Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Optimus09

#51476 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimus09 »

Guslanje je na forumu obicno ako ne vozis koliko je tolerancija :mrgreen:
last mohicans

#51477 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by last mohicans »

Ma ljudi moji, nije normalno koliko je guslača. Pa neki dan na Ivanu, ide lik novi volvo xc 60, on jadan uz Ivan stao u lijevu, a ide 50-60, ljudi mu blicaju, on se takvim trzajem pomakao da sam mislio izleti. Dijasporac je u pitanju, mozda i Sved. Danas između Donjeg Vakufa i Jajca, desetine strasivaka koji se sjene svoje boje, onda se kolona napravi, a danas bas nije bilo auta kao inače, opuštena nedjelja. Ograničenje 60-70, on vozi 45-50, 60, eventualno 70 na pravcu.
Naslovnica

#51478 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Svaka krivina koči bez ikakve potrebe, preglednost 100%, uspori sa 50 na 40, pa opet na 50, ograničenje 60.
Ide kamion u susret, bježi na desno.
Lijeva nepregledna krivina, uđe u pola suprotne trake, bez ikakvog razmišljanja.
Bolje sam ja držao traku na ZX Spectrumu Formula One tamo oko olimpijade.
drug_profi

#51479 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ja ne znam šta ja vama u glavama ljudi. Trebalo bi da je jasno da trebaš pustiti da budeš preteknut i napraviti mjesto ispred sebe.
U suprotnom je to trkanje što je zabranjeno zakonom.
Dakle ne glumite budale i pravnike.
Mene ko spriječi da se vratim ja ću ga zgurat s ceste, samo da je jasno.
HelaS

#51480 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by HelaS »

last mohicans wrote: 10/08/2025 21:32 Ma ljudi moji, nije normalno koliko je guslača. Pa neki dan na Ivanu, ide lik novi volvo xc 60, on jadan uz Ivan stao u lijevu, a ide 50-60, ljudi mu blicaju, on se takvim trzajem pomakao da sam mislio izleti. Dijasporac je u pitanju, mozda i Sved. Danas između Donjeg Vakufa i Jajca, desetine strasivaka koji se sjene svoje boje, onda se kolona napravi, a danas bas nije bilo auta kao inače, opuštena nedjelja. Ograničenje 60-70, on vozi 45-50, 60, eventualno 70 na pravcu.
Prije nekoliko godina ja sa ženom u autu i prema Mostaru. Vozim brzo, brže od Ateiste ( :D ), a žena počela prigovarati i ne prestaje. I ja usporim i po ograničenju. Na tabli 50 - ja 50. Na tabli 40 - ja 40, na tabli 60 - ja 60 i nijedan više. Tako sve do Zalika. Nikad više nije ni riječ progovorila tokom vožnje. Niti ja njoj, a sporać je, nema rutinu, pa da je izazovem paniku.
last mohicans

#51481 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by last mohicans »

HelaS wrote: 10/08/2025 22:54
last mohicans wrote: 10/08/2025 21:32 Ma ljudi moji, nije normalno koliko je guslača. Pa neki dan na Ivanu, ide lik novi volvo xc 60, on jadan uz Ivan stao u lijevu, a ide 50-60, ljudi mu blicaju, on se takvim trzajem pomakao da sam mislio izleti. Dijasporac je u pitanju, mozda i Sved. Danas između Donjeg Vakufa i Jajca, desetine strasivaka koji se sjene svoje boje, onda se kolona napravi, a danas bas nije bilo auta kao inače, opuštena nedjelja. Ograničenje 60-70, on vozi 45-50, 60, eventualno 70 na pravcu.
Prije nekoliko godina ja sa ženom u autu i prema Mostaru. Vozim brzo, brže od Ateiste ( :D ), a žena počela prigovarati i ne prestaje. I ja usporim i po ograničenju. Na tabli 50 - ja 50. Na tabli 40 - ja 40, na tabli 60 - ja 60 i nijedan više. Tako sve do Zalika. Nikad više nije ni riječ progovorila tokom vožnje. Niti ja njoj, a sporać je, nema rutinu, pa da je izazovem paniku.
Ma jednom je MKultra ili bitanga, ko vec, napisao..kada bi se svi drzali znakova, komotno bi mogli spojiti se u vozić od SA do Doljana. Kako je sad prčvajz oko Konjica, tako ga nekako i dođe. U mene jaran jednom lupi, ma.90% vozača ne zna voziti, koliko smo ga zajebavali. Sad haman da je bio u pravu.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#51482 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

Najbolje se vracat nedjeljom sa mora, sa vikendica :kiss: :lol:

i onda kukat po instagramu i viberu kako je guzva, lose ceste, nerad policije :lol: :run:
canvra888

#51483 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

Ateista wrote: 10/08/2025 20:26
tokio25 wrote: 10/08/2025 19:59
Ateista wrote: 10/08/2025 19:10

Po propisu nisam, ali nije moje preticanje uzrokovalo problem vec to sto mi nije omogucio da se vratim.
A uzrok tome je tvoje preticanje
Uzrok mog preticanja je njihovo peglanje i sto nisu oni preticali. :mrgreen:
Preticanje nije obavezna radnja, nego opcionalna kad se stvore uslovi. Tvoji uslovi od prije početka nisu bili tu, ali si bez obzira krenuo u preticanje.
dzeko1

#51484 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dzeko1 »

Šta kaže ZOBS kad te neko krene preticati? Da ne smiješ ubrzavati, jer ugrožavaš sebe, čovjeka koji pretiče i potencijalno čovjeka koji dolazi iz suprotnog pravca. Imao sam više takvih situacija, gusla 50-60 na ograničenju 80 i onda kad ga kreneš preticati da gas do poda, sreća pa imam jako auto da me može izvući, u suprotnom bih ga izgurao sa ceste, ne bih išao u direktni sudar, ali ne možeš ti to objasniti prosječnoj zaostaloj balkanskoj glavuši. Također, milion slučajeva u kružnim tokovima, uđem u unutrašnju ako izlazim na drugi-treći izlaz, da oslobodim vanjsku da se ljudi mogu uključiti iako zakonski ne bi smjeli, i taj isti idiot bi te udario na isključenju i ne bi ti dopustio da se isključiš, još bi se svađao s tobom. Autoput također, ne znam zašto im se je toliko teško prestojiti u lijevu traku kad nailaze na uključenje. Nerviram se samo pišući na tu temu. Toliko idiotizma i nekulture, i općeg neznanja nigdje nisam vidio kao u saobraćaju. :evil: :evil:
geralt

#51485 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by geralt »

Mozda ne znaju cestu. Ja mogu odvesti npr. Sarajevo - Mostar zatvorenih ociju jer znam svaku krivinu napamet, ali da me bacis da vozim npr. Cazin - Velika Kladusa, ostali lokalni vozaci na cesti bi me smatrali za "guslaca".
tokio25

#51487 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

dzeko1 wrote: 11/08/2025 02:58 Šta kaže ZOBS kad te neko krene preticati? Da ne smiješ ubrzavati, jer ugrožavaš sebe, čovjeka koji pretiče i potencijalno čovjeka koji dolazi iz suprotnog pravca. Imao sam više takvih situacija, gusla 50-60 na ograničenju 80 i onda kad ga kreneš preticati da gas do poda, sreća pa imam jako auto da me može izvući, u suprotnom bih ga izgurao sa ceste, ne bih išao u direktni sudar, ali ne možeš ti to objasniti prosječnoj zaostaloj balkanskoj glavuši. Također, milion slučajeva u kružnim tokovima, uđem u unutrašnju ako izlazim na drugi-treći izlaz, da oslobodim vanjsku da se ljudi mogu uključiti iako zakonski ne bi smjeli, i taj isti idiot bi te udario na isključenju i ne bi ti dopustio da se isključiš, još bi se svađao s tobom. Autoput također, ne znam zašto im se je toliko teško prestojiti u lijevu traku kad nailaze na uključenje. Nerviram se samo pišući na tu temu. Toliko idiotizma i nekulture, i općeg neznanja nigdje nisam vidio kao u saobraćaju. :evil: :evil:
sta kaze zobs da bi poceo preticati?
moras se uvjeriti da bezbjedno pocnes preticati i da se bezbjedno mozes vratiti
tek nakon toga ide ovo da ne smije ovaj ubrzavati itd
sto znaci inicijalno sve zavisi od toga da li ti lose ili dobro procjenis kad da prestizes

ovo oko autoputa da se prestrojis lijevo da pustis ove da se ukljuce je samo stvar koliko si ti solidaran sa ostalim vozacima tako da to uopste nije obavezno od vozaca i ja to ljudima ne zamjeram jer nista ne krse a i moze biti da neko lijevom brze ide i samo naprave veci problem
ostalo pomenuto manje vise se slazem
HelaS

#51488 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by HelaS »

tokio25 wrote: 11/08/2025 06:31
dzeko1 wrote: 11/08/2025 02:58 Šta kaže ZOBS kad te neko krene preticati? Da ne smiješ ubrzavati, jer ugrožavaš sebe, čovjeka koji pretiče i potencijalno čovjeka koji dolazi iz suprotnog pravca. Imao sam više takvih situacija, gusla 50-60 na ograničenju 80 i onda kad ga kreneš preticati da gas do poda, sreća pa imam jako auto da me može izvući, u suprotnom bih ga izgurao sa ceste, ne bih išao u direktni sudar, ali ne možeš ti to objasniti prosječnoj zaostaloj balkanskoj glavuši. Također, milion slučajeva u kružnim tokovima, uđem u unutrašnju ako izlazim na drugi-treći izlaz, da oslobodim vanjsku da se ljudi mogu uključiti iako zakonski ne bi smjeli, i taj isti idiot bi te udario na isključenju i ne bi ti dopustio da se isključiš, još bi se svađao s tobom. Autoput također, ne znam zašto im se je toliko teško prestojiti u lijevu traku kad nailaze na uključenje. Nerviram se samo pišući na tu temu. Toliko idiotizma i nekulture, i općeg neznanja nigdje nisam vidio kao u saobraćaju. :evil: :evil:
sta kaze zobs da bi poceo preticati?
moras se uvjeriti da bezbjedno pocnes preticati i da se bezbjedno mozes vratiti
tek nakon toga ide ovo da ne smije ovaj ubrzavati itd
sto znaci inicijalno sve zavisi od toga da li ti lose ili dobro procjenis kad da prestizes

ovo oko autoputa da se prestrojis lijevo da pustis ove da se ukljuce je samo stvar koliko si ti solidaran sa ostalim vozacima tako da to uopste nije obavezno od vozaca i ja to ljudima ne zamjeram jer nista ne krse a i moze biti da neko lijevom brze ide i samo naprave veci problem
ostalo pomenuto manje vise se slazem
Jedna od karakteristika neemancipiranih ljudi, onih sa slabijim obrazovanjem i u nekakvom svom formiranom svijetu, svojim pravilima ponašanja iako postoje društvena davno utvrđena, je njihov neobjašnjiv nagon za raspravljanjem, bilo da su u pravu, premda najčešće nisu.
Ateista

#51489 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

canvra888 wrote: 11/08/2025 01:35
tokio25 wrote: 10/08/2025 19:59

A uzrok tome je tvoje preticanje
Preticanje nije obavezna radnja, nego opcionalna kad se stvore uslovi. Tvoji uslovi od prije početka nisu bili tu, ali si bez obzira krenuo u preticanje.
Nisu, ali ako govorimo o uzroku, to je uzrok i pocetak svega.
Kljucno je syo moja radnja nije nikog ugrozila jer je bilo vremena i prostora, njegova jeste.
nepass1

#51490 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Evolution_IV wrote: 11/08/2025 00:06 Najbolje se vracat nedjeljom sa mora, sa vikendica :kiss: :lol:

i onda kukat po instagramu i viberu kako je guzva, lose ceste, nerad policije :lol: :run:
A kad cemo se to vracati Bgt?
tokio25

#51491 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

Ateista wrote: 11/08/2025 07:19

Kljucno je syo moja radnja nije nikog ugrozila jer je bilo vremena i prostora, njegova jeste.
ma poenta je da dok ti nisi poceo prestizanje nema ni njegove radnje ni nista
nepass1

#51492 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

last mohicans wrote: 10/08/2025 23:13
HelaS wrote: 10/08/2025 22:54
Ma jednom je MKultra ili bitanga, ko vec, napisao..kada bi se svi drzali znakova, komotno bi mogli spojiti se u vozić od SA do Doljana. Kako je sad prčvajz oko Konjica, tako ga nekako i dođe. U mene jaran jednom lupi, ma.90% vozača ne zna voziti, koliko smo ga zajebavali. Sad haman da je bio u pravu.
To su u berlinu simulirali, znaci ne magistrala autoput itd vec grad berlin. Da svi voze po ogranicenju bila bi kolona bez kraja
Ateista

#51493 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

tokio25 wrote: 11/08/2025 07:33

Ne, pocetak je guslanje kompletne koloe debelo ispod ogranicenja i nedrzanje razmaka. Iako moje preticanje nije obavezo, to je bilo ometanje normalnog saobracaja i to je pocetak svega ako govorimo o pocetku.
Ako govorimo koja radnja je ugrozila, to je onda sto nije htio da me pusti da se vratim.
tokio25

#51494 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tokio25 »

Ateista wrote: 11/08/2025 07:44
Ne, pocetak je guslanje kompletne koloe debelo ispod ogranicenja i nedrzanje razmaka. Iako moje preticanje nije obavezo, to je bilo ometanje normalnog saobracaja i to je pocetak svega ako govorimo o pocetku.
Ako govorimo koja radnja je ugrozila, to je onda sto nije htio da me pusti da se vratim.
to oko ometanja je najveci problem jer nije svima ista situacija ometanje
ti sada da kazes koliko je vozio ja ti ne bih vjerovao jer si pristran
ako je ogranicenje 60 a on vozio 50 to nije ometanje

i zato je tvoj pocetak preticanja pocetak sveg belaja koji je nastao i tu prestaje sva prica
ja da znam koji si vozac namjerno ne bi dao da se vratis i ne bi se sklanjao ni sekunde nego mi bukvalno isao da me udaris kad si takav
Mea_parvitas

#51495 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Mea_parvitas »

Ako mi ima sta mrze od debila koji se zalijepe jedan iza drugog u koloni i guslaju iza kamiona ili neke zene 50 km/h a ogranicenje 60. Takvima bih pucao po koljenima bez trunke savjesti.
Ateista

#51496 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

tokio25 wrote: 11/08/2025 07:51
Ateista wrote: 11/08/2025 07:44

to oko ometanja je najveci problem jer nije svima ista situacija ometanje
ti sada da kazes koliko je vozio ja ti ne bih vjerovao jer si pristran
ako je ogranicenje 60 a on vozio 50 to nije ometanje

i zato je tvoj pocetak preticanja pocetak sveg belaja koji je nastao i tu prestaje sva prica
ja da znam koji si vozac namjerno ne bi dao da se vratis i ne bi se sklanjao ni sekunde nego mi bukvalno isao da me udaris kad si takav
Cak i da se vozi preko ogranicenja, ja imam pravo da preticem, moj prekrsaj je moja stvar i stvar policije, nije tu niko da odredjuje da li ja smijem preticati ili ne, kad te neko pretice duzan si da mu omogucis da to uradi bezbjedno, i zbog sebe i zbog drugih, to nije samo stvar propisa vec stvar zdravog razuma i osnova sigurnosti na cesti.
U konkretnom slucaju se islo debelo ispod ogranicenja, teretno vozilo se kretalo izmedju 30 i 40, u nekim dijelovima mozda i sporije, mozes mi vjerovati ali i ne moras.
Ta tvoja ideja da me ne bi pustio je jako opasna, nadam se da si svjestan da ce svako radije izgurati sa ceste budalu koja mu ometa preticanje nego ici na frontalni, a kakav god auto da vozis u tim situacijama tesko da mozes proci bez posljedica. I onda ja opasan a ti priznajes kako bi namjerno nekog ugrozio, i tebi kao i onom treba trajno oduzeti vozacku.

Pocetak price je ometanje saobracaja presporom voznjom, a momenat gdje je nastao problem je kada me nije htio pustiti da se vratim, to je ono sto je napravilo problem. Iako nije bilo potpuno po propisu, moje preticanje nikog nije ugrozilo kao sto nije nikad ni moja voznja preko ogranicenja, njegovo ometanje da se vratim jeste ugrozilo i mene i druge, i to je ono gdje prica prestaje.
Ateista

#51497 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Mea_parvitas wrote: 11/08/2025 08:16 Ako mi ima sta mrze od debila koji se zalijepe jedan iza drugog u koloni i guslaju iza kamiona ili neke zene 50 km/h a ogranicenje 60. Takvima bih pucao po koljenima bez trunke savjesti.
Idioti, nisu svjesni sta rade i koliki problem prave.
Throttle

#51498 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Ti si ugrozio vas sve jer si krenuo u rizicno preticanje. Nisi imao gdje da se vratis a dok je tolika frka bila, bice da je i auto iz suprotnog smjera naislo. To sto svi voze sporo ne iskljucuje tvoju krivicu koja je od svih ucesnika najveca
Ateista

#51499 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Throttle wrote: 11/08/2025 08:31 Ti si ugrozio vas sve jer si krenuo u rizicno preticanje. Nisi imao gdje da se vratis a dok je tolika frka bila, bice da je i auto iz suprotnog smjera naislo. To sto svi voze sporo ne iskljucuje tvoju krivicu koja je od svih ucesnika najveca
Kad sam krenuo u preticanje, bilo je dovoljno prostora i nije bilo vozila iz suprotnog smjera. Tek nakon nekog vremena provedenog u traci pored, nakon sviranja i sviranja kad nije htio da mi omoguci da se vratim, naislo je vozilo i tad je nastala frka. On je taj koji nas je ugrozio, prije toga nije drzao odstojanje i omogucio normalno preticanje a onda nakon sto sam ga preticao nije htio da mi omoguci da se vratim.

Moja krivica cisto zakonski je sto nisam smio poceti preticanje jer nisam imao gdje da se vratim, ali nije to ono sto je dovelo do problema, vec njegovo odbijanje da mi omoguci da se vratim. Moja krivica je samo sto sam ocekivao zdravorazumsku reakciju od strane drugog vozaca, a njegova je pokusaj ubistva, pa ti vidi sta je gore.
last mohicans

#51500 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by last mohicans »

Ateista wrote: 11/08/2025 08:29
Mea_parvitas wrote: 11/08/2025 08:16 Ako mi ima sta mrze od debila koji se zalijepe jedan iza drugog u koloni i guslaju iza kamiona ili neke zene 50 km/h a ogranicenje 60. Takvima bih pucao po koljenima bez trunke savjesti.
Idioti, nisu svjesni sta rade i koliki problem prave.
Još se nabiju da nemaš prostora ni preteći i ubacite se jer moraš cijelu kolonu preteći.
Post Reply