Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Prpa.ba

#40401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Mislim da ti nisi konzistentan. Bracika danas ne bi imao iza cega cucati, transportera vise nema, a dejton je izigran jer centralne institucije nemaju monopol na silu. Centralne institucije cak ne mogu privesti bjegunca od bivseg drzavnog pravosudja usred vojnog objekta.
pemanapemani

#40402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

palermo wrote: 07/08/2025 23:52
pemanapemani wrote: 07/08/2025 23:47
palermo wrote: 07/08/2025 23:09

Pa.pobjedom.drzave koju si ti spomenuo.

Inace,.ako vec govorimo u terminima pobjeda I poraz, meni se cini da srpska politika.mnogo bolje zna sta ce sa ovim porazom nego pro BiH politika sa.pobjedom. Doduse,.postovi na forumu u dobroj.mjeri pokazuju sya cemo sa.pobjedom. Trojkasi ce ovo.koristiti u svoj epskoj borbi protiv SDA (citaj naseg povraynika na.forum Akciju) SDA bratija ce da ceka naredno proklizavanje Trojke u borbi za, kako sjajno rece nas forumas Prpa, borbi za kojeg kantonalnog zastupnika vise.

Znas.li ti sta cemo sa.pobjedom ?
Koji mi?

Koliko vidim Dodik, SDA, DF, SBiH, nezavisni analiticari, prpa, ... smatraju da ovo nije nikakva pobjeda, a Dodik i prpa cak negiraju drzavu.

Kada se sabere, vjerovatno vise od pola ljudi misli da je ova drzava za kurac ili da je ne treba biti.

Vec sam odgovorio sta cemo sa pobjedom.
Ako sam te dobro shvatio, prepascemo buduceg Dodika sa.ovom.presudom ? Jesam dobro razumio ?

A.ovo SDF, analiticari, Dodik, Prpa I jos.pokoji forumas...to bih ja ostavio Akcijasu da razabire,.on to sa mnogo vise syrast.i.emtuzijazma I od tebe I od.mene..
Dobro si razumio.

I to bukvalno da se ne mrdne malim prstom.

Zvucis potisten zbog presude.
Neka melanholija - ne znamo sta da radimo sa presudom. Pitanje na koje niko nema odgovor. Srbi bolje barataju sa porazom, a i Hrvati ce ga garant iskoristiti... :? :-)
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#40403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

“U zabludi su oni koji tvrde da se BiH nije raspala, jer to se već dogodilo”
zaključio je Dodik.
Prpa.ba wrote: 07/08/2025 23:55 ja samo konstatujem realnost, a to je da drzava BiH vise ne postoji.
dodao je prpa
Prpa.ba

#40404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Dijasporac, nemoj me tjerati da opet stavljam fotografiju finog cikice iz federalne SIPA-e kako bleji sa fasciklom u kojoj su sudski papiri, ispred naoruzanih pripadnika MUP-a Republike Srpske. Ili fotografije bjegunca Dodika usred vojnog objekta.

Znam da si samo jedan od magneta za kazne, pa necu nasjesti. :kiss:
izvrsni direktor

#40405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Seyfo wrote: 08/08/2025 00:45 I šta bi nakon što je Rusija pozvala škvadru na čašicu votke iza paravana?

Ja kako tumačim-ništa.
ti tumacis da je nista. a ja tumacim da je opet pokazano da bosna konacno ima diplomaciju i da nije tu samo da je drugi koriste za svoje interese:

npr ovaj dio mi je zanimljiv:
"Kao što mi je Deklaracija Svesrpskog sabora, prošle godine, bila ključni argument u Vijeću sigurnosti o tome šta je cilj MBB osovine tako mi je ovaj put 'najjači' argument u pripremi bio prevod integralnog Dodikovog izlaganja na jučerašnjoj press konferenciji koji su članovi Vijeća sigurnosti imali pred sobom", naveo je.

Posebno je istakao izlaganje jedne zemlje, u kontekstu Dodikovog govora nakon odluke CIK-a o oduzimanju njegovog mandata.

"Posebno, a i jedinstveno na ovu temu, je bilo izlaganje predstavnika Pakistana koji je, koristeći tekst sa Dodikove pressice, ukazao na neprihvatljivost nečega na šta smo se mi, na žalost, izgleda neoprezno počeli privikavati. Targetiranje jedne religije, koristeći pogubne i uvredljive insinuacije, se ne smije tolerisati niti se smije dozvoliti da se na taj način sije sjeme mržnje prema drugom i drugačijem", dodao je.
i po pitanju strane diplomatije se vidi razlika izmedju sda i trojke.

becirovic, konakovic i lagumdzija rade odlican posao po svijetu. ocito je iz mnogih primjera.
1Dante1

#40406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

klix novinari kao i sve u ovoj drzavi, ispod nivoa. Rugaju se stani vukovicu a i oni isti.
Izuzev djelimično na lokalnom nivou.Stanivuković ne idealna opozicija za vlast, a posebno ta Dodika. Bučan je, ali neefikasan.
pemanapemani

#40407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

Prpa.ba wrote: 08/08/2025 09:53 Mislim da ti nisi konzistentan. Bracika danas ne bi imao iza cega cucati, transportera vise nema, a dejton je izigran jer centralne institucije nemaju monopol na silu. Centralne institucije cak ne mogu privesti bjegunca od bivseg drzavnog pravosudja usred vojnog objekta.
Mozda bi.mogao cucati iza transportera neke od policijskih agencija ili OSBiH koje tada nisi imao.

Ok, SIPA je jednom ofulila i dobila cvoku, da vidimo drugi put.

S druge strane smo 2016., imali referendum/anketu koju niko nije pokusao sprijeciti. Jebi ga, tada drzava nije bila bivsa, ali je danas bivsa jer je Dodikovo osiguranje mrsnulo nenaoruzane sluzbenike SIPA.
Onda se taj isti Dodik prijavio Sudu, pa je pnda taj isti Sud donio konacnu presudu.
Sutra ce platiti 36 hiljada KM drzavi, prekosutra se obratiti nepostojecem Ustavnom sudu...
I to sve, kako ti kazes, uz skoro.nikakvu podrsku MZ. Zamisli trojku uz podrsku MZ kakva je bila pocetkom stoljeca.
No Mind

#40408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Dodicku bi svakako bilo bolje da rusija ne saziva sjednice Vijeća sigurnosti zbog njegovog dupeta. To mu nikako ne moze pomoci, naprotiv.
tuitamo

#40409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

Baš tako. Imati Rusiju na svojoj strani, automatski znači USA i EU protiv. A korist od toga nikakva.
Dodo samo naprijed sa uništavanjem PC.
doktor78

#40410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

Koliko god Lagumdžiju ne volio i smatrao ga grobarom bh.socijaldemokratije, mislim da je njegovo imenovanje u UN bio odličan potez.
ljubijankic

#40411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

pemanapemani wrote: 08/08/2025 10:10
Prpa.ba wrote: 08/08/2025 09:53 Mislim da ti nisi konzistentan. Bracika danas ne bi imao iza cega cucati, transportera vise nema, a dejton je izigran jer centralne institucije nemaju monopol na silu. Centralne institucije cak ne mogu privesti bjegunca od bivseg drzavnog pravosudja usred vojnog objekta.
Mozda bi.mogao cucati iza transportera neke od policijskih agencija ili OSBiH koje tada nisi imao.

Ok, SIPA je jednom ofulila i dobila cvoku, da vidimo drugi put.

S druge strane smo 2016., imali referendum/anketu koju niko nije pokusao sprijeciti. Jebi ga, tada drzava nije bila bivsa, ali je danas bivsa jer je Dodikovo osiguranje mrsnulo nenaoruzane sluzbenike SIPA.
Onda se taj isti Dodik prijavio Sudu, pa je pnda taj isti Sud donio konacnu presudu.
Sutra ce platiti 36 hiljada KM drzavi, prekosutra se obratiti nepostojecem Ustavnom sudu...
I to sve, kako ti kazes, uz skoro.nikakvu podrsku MZ. Zamisli trojku uz podrsku MZ kakva je bila pocetkom stoljeca.
Tada izdajnici nisu bili na vlasti :bih: :bih:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#40412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by arman1 »

Najveći problem Bosanaca u globalu je što su u zadnjih 30 godina postali pizde. Ne borimo se samo da nama bude bolje nego prije svega našoj djeci, a citiraču jednog pravoslavnog sveštenika: "Ako nismo spremni da stradamo za svoju djecu, nismo zaslužili ni da ih imamo".
pemanapemani

#40413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

doktor78 wrote: 08/08/2025 10:26 Koliko god Lagumdžiju ne volio i smatrao ga grobarom bh.socijaldemokratije, mislim da je njegovo imenovanje u UN bio odličan potez.
:thumbup:
Mr.Sojic

#40414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Mr.Sojic »

doktor78 wrote: 08/08/2025 10:26 Koliko god Lagumdžiju ne volio i smatrao ga grobarom bh.socijaldemokratije, mislim da je njegovo imenovanje u UN bio odličan potez.

Srpske svetAdžije ne miruju :evil:
Zlatko Lagumdžija otkrio detalje konsultacija u Vijeću sigurnosti UN-a: Rusija je jedina podržala Dodika
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zlatko- ... /250808060
palermo

#40415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

pemanapemani wrote: 08/08/2025 09:58
palermo wrote: 07/08/2025 23:52
pemanapemani wrote: 07/08/2025 23:47

Koji mi?

Koliko vidim Dodik, SDA, DF, SBiH, nezavisni analiticari, prpa, ... smatraju da ovo nije nikakva pobjeda, a Dodik i prpa cak negiraju drzavu.

Kada se sabere, vjerovatno vise od pola ljudi misli da je ova drzava za kurac ili da je ne treba biti.

Vec sam odgovorio sta cemo sa pobjedom.
Ako sam te dobro shvatio, prepascemo buduceg Dodika sa.ovom.presudom ? Jesam dobro razumio ?

A.ovo SDF, analiticari, Dodik, Prpa I jos.pokoji forumas...to bih ja ostavio Akcijasu da razabire,.on to sa mnogo vise syrast.i.emtuzijazma I od tebe I od.mene..
Dobro si razumio.

I to bukvalno da se ne mrdne malim prstom.

Zvucis potisten zbog presude.
Neka melanholija - ne znamo sta da radimo sa presudom. Pitanje na koje niko nema odgovor. Srbi bolje barataju sa porazom, a i Hrvati ce ga garant iskoristiti... :? :-)
Pa nesto sam.pogrijesio ? Presudi se radujem, mislim da.ona moze.pomoci Bosni Hercegovini. Al izmedju moze I onoga sta ce biti je veliki procjep. A bit ce ono sto nam drug Akcijas lijepo nagovjesyava, samo jos jedan alat u borbi protiv SDA.....jer to je sustina pro BiH politike..

A Stbi I Hrvati....pa.iskoristit ce, sto ne bi....

Usput, nije mnogo bitno ali eto, mnogo si spustio razinu svoga pisanja....pocinju ti postovi liciti na uhodane.matrice koje kruze ovim.forumom... tuzan, potisyen, velikosrpska mantra, bla, bal, bla.....al haj
elcaliente

#40416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

LSD wrote: 08/08/2025 01:04
House wrote: 08/08/2025 00:56 Vukan je prvi odjebao Vucica i SNS btw. Nije zaboravio autobuse iz Srbije za Trebinje da glasaju za SNSD.

Njemu jedino vjerujem iz rs-a.
:shock:

Vukan kad hoce nekog u skupstini genocidnog entiteta da ponizi, stavi fes na glavu. Da ne pominjem litije po CG, kad je tamo rusio crnu goru i kada je pored zlikovca Amfilohija nosao nekakve ikone....rusio bi sutra i ovu drzavu da mu se pruzi prilika.
Lik je smece od covjeka i veci cetnik od svih ovih na vlasti.

Nemoj biti naivan !
Znaci najbolje nastaviti saradnju sa SNSD i Zeljkom posto nevalja Vukan, nevalja Drasko, nevaljaju ovi iz SDSa.
ljubijankic

#40417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

elcaliente wrote: 08/08/2025 11:46
LSD wrote: 08/08/2025 01:04
House wrote: 08/08/2025 00:56 Vukan je prvi odjebao Vucica i SNS btw. Nije zaboravio autobuse iz Srbije za Trebinje da glasaju za SNSD.

Njemu jedino vjerujem iz rs-a.
:shock:

Vukan kad hoce nekog u skupstini genocidnog entiteta da ponizi, stavi fes na glavu. Da ne pominjem litije po CG, kad je tamo rusio crnu goru i kada je pored zlikovca Amfilohija nosao nekakve ikone....rusio bi sutra i ovu drzavu da mu se pruzi prilika.
Lik je smece od covjeka i veci cetnik od svih ovih na vlasti.

Nemoj biti naivan !
Znaci najbolje nastaviti saradnju sa SNSD i Zeljkom posto nevalja Vukan, nevalja Drasko, nevaljaju ovi iz SDSa.
Pa moraju tako. Taman sanjica pocela hvaliti Sebiju i govoriti kako su svi protiv nje. Malo im je ova presuda poremetila planove al botovi ce ispeglati situaciju i pripremiti teren za suradnju za SNSDom :lol: Iz patriotskih razloga, naravno :!:
Peacean

#40418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Peacean »

Sinoćnje zatvorene konsultacije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija, održane na zahtjev Ruske Federacije, još jednom su potvrdile da Bosna i Hercegovina ima čvrste i dosljedne prijatelje u međunarodnoj zajednici, a među njima se iznova istakao Pakistan
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pakista ... /250808077

Prpa.ba

#40419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Cekamo da se ocituje forumska trojkaska avangarda, cuj nekakav Pakistan :?
tramvajtrojka

#40420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 08/08/2025 12:08 Cekamo da se ocituje forumska trojkaska avangarda, cuj nekakav Pakistan :?
Ustati pa reci Pakistan :thumbup: :thumbup:
palermo

#40421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 08/08/2025 12:08 Cekamo da se ocituje forumska trojkaska avangarda, cuj nekakav Pakistan :?
Ja se samo nadam da ovo ne znaci okreyanje ka istoku :shock: :D
Prpa.ba

#40422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

pemanapemani wrote: 08/08/2025 10:10 Mozda bi.mogao cucati iza transportera neke od policijskih agencija ili OSBiH koje tada nisi imao.
Bjegunci postrojavaju OSBiH, a nenaoruzane sluzbenike policijskih agencija slobodno marskaju pripadnici bjeguncevog licnog obezbjedjenja. Lijepo je sto si optimistican sa tim "mozda". :mrgreen:
pemanapemani wrote: 08/08/2025 10:10 Ok, SIPA je jednom ofulila i dobila cvoku, da vidimo drugi put.
Niko nije dobio nikakvu cvoku, SIPA u Republici Srpskoj jednostavno ima ograniceno djelovanje, a ogranicava ga MUP Republike Srpske, pa cak i licno obezbjedjenje duznosnika Republike Srpske. To sto SIPA trenutno moze hapsiti neke dilere i sitnije kriminalce, smije jer MUP Republike Srpske to ne problematizuje. Kad bude trebalo, opet ce se samo pojaviti Zandarmerija i otjerati fine cike sa fasciklama.
pemanapemani wrote: 08/08/2025 10:10 S druge strane smo 2016., imali referendum/anketu koju niko nije pokusao sprijeciti. Jebi ga, tada drzava nije bila bivsa, ali je danas bivsa jer je Dodikovo osiguranje mrsnulo nenaoruzane sluzbenike SIPA.
Tako je, tada nije bila bivsa jer je ostalo nerijeseno koja je granica moci drzave, a koja entiteta. Sada je to rijeseno, drzava je, kako i sam kazes, uspjesno mrsnuta, a garanti mirovnog sporazuma se nisu ni pocesali.

To sto je dzuvo taksirao Dodika na Sud, sto se sad bave nekakvim pravnim zajebancijama, to meni apsolutno nista ne znaci. Jedino mjerilo je da li ce Dodik ostati Predsjednik Republike Srpske, i da li ce biti provedeni izbori za njegovu zamjenu.

Na osnovu svega sto smo vidjeli do sad, najizvjesnije je da ce ostati Predsjednik, nastaviti sve potpisivati bez da iko osporava, i da nece biti izbora "zbog tehnickih razloga". Ne sumnjam da cete i tad naci razloga za optimizam i najvece pobjede.
doktor78

#40423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

tramvajtrojka wrote: 08/08/2025 12:10
Ustati pa reci Pakistan :thumbup: :thumbup:
Sreća pa ljudi imaju atomsku bombu, inače bi i njima Indijci radili što Jevreji rade Palestincima.
Prpa.ba

#40424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 08/08/2025 12:12
Lagumdzija predvodnik okretanja istoku, sad ce nas svi asocirati sa Pakistancima, a mi u srcu Europe i tezimo eU vrijednostima. :oops:
izvrsni direktor

#40425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

palermo wrote: 08/08/2025 12:12
Samo je jedna strana kojom se prave patriJote okrecu:
Zahiragić poziva na savez sa Srbijom i okretanje Rusiji!
Zašto Bošnjaci i Srbi ne bi pokušali napraviti neku potpuno novu politiku
Post Reply