Sljedecih 15 dana je kljucno.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
NediM17
#39276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Brutalan i podmukao udar na Srbe u regionu, by informer.
-
cija123
#39277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U potpunosti se slažem, naš narod preveslaš što si reko keks. Na to političari i računaju, sve moje fule se ponište jednim, i to ne mojim, potezom. Ostalo pada u zaborav.KraljicaIzJajca wrote: ↑01/08/2025 14:28 A jbg, tebi obični politički lopov poraste tako lako u očima.
A obojica zajedno ispijali kafe.
Obojica su politicko smeće, kako god smrdili.
Ova presuda je rezultat rada pravosuđa i stranaca, nikakve trojke, sda, a pogotovo ne Dine, Bakira i inih.
- GungodessMissFortune
#39278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To hoš reć da je Dodik bosanski Sanader? Vrlo moguće, tj, nadam se da će biti tako. Ja sam uvijek govorio da ovoj zemlji nedostaje samo malo pravde i bila bi Švicarska.Chmoljo wrote: ↑01/08/2025 14:49ne znam hoće li, ali mi fascinantna ta tvoja zaslijepljenost ko da lik ima u šahu sve. a nema. najjači je pojedinac u državi ali sada mora birati da rizikuje šestogodišnju robiju ako ne odstupi, mora pozivati na zaštitu srpstva,
i pride, zaboravio si kako se mora popišati po svojim zakonima koje je donio, jer će mu se advokati obratiti ustavnom sudu. maestralno nema šta. pa popišao se po sebi i onim javljanjem u tužilaštvo, pa makar ga i džuvo vozio. javio se instituciji čije odluke zakonski ne mora provoditi. mislim![]()
mi smo još uvijek država u nastajanju. bolujemo dječije bolesti. ovakvih lokalnih šerifa svaka je država imala dok se kola nisu slomila na određenima. ne kažem da će sve ići lako sa dodikom, ali je on danas opet u mnogo goroj situaciji nego prije pola godine. a već je poprilično potrošen.
živi bili pa vidjeli. ali ako se desi scenario da odstupi, ne sumnjam da će biti novih izgovora.
-
LSD
#39279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jos uvijek u nastajanju, jelde... a drzava postoji 30 godina, za 30 godina njemci iz rusevina podigli drzavu (jos kao porazena strana u rata koja je placala ratne odstete)...djecije bolesti
- dječak sa šibicama
#39280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ko ce uhapsiti Dodika i zatvoriti ga na 6 godina?
-
DonieBrasco
#39281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I sve ovo pred godisnje da se nastavi status quo i mrcvarenje naroda i drzave kad se vrate sa istih.
- kakotakonikako
#39282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bilo bi dobro procitati presudu, pa onda nesto napisati.
- GungodessMissFortune
#39283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Niđe ti veze ovo poređenje Njemačke nakon WW2 i nas nakon 1990'tih. Odvadi malo. Znači nebo i zemlja u svakom smislu.LSD wrote: ↑01/08/2025 14:54Jos uvijek u nastajanju, jelde... a drzava postoji 30 godina, za 30 godina njemci iz rusevina podigli drzavu (jos kao porazena strana u rata koja je placala ratne odstete)...djecije bolestie nemoj mi te price bgt....isto kao da ovu drzavu vode djeca ometena u razvoju, pa joj treba malo vise vremena da skontaju, nego ostaloj....takvi izgovori za neucinkovitost, korupciju i nerad drzavnih institucije su mi najgori...pusti tu pricu, nerviras me odmah.
- no_sekirli
#39284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kao da moraju biti izbori, zna se po zakonu tko mijenja predsjednika ako je onemogućen na bilo koji način obavljati svoju funkciju.dječak sa šibicama wrote: ↑01/08/2025 14:43 Mrtvo slovo na papiru, niko nema muda otici u RS organizovati izbore, ili otici u Banjaluku i sjesti na fotelju koju kao Dodik mora napustiti.
Vec je najavio da ce RS policija sprijeciti bilo kakve prijevremene izbore.
PDP ako nastavi ovako, doživjet će sudbinu Demosa, NDPa, i sličnih.
- dječak sa šibicama
#39285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I ti mislis da ce Camil Durakovic kao potpredsjednik sjesti u fotelju u Banjaluci i komandovati RS-om?
De bolan
De bolan
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#39286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nijemci su imali državu i prije bizmarkovog ujedinjenja. zato su je i mogli obnoviti za tako kratak period nakon WWII. 30 godinaLSD wrote: ↑01/08/2025 14:54Jos uvijek u nastajanju, jelde... a drzava postoji 30 godina, za 30 godina njemci iz rusevina podigli drzavu (jos kao porazena strana u rata koja je placala ratne odstete)...djecije bolestie nemoj mi te price bgt....isto kao da ovu drzavu vode djeca ometena u razvoju, pa joj treba malo vise vremena da skontaju, nego ostaloj....takvi izgovori za neucinkovitost, korupciju i nerad drzavnih institucije su mi najgori...pusti tu pricu, nerviras me odmah.
to ne dolazi preko noći, ni u takvom periodu od 30 godina.
-
LSD
#39287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Korumpirano tuzilastvo skoro 10 godina zavlaci Muriza Memica za ubistvo njegovog sina, gdje je sutkinja Dalila Burzic suspendovana na dvije godine zbog toga.. al ovdje ta korupcija tumaci kao neka "djecija bolest",to su neke ospice, zausnjaci, djeciji kasalj, proci ce to za par dana, nek pije ovaj sirup...al u qrcu.GungodessMissFortune wrote: ↑01/08/2025 14:57Niđe ti veze ovo poređenje Njemačke nakon WW2 i nas nakon 1990'tih. Odvadi malo. Znači nebo i zemlja u svakom smislu.LSD wrote: ↑01/08/2025 14:54Jos uvijek u nastajanju, jelde... a drzava postoji 30 godina, za 30 godina njemci iz rusevina podigli drzavu (jos kao porazena strana u rata koja je placala ratne odstete)...djecije bolestie nemoj mi te price bgt....isto kao da ovu drzavu vode djeca ometena u razvoju, pa joj treba malo vise vremena da skontaju, nego ostaloj....takvi izgovori za neucinkovitost, korupciju i nerad drzavnih institucije su mi najgori...pusti tu pricu, nerviras me odmah.
To je nesposobnost, korupcija, sprega sa kriminalom...pricamo o sudstvu i tuzilastvu koji bi trebali biti glavna drzavna institucija.
- dječak sa šibicama
#39288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Djecije bolesti su suplja prica, BiH je podijeljena drzava i to je to.
Dodik je gospodar 49% niko mu nista ne moze, dokazano sa famoznim "hapsenjem". Niti ga ima ko uhapsiti, niti on ima od cega strahovati.
Marfi je bio zadnja kakva takva poluga moci iznad Dodika, a Marfija vise nema.
Vjerovatno se nece moci kandidovati sljedeceg oktobra, nece formirati RS izbornu komisiju to je njegova suplja, kandidovace nakog od svojih na izborima za predsjednika RS i taj ce i pobijediti. Dodik ce komandovati iz sjene, ko sef mafije.
Dodik je gospodar 49% niko mu nista ne moze, dokazano sa famoznim "hapsenjem". Niti ga ima ko uhapsiti, niti on ima od cega strahovati.
Marfi je bio zadnja kakva takva poluga moci iznad Dodika, a Marfija vise nema.
Vjerovatno se nece moci kandidovati sljedeceg oktobra, nece formirati RS izbornu komisiju to je njegova suplja, kandidovace nakog od svojih na izborima za predsjednika RS i taj ce i pobijediti. Dodik ce komandovati iz sjene, ko sef mafije.
-
LSD
#39289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Treba da se naviknemo na institucije i njihovo postovanje, jelde
A koliko treba drzavnim instutucijama (sudstvu i tuzilastvu) da se naviknu na pravdu i zakone, za ono sto im je posao i zasta su placeni - pa da rijese slucaj Dzenana Memica ?
Jel im treba jos 10 godina ? posto ovih prvih 10 dosad nisu makli qrcem.
- no_sekirli
#39290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nitko ne zna sta ce biti sutra, ja samo kazem da ako ne dozvole izbore fizickom silom, izbori ne moraju niti biti. Ali on nakon sto CIK izda papir, vise formalno-pravno i nije predsjednik.dječak sa šibicama wrote: ↑01/08/2025 15:01 I ti mislis da ce Camil Durakovic kao potpredsjednik sjesti u fotelju u Banjaluci i komandovati RS-om?
De bolan![]()
Camil nece dobiti sansu u svakom slucaju, ali mozda ce sansu dobiti Pranjic. Hrvat na celu Republike Srpske, bice veselo
Last edited by no_sekirli on 01/08/2025 15:13, edited 1 time in total.
- SaraFina
#39291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dovoljno je sto se nece moci vise kandidirati. A kad bude mogao, do tada ce biti pokojnik. Dodo nije za vlast iz sjene. Tako da i u najgorem scenariju, svakako ce uputiti apelaciju US rekao je njegov odvjetnik, ova presuda zapecatila mu je karijeru. Sljedeci izborni ciklus je bez. Milorada.
Li
Necemo ga vidjeti u corki. Ali nece vise ni s …
Li
Necemo ga vidjeti u corki. Ali nece vise ni s …
Last edited by SaraFina on 01/08/2025 15:14, edited 1 time in total.
-
archi_a
#39292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Naravno krmak, vi ste uvEk spremni, jel tako? Ovaj put, neće da može.
- dječak sa šibicama
#39293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Politicka karijera je vrh ledenog brijega, ovo je mafijska drzava i Dodik vlada RSom po principu dona mafije, naravno da ce gazdovati iz sjene. Ima godina, ne mora ni biti na funkciji, bice njegovi puleni a ima i sina i cerku za nasljednike.
Stanivukovic je vec mudro izjavio da nece ucestovati na eventualnim prijevremenim izborima, on se vrijedno namece za nasljednika. Ili jednog od. Ako mu la famiglia povjeruje, dace mu i neku funkciju visu od gradonacelnika. Neko ministarsko mjesto.
SNSD ce jos dugo vladati RSom.
Stanivukovic je vec mudro izjavio da nece ucestovati na eventualnim prijevremenim izborima, on se vrijedno namece za nasljednika. Ili jednog od. Ako mu la famiglia povjeruje, dace mu i neku funkciju visu od gradonacelnika. Neko ministarsko mjesto.
SNSD ce jos dugo vladati RSom.
-
geoxx
#39294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma kakva drzava. Jednostavno zaboravljate za sto je Dodik osudjen i kako je postupak krenuo. I gdje su sada oni koji su postupak de facto pokrenuli. Zaboravljate i sta je Dodik radio mjesec prije dolaska Trumpa i njegovo priznanje da je ona operacija bila zapravo cekanje Trumpa. Na osnovu toga on i dalje ima prostora.
Da je on osudjen za Pavlovic banku, to je druga prica i pricali bi o drzavi. Nit bi Dodik radio to sto radi, nit bi Stanivukovic pricao to sto prica, a vrlo moguce da bi Dodik razmisljao o bjekstvu, te bi postojala neka sansa da se stranka pocne osipati i gubiti podrsku.
Govoriti kako je gotov zbog neceg zbog cega su, samo na drugi nacin, eliminisani politicari iskljucivo u vakat kad su ovdje bile NATO trupe, a OHR bio iznad pejgambera, malo je neozbiljno.
Bio je Dodik i slabiji nego sad, a medjunarodna zajednica, a i drzava istovremeno jace, pa je prezivio.
Hajd, opet ista prica kao posije prvostepene. Na kraju ce opet biti kuknjava.
Da je on osudjen za Pavlovic banku, to je druga prica i pricali bi o drzavi. Nit bi Dodik radio to sto radi, nit bi Stanivukovic pricao to sto prica, a vrlo moguce da bi Dodik razmisljao o bjekstvu, te bi postojala neka sansa da se stranka pocne osipati i gubiti podrsku.
Govoriti kako je gotov zbog neceg zbog cega su, samo na drugi nacin, eliminisani politicari iskljucivo u vakat kad su ovdje bile NATO trupe, a OHR bio iznad pejgambera, malo je neozbiljno.
Bio je Dodik i slabiji nego sad, a medjunarodna zajednica, a i drzava istovremeno jace, pa je prezivio.
Hajd, opet ista prica kao posije prvostepene. Na kraju ce opet biti kuknjava.
-
talijan97
#39295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neka neko objasni proces, kako ce izgledati raspisivanje prijevremenih izbora?
Kao i sa privodjenjem, moze sa oruzanim banditima zabraniti bilo kakve aktivnosti cika?
Kao i sa privodjenjem, moze sa oruzanim banditima zabraniti bilo kakve aktivnosti cika?
- no_sekirli
#39296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Lakse ce ga biti optuziti i za kriminal kad ne bude imao jaku politicku funkciju.
Ako bi isli malo i pretpostavke, ako opozicija dodje na vlast u RSu i(li) bide dio drzavne vlasti od 2026. Baja ce dobiti 10 optuznica u roku mjesec dana.
Mada, moja pretpostavka je da je on sam sebi napravio savrsen uzmak da ne zavrsi u zatvoru, a sudnji dan doceka negdje van BiH.
Ako bi isli malo i pretpostavke, ako opozicija dodje na vlast u RSu i(li) bide dio drzavne vlasti od 2026. Baja ce dobiti 10 optuznica u roku mjesec dana.
Mada, moja pretpostavka je da je on sam sebi napravio savrsen uzmak da ne zavrsi u zatvoru, a sudnji dan doceka negdje van BiH.
- dječak sa šibicama
#39297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nikako, ili ce MUP RS izbaciti izbornu ekipu sa glasackog mjesta tj nece im dopustiti pristup, ili ce SNSD organizovati "dogadjanje naroda".
Izbore se moze eventualno odrzati u Federaciji, mozda Vojina izabrati, a onda on nekako da dodje do Banjaluke i kaze e sad sam vam ja gazda. To bi bilo interesantno pratiti.
Izbore se moze eventualno odrzati u Federaciji, mozda Vojina izabrati, a onda on nekako da dodje do Banjaluke i kaze e sad sam vam ja gazda. To bi bilo interesantno pratiti.
-
geoxx
#39298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Opet vi sa tim, ko da smo Rusija pa mozes tako pravosudjem prziti politicke protivnike. Ko se sad, opcenito u cijeloj drzavi, toliko proganja? Ko se proganjao?no_sekirli wrote: ↑01/08/2025 15:25 Lakse ce ga biti optuziti i za kriminal kad ne bude imao jaku politicku funkciju.
Nemoj samo na Milicevica, covjek je ionako politicki nebitan.
Da Tuzilastvo BiH, koje po zakonu istrazuje malo jaci kriminal, ima sta protiv Dodika za korupciju, oni bi ga optuzili. Za Pavlovic banku je opcepoznato da Srbija blokira dostavljanje odredjene, ocigledno bitne dokumentacije i ne zele postupiti po zahtjevu TBiH. To je sva pamet zasto tu nema optuznice.
-
talijan97
#39299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zato se Culum ekspresno i vratio na mjesto direktora sipe, jer ce isti morati na popravni ispit u slucaju novih nepostivanja suda.
- dječak sa šibicama
#39300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne postoji jaka opozicija u RS, Vukanovic mimo Trebinja osvoji izmedju 3 i 7%, PDP tanko, SDS u raspadu, Stanivukovic uz Dodika.
Njemu je svakako politicka karijera gotova u dogledno vrijeme, makar nesto. Osim ako stvarno ne formira svoju izbornu komisiju za izbore u RS. Ali mislim da on nema muda za to.
E sad, ne mora on biti ni predsjednik ni premijer RS, a da figurira kao glavna licnost, kako rekoh mafija. Ionako je SNSD u jasnoj hijerarhiji, zna se ko je glavni i ko su mu posilni.
Kontrolisu puteve novca, nakrali se, ne mozes ih ni kupiti vise. Sta ce im izdaja, Dodik im dao sve.
Njemu je svakako politicka karijera gotova u dogledno vrijeme, makar nesto. Osim ako stvarno ne formira svoju izbornu komisiju za izbore u RS. Ali mislim da on nema muda za to.
E sad, ne mora on biti ni predsjednik ni premijer RS, a da figurira kao glavna licnost, kako rekoh mafija. Ionako je SNSD u jasnoj hijerarhiji, zna se ko je glavni i ko su mu posilni.
Kontrolisu puteve novca, nakrali se, ne mozes ih ni kupiti vise. Sta ce im izdaja, Dodik im dao sve.