Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

ljubijankic

#40426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

izvrsni direktor wrote: 08/08/2025 12:21
palermo wrote: 08/08/2025 12:12
Prpa.ba wrote: 08/08/2025 12:08 Cekamo da se ocituje forumska trojkaska avangarda, cuj nekakav Pakistan :?
Ja se samo nadam da ovo ne znaci okreyanje ka istoku :shock: :D
Samo je jedna strana kojom se prave patriJote okrecu:
Zahiragić poziva na savez sa Srbijom i okretanje Rusiji!
Zašto Bošnjaci i Srbi ne bi pokušali napraviti neku potpuno novu politiku
"Neće proći! Neće se zaboraviti njegova uloga u huškanju stranih zvaničnika protiv profesora doktora Sebije Izetbegović, prema kojoj je, uz njegovu šutnju i saučesništvo, počinjena velika nepravda."
Evo vec su poceli :bih: Iz patriotskih razloga, naravno
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#40427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

Image

Sda i snsd stavovi o bosni i o konakovicu se slazu i sve otvorenije.

Je li neko slucajno iznenadjen?
LSD

#40428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

elcaliente wrote: 08/08/2025 11:46
LSD wrote: 08/08/2025 01:04
House wrote: 08/08/2025 00:56 Vukan je prvi odjebao Vucica i SNS btw. Nije zaboravio autobuse iz Srbije za Trebinje da glasaju za SNSD.

Njemu jedino vjerujem iz rs-a.
:shock:

Vukan kad hoce nekog u skupstini genocidnog entiteta da ponizi, stavi fes na glavu. Da ne pominjem litije po CG, kad je tamo rusio crnu goru i kada je pored zlikovca Amfilohija nosao nekakve ikone....rusio bi sutra i ovu drzavu da mu se pruzi prilika.
Lik je smece od covjeka i veci cetnik od svih ovih na vlasti.

Nemoj biti naivan !
Znaci najbolje nastaviti saradnju sa SNSD i Zeljkom posto nevalja Vukan, nevalja Drasko, nevaljaju ovi iz SDSa.
Aha, sigurno da to znaci :lol:
Silogizam, dedukcija i umjece zakljucivanja je na VI sa botovima trojke :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#40429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

izvrsni direktor wrote: 08/08/2025 10:06
becirovic, konakovic i lagumdzija rade odlican posao po svijetu. ocito je iz mnogih primjera.
Ovo mnoge zulja.
Ne smije drzava napredovati jer njihovi nisu vlast.
Toliko o drzavotvornoj svijesti.
pemanapemani

#40430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

palermo wrote: 08/08/2025 11:39
pemanapemani wrote: 08/08/2025 09:58
palermo wrote: 07/08/2025 23:52

Ako sam te dobro shvatio, prepascemo buduceg Dodika sa.ovom.presudom ? Jesam dobro razumio ?

A.ovo SDF, analiticari, Dodik, Prpa I jos.pokoji forumas...to bih ja ostavio Akcijasu da razabire,.on to sa mnogo vise syrast.i.emtuzijazma I od tebe I od.mene..
Dobro si razumio.

I to bukvalno da se ne mrdne malim prstom.

Zvucis potisten zbog presude.
Neka melanholija - ne znamo sta da radimo sa presudom. Pitanje na koje niko nema odgovor. Srbi bolje barataju sa porazom, a i Hrvati ce ga garant iskoristiti... :? :-)
Pa nesto sam.pogrijesio ? Presudi se radujem, mislim da.ona moze.pomoci Bosni Hercegovini. Al izmedju moze I onoga sta ce biti je veliki procjep. A bit ce ono sto nam drug Akcijas lijepo nagovjesyava, samo jos jedan alat u borbi protiv SDA.....jer to je sustina pro BiH politike..

A Stbi I Hrvati....pa.iskoristit ce, sto ne bi....

Usput, nije mnogo bitno ali eto, mnogo si spustio razinu svoga pisanja....pocinju ti postovi liciti na uhodane.matrice koje kruze ovim.forumom... tuzan, potisyen, velikosrpska mantra, bla, bal, bla.....al haj
Uzmes jedan post od simpatizera NiP i oko njega gradis citavu konstrukciju presude Dodiku. Radujes se presudi, ali - pa patetika i najgora predvidjanja.

Nivo pisanja, uhodane matrice i ostalo. :-)

Pisem 3,4 posta mjesecno u zadnje 2 godine..
pemanapemani

#40431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

Prpa.ba wrote: 08/08/2025 12:18
pemanapemani wrote: 08/08/2025 10:10 Mozda bi.mogao cucati iza transportera neke od policijskih agencija ili OSBiH koje tada nisi imao.
Bjegunci postrojavaju OSBiH, a nenaoruzane sluzbenike policijskih agencija slobodno marskaju pripadnici bjeguncevog licnog obezbjedjenja. Lijepo je sto si optimistican sa tim "mozda". :mrgreen:
pemanapemani wrote: 08/08/2025 10:10 Ok, SIPA je jednom ofulila i dobila cvoku, da vidimo drugi put.
Niko nije dobio nikakvu cvoku, SIPA u Republici Srpskoj jednostavno ima ograniceno djelovanje, a ogranicava ga MUP Republike Srpske, pa cak i licno obezbjedjenje duznosnika Republike Srpske. To sto SIPA trenutno moze hapsiti neke dilere i sitnije kriminalce, smije jer MUP Republike Srpske to ne problematizuje. Kad bude trebalo, opet ce se samo pojaviti Zandarmerija i otjerati fine cike sa fasciklama.
pemanapemani wrote: 08/08/2025 10:10 S druge strane smo 2016., imali referendum/anketu koju niko nije pokusao sprijeciti. Jebi ga, tada drzava nije bila bivsa, ali je danas bivsa jer je Dodikovo osiguranje mrsnulo nenaoruzane sluzbenike SIPA.
Onda se taj isti Dodik prijavio Sudu, pa je pnda taj isti Sud donio konacnu presudu.
Sutra ce platiti 36 hiljada KM drzavi, prekosutra se obratiti nepostojecem Ustavnom sudu...
I to sve, kako ti kazes, uz skoro.nikakvu podrsku MZ. Zamisli trojku uz podrsku MZ kakva je bila pocetkom stoljeca.
Tako je, tada nije bila bivsa jer je ostalo nerijeseno koja je granica moci drzave, a koja entiteta. Sada je to rijeseno, drzava je, kako i sam kazes, uspjesno mrsnuta, a garanti mirovnog sporazuma se nisu ni pocesali.

To sto je dzuvo taksirao Dodika na Sud, sto se sad bave nekakvim pravnim zajebancijama, to meni apsolutno nista ne znaci. Jedino mjerilo je da li ce Dodik ostati Predsjednik Republike Srpske, i da li ce biti provedeni izbori za njegovu zamjenu.

Na osnovu svega sto smo vidjeli do sad, najizvjesnije je da ce ostati Predsjednik, nastaviti sve potpisivati bez da iko osporava, i da nece biti izbora "zbog tehnickih razloga". Ne sumnjam da cete i tad naci razloga za optimizam i najvece pobjede.
Izvjesno da nakon 30 godina drzava moze presuditi predsjednika manjeg entiteta.

Dosli smo.od cucanja iza transportera SFOR- a do procesuiranja predsjednika manjeg entiteta. Kilavo i sporo, ali nekako ide.

Sada je rijeseno, drzava sama procesuira uz neznatnu pomoc MZ.
LSD

#40432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

pemanapemani wrote: 08/08/2025 13:28

Izvjesno da nakon 30 godina drzava moze presuditi predsjednika manjeg entiteta.

Dosli smo.od cucanja iza transportera SFOR- a do procesuiranja predsjednika manjeg entiteta. Kilavo i sporo, ali nekako ide.

Sada je rijeseno, drzava sama procesuira uz neznatnu pomoc MZ.
Valjda si svejestan koliko je jadno i bijedno hvaliti se nekakvim pobjedama drzave...a i jos to pripisivati nekim korumpiranim politicarima, davati im kredit za to....mi smo valjda jedini narod na svijetu koji se hvali po forumima sto joj tu i tamo ponead prorade drzavne institucije i velicaju pobjede istih :lol: :lol:

To bi isto bilo kao kad bi se hvalio sa drzavom sto udisem zrak u njoj. Do te mjere je ovaj narod naviknut i ponizen.
GungodessMissFortune

#40433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GungodessMissFortune »

Prpa.ba wrote: 08/08/2025 09:53 Mislim da ti nisi konzistentan. Bracika danas ne bi imao iza cega cucati, transportera vise nema, a dejton je izigran jer centralne institucije nemaju monopol na silu. Centralne institucije cak ne mogu privesti bjegunca od bivseg drzavnog pravosudja usred vojnog objekta.
Ti nisi svjestan koliko bulazniš, država ima monopol na silu, Armija BiH je ipak na državnom nivou. Ako misliš da je policija neka sila nisi svjestan koliko bulazniš, mislim toje već očigledno.
Rejhana

#40435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rejhana »

doktor78 wrote: 08/08/2025 10:26 Koliko god Lagumdžiju ne volio i smatrao ga grobarom bh.socijaldemokratije, mislim da je njegovo imenovanje u UN bio odličan potez.

Lagumdžija je samo jedan u nizu izvođača radova cementiranja postojećeg stanja u BiH,
muha_sa

#40436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Imal ko da valja :?
KraljicaIzJajca

#40437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

dr_Evil wrote: 07/08/2025 14:15
KraljicaIzJajca wrote: 07/08/2025 14:06
dr_Evil wrote: 07/08/2025 12:32

Nije to stvar ponosa, meni se to komplet zapisavanje teritorija sa zastavama licno gadi, kojeg god da su zastave u pitanju, izazivaju tjeskobu.

Stvar je u tome da mediji prodaju narativ o Mostaru kao o stolnom gradu, i hajde razumijem ja medije placene iz Vatikana, ali ne razumijem sarajevske medije. Da li iko od njih je pogledao popis stanovnistva Mostara? Otisao u Mostar, prosetao istim? Pa ja sam pricao sa ljudima iz Krajine koji se cude da u Mostaru ima Bosnjaka.

Druga stvar je kome smo dopustili da u medijima izjednaci pojam Hercegovac sa Hrvat, Katolik. Opet, jel iko uzeo taj popis majka mu stara, isti oni tipovi sta im moram objasniti da Duvno i Livno nisu u Hercegovini nego u Bosni.

Uzasan propust minderskih Bosnjaka koji ce ih na kraju kostati glave.
Kome pripadaju Livno i Tomislavgrad: Bosni ili Hercegovini? - HBŽ Vijesti https://share.google/IjsGpUTrMZqBA7Xa7

Teritorije su zapišane strankama, zato manjine to najbolje osjete na svojoj koži poput Bošnjaka u RSrpskoj.
Ma gluposti autora koji je vise nego snishodljiv, helem pocevsi od ovoga:
Livno je najsunčaniji grad u Bosni i Hercegovini, vrlo rijetko pada magla, jer to bura i jugo rastjeraju. U Livnu i Duvnu se najviše upotrebljava ikavica u govoru, ikavica je više karakteristična za Dalmaciju nego i za Bosnu i Hercegovinu. Livno i Duvno pripadaju Mostarskom muftijstvu odnosno Hercegovini.
Vise od pola Bosne i Hercegovine je pricalo ili prica ikavicom, od Prijedora do Neuma. Odes u Dreznicu sta je pola puta Mostar - Jablanica, svi pricaju ikavicu. Oko Bugojna vecina sela je na ikavici. Nema veceg bosanskog dijalekta od ikavice, a kojeg su se minderasi olako odrekli.

https://thebosniatimes.ba/43248/bosansk ... ore-vrste/

Znaju se granice Hercegovine, i zna se da su Duvno i Livno Bosna, a zna se i gdje su bile imotske te ljubuske kapetanije sa kojima su granicili, pa nismo pali sa Marsa. Cest sam gost bio Duvna i Livna, nije niko imao problem da kazu da su Bosna, i da su tu otkad je iste, bez obzira na religiju.
Razumijem, ali, poslije rata, Livno je postalo administratvno dio Hercegovine.

Moja mama je porijeklom iz Livna, kompletna rodbina oduvijek tvrdi da je Livno u Bosni.
muha_sa

#40438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Rekoh ja da smo najebali :( oho nam se oho :-)

https://dijasporainfo.net/2025/08/08/vu ... XPiCjjciTA
LSD

#40439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

muha_sa wrote: 08/08/2025 14:18 Rekoh ja da smo najebali :( oho nam se oho :-)

https://dijasporainfo.net/2025/08/08/vu ... XPiCjjciTA
Zaboravlja se da je Bake u Seheru ugostio tog cetnika 2014.
Image

Pa onda pogan usla u Begovoj dzamiji u cipelama.
Image

Pa po carsijiji hodao, kao da je oslobobodio od turaka
Image

A onda veleizdajnik otisao u Beograd njemu u posjetu, pa igrali šaha
Image
Naravno cetnik nalaupao neznalicu po usima, jer ovaj se ne zna ni otvoriti.
PM72

#40440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Rejhana wrote: 08/08/2025 13:54
doktor78 wrote: 08/08/2025 10:26 Koliko god Lagumdžiju ne volio i smatrao ga grobarom bh.socijaldemokratije, mislim da je njegovo imenovanje u UN bio odličan potez.

Lagumdžija je samo jedan u nizu izvođača radova cementiranja postojećeg stanja u BiH,
Vjerovatno bi recimo drugi sin Rame Isaka bio sposobniji i kompetentniji za ambasadora u UN.Ili sin Keme Ademovića :D
Rejhana

#40441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rejhana »

PM72 wrote: 08/08/2025 14:37
Vjerovatno bi recimo drugi sin Rame Isaka bio sposobniji i kompetentniji za ambasadora u UN.Ili sin Keme Ademovića :D

Da parafraziram Lagumdžiju šta je nedavno izjavio:

"Oni koji se nadaju trećem entitetu i izbornoj jedinici uzalud se nadaju. Isto tako oni koji sanjaju o otcjepljenju RS, uzalud im snovi. Također, oni koji se nadaju, ili žele nekakavu građansku i unitarnu BiH, neka slobodno zaborave na to."

Ukratko, rahat patnja do daljnjega i slavljenje imaginarnih pobjeda dok se istovremeno svi valjaju u kaljuži.
no_sekirli

#40442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

KraljicaIzJajca wrote: 08/08/2025 14:04
KraljicaIzJajca wrote: 07/08/2025 14:06

Kome pripadaju Livno i Tomislavgrad: Bosni ili Hercegovini? - HBŽ Vijesti https://share.google/IjsGpUTrMZqBA7Xa7

Teritorije su zapišane strankama, zato manjine to najbolje osjete na svojoj koži poput Bošnjaka u RSrpskoj.
Livno je najsunčaniji grad u Bosni i Hercegovini, vrlo rijetko pada magla, jer to bura i jugo rastjeraju. U Livnu i Duvnu se najviše upotrebljava ikavica u govoru, ikavica je više karakteristična za Dalmaciju nego i za Bosnu i Hercegovinu. Livno i Duvno pripadaju Mostarskom muftijstvu odnosno Hercegovini.
Vise od pola Bosne i Hercegovine je pricalo ili prica ikavicom, od Prijedora do Neuma. Odes u Dreznicu sta je pola puta Mostar - Jablanica, svi pricaju ikavicu. Oko Bugojna vecina sela je na ikavici. Nema veceg bosanskog dijalekta od ikavice, a kojeg su se minderasi olako odrekli.

Znaju se granice Hercegovine, i zna se da su Duvno i Livno Bosna, a zna se i gdje su bile imotske te ljubuske kapetanije sa kojima su granicili, pa nismo pali sa Marsa. Cest sam gost bio Duvna i Livna, nije niko imao problem da kazu da su Bosna, i da su tu otkad je iste, bez obzira na religiju.

Moja mama je porijeklom iz Livna, kompletna rodbina oduvijek tvrdi da je Livno u Bosni.
Samo me zanima gdje piše da je Livno administrativno Hercegovina, i gdje piše koji je grad ili općina geografski Hercegovina ili Bosna.

Ako je Livno u sastavu Kantona 10, u kojem je i npr. Kupres i Drvar, po tvojoj logici i Drvar je Hercegovina.

Pođite čitati svoje postove prije nego stisnete submit, vrijeme je.
House

#40443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by House »

Sanja Vulić: Rusija nije jedina podržala Republiku Srpsku, Schmidta su odbili i Kina, Brazil i Mozambik
Mozambik :lol:
Prpa.ba

#40444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

GungodessMissFortune wrote: 08/08/2025 13:44 Ti nisi svjestan koliko bulazniš, država ima monopol na silu, Armija BiH je ipak na državnom nivou. Ako misliš da je policija neka sila nisi svjestan koliko bulazniš, mislim toje već očigledno.
Image

:kiss:
drug_profi

#40445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Rejhana wrote: 08/08/2025 14:42

"Oni koji se nadaju trećem entitetu i izbornoj jedinici uzalud se nadaju. Isto tako oni koji sanjaju o otcjepljenju RS, uzalud im snovi. Također, oni koji se nadaju, ili žele nekakavu građansku i unitarnu BiH, neka slobodno zaborave na to."

Ukratko, rahat patnja do daljnjega i slavljenje imaginarnih pobjeda dok se istovremeno svi valjaju u kaljuži.
Izgleda da nekk ljudi ne zele da se suoce sa realnosti, pa negiraju istinu koja stoji u ovoj izjavi.

I za to stanje nije kriv Lagumdzija vec DMS i onaj ko ga je potpisao.
A_A_AKCIJA

#40446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

palermo wrote: 08/08/2025 11:39 Pa nesto sam.pogrijesio ? Presudi se radujem, mislim da.ona moze.pomoci Bosni Hercegovini. Al izmedju moze I onoga sta ce biti je veliki procjep. A bit ce ono sto nam drug Akcijas lijepo nagovjesyava, samo jos jedan alat u borbi protiv SDA.....jer to je sustina pro BiH politike..

Usput, nije mnogo bitno ali eto, mnogo si spustio razinu svoga pisanja....pocinju ti postovi liciti na uhodane.matrice koje kruze ovim.forumom... tuzan, potisyen, velikosrpska mantra, bla, bal, bla.....al haj
Samo se osloboditi emocija i sve bude jasno.

SDA imala šansu da se promijeni, nisu htjeli, imali snage, kriminalci preuzeli stranku i ispali iz vlasti.

SNSD imao šansu, ali opet, kretenluk jači od njih, pa Dodik ode.

HDZ ima najviše kredita zbog Hrvatske koja im čuva leđa, ali će im se desiti isto ako se budu glupirali.

Zajedničko im je da nisu željeli promjenu, napredak, jaču državu, nego privatne prćije za svoje lokalne gazde, tendere, lopovluke, a SNSD i separatističke ideje.

Tri stranke koje su našle konsenzus zašto im odgovara slaba država i stagnacija na pragu EU. Gdje lova kapa, a nema EU odgovornosti i pravila

Zato svaki put ponovim SDA, jer ako SDA i SNSD ostanu u opoziciji, i HDZ nema šansu. Može se promijeniti ili biti poražen.

I svaka druga stranka kojoj napredak države nije cilj.

Iz rs opozicija mora pristati na EU put ili nema smisla da se mijenja postava.

Konačno imamo promijenjenu paradigmu i jasnu podjelu. Na one koji ne žele napredak i oni koji žele. Obje skupine imaju minimum zajedničkih interesa oko kojih su se okupile.

Ostaje nauk svima da je država ukantala najvećeg bahatog neprijatelja koji je mislio da je nedodirljiv, a da je to uradila nova politička opcija prije kraja prvog mandata, baš kako su i obećali.
KraljicaIzJajca

#40447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Rejhana wrote: 08/08/2025 14:42

:thumbup:
palermo

#40448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

[youtube]8[/youtube]
A_A_AKCIJA wrote: 08/08/2025 16:30
palermo wrote: 08/08/2025 11:39 Pa nesto sam.pogrijesio ? Presudi se radujem, mislim da.ona moze.pomoci Bosni Hercegovini. Al izmedju moze I onoga sta ce biti je veliki procjep. A bit ce ono sto nam drug Akcijas lijepo nagovjesyava, samo jos jedan alat u borbi protiv SDA.....jer to je sustina pro BiH politike..

Samo se osloboditi emocija i sve bude jasno.

SDA imala šansu da se promijeni, nisu htjeli, imali snage, kriminalci preuzeli stranku i ispali iz vlasti.

SNSD imao šansu, ali opet, kretenluk jači od njih, pa Dodik ode.

HDZ ima najviše kredita zbog Hrvatske koja im čuva leđa, ali će im se desiti isto ako se budu glupirali.

Zajedničko im je da nisu željeli promjenu, napredak, jaču državu, nego privatne prćije za svoje lokalne gazde, tendere, lopovluke, a SNSD i separatističke ideje.

Tri stranke koje su našle konsenzus zašto im odgovara slaba država i stagnacija na pragu EU. Gdje lova kapa, a nema EU odgovornosti i pravila

Zato svaki put ponovim SDA, jer ako SDA i SNSD ostanu u opoziciji, i HDZ nema šansu. Može se promijeniti ili biti poražen.

I svaka druga stranka kojoj napredak države nije cilj.

Iz rs opozicija mora pristati na EU put ili nema smisla da se mijenja postava.

Konačno imamo promijenjenu paradigmu i jasnu podjelu. Na one koji ne žele napredak i oni koji žele. Obje skupine imaju minimum zajedničkih interesa oko kojih su se okupile.

Ostaje nauk svima da je država ukantala najvećeg bahatog neprijatelja koji je mislio da je nedodirljiv, a da je to uradila nova politička opcija prije kraja prvog mandata, baš kako su i obećali.
Samo za druga pemanapemanija

Citaj....
KraljicaIzJajca

#40449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

no_sekirli wrote: 08/08/2025 14:52
KraljicaIzJajca wrote: 08/08/2025 14:04

Samo me zanima gdje piše da je Livno administrativno Hercegovina, i gdje piše koji je grad ili općina geografski Hercegovina ili Bosna.

Ako je Livno u sastavu Kantona 10, u kojem je i npr. Kupres i Drvar, po tvojoj logici i Drvar je Hercegovina.

Pođite čitati svoje postove prije nego stisnete submit, vrijeme je.
Kabton 10 obuhvaća dio Hercegovine i dio Bosne, zato jeste Hercegbosanski kanton.
Seyfo

#40450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Seyfo »

izvrsni direktor wrote: 08/08/2025 10:06
Seyfo wrote: 08/08/2025 00:45 I šta bi nakon što je Rusija pozvala škvadru na čašicu votke iza paravana?

Ja kako tumačim-ništa.
ti tumacis da je nista. a ja tumacim da je opet pokazano da bosna konacno ima diplomaciju i da nije tu samo da je drugi koriste za svoje interese:

npr ovaj dio mi je zanimljiv:
"Kao što mi je Deklaracija Svesrpskog sabora, prošle godine, bila ključni argument u Vijeću sigurnosti o tome šta je cilj MBB osovine tako mi je ovaj put 'najjači' argument u pripremi bio prevod integralnog Dodikovog izlaganja na jučerašnjoj press konferenciji koji su članovi Vijeća sigurnosti imali pred sobom", naveo je.

Posebno je istakao izlaganje jedne zemlje, u kontekstu Dodikovog govora nakon odluke CIK-a o oduzimanju njegovog mandata.

"Posebno, a i jedinstveno na ovu temu, je bilo izlaganje predstavnika Pakistana koji je, koristeći tekst sa Dodikove pressice, ukazao na neprihvatljivost nečega na šta smo se mi, na žalost, izgleda neoprezno počeli privikavati. Targetiranje jedne religije, koristeći pogubne i uvredljive insinuacije, se ne smije tolerisati niti se smije dozvoliti da se na taj način sije sjeme mržnje prema drugom i drugačijem", dodao je.
i po pitanju strane diplomatije se vidi razlika izmedju sda i trojke.

becirovic, konakovic i lagumdzija rade odlican posao po svijetu. ocito je iz mnogih primjera.
Kad sam rekao "ništa" mislio sam na efekte aktivnosti Rusije. Nešto sjede,laprdaju,prijete , a niko ih ne uzima za ozbiljno. Rusija se naprijetila Bosni kao niko nikad a da je niko ne j 2% i Kalabuhov laprda i prijeti niko ga ne j 2%.
A što se tiče naročito Lagumdžije,osobe koju nikako inače ne simpatišem,mora se priznati da radi fenomenalan posao od kako je imenovan na ovu funkciju. I neka ga. Naravno botovi SDA će i tu naći neke zamjerke,ali poredeći sa SDA žgadijom i hurme diplomatijom,drugi su univerzum.
Post Reply