xoklix wrote: ↑03/08/2025 19:25
konami666 wrote: ↑03/08/2025 16:51
Samo glup čovjek može kupiti nekretninu u Turskoj a još gluplji dati 400k za tursko državljanstvo.
Ako bih birao bez gledanja ekonomske računice, prije bih uzeo nekretninu u Alanji nego bilo gdje na obali Jadrana.
Sezona u Alanji traje i do osam mjeseci, more je toplo, dani su stabilni, a klima gotovo garantuje sunce.
Za razliku od Jadrana, gdje čak ni u augustu ne možeš biti siguran da te neće zadesiti kiša, bura ili neko ljetno nevrijeme.
A kad tome dodaš da su cijene još uvijek pristupačne, postaje jasno zašto sve više ljudi gleda prema turskoj obali.
Ja sam bio zamalo prelomio i uzeo dole. Dosta sam istrazivao prije nekoliko godina. Imam i poznanika koji je uzeo.
Njih 8 ide u stan. Karte ih dodju oko 2500KM, i to kad su se ustimali u dan kada treba poci. Kazu da su prvobitno nasli za 3500, hrana nije skupa, taksi prevoz je ko kod nas, imaju i one kombije, to je jeftinije.
Kazu da imaju nekakve javne plaze. Da ih tjeraju sa hotelskih plaza, iako valjda ne bi smjeli zastitari, ali ih otjeraju.
Kompromis je. Plaze su pjeskovite, bez drveca. Moras vukljaciti suncobrane i lezaljke.
On je uzeo izvan rezima kompleksa koji su se prodavali strancima (kompleks nema bazen, cistaca, cuvara i te stvari, u zgradi je sa uglavnom domacim Turcima). Tako da nema onih troskova odrzavanja bazena, teretane i slicno.
More je toplo, i meni koji volim topliju vodu - previse toplo. Oznojim se u vodi. Zadnjih godina je more na Jadranu meni uglavnom taman. Vjerovatno klimatske promjene.
BiBi911 wrote: ↑03/08/2025 16:53
10.000€ i nema vojske
To nesta legalno, ili.

.