ReymondReddington wrote: ↑10/08/2025 19:25
HelaS wrote: ↑10/08/2025 14:22
_BataZiv_0809 wrote: ↑10/08/2025 14:07
Zato sto se za smanjenje pondera nije glasalo na nivou Trojka vs DFSDA nego regionalno.
Zahiragic je protiv ukidanja a Camdzic za.
Nije ponder jedini izvor prihoda, a nije ni odluka o ponderu nastala "prije nekoliko dana". Vlada je znala za ponder i morala je računati na gubitak.
Gdje je novac od turizma po Sarajevu. Bezbroj je privatnih stanova koji su krcati strancima, plaća li iko turističku naknadu. Plaćaju li je turističke agencije, gdje su naknade od turističkih vodiča... Sad da ne nabrajam izvore prihoda niti se mogu sjetiti, niti me briga, nisam Vlada. Ima, doduše, na svakih 100 m po jedan radar na cesti punoj rupa
Neki dan citam da li na kliksu lik prica da je to tako jednostavno napraviti. Posaljes inspektora pokuca na vrata dobar dan jeste li vi vlasnik stana? Nisam odlicno kazna vlasniku nekretnine.
Ali nece vlast da donese zakon kao i sve drugo u ovoj drzavi.
Pa samo da objave clanak na klikus kako insoektori idu i provjeravaju stanove pola bi ih odmah preslo na legalno izdavanje.
Možda zato sto i oni imaju nekretnine koje izdaju. Pa javna je tajna da je uvijek milozvučni parlamentarac i borac za pravdu bijede Magazinović, učestvovao u izgradnji ni manje ni vise zgrade na Bjelašnici. Pa čiji su onoliki apartmani koji se izdaju, a da zimsku sezonu ne spominjemo. Naumpade mi Franco de jure o kome su se ovdje šprdali, lik je milioner, firme, avione i kamione, čak privatni univerzitet ima. Šteta ima vilu u Mostaru, svi oni imaju po nekoliko nekretnina i Bog zna sta već. Pa ne žive valjda na 3 lokacije. Nije stvar u ubiranju novih nameta, narod je dovoljno opterećen, doduše, neko manje, a neko više. Nego problem je sto ne znaju projicirati budzet, sto su očekivali novce s neba. Eno Specijala, pa javna tajna da ne kuca, jos i drugu otvorio. Mislim da je dnevni pazar 25000 ako nije i vise. Pa pogledajte silni narod, a samo Hodzić nudi plaćanje karticom, sto li ostali ne. Nego da pitam, oglasili li se Kantica, jel pročito taj izvjestaj o gazenju policajca? Vješto pustili protok vremena, ljigavci jedni.