Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post Reply
HelaS

#1176 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by HelaS »

_BataZiv_0809 wrote: 10/08/2025 14:07
Haris.ba wrote: 10/08/2025 13:45 Da ponovim, meni je i dalje misterija kako trojka nece politicki da iskoristi smanjenje pondera. Jer, da je ponder ostao taman bi bilo novca za sve izdatke.
Zato sto se za smanjenje pondera nije glasalo na nivou Trojka vs DFSDA nego regionalno.

Zahiragic je protiv ukidanja a Camdzic za.
Nije ponder jedini izvor prihoda, a nije ni odluka o ponderu nastala "prije nekoliko dana". Vlada je znala za ponder i morala je računati na gubitak.
Gdje je novac od turizma po Sarajevu. Bezbroj je privatnih stanova koji su krcati strancima, plaća li iko turističku naknadu. Plaćaju li je turističke agencije, gdje su naknade od turističkih vodiča... Sad da ne nabrajam izvore prihoda niti se mogu sjetiti, niti me briga, nisam Vlada. Ima, doduše, na svakih 100 m po jedan radar na cesti punoj rupa :-)
cable_stayed_bridge

#1177 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by cable_stayed_bridge »

predimenzionirali su budzet totalno, realnije je bilo nekih 200-300ak miliona manje. Punjenje budzeta skroz tanko, ne bi me cudilo da se zaduze pa da time isfinansiraju zahtjeve za socijalne pomoci, eventualno povacanje plata ako im sindikati budu za vratom te druge beneficije za kraj godine, a pogotovo za narednu godinu jer je izborna. Sigurno ce trojka uciniti sve da i dalje budu vlast na KS
DebelinJoe

#1178 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by DebelinJoe »

Frajer samo objavljuje storije i objave vezene za SFF. Njemu je SFF sve. Boli njega dupe jer za mjesec da neće uposlenima na budžetu KS neće imati od čega dati plate, jer ljekari neće imati infuzije, a policija gorivo u službenim automobilima.

To što Nahorevo nema vode ili što porodica moje sestre u naselju Šip nema vodu, isto ga zabole.

SFF je bitan, sve ostalo može da čeka.
drug_profi

#1179 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by drug_profi »

Ne vjerujem da su stvari tako crne.
frit_i_frut

#1180 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by frit_i_frut »

duh_sa_sjekirom wrote: 09/08/2025 21:51 Uvijek se more kredit jamit da se zakrpe rupe...
Ne treba se brinuti za budžet, dok je ljudi biće i nafake...

:D
Tako je. Izdrz'o je Mujo i gore.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1181 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by konektovan »

Nisu...crne, crne bi bile da su ostali bez love u maju. :-)
DebelinJoe

#1182 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by DebelinJoe »

drug_profi wrote: 10/08/2025 15:16 Ne vjerujem da su stvari tako crne.
Moj prijatelj, asistent na jednoj umjetničkoj akademiji već tri mjeseca nije dobio platu. Tako stvari stoje, a možemo ih bojiti u ko zna kakve boje
Haris.ba

#1183 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Haris.ba »

DebelinJoe wrote: 10/08/2025 14:44
To što Nahorevo nema vode ili što porodica moje sestre u naselju Šip nema vodu, isto ga zabole.

Sta je fazon sada sa Sipom? Ona famozna cijev kod autosalona?
ReymondReddington

#1184 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by ReymondReddington »

HelaS wrote: 10/08/2025 14:22
Haris.ba wrote: 10/08/2025 13:45 Da ponovim, meni je i dalje misterija kako trojka nece politicki da iskoristi smanjenje pondera. Jer, da je ponder ostao taman bi bilo novca za sve izdatke.
Zato sto se za smanjenje pondera nije glasalo na nivou Trojka vs DFSDA nego regionalno.

Nije ponder jedini izvor prihoda, a nije ni odluka o ponderu nastala "prije nekoliko dana". Vlada je znala za ponder i morala je računati na gubitak.
Gdje je novac od turizma po Sarajevu. Bezbroj je privatnih stanova koji su krcati strancima, plaća li iko turističku naknadu. Plaćaju li je turističke agencije, gdje su naknade od turističkih vodiča... Sad da ne nabrajam izvore prihoda niti se mogu sjetiti, niti me briga, nisam Vlada. Ima, doduše, na svakih 100 m po jedan radar na cesti punoj rupa :-)
Neki dan citam da li na kliksu lik prica da je to tako jednostavno napraviti. Posaljes inspektora pokuca na vrata dobar dan jeste li vi vlasnik stana? Nisam odlicno kazna vlasniku nekretnine.

Ali nece vlast da donese zakon kao i sve drugo u ovoj drzavi.

Pa samo da objave clanak na klikus kako insoektori idu i provjeravaju stanove pola bi ih odmah preslo na legalno izdavanje.
Labirint

#1185 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Labirint »

DebelinJoe wrote: 10/08/2025 14:44

Frajer samo objavljuje storije i objave vezene za SFF. Njemu je SFF sve. Boli njega dupe jer za mjesec da neće uposlenima na budžetu KS neće imati od čega dati plate, jer ljekari neće imati infuzije, a policija gorivo u službenim automobilima.

Vidjeces tek Katicu...on se na to nafura bas onako -provincijski kakav i jeste.
I naravno Dzej

#1186 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by I naravno Dzej »

DebelinJoe wrote: 10/08/2025 15:28
drug_profi wrote: 10/08/2025 15:16 Ne vjerujem da su stvari tako crne.
Moj prijatelj, asistent na jednoj umjetničkoj akademiji već tri mjeseca nije dobio platu. Tako stvari stoje, a možemo ih bojiti u ko zna kakve boje
On nije dobio platu ili niko nije dobio platu na Likovnoj akademiji ili ASU vec tri mjeseca ?
dzeko1

#1187 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by dzeko1 »

Ako je na budžetu Kantona, morao je dobiti platu. Sad ne znam tačno o čemu se radi, ali i UNSA je na budžetu, imali su samo jednom problem sa isplatom(čini mi se krajem prošle godine), ali ne zbog nedostatka novca, već su bile igrice oko izbora rektora, pa kao "nije imao ko potpisati". Da plata na budžetu zakasni 2 dana, mislim da bi imali štrajkove, a ne tri mjeseca.
Last edited by dzeko1 on 11/08/2025 00:42, edited 1 time in total.
last mohicans

#1188 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by last mohicans »

ReymondReddington wrote: 10/08/2025 19:25
HelaS wrote: 10/08/2025 14:22

Neki dan citam da li na kliksu lik prica da je to tako jednostavno napraviti. Posaljes inspektora pokuca na vrata dobar dan jeste li vi vlasnik stana? Nisam odlicno kazna vlasniku nekretnine.

Ali nece vlast da donese zakon kao i sve drugo u ovoj drzavi.

Pa samo da objave clanak na klikus kako insoektori idu i provjeravaju stanove pola bi ih odmah preslo na legalno izdavanje.
Možda zato sto i oni imaju nekretnine koje izdaju. Pa javna je tajna da je uvijek milozvučni parlamentarac i borac za pravdu bijede Magazinović, učestvovao u izgradnji ni manje ni vise zgrade na Bjelašnici. Pa čiji su onoliki apartmani koji se izdaju, a da zimsku sezonu ne spominjemo. Naumpade mi Franco de jure o kome su se ovdje šprdali, lik je milioner, firme, avione i kamione, čak privatni univerzitet ima. Šteta ima vilu u Mostaru, svi oni imaju po nekoliko nekretnina i Bog zna sta već. Pa ne žive valjda na 3 lokacije. Nije stvar u ubiranju novih nameta, narod je dovoljno opterećen, doduše, neko manje, a neko više. Nego problem je sto ne znaju projicirati budzet, sto su očekivali novce s neba. Eno Specijala, pa javna tajna da ne kuca, jos i drugu otvorio. Mislim da je dnevni pazar 25000 ako nije i vise. Pa pogledajte silni narod, a samo Hodzić nudi plaćanje karticom, sto li ostali ne. Nego da pitam, oglasili li se Kantica, jel pročito taj izvjestaj o gazenju policajca? Vješto pustili protok vremena, ljigavci jedni.
1Dante1

#1189 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by 1Dante1 »

HelaS wrote: 10/08/2025 13:38 Ne razumijem ovo napinjanje nazor da se Ukova Vlada prikaže pozitivnom i sposobnom, kad i budala vidi da su grupa duduka, dovedeni za ruku u Vladu i postavljeni zarad nečijih interesa, a skoro nijedan ministar pojma nema o svojm resoru. Vlada glavnog kantona u državi, glavnog grada, najvećeg budžeta je lakrdija, "dječija igraonica" kojoj je najbitniji FB i Insta profil
Ni sekunde ih ne opravdavam, samo sam komentarisao uradjeno. Sto se mene tice, treba ih smijeniti, jer nisu dovoljno uradili, a mogli su.
PM72

#1190 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by PM72 »

Nikad gora,nesposobnija i bezobraznija vlast nije bila u kantonu kao sad.Vlasnik autopraonice u Dobrinji polomio ivičnjake u sred dana,objavljivale se slike i nikom ništa.Slegla se medijska prašina,ispade sve kako treba a vozila idu preko polomljenih ivičnjaka.Debili ni inspekciju ni policiju nisu poslali.Jebo im SFF mater
HelaS

#1191 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by HelaS »

1Dante1 wrote: 11/08/2025 00:58
HelaS wrote: 10/08/2025 13:38 Ne razumijem ovo napinjanje nazor da se Ukova Vlada prikaže pozitivnom i sposobnom, kad i budala vidi da su grupa duduka, dovedeni za ruku u Vladu i postavljeni zarad nečijih interesa, a skoro nijedan ministar pojma nema o svojm resoru. Vlada glavnog kantona u državi, glavnog grada, najvećeg budžeta je lakrdija, "dječija igraonica" kojoj je najbitniji FB i Insta profil
Ni sekunde ih ne opravdavam, samo sam komentarisao uradjeno. Sto se mene tice, treba ih smijeniti, jer nisu dovoljno uradili, a mogli su.
Niti će ih ko smijeniti, niti će se sami sebe smijeniti, niti će se šta desiti unatoč njihovim lošim rezultatima politike i upravljanja Kantonom, ništa... :(
A na sljedećim izborima ponovo će stati u red za vlast, svijetla obraza i podignute glave, kao najveći i najsposobniji, kao da je u prethodnom mandatu teklo med i mlijeko... Očita nam je potpuna paraliza društvene svijesti i odgovornosti, izostanak vlastitog dostojanstva i savijanje glava i podvijanje repa pred svim i svačim što može ugroziti stečene pozicije, koje god vrste, umjesto da već sutra zakrčimo javni prostor pred zgradom Vlade KS tražeći smjene i odgovornost :(
rikta123

#1192 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by rikta123 »

Imal para u budzetu???? Znal ko
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1193 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Chmoljo »

dzeko1 wrote: 11/08/2025 00:41 Ako je na budžetu Kantona, morao je dobiti platu. Sad ne znam tačno o čemu se radi, ali i UNSA je na budžetu, imali su samo jednom problem sa isplatom(čini mi se krajem prošle godine), ali ne zbog nedostatka novca, već su bile igrice oko izbora rektora, pa kao "nije imao ko potpisati". Da plata na budžetu zakasni 2 dana, mislim da bi imali štrajkove, a ne tri mjeseca.
garant je ugovor o djelu.

inače, nekad prije 10-ak godina u kantonu je plata isplaćivana naredni mjesec 30. Kozadra je tada bio premijer, prije njega Zeljković. nije ovo da se prvi put ovakvo nešto dešava. tako nas žele ubijediti. ovdje je najviše riječ o napuhanom budžetu. možda sad malo na frku pokušavaju ovako skresati svačije apetite. od ministara do sindikata.

inače, budžet nije kamara para koja se troši, pa dok je ne nestane. puni se svaki mjesec u zavisnosti od ubranih poreza, i zbog pondera i svega pofino zavisi i od turizma. ako je budžet problematičan, a očito da jeste, sasvim je onda normalno da Uk priča o SFFu jer je to pojedinačni događaj oko kojeg se slije najviše turista i ubere najviše novca.
ReymondReddington

#1194 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by ReymondReddington »

HelaS wrote: 11/08/2025 07:46
Niti će ih ko smijeniti, niti će se sami sebe smijeniti, niti će se šta desiti unatoč njihovim lošim rezultatima politike i upravljanja Kantonom, ništa... :(
A na sljedećim izborima ponovo će stati u red za vlast, svijetla obraza i podignute glave, kao najveći i najsposobniji, kao da je u prethodnom mandatu teklo med i mlijeko... Očita nam je potpuna paraliza društvene svijesti i odgovornosti, izostanak vlastitog dostojanstva i savijanje glava i podvijanje repa pred svim i svačim što može ugroziti stečene pozicije, koje god vrste, umjesto da već sutra zakrčimo javni prostor pred zgradom Vlade KS tražeći smjene i odgovornost :(
Trojka nema sansi u sarajevu. Imali su period od koliko 7-8 godina i realno slabo su sta uradili.

Sva im se prica svodi na prugu. Prvo obnova a sad nova prema hrasnici. Misle da je to dovoljno.

Realno sbih ce dobiti dosta glasova i sa sda formirati novu vlast. Dio nipa ili sdpa ce preći ako bude trebalo i to je to.
last mohicans

#1195 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by last mohicans »

Bolan će pad biti, samo sto oni misle narod će zbog angazmana Štete glasati za sve redom. Hoće kurko moj. Jedva čekam da više ne gledam pojedine, Hotu, recimo. Vidim s muzem obilazi stogodišnjice Alije, valjda se već sprema povratak u staro stado. Mnoge institucije imaju radnike koji odlaze u penziju, neke ni pravnike nemaju, ovim moratorijem ekstra, a da ne govorimo koliko prosvjetnih radnika fali a i onako je interes za prosvjetu drama. Elem, septembar je obećavajući...a naredne godine još bolji kad se Sivro i sl. naklate. Budzet kao da je dijete iz igraonice pravilo, doduše sam Uk i djeluje takav.
zigson

#1196 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by zigson »

I ovo oko sff, moja primjedba da nema ni 5% reklama i ostalih marketinskih materijala u odnosu na proslu i prosle godine. Dosta turista i ne zna za sff.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1197 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by Chmoljo »

last mohicans wrote: 11/08/2025 09:21 Bolan će pad biti, samo sto oni misle narod će zbog angazmana Štete glasati za sve redom. Hoće kurko moj. Jedva čekam da više ne gledam pojedine, Hotu, recimo. Vidim s muzem obilazi stogodišnjice Alije, valjda se već sprema povratak u staro stado. Mnoge institucije imaju radnike koji odlaze u penziju, neke ni pravnike nemaju, ovim moratorijem ekstra, a da ne govorimo koliko prosvjetnih radnika fali a i onako je interes za prosvjetu drama. Elem, septembar je obećavajući...a naredne godine još bolji kad se Sivro i sl. naklate. Budzet kao da je dijete iz igraonice pravilo, doduše sam Uk i djeluje takav.
zbog Štete SDP neće doživjeti pad, ali bi se vlast mogla promijeniti jer će se zarotirati SBiH i NiP. da vidimo više i Efendića na čelu Kantona, mada sam siguran da bi on najradije umjesto Borjane Krišto. samo, da je on bio umjesto UKa, ja sam siguran da bi se druga pjesma pjevala, sa istim rezultatima.

no hajde. živi bili pa vidjeli.
pemanapemani

#1198 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by pemanapemani »

ReymondReddington wrote: 11/08/2025 09:14
HelaS wrote: 11/08/2025 07:46

Trojka nema sansi u sarajevu. Imali su period od koliko 7-8 godina i realno slabo su sta uradili.

Sva im se prica svodi na prugu. Prvo obnova a sad nova prema hrasnici. Misle da je to dovoljno.

Realno sbih ce dobiti dosta glasova i sa sda formirati novu vlast. Dio nipa ili sdpa ce preći ako bude trebalo i to je to.
Misle da im je dovoljna obnova i izgradnja nove pruge, pa cemo glasati za covjeka koji ne zna postaviti jebenu pumpu za vodu u Buca Potoku i ljude koji su nam uskracivali vodu, jer se nisu mogli utaliti za cijevi.

Logicno.
OliverBatista

#1199 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by OliverBatista »

Jedva čekam da se promijeni vlast u Kantonu Sarajevo pa da se opet na Pofalićima uvede redukcija vode. Onaj osjećaj kada držiš g...a u crijevima od 22.30h do 7h je najbolja zdravstvena disciplina probavno-urinarnog trakta. A onda ako kiša pada, što prije se ujutro po....m, trčite noge us...a vas guzica da stignem na radno mjesto prije nego podvožnjak u Buća Potoku poplavi.
1Dante1

#1200 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)

Post by 1Dante1 »

OliverBatista wrote: 11/08/2025 09:47 Jedva čekam da se promijeni vlast u Kantonu Sarajevo pa da se opet na Pofalićima uvede redukcija vode.
Nema veze druze, barem ce biti jasno trenutnima da smo premni drzati govno u gacama, nego njima opet dati priliku koju su prokockali. Za 4 godine mozda se dozovu pameti.
Post Reply