da nece biti solidarni u voznji prema drugim ljudima nego ce svjesno pustiti nekog da ima frontalni iako mogu uraditi nesto da se to izbjegne.
Ne mogu da shvatim taj nedostatak empatije, te komplekse zbog kojih je neko u stanju to da uradi, a dodatno ne mogu da shvatim da neko kao ti to odobrava, jer isto tako i ti meni u ostalim raspravama djelujes normalan pa ne mogu da shvatim taj stav da to odobravas.
vozis trakom a nemas mogucnost se vratiti bezbjedno u svoju traku
to je ugrozavanje
problem je usporiti jer ima iza vozilo i dovodi se u situaciju da njega udari a sve to sto mora zbog tebe to raditi a ne zbog sebe i saobracaja ispred
da nema tebe on vozi svoju uobicajenu voznju kao i do tada bez ikakvih ubrzanja kocenja
normalni ljudi ce pomoci svima koji se ponasaju odgovorno i koji postuju druge a koji je imao nesrecu jer se nesrece dogadjaju
al kad tu nesrecu izazove vozac i jos se ponasa da nije kriv niko normalan ne bi pomogao tom vozacu
opet se vracam na sami slucaj
to sto bi mogao imati frontalni si ti sam kriv jer si ti usao u traku gdje mozes imati frontalni i niko te nije natjerao jer kao sto je receno preticanje je opcinalna radnja u saobracaju
sam si rizikovao pa kad jesi sto nisi onda rizikovao do kraja
uzet cu primjer iz tvog nika
ateista si citav zivot ne vjerujes u boga a kad je belaj molis se bogu
malo glupo jel tako?
odobravam to jer si ti taj koji ugrozava i uvijek sam na strani ugrozenog
odobravam to jer ti mene petog desetog dovodis u situaciju sudar povreda smrt
a vise volim sebe nego tebe i naravno da cu vise zeliti da bude tebi frontalni nego da mene izbacujes u jarak i ti da odes a pomogli bi mi vjerovatno ovi koji me nisu ugrozili ni 1%
- Ateista
#51698 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
OK, ti ne samo da priznajes da neki propis prekrsis, nego i priznajes da svjesno uradis nesto sto mozda druge ugrozi u nekoj mjeri.tokio25 wrote: ↑12/08/2025 15:53pa nemam sta priznavati kad je takoAteista wrote: ↑12/08/2025 15:43Posteno da to priznajes.tokio25 wrote: ↑12/08/2025 15:26
ma svi mi smo prekrsili zakon i onaj ko ima vozacku nema da nije prekrsio nijedan zakon
sutra necu ugroziti
e hajmo tako
prekrsaj je i nemanje rezervne sijalice nemanje kabla za vucu i naravno da time nikoga nisam ugrozio jer nema nikakvog uticaja na saobracaj i na druge ucesnike
preticanjem brzinom i sl vjerovatno sam nekoga i ugrozio al sam imao srecu ili nazovi kako hoces kao sto si i ti u ovom slucaju da nije bilo ni sudara a ni povreda ili do smrti
neke koje sam ugrozio kasnije sam shvatio kad sam poslagao situaciju a neke sam vjerovatno ugrozio a da to do sada nisam shvatio jer nisam vidio punu sliku ili nisam se mogao staviti u njegovu ulogu i sl
da opisem neku situaciju i da mi dodje bilo ko od forumasa i kaze i ja sam imao istu situaciju samo sam ja morao kociti skretati ili sl pa sam jedva to izbjegao vjerovatno bih onda skontao aha to sto sam uradio ugrozio sam onoga sto vozi skodu feliciju jer nije imao tehnologiju na svojoj strani sto meni pomogne kad mi se to isto desi i neko uleti kao ja ili sl
poenta je da se stavis i na drugu stranu i bar pokusas shvatiti njegovu situaciju kad si ti uletio prestizao i sl
u istoj toj situaciji npr neko sa porseom ne bi imao taj problem jer bi pretekao tog forumasa u sekundi i mozda i taj kamion dok bi dosao taj automobil iz suprotnog pravca
zato i ogranicenja imaju smisao a ne kao sto je ovdje prica ma to su ogranicenja iz doba fica i moskvica
i zato ti sto mozes sa audijem rs neko moze i bolje od tebe a neko i gore jer vozi golfa keca ili bubu svejedno je
E vidis, u tome je razlika, ja ne zelim nikog svjesno da ugrozim, greska se moze desiti i znale su mi se desiti sitne greske, to mi nije problem priznati, mahnuti nekom ako sam krenuo da se prestrojim a nisam vidio, nesto pogresno procijenim i slicno.
Ako govorimo o svjesnim odlukama kao sto je prekoracenje ogranicenja, i generalno svaki moj svjestan potez u voznji, bez obzira na to da li je po propisu ili ne, radim ga zato sto smatram da nikog ne ugrozavam i ne ometam.
Zbog toga ja nemam problem sa tim da kazem kada prekrsim neki propis, jer sam siguran u ono sto radim i da nikog ne ugrozavam. Zbog toga mi nije problem reci ni da vozim bez vozacke, znam da kad sam je izgubio nisam nikog ugrozio i da necu ugroziti nekog vozeci bez nje.
Necemo sad ulaziti u to ko je u pravu, ko koga stvarno ugrozava, ali mi nije jasno da neko svjesno priznaje da radi nesto cime nekog ugrozava, makar i ponekad.
-
tokio25
#51699 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nisi ti dobro procitao ne uradim nesto da svjesno ugrozim nego uradim i kad kasnije premotam film skontam pa mozda sam ga ugrozio jer u samom trenutku te radnje nisam bio svjestan toga iz ovog ili onog razlogaAteista wrote: ↑12/08/2025 16:25OK, ti ne samo da priznajes da neki propis prekrsis, nego i priznajes da svjesno uradis nesto sto mozda druge ugrozi u nekoj mjeri.tokio25 wrote: ↑12/08/2025 15:53pa nemam sta priznavati kad je tako
e hajmo tako
E vidis, u tome je razlika, ja ne zelim nikog svjesno da ugrozim, greska se moze desiti i znale su mi se desiti sitne greske, to mi nije problem priznati, mahnuti nekom ako sam krenuo da se prestrojim a nisam vidio, nesto pogresno procijenim i slicno.
Ako govorimo o svjesnim odlukama kao sto je prekoracenje ogranicenja, i generalno svaki moj svjestan potez u voznji, bez obzira na to da li je po propisu ili ne, radim ga zato sto smatram da nikog ne ugrozavam i ne ometam.
Zbog toga ja nemam problem sa tim da kazem kada prekrsim neki propis, jer sam siguran u ono sto radim i da nikog ne ugrozavam. Zbog toga mi nije problem reci ni da vozim bez vozacke, znam da kad sam je izgubio nisam nikog ugrozio i da necu ugroziti nekog vozeci bez nje.
Necemo sad ulaziti u to ko je u pravu, ko koga stvarno ugrozava, ali mi nije jasno da neko svjesno priznaje da radi nesto cime nekog ugrozava, makar i ponekad.
zato kad skontam vise to ne radim
a ti izgleda nemas taj replay da skontas jesi li ili nisi ugrozio nego sam sebi kazes a i ostalima nisam ugrozio
cak i kad ti kazu ljudi ugrozio si ti kazes nisi
ja svjesno priznam da sam pravio prekrsaje a en to da sam priznajem ugrozavanje nekoga s namjerom
to sa shvatanjem da sam nekoga ugrozio dolazi kasnije kad sam skontam ili mi neko objasni da sam ugrozio nekoga
ti i ovo sto sam napisao pokusavas okrenuti u svoju korist i citas ono sto tebi odgovara
vecinu prekrsaja uradim nesvjesno a to su brzina ili neko skretanje i sl
to uradim jer sam siguran kako ti kazes da ne ugrozavam nikoga al krsim i da me policija kazni prihvatio bih to jer je zakon takav
ako mi smeta otisao bih u parlament i borio se da nema ogranicenja ili sta vec mi smeta
ako mi oduzmu vozacku znaci da sam bas nesto jako zasro po zakonu a ne da sam 5 preko ogranicenja vozio pa da kazem nisam ugrozavao nego je to 50 preko ogranicenja i zato je uzeta vozacka i zato se mjesec dva vozim tramvajem najkama ili sl
dok ti i dalje mislis nisam nikog ugrozio sa 50 preko ogranicenja i nastavit cu voziti bez vozacke
-
inflames
#51700 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da je znao kakva polemika će ga proganjati zbog tog preticanja vjerovatno sumnjam da bi pokušao.