Vidim ti jedva cekas da u drzavi (odnosno entitetu) imas samo jednog operatera (po nacionalnom toru), i dalje u Srbiji imas SBB, Yettel, mts i A1. Briga me i za BH Telecom i HT Eronet, da se ja pitam trebalo je to davno prodati. Nek Vlada FBiH proda svojih 51% u BH Telecomu i 12% u HT-u pa da imamo konkurentne operatore, ako im je vec stalo do prihoda i mislim da bi drzava imala puno vecu korist, a ne da nama svima diriguju cijene ti “naši”, jer nema od toga ni hljeba ni kruha.
BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Moderator: anex
-
BurekSamo_
#626 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
-
sencobih
#627 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
to da je valjalo ne bi ni zapalo telekom da ga kupuje, bojim se da je ta kupovina kamen oko vrata koja će upropastiti bh telekom
- eldinowski
#628 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Sinoc platim mytv ppv i ne odgledam ni sekunde jer su nesposobni. Jedva cekam da se finalizira akvizicija pa da u kuci koristim 4g jer interneta vjerovatno nece biti 
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#629 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Yettel je Vučićev, a sada će oni kupiti SBB.BurekSamo_ wrote: ↑10/07/2025 21:41Vidim ti jedva cekas da u drzavi (odnosno entitetu) imas samo jednog operatera (po nacionalnom toru), i dalje u Srbiji imas SBB, Yettel, mts i A1. Briga me i za BH Telecom i HT Eronet, da se ja pitam trebalo je to davno prodati. Nek Vlada FBiH proda svojih 51% u BH Telecomu i 12% u HT-u pa da imamo konkurentne operatore, ako im je vec stalo do prihoda i mislim da bi drzava imala puno vecu korist, a ne da nama svima diriguju cijene ti “naši”, jer nema od toga ni hljeba ni kruha.
Jedino za A1 ne znam jeli se može smatrati kao alternativa.
-
Ci-Nick
#630 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
https://www.klix.ba/biznis/privreda/da- ... /250716104
Kaže Pavlović:
"To je moj utisak. Oni će iz budžeta isplatiti kao vlasnici tu akviziciju, a za to treba da se ima realan novac, ne može se to na kredit ili na rate."
Ako je neki kvazi finansijski expert do te mjere finansijski nepismen, šta očekivati od običnog naroda.
Pavloviću, jedino što Vlada može uraditi je dokapitalizacija BH Telekoma".
Nikakve direktne kupovie iz budžeta.
Kaže Pavlović:
"To je moj utisak. Oni će iz budžeta isplatiti kao vlasnici tu akviziciju, a za to treba da se ima realan novac, ne može se to na kredit ili na rate."
Ako je neki kvazi finansijski expert do te mjere finansijski nepismen, šta očekivati od običnog naroda.
Pavloviću, jedino što Vlada može uraditi je dokapitalizacija BH Telekoma".
Nikakve direktne kupovie iz budžeta.
-
neraaaa
#631 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Ima li nekih novosti za ovo? Poodavno je konkurencijsko vijeće uzelo predmet u rad i još ništa ne znamo.
-
Dzontra_Volta
#632 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Kažu odgođena odluka za još 3 mjeseca.
-
neraaaa
#633 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Hmm nešto meni ovdje ne štima.
Realno, ko bi toliko dugo čekao da kupac iskešira novac?!
Kaže Kovačević da je Telecom samo prvi u redu na kupovinu, ali da ima još zainteresiranih. Iskreno, ja da prodajem, ako mi prvi izbor ne bi u razumnom vremenu zaključio ugovor i isplatio, okrenuo bih se drugom izboru.
Čudno mi je nekako ovo sve.
- mc-twin
#634 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Bit ce "tresla se gora, rodio se mis". 
- okanomalo
#635 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
telekom nema te pare. ako ne stane iza njega drzava,federacija ili neko treci nista od kupovine.ostaje upitan i monopol u fbih.neraaaa wrote: ↑02/08/2025 23:26Hmm nešto meni ovdje ne štima.
Kaže Kovačević da je Telecom samo prvi u redu na kupovinu, ali da ima još zainteresiranih. Iskreno, ja da prodajem, ako mi prvi izbor ne bi u razumnom vremenu zaključio ugovor i isplatio, okrenuo bih se drugom izboru.
-
neraaaa
#636 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Ma sve i da ima, ne znam druga strana koliko ima strpljenja da čeka. Oni su još u novembru potpisali memorandum, u januaru se to saznalo, sada je evo august i još ništa se ne zna. Skoro godina prođe, a Telemach se ne proda. U Srbiji SBB već promijenio i vizualni identitet, u potpunosti se stopio u Yettel.okanomalo wrote: ↑03/08/2025 08:50telekom nema te pare. ako ne stane iza njega drzava,federacija ili neko treci nista od kupovine.ostaje upitan i monopol u fbih.neraaaa wrote: ↑02/08/2025 23:26Hmm nešto meni ovdje ne štima.
-
Ci-Nick
#637 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Kolike pare ?okanomalo wrote: ↑03/08/2025 08:50telekom nema te pare. ako ne stane iza njega drzava,federacija ili neko treci nista od kupovine.ostaje upitan i monopol u fbih.neraaaa wrote: ↑02/08/2025 23:26Hmm nešto meni ovdje ne štima.
Kapitalna vrijednost Telemacha je 80 miliona KM. Prosječna dobit u posljednje tri godine je 17 miliona KM.
Koliko bi se isplatilo dati za Telemach.
BH Telekom ima na računima 400 miliona KM. Dakle i sa 200 miliona manje na računima i dalje bi bio likvidan,
Last edited by Ci-Nick on 03/08/2025 10:52, edited 1 time in total.
-
HelaS
-
neraaaa
-
HelaS
#640 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
- dr_Evil
#641 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
A mozda blokada nije samo sa BH strane, vjerujem da mnoge strane sluzbe su zainteresirane za ovu transakciju. Helem, polahkoneraaaa wrote: ↑03/08/2025 09:37Ma sve i da ima, ne znam druga strana koliko ima strpljenja da čeka. Oni su još u novembru potpisali memorandum, u januaru se to saznalo, sada je evo august i još ništa se ne zna. Skoro godina prođe, a Telemach se ne proda. U Srbiji SBB već promijenio i vizualni identitet, u potpunosti se stopio u Yettel.okanomalo wrote: ↑03/08/2025 08:50telekom nema te pare. ako ne stane iza njega drzava,federacija ili neko treci nista od kupovine.ostaje upitan i monopol u fbih.neraaaa wrote: ↑02/08/2025 23:26
Hmm nešto meni ovdje ne štima.
-
neraaaa
#642 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Ne razumije zaista takvu optužbu. Prvo nemam nikakvog razloga ni interesa, a drugo zaista me interesuje sve vezano za ovo.
Evo haj mi ti odgovori, da prodaješ stan, imaš tri zainteresirana kupca i od ta tri, jedan te zavlači godinu dana, da li bi ga čekao ili bi prodao stan slijedećem zainteresiranom?
-
neraaaa
#643 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Možda, ne znam, zato i pitam jer slabo se i u medijima spominje ovo sve, pa reko možda neko zna više ovako.dr_Evil wrote: ↑03/08/2025 11:22A mozda blokada nije samo sa BH strane, vjerujem da mnoge strane sluzbe su zainteresirane za ovu transakciju. Helem, polahkoneraaaa wrote: ↑03/08/2025 09:37Ma sve i da ima, ne znam druga strana koliko ima strpljenja da čeka. Oni su još u novembru potpisali memorandum, u januaru se to saznalo, sada je evo august i još ništa se ne zna. Skoro godina prođe, a Telemach se ne proda. U Srbiji SBB već promijenio i vizualni identitet, u potpunosti se stopio u Yettel.
-
HelaS
#644 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Ne prodajem stanneraaaa wrote: ↑03/08/2025 11:23Ne razumije zaista takvu optužbu. Prvo nemam nikakvog razloga ni interesa, a drugo zaista me interesuje sve vezano za ovo.
Evo haj mi ti odgovori, da prodaješ stan, imaš tri zainteresirana kupca i od ta tri, jedan te zavlači godinu dana, da li bi ga čekao ili bi prodao stan slijedećem zainteresiranom?
-
frit_i_frut
#645 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Je li se isplati sad preci sa bhtelecom na telemach? Zbog interneta. Racunao, kad se spoje da ce biti svejedno.
Ali prodjose od tad vec dva Bajrama. I nista.
Ali prodjose od tad vec dva Bajrama. I nista.
-
Ajdinn4
-
neraaaa
#647 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Da, ali sad su od augusta uveli novu ponudu za Yettel i SBB korisnike sa novom aplikacijom, uz napomenu da se EON i dalje može koristiti, vjerovatno do isteka ugovora.
Kako god, spajanje pod jednu ponudu je počelo, a vizualno su ih već skoro i pripojili, iako se zovu u dalje SBB korisnici.
Kako god, kod nas se još ne znamo i od kojeg novca će se to platiti i hoće li vijeće uopste i dozvoliti spajanje i kupovinu.
- fusion_ba
#648 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Nema nove aplikacije za SBB. I dalje je EON za sve korisnike. Samo su uveli neke nove pakete - tj. poskupili a unazadili uslugu.
-
neraaaa
#649 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Onda sam ja pogrešno skontao reklamu