ma voli on kruziti okolo,razgleda,navikao
al zato cim neko pomene papke da su sljegli u sarajevo,eto ga da brani svoje
@bitanga_sa_otesa jedno pitanje:bitanga_sa_otesa wrote: ↑17/07/2025 16:56sto je najgore znali su gdje je ,ja im rekao 7 dana prije, kad smo prespojili staru ts od mljekare... ja ne vjerujem kakvi su to idioti![]()
izvodjac radova podnese zahtjev za izmjestanjeMiro Spiro wrote: ↑31/07/2025 10:43
@bitanga_sa_otesa jedno pitanje:
kada se npr. gradi zgrada i ide 10 kv kabl na trasi temelja, da li se radi spojnica i dodaje kabla da se skloni sa puta ili se cijeli kabl može dužinom mijenjati ako postoji opcija?
bitanga_sa_otesa wrote: ↑31/07/2025 18:11
izvodjac radova podnese zahtjev za izmjestanje
izadje tehnicar i napravi tehnicko rjesenje i predmjer radova sa cijenom
izvodjac plati ,iskopa se nova trasa i zaobidje ta parcela obicno su dvije spojnice sa dvije strane parcele(ako je trozilni kabl),ili 6 spojnica (jednozilni kabl).
ako nema mogucnosti da se tako radi ,samo se izmjesta dio koji smeta(ubacuje se komad kabla i 2 ili 6 spojnica)
Treca osnovna skola u pejtonu je ja mislim 1km od wawes zgrada.Haris.ba wrote: ↑30/07/2025 10:10 Problem Otesa je sto nema osnovne skole, sto ima socijalne stanove, sto je na ruti aviona, sto je pasivan kraj sam od sebe.
Pejton barem ima pjeske blizu centar Ilidze.
Iz Otesa treba vise potegnuti.
Autom je fino povezano naselje. Malo jesu seoske ceste prema Azicima. Ali, nije lose.
Kad bi za svoje pare birao, ne bih nikada pogledao Otes dok imaju Luzani.
Nije samo razdaljina. Put cestom iz Otesa do Pejtona je sa uskim trotoarom, onaj drugi pristup sa mosticem je prljav i zapusten. Priznajem, nisam odavna tamo prosao. Ali, kad sam isao bilo je zapisano i usrano pocesto.ReymondReddington wrote: ↑01/08/2025 20:28Treca osnovna skola u pejtonu je ja mislim 1km od wawes zgrada.Haris.ba wrote: ↑30/07/2025 10:10 Problem Otesa je sto nema osnovne skole, sto ima socijalne stanove, sto je na ruti aviona, sto je pasivan kraj sam od sebe.
Autom je fino povezano naselje. Malo jesu seoske ceste prema Azicima. Ali, nije lose.
Vjerovatno kako se bude onaj dio iza vrtova riverine pravio da cu i tu ici neka skola. Vjerovatno i neki most da se spoji sa otesom.
Ilidza stvarno sad ima dosta mjesta za nove zgrade.
Godinama gradnja samo sto nije, a tri zgradice jedva skuckali. Skupa infrastruktura. Tamo nema nista. Investitor gleda da se nakaci na sto blize. Ondje i dalekovod prolazi. Treba to platiti da se ukopa. Posto je problematino raditi podzemne objekte, parking po propisu mora ici nad zemlju, time smanjujes mogucnost gusce gradnje...manje love investitoru.
Taman.Haris.ba wrote: ↑01/08/2025 23:05Godinama gradnja samo sto nije, a tri zgradice jedva skuckali. Skupa infrastruktura. Tamo nema nista. Investitor gleda da se nakaci na sto blize. Ondje i dalekovod prolazi. Treba to platiti da se ukopa. Posto je problematino raditi podzemne objekte, parking po propisu mora ici nad zemlju, time smanjujes mogucnost gusce gradnje...manje love investitoru.
Usvojili su neki regulaciomi plan riverina-sastavci prije par godina. Evo nasao sam ovo:Haris.ba wrote: ↑01/08/2025 21:42Nije samo razdaljina. Put cestom iz Otesa do Pejtona je sa uskim trotoarom, onaj drugi pristup sa mosticem je prljav i zapusten. Priznajem, nisam odavna tamo prosao. Ali, kad sam isao bilo je zapisano i usrano pocesto.ReymondReddington wrote: ↑01/08/2025 20:28Treca osnovna skola u pejtonu je ja mislim 1km od wawes zgrada.Haris.ba wrote: ↑30/07/2025 10:10 Problem Otesa je sto nema osnovne skole, sto ima socijalne stanove, sto je na ruti aviona, sto je pasivan kraj sam od sebe.
Vjerovatno kako se bude onaj dio iza vrtova riverine pravio da cu i tu ici neka skola. Vjerovatno i neki most da se spoji sa otesom.
Ilidza stvarno sad ima dosta mjesta za nove zgrade.
Most za vrtove riverine i za Otes postoji, to je onaj od Obija. Taj most je uglavnom i napravljen radi pristupa djece skoli. Slijedeci most je planiran nizvodno blize Sastavcima.
Mislim da je ideja bila da se skola pravi gdje je sada fudbalsko igraliste. Mada, mislim da je jos u papirima ucrtano da se tu pravi policijska stanica posto mup nema svoj objekat na Ilidzi.
Iza Vrtova riverine nije toliko atraktivno za graditi iz vise razloga. Znam da je postojao plan, ne znam je li papiroloski to zavrseno, da se prave zgrade gdje su bazeni Terme. Skoro desetak zgrada. Mislim da ce sada ici sto vise stanogradnje uz trasu pruge prema Hrasnici.

ma ja ,3x manji napon ,skoro nista,kako golubovi i vrane stoje na zicama i nista im ne bude
Kad su pravili novu zgradu Vrtova Riverine nesto su radili sa dovodom struje, covjek iz tehnicke sluzbe Vrtova dobio informaciju iz Elektrodistribucije kad su dolazili.bitanga_sa_otesa wrote: ↑02/08/2025 11:45ma ja ,3x manji napon ,skoro nista,kako golubovi i vrane stoje na zicama i nista im ne bude![]()
![]()
ne ismijava te nikoklikerusa wrote: ↑02/08/2025 17:41
Kad su pravili novu zgradu Vrtova Riverine nesto su radili sa dovodom struje, covjek iz tehnicke sluzbe Vrtova dobio informaciju iz Elektrodistribucije kad su dolazili.
Ja vala nisam pis'o po zicama da provjeravam, a vi se ismijavajte koliko hocete. Kako je meni receno, ja prenio ovdje jer nemam razloga da vjerujem me taj covjek folira.
Nisam ni rekao da tehnicka ima nesto s tim, nego da je covjek dobio informaciju iz Elektrodistribucije kad su dolazili.bitanga_sa_otesa wrote: ↑02/08/2025 18:13ne ismijava te nikoklikerusa wrote: ↑02/08/2025 17:41
Kad su pravili novu zgradu Vrtova Riverine nesto su radili sa dovodom struje, covjek iz tehnicke sluzbe Vrtova dobio informaciju iz Elektrodistribucije kad su dolazili.
Ja vala nisam pis'o po zicama da provjeravam, a vi se ismijavajte koliko hocete. Kako je meni receno, ja prenio ovdje jer nemam razloga da vjerujem me taj covjek folira.
ako je onaj dalekovod sto izlaze kablovi na njega u otesu kod zgrade viktorija (dva odvojena resetkasta stuba i poslije prelaze na betoske stubove koji sa svake strane imaju po 3 zice) jedna strana je pod naponom.to su u biti bila dva dalekovoda jedan ide iz azica 110 u blazuj 110.a drugi je isao iz energoinvesta 35 u blazuj 110.tehnicka sluzba vrtova riverine nema veze s tim niti oni znaju sta je to i ne slusaj ih.koristi se kao rezerva za preusmjeravanje energije kad se nesto radi u blazuju ili azicima.
izvini sto sam ti ista pisao,glup sam ja ,nemam pojma.nece se ponoviti .
Ima li neki render? Ili ce biti ista zgrada?made_in_sarajevo wrote: ↑14/08/2025 17:41 Benis ce ubrzo krenuti sa dvije lamele 100+ stanova na stupu. Nastavak gdje je zadnju izgradnju u stupskoj
Taj DV 2x35kV je nekada napajao industrijsku TS 35/10kV Energoinvest. To je bilo prije rata u sklopu ("35kV prstena) pa su u međuvezi preko nekadašnje 3510kV Energoinvest bile i TS Famos, TS Vojkovići, TS Lukavica, TS Klinčara i TS Velešići po 35kV naponu.bitanga_sa_otesa wrote: ↑02/08/2025 18:13ne ismijava te nikoklikerusa wrote: ↑02/08/2025 17:41
ako je onaj dalekovod sto izlaze kablovi na njega u otesu kod zgrade viktorija (dva odvojena resetkasta stuba i poslije prelaze na betoske stubove koji sa svake strane imaju po 3 zice) jedna strana je pod naponom.to su u biti bila dva dalekovoda jedan ide iz azica 110 u blazuj 110.a drugi je isao iz energoinvesta 35 u blazuj 110.tehnicka sluzba vrtova riverine nema veze s tim niti oni znaju sta je to i ne slusaj ih.koristi se kao rezerva za preusmjeravanje energije kad se nesto radi u blazuju ili azicima.