Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

A_A_AKCIJA

#39401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

sehohari wrote: 01/08/2025 22:05
A_A_AKCIJA wrote: 01/08/2025 21:59
sehohari wrote: 01/08/2025 20:42 Nisam puno pisao danas.

Svaka čast, nisam očekivao da će ga tako izdriblati. Fakat.
Jesmo li za ovo dogovarali stol od mahagonija za centralu NiPa ili je nešto drugo bilo?
Vrati se šta sam rekao.

Ako je to to, treba ispuniti.

Samo na rate molim :mrgreen:

EDIT: Vidovit sam i precizirao zaštitnu klauzulu, jbg. :mrgreen:

Image
Samo se ti učlani i glasaj :D

A stol uplati u pomozi.ba
Koliko god možeš, eto, može i 10% vrijednosti

Ja mislim da je ovo fer deal. :bih:
Rockefeller

#39402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rockefeller »

tramvajtrojka wrote: 01/08/2025 18:35
Rockefeller wrote: 01/08/2025 17:14 Kakva kurcina od drzave.
koja ona u kojoj si trenutno il to govoris za Bosnu :zzzz:, kurcina država koja je osudila na sest godina najmoćnijeg politicara u drzavi da se ne smije baviti politikom :mrgreen:
Govorim za domovinu. Ti zaista mislis da je sve gotovo sa ovim?

:sax:
upitan

#39403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by upitan »

Midhat Causevic je napisao fin post na drustvenim mrezama..

Skraceno...

Od svih presuda na ovom dunjaluku koje je Dodik mogao dobiti, ova mu je, garantujem, najdraža.

Jednako je bitan i momenat presude presuda odgovara i Trojki i SNSD-u. Odvukla je pažnju sa kupovine kumove zgrade u kojoj su direktno ili indirektno zajedno učestvovali, afere Viadukt, gubitaka 200 miliona iz Plana rasta, zaduženja Federacije za 350 miliona (eura) na Londonskoj berzi, poskupljenja struje za Bošnjake…

Sve u svemu, na kraju balade svi mogu biti zadovoljni: i Dodik, i Schmidt, i Trojka.

Međutim, uz sve navedeno, država je pokazala da je iznad svakog pojedinca i to nas treba radovati.

A ja cu dodati, kako si poceo svoju politicku karijeru,tako ces istu i zavrsiti.
Da li je dosao njegov kraj, vidjet cemo.
Manipulator je preiskusan da ovo ne iskoristi i pretvori u svoju(SNSD)korist.
ultima_palabra

#39404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ultima_palabra »

upitan wrote: 01/08/2025 22:51 Midhat Causevic je napisao fin post na drustvenim mrezama..

Skraceno...

Od svih presuda na ovom dunjaluku koje je Dodik mogao dobiti, ova mu je, garantujem, najdraža.

Jednako je bitan i momenat presude presuda odgovara i Trojki i SNSD-u. Odvukla je pažnju sa kupovine kumove zgrade u kojoj su direktno ili indirektno zajedno učestvovali, afere Viadukt, gubitaka 200 miliona iz Plana rasta, zaduženja Federacije za 350 miliona (eura) na Londonskoj berzi, poskupljenja struje za Bošnjake…

Sve u svemu, na kraju balade svi mogu biti zadovoljni: i Dodik, i Schmidt, i Trojka.

Međutim, uz sve navedeno, država je pokazala da je iznad svakog pojedinca i to nas treba radovati.

A ja cu dodati, kako si poceo svoju politicku karijeru,tako ces istu i zavrsiti.
Da li je dosao njegov kraj, vidjet cemo.
Manipulator je preiskusan da ovo ne iskoristi i pretvori u svoju(SNSD)korist.
A jest vam vuna, ne mogu da vjerujem :lol:
A_A_AKCIJA

#39405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

Ja samo čekam da nam @Skijaš mudro objasni kako je Konaković lobirao da se Dodik oslobodi, ali mu nije uspjelo. :D
Last edited by A_A_AKCIJA on 01/08/2025 23:17, edited 1 time in total.
SaraFina

#39406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Gluposti. Dodik je godinama rastakao i krao. I redovito dobijao izbore. Nema sanse a i nepotrebno bi bilo da je pristao na ovu presudu i dogovorio nesto, a ovo mu u konacnici znaci politicku smrt da bi zataskao neke malverzacije.

Totalna glupost.

Treba te se uzdignuti vi iz SDF iznad stranackih interesa i pozdraviti ovo sto se desilo. Puna usta drzave. A nigdje dokaza.
belfy

#39407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by belfy »

LSD wrote: 01/08/2025 15:04
GungodessMissFortune wrote: 01/08/2025 14:57
LSD wrote: 01/08/2025 14:54

Jos uvijek u nastajanju, jelde... a drzava postoji 30 godina, za 30 godina njemci iz rusevina podigli drzavu (jos kao porazena strana u rata koja je placala ratne odstete)...djecije bolesti :shock: e nemoj mi te price bgt....isto kao da ovu drzavu vode djeca ometena u razvoju, pa joj treba malo vise vremena da skontaju, nego ostaloj....takvi izgovori za neucinkovitost, korupciju i nerad drzavnih institucije su mi najgori...pusti tu pricu, nerviras me odmah.
Niđe ti veze ovo poređenje Njemačke nakon WW2 i nas nakon 1990'tih. Odvadi malo. Znači nebo i zemlja u svakom smislu.
Korumpirano tuzilastvo skoro 10 godina zavlaci Muriza Memica za ubistvo njegovog sina, gdje je sutkinja Dalila Burzic suspendovana na dvije godine zbog toga.. al ovdje ta korupcija tumaci kao neka "djecija bolest",to su neke ospice, zausnjaci, djeciji kasalj, proci ce to za par dana, nek pije ovaj sirup...al u qrcu.
To je nesposobnost, korupcija, sprega sa kriminalom...pricamo o sudstvu i tuzilastvu koji bi trebali biti glavna drzavna institucija.
zasto ti pokusavas skenuti temu sa presude Dodiku na slucaj Memic i na Njemacku iz istorije? prije ove presude nisi pricao o tim i takvim temama ovdje, a sada se cudis sto te prozivaju da podrzavas Dodika... jesi dobar?
SaraFina

#39408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

A_A_AKCIJA wrote: 01/08/2025 22:58 Ja samo čekam @Skijaš da nam mudro objasni kako je Konaković lobirao da se Dodik oslobodi, ali mu nije uspjelo. :D
I vi iz trojke trebate sjahati i prestati iskljucivo sebi zasluge pripisivati. Ako vec zelimo nezavisno tuzilastvo, ovo vase orgijanje i isticanje ne ide u prilog tome nikako. Naprotiv? Dajete materijal i pokrice Dodiku da proces naziva politickim

Malo mudrostu nije na odmet. Od juna nisi pisao, tvoja pojava danas u najmanju ruku je diskutabilna.

Reci sefu da sjasete s glupostima.
Last edited by SaraFina on 01/08/2025 23:08, edited 1 time in total.
NediM17

#39409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by NediM17 »

Akcija voskrese, vaistinu voskrese.
House

#39410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by House »

_BataZiv_0809 wrote: 01/08/2025 21:42
House wrote: 01/08/2025 21:32
_BataZiv_0809 wrote: 01/08/2025 20:45

Lewis 92
92
POLE! :kiss:
Damage limitation
Fuck them all
Image

:bih:
SaraFina

#39411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Od juna ga nema i sad heroja glumi. Sjasi jarane. Kontraproduktives je.

Ako vec hocete zasluge za presudu Dodiku sebi prisvojiti onda vam idu i oni gafovi sto su se prije dogadjali.

Valjda shvatate pogubnost.
Last edited by SaraFina on 01/08/2025 23:13, edited 1 time in total.
LSD

#39412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

belfy wrote: 01/08/2025 23:06

zasto ti pokusavas skenuti temu sa presude Dodiku na slucaj Memic i na Njemacku iz istorije? prije ove presude nisi pricao o tim i takvim temama ovdje, a sada se cudis sto te prozivaju da podrzavas Dodika... jesi dobar?
Da podrzavam Dodika me prozivaju ahmaci i budale, isti takvi hajvani nazivaju mene sda botom :lol: mo's misliti... na njih se vise i ne osvrcem, samo sa prezirom pljucnem prema toj neukoj bagri.

I skrecem paznju na korumpiranost pravosuđa i tuzilastva sa primjerom slucaja Memic (a ima jos koliko hoces)..u cemu je problem ?
Aaaa smeta ti to ?...ti bi da se ne pise ovdje o tome, jel...e pa jbg, smeta i meni stosta u zivotu, al ne guram pod tepih takve stvari....pisacemo itekako.
Last edited by LSD on 01/08/2025 23:18, edited 1 time in total.
SaraFina

#39413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

LSD wrote: 01/08/2025 23:13

Da podrzavam Dodika me prozivaju ahmaci i budale, isti takvi hajvani nazivaju mene sda botom :lol: mo's misliti... na njih se vise i ne osvrcem, samo sa pezirom pljucnem prema toj neukoj bagri.

I skrecem paznju na korumpiranost pravosuđa i tuzilastva sa primjerom slucaja Memic (a ima jos koliko hoces)..u cemu je problem ?
Aaaa smeta ti to ?...ti bi da se ne pise ovdje o tome, jel...e pa jbg, smeta i meni stosta u zivotu, al ne guram pod tepih takve stvari....pisacemo itekako.
I ti trebas sjahati. Kontraproduktivan si. Treba vidjeti kako presudu iskoristili najbolje moguce. A ne crnjake pucati.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#39414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by malakh »

jebo dino dodiku nanu naninu… a vi dalje mozete pisati sta hocete.

dinin pritisak u javnosti je nesto sto je najvise koristi donijelo bosni i hercegovini…

https://www.facebook.com/share/v/1EpSty ... tid=wwXIfr
Last edited by malakh on 01/08/2025 23:17, edited 3 times in total.
A_A_AKCIJA

#39415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

SaraFina wrote: 01/08/2025 23:07
A_A_AKCIJA wrote: 01/08/2025 22:58 Ja samo čekam @Skijaš da nam mudro objasni kako je Konaković lobirao da se Dodik oslobodi, ali mu nije uspjelo. :D
I vi iz trojke trebate sjahati i prestati iskljucivo sebi zasluge pripisivati. Ako vec zelimo nezavisno tuzilastvo, ovo vase orgijanje i isticanje ne ide u prilog tome nikako. Naprotiv? Dajete materijal i pokrice Dodiku da proces naziva politickim

Malo mudrostu nije na odmet. Od juna nisi pisao, tvoja pojava danas u najmanju ruku je diskutabilna.

U političkom smislu, ovo je 100% zasluga Trojke.

Samo zato jer se dala podrška pravosuđu, pustilo prostora da rade. Nije bilo nikakvog nelegalnog uticaja.

Paralelno, udarnički se radilo da nam ne dođe neko sa strane i ubjeđuje u potrebu dijaloga sa Dodikom. Malo su se čuli pred kraj takvi glasovi, ali je naša diplomatija nadjačala.

SDA bi ovo davno završila i zamjenila Fadila za Mileta. Dakle, bilo bi kao do Trojke, baš onako kako Osmica i Tadićka objasniše na onom snimku.
chino

#39416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by chino »

Meni je vrlo zanimljivo da američka ambasada još nije dala izjavu..
Da li su pustili Britance i EU da se isprse ili je nešto nešto drugo pr srijedi..
512MB

#39417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 512MB »

Evo Aaaakcije :lol:
belfy

#39418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by belfy »

Da podrzavam Dodika me prozivaju ahmaci i budale, isti takvi hajvani nazivaju mene sda botom :lol: mo's misliti... na njih se vise i ne osvrcem, samo sa prezirom pljucnem prema toj neukoj bagri.

ja ti samo ukazujem da od jedne teme pravis spin na drugu, pa trecu, a to prije nisi radio. i cuj u cemu je problem? pa upravo u tome. sto skreceses temu na nesto drugo ili trece, pa sve makar se islo i u istoriju?

i koji "VI" cete pisati. koliko vas je iza tog naloga? ja pisem samo u svoje ime. ti imas neki tim koji predvodis? :lol:
LSD

#39419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

SaraFina wrote: 01/08/2025 23:15

Da podrzavam Dodika me prozivaju ahmaci i budale, isti takvi hajvani nazivaju mene sda botom :lol: mo's misliti... na njih se vise i ne osvrcem, samo sa pezirom pljucnem prema toj neukoj bagri.

I ti trebas sjahati. Kontraproduktivan si. Treba vidjeti kako presudu iskoristili najbolje moguce. A ne crnjake pucati.
Sto sjahati ? nisam jos ni uzjaho kako treba...nesto si mi se prodobrila u zadnje vrijeme, a doskora si bila britka sablja u kritici ove mlohave vlasti....sta se desilo ? gdje zapelo :mrgreen:
LSD

#39420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

belfy wrote: 01/08/2025 23:20

i koji "VI" cete pisati. koliko vas je iza tog naloga? ja pisem samo u svoje ime. ti imas neki tim koji predvodis? :lol:
Pa svi mi ovdje koji diskutujemo oko korumpirane vlasti...a jbt zar ti treba crtati te stvari :lol:
SaraFina

#39421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

A_A_AKCIJA wrote: 01/08/2025 23:15
SaraFina wrote: 01/08/2025 23:07

U političkom smislu, ovo je 100% zasluga Trojke.

Samo zato jer se dala podrška pravosuđu, pustilo prostora da rade. Nije bilo nikakvog nelegalnog uticaja.

Paralelno, udarnički se radilo da nam ne dođe neko sa strane i ubjeđuje u potrebu dijaloga sa Dodikom. Malo su se čuli pred kraj takvi glasovi, ali je naša diplomatija nadjačala.

SDA bi ovo davno završila i zamjenila Fadila za Mileta. Dakle, bilo bi kao do Trojke, baš onako kako Osmica i Tadićka objasniše na onom snimku.
Rekoh ti kontraproduktivni ste. Ne postoji politicki aspekt ove presude. I vi niste imali nikakav utjecaj na sud i tuzilastvo. Niti ste mogli izvrsiti pritisak na njihov rad. Da jeste, Dodik bi bio uhapsen kad se pojavio u Sarajevu. Bili ste sludjeni kad isetao slobodan. I pravdali se kako niste znali. Ovo je pobjeda drzave i sva podrska drzavnim institucijama.

Drzite se onoga za sto vas narod birao.

Prekinite glumatati drzavnike i nesto sto niste. Ako hocete zaslugu za presudu Dodiku, ide vam na racun i sve ono sto se predhodno negativno dogadjalo onda. Ne mozete selektivno birati i prisvajati zasluge. Ili kompletan paket ili nista.
SaraFina

#39422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

LSD wrote: 01/08/2025 23:20
SaraFina wrote: 01/08/2025 23:15

Sto sjahati ? nisam jos ni uzjaho kako treba...nesto si mi se prodobrila u zadnje vrijeme, a doskora si bila britka sablja u kritici ove mlohave vlasti....sta se desilo ? gdje zapelo :mrgreen:
Naporan si. Niko ne kaze da ce svi ici kao po loju. Ali presuda je dobar pocetak pada laktaskog krmka. I drzi se toga. Fokusiraj se.
LSD

#39423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

SaraFina wrote: 01/08/2025 23:25

Naporan si. Niko ne kaze da ce svi ici kao po loju. Ali presuda je dobar pocetak pada laktaskog krmka. I drzi se toga. Fokusiraj se.
Postala si prelivoda.
Ofirna si.
SaraFina

#39424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

LSD wrote: 01/08/2025 23:27

Postala si prelivoda.
Ofirna si.
Rekla sam i tebi i trojkaskom botu isto. Sviranje gluposti je bezpotrebno.
LSD

#39425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

SaraFina wrote: 01/08/2025 23:28
LSD wrote: 01/08/2025 23:27

Postala si prelivoda.
Ofirna si.
Rekla sam i tebi i trojkaskom botu isto. Sviranje gluposti je bezpotrebno.
Ma zayebavam se, sta odmah pjenis :mrgreen:

Dosadno mi, pa malo trolam nezalice ovdje, dok cekamo Kifline bagere da krenu na krmka :mastakazes:
Post Reply