A_A_AKCIJA wrote: ↑04/08/2025 10:19
last mohicans wrote: ↑03/08/2025 23:54
Sve ja to odlično znam, ali jednom ti takvi glasači valjaju, a kad su za oponenta, ne valjaju. Griješiš, niste vi nikakvoj izdaji izgubili glasove već sto se niste drzali obećanog, naprimali sljama, pustili kumčetu i Okeriću i sl. da kolo vode. Pa ja sam na lokali glasao za NiP, prošle izbore mi nije naumpalo. Otpisao sam ih zbog laznog narativa kako su bolji, drugačiji, principjelniji. Da će raditi pošteno, da neće biti po stričevima i kumovima. Nisam dao glas ni Efendiću a ni SDA, a neki drugi očito jesu. Efendić je najviše vaših glasova uzeo.
Samo dokazuješ da si jedan od neracionalnih glasača.
Haj molim te, na lokalnim temama, mi dokaži argumentima šta NiP u Novom Gradu nije uradio, niti ispunio, pošto zaključujem da si iz te općine.
I znaš li šta se u ovom kratkom vremenu promijenilo u Vijeću, kako Trojka nema većinu?
Ili šta je Okerić (i jedan i drugi) uradio, da je vrijedno da prestaneš glasati i time zapravo glasaš za SDA.
Nemam ja ništa protiv kažnjavanja političara, dapače.
Imam itekako problema sa kažnjavanjem samog sebe i vraćanjem deset puta gore verzije.
Na ovom forumu su bukvalno bili upisi kako će dotična prestati glasati za NiP, jer se Dino nije javio njoj nakon što je njegov vozač udario njeno auto, a Dino sve vrijeme pričao na telefon.
Isto kao da će samo političari biti kažnjeni, a ne i društvo vraćanjem opcije koja nas je i dovela u govna at the first place.
Iz NS sam i dovoljan mi je bio cirkus sa Tanovićem i nesposobnim Dzakom kojeg i lično poznajem. Jedanput sam mu zatrazio informaciju, nije mi je mogao dati, gledao taj show uzivo po TVSA kada gostuju, sasvim dovoljno. Blokada rada načelnika koji je bio ispred NiP predlozen. OV u raspašoju. Prelasci iz tabora u tabor, pa je li vam ona predsjedavjuća u sred mandata promijenila dres? Dokaz za ovo sto tvrdim je da su i drugi razmišljali kao i ja, da ne zasluzuju ući u vijeće, Dzaka i Kanticin sestrić sa brojevima 2,3, svejedno sad koji broj, nisu ušli u OV. Meni je sasvim dovoljno. Nije ih moj glas ukopao, nego stotine sličnih kao ja koji su im dali povjerenje ranije. U tome je problem tebe kao i sefa ti, nadmenost, uobrazenost i sto ne smatrate da je bilo kakva greška napravljena. U NG protivnik Efendiću

je dovoljan kao argument da se ne glasa, ali eto, uhljebili ste ga. Što fejsbuk ministar Delić nije izašao na crtu, nego se uhvatio debele fotelje. Okerića ne treba spominjati, pa pogledas li ikad skupštinu da Dević, Zahiragić i sl. zbog njegovog nesposobnog vođenja skupštine dolaze do izrazaja i daje im bespotreban publicitet. Okerićevo vođenje stranke na KS je i doprinjelo ovakvom rezultatu, a nije jedini u tome, dodaj ekipu iz centra.