Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

SaraFina

#39252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

GungodessMissFortune wrote: 01/08/2025 14:17
SaraFina wrote: 01/08/2025 14:08
GungodessMissFortune wrote: 01/08/2025 14:05
Mene ako pitaš sa ovakvim komentarom se spustio na nivo upravo Dodika i Košarca. Umjesto da je dao neku odmjerenu izjavu kako i doliči državnom ministru, on se odlučio na guranje prsta u oko. Svima nam je drago da je ovako završilo, ali politički dribling ovog tipa samo ukazuje na to da je Dodik u pravu kad kaže da je politička presuda, itd. Jednostavno neodmjereno/bespotrebno.
Pa nije Kifla precizirao da je on taj Aga. Nego onako nonšalantno „Aga je sud“. I da ne mozes protiv suda i institucija. Tako sam ja shvatila to.
Sve je jasno, ali opet, višesmislen je twit (il kako se sad već zove), vrlo lako se može protumačit kao agresivan od strane jednog naroda protiv drugog (nemamo svi isti doživljaj i osjećaj kad su u pitanju age, begovi itd.). Dodik upravo to hoće, da se tzv. napad na njega od strane Srba u BiH protumači kao napad na Srbe. Iskreno da sam Srbin zasvrbilo bi me dobro ovo što je napisao, mene kao Bošnjaka svrbi jer nisam pobornik feudalnih sistema upravljanja a mogu mislit kako je njima. Ponavljam, nije bilo ni vrijeme ni mjesto za takav jedan komentar od državog ministra i dalje se nadam da je samo fotoshop.
S druge strane ja sam više volio da su ga osudili zbog negiranja genocida nego radi ove skalamerije, al gdje smo tu smo, pred nama je da vidimo šta će biti.
Ma to je poslovica. Preneseno znacenje. Ne treba bukvalno shvacati. A Dodik je svakako ovo sve, predstavio kao udar na sumsku i Srbe. Ne na njega pojedinca. Jer on je Rs. Tako da sta god bilo napisano ili ne, dodje na isto.

Mi se trebamo sada svim silama truditi da ovo sto Imamo ne ispustimo. Jer u startu je jako tesko za sprovodjenje. A Bice i otezanja od Dodikovog pravnog tima.
Leverage

#39253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Leverage »

Kad se Dodik na funkciju vrati...
LSD

#39254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Chmoljo wrote: 01/08/2025 14:21
LSD wrote: 01/08/2025 14:03
Styling wrote: 01/08/2025 14:00

Zatvor će otkupiti. Bitnija je zabrana političkog djelovanja.
Željka se već začešljala da ga zamijeni.
Aha, Dodik moze otkupiti zatvor za duplo teza krivicna djela, a Fadil ne moze....ima logike :gunjastajl:
Ova korumpirana drzava = pijaca.
lupetas sada...
Jesi li gledao onaj film sa Escobarom, glumi Bardem ?

Koliko to kosta moja presuda ? evo vam pare cigani, koliko god da kosta..a sutra cu uci u politiku i parlament Kolumbije da vas iznutra yebem :izet: i tako je i bilo.
E to ti i okorijeli kriminalac Dodik radi sa ovom drzavom.
Last edited by LSD on 01/08/2025 14:31, edited 1 time in total.
KraljicaIzJajca

#39255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

SaraFina wrote: 01/08/2025 13:57
Chmoljo wrote: 01/08/2025 13:51
Javier Pena wrote: 01/08/2025 13:46 :mrgreen:

Image
fala kurcu da i on nije jednom ofulo sa statusom.
Neka provocira krmka do besvijesti. Iz svih oruzja. Sta treba ko Bakir „relaksirati situaciju“.
Porasto mi je u ocima.
A jbg, tebi obični politički lopov poraste tako lako u očima.

A obojica zajedno ispijali kafe.

Obojica su politicko smeće, kako god smrdili.
GungodessMissFortune

#39256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GungodessMissFortune »

SaraFina wrote: 01/08/2025 14:22
SaraFina wrote: 01/08/2025 14:08

Pa nije Kifla precizirao da je on taj Aga. Nego onako nonšalantno „Aga je sud“. I da ne mozes protiv suda i institucija. Tako sam ja shvatila to.
Sve je jasno, ali opet, višesmislen je twit (il kako se sad već zove), vrlo lako se može protumačit kao agresivan od strane jednog naroda protiv drugog (nemamo svi isti doživljaj i osjećaj kad su u pitanju age, begovi itd.). Dodik upravo to hoće, da se tzv. napad na njega od strane Srba u BiH protumači kao napad na Srbe. Iskreno da sam Srbin zasvrbilo bi me dobro ovo što je napisao, mene kao Bošnjaka svrbi jer nisam pobornik feudalnih sistema upravljanja a mogu mislit kako je njima. Ponavljam, nije bilo ni vrijeme ni mjesto za takav jedan komentar od državog ministra i dalje se nadam da je samo fotoshop.
S druge strane ja sam više volio da su ga osudili zbog negiranja genocida nego radi ove skalamerije, al gdje smo tu smo, pred nama je da vidimo šta će biti.
Ma to je poslovica. Preneseno znacenje. Ne treba bukvalno shvacati. A Dodik je svakako ovo sve, predstavio kao udar na sumsku i Srbe. Ne na njega pojedinca. Jer on je Rs. Tako da sta god bilo napisano ili ne, dodje na isto.

Mi se trebamo sada svim silama truditi da ovo sto Imamo ne ispustimo. Jer u startu je jako tesko za sprovodjenje. A Bice i otezanja od Dodikovog pravnog tima.
Nemamo mi još ništa, ali bi ovo mogao biti dobar početak za aktivnosti na osiguranju sveukupne nezavisnosti pravosuđa u BiH.
SaraFina

#39257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

KraljicaIzJajca wrote: 01/08/2025 14:28
SaraFina wrote: 01/08/2025 13:57
Chmoljo wrote: 01/08/2025 13:51

fala kurcu da i on nije jednom ofulo sa statusom.
Neka provocira krmka do besvijesti. Iz svih oruzja. Sta treba ko Bakir „relaksirati situaciju“.
Porasto mi je u ocima.
A jbg, tebi obični politički lopov poraste tako lako u očima.

A obojica zajedno ispijali kafe.

Obojica su politicko smeće, kako god smrdili.
Ne postoji smece poput Dodika. On je kralj. Cak ni Bakir mu ne moze konkurirati. Tako da pozdravljam svako pisanje po preCjedniku.
NediM17

#39259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by NediM17 »

Jao kmeke na informeru kod "pirane".
SaraFina

#39260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

GungodessMissFortune wrote: 01/08/2025 14:30
SaraFina wrote: 01/08/2025 14:22

Nemamo mi još ništa, ali bi ovo mogao biti dobar početak za aktivnosti na osiguranju sveukupne nezavisnosti pravosuđa u BiH.
Kao sto rekoh nece biti jednostavno. Ali und bi moze biti dobar pocetak.
Pozvao je narod da ostane miran te se zahvalio PDP-u koji je ranije rekao da neće izaći na izbore kaoo CIK raspiše izbore za predsjednika.

"Isto tako želim da kažem da se ti izbori neće održati dok sam ja predsjednik i dok djelujem politički. Pozivam saradnike da odbiju bilo kakvu mogućnost da se provedu bilo kakvi vanredni izbori za predsjednika i da se angažuje policija da ne dozvole bilo kakvo glasačko mjesto. Mogu glasati van RS. Mislim da je to jedino valjano. Nastavljam obavljati svoje poslove dok ne dobijem odluku NSRS i jasan plan o tome kako ćemo se kretati i dokle ćemo ići. RS treba da uzvrati. Rizikujem da ovo bude moje jedno od posljednjih političkih govora, ali mislim da RS mora uzvratiti jer je nadvila crna opasnost", rekao je Dodik.

Na kraju je poričio da "neće pući nijedna opuška".

"Meni nije zabranjeo da ostanem predsjednik partije, družit ćemo se još. Nakon 6 godina kada se vratim na izbore, onda ćemo probati drugu platformu, ali se nadam da do tada neće biti BiH, barem suda i tužilaštva", rekao je Dodik.

"Očekujem podršku Srbije, obratiti ću se za podršku Rusiji, a pisat ću i novoj američkoj administraciji", najavio je Dodik sljedeće korake.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#39261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

LSD wrote: 01/08/2025 14:27
LSD wrote: 01/08/2025 14:03

Aha, Dodik moze otkupiti zatvor za duplo teza krivicna djela, a Fadil ne moze....ima logike :gunjastajl:
Ova korumpirana drzava = pijaca.
lupetas sada...

Koliko to kosta moja presuda ? evo vam pare cigani, koliko god da kosta..a sutra cu uci u politiku i parlament Kolumbije da vas iznutra yebem :izet: i tako je i bilo.
mnogo zajeban. na kraju ga ko kera upucali.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#39262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 01/08/2025 14:33

lupetas sada...

Jos neizabrani stranci ga roknuli :lol:
SaraFina

#39263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Ajde baja sada otcjepljenje, puške u ruke za srpstvo, srpska je osuđena. Jbg, nema ko, otjer'o si sve odavde, opljačk'o i zamračio nebo. Ako bog dâ da i ti i svi tvoji satrapi završite na robiji, da odahnemo malo
Dok mediji pod kontrolom Dodikovog režima najavljuju Armagedon, komentari koji se mogu pročitati u medijima koje ne uređuje vrh bh. entiteta RS ukazuju na drugačije raspoloženje:

"Ajde baja sada otcjepljenje, puške u ruke za srpstvo, srpska je osuđena. Jbg, nema ko, otjer'o si sve odavde, opljačk'o i zamračio nebo. Ako bog dâ da i ti i svi tvoji satrapi završite na robiji, da odahnemo malo
Last edited by SaraFina on 01/08/2025 14:39, edited 1 time in total.
LSD

#39264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

lupetas sada...

Takav krimos usao u parlamet i rekao E sad cete vidjeti svog boga, pokupovat cu sve papke koji sjede ovdje, plus sudije i sve..sad cu ja malo praviti zakone u ovoj drzavi, sad sam ja vlast.... i radio to :lol: jel lazem nesto ?

Pa sta radi Dodik ? znas za slucaj papak... cuj direktor OSE mu privatni sofer, voza ga okolo :lol: on ga dovodi tajno na nagodbe, da niko ne vidi satro :-) bjezi ba Chmoljo, budi realan.
GungodessMissFortune

#39265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

LSD wrote: 01/08/2025 14:39

Takav krimos usao u parlamet i rekao E sad cete vidjeti svog boga, pokupovat cu sve papke koji sjede ovdje, plus sudije i sve..sad cu ja malo praviti zakone u ovoj drzavi, sad sam ja vlast.... i radio to :lol: jel lazem nesto ?
Ovaj dio vezano za pravljenje zakona baš i nije tačan, mislim jest probao ali nije uspio u svom naumu.
Chmoljo

#39266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Pa sta radi Dodik ? znas za slucaj papak... cuj direktor OSE mu privatni sofer, voza ga okolo :lol: on ga dovodi tajno na nagodbe, da niko ne vidi satro :-) bjezi ba Chmoljo, budi realan.
jesi li preskočio onaj dio da je upucan ko ker?
dječak sa šibicama

#39267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Mrtvo slovo na papiru, niko nema muda otici u RS organizovati izbore, ili otici u Banjaluku i sjesti na fotelju koju kao Dodik mora napustiti.

Vec je najavio da ce RS policija sprijeciti bilo kakve prijevremene izbore.
ljubijankic

#39268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Vukanu dzaba zena peglala odjelo
LSD

#39269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Chmoljo wrote: 01/08/2025 14:42

A hoce li ko laktaskog krmka upucati za sva zlodjela prema ovoj drzavi ?

Znas i sam da nece.
LSD

#39270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

dječak sa šibicama wrote: 01/08/2025 14:43 Mrtvo slovo na papiru, niko nema muda otici u RS organizovati izbore, ili otici u Banjaluku i sjesti na fotelju koju kao Dodik mora napustiti.

:thumbup:

Kazu trojkasi, veliki je rizik hapsiti Dodika....necemo da necije dijete pogine, nije vrijedno toga, pusti ga nek divlja tamo u BL, to je ionako njegovo, to nas ne zanima (pola drzave btw.)...sjajna politika :bih:
tramvajtrojka

#39271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

LSD wrote: 01/08/2025 14:46
dječak sa šibicama wrote: 01/08/2025 14:43 Mrtvo slovo na papiru, niko nema muda otici u RS organizovati izbore, ili otici u Banjaluku i sjesti na fotelju koju kao Dodik mora napustiti.

Kazu trojkasi, veliki je rizik hapsiti Dodika....necemo da nicije dijete pogine, pusti ga nek divlja tamo u BL, to je ionako njegovo, to nas ne zanima (pola drzave btw.)...sjajna politika :bih:
I taj politički nastup je osudio Dodika a ti samo nastavi da se ismijavas i budes na dodikovoj strani a ne strani države
ljubijankic

#39272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Pa ovo kmečanje nema cijenu :-D
GungodessMissFortune

#39273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Image
Veliki respect za kraljicu. :bih: :bih:
LSD

#39274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

tramvajtrojka wrote: 01/08/2025 14:47
LSD wrote: 01/08/2025 14:46

Kazu trojkasi, veliki je rizik hapsiti Dodika....necemo da nicije dijete pogine, pusti ga nek divlja tamo u BL, to je ionako njegovo, to nas ne zanima (pola drzave btw.)...sjajna politika :bih:
I taj politički nastup je osudio Dodika a ti samo nastavi da se ismijavas i budes na dodikovoj strani a ne strani države
Ti bas imas problema sa razumijevanjem procitanog.

Ja na Dodikovoj strani :lol: ljudino nisi ti bas u vinklu :-)
Chmoljo

#39275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

LSD wrote: 01/08/2025 14:44
Chmoljo wrote: 01/08/2025 14:42

A hoce li ko laktaskog krmka upucati za sva zlodjela prema ovoj drzavi ?

Znas i sam da nece.
ne znam hoće li, ali mi fascinantna ta tvoja zaslijepljenost ko da lik ima u šahu sve. a nema. najjači je pojedinac u državi ali sada mora birati da rizikuje šestogodišnju robiju ako ne odstupi, mora pozivati na zaštitu srpstva,

i pride, zaboravio si kako se mora popišati po svojim zakonima koje je donio, jer će mu se advokati obratiti ustavnom sudu. maestralno nema šta. pa popišao se po sebi i onim javljanjem u tužilaštvo, pa makar ga i džuvo vozio. javio se instituciji čije odluke zakonski ne mora provoditi. mislim :roll:

mi smo još uvijek država u nastajanju. bolujemo dječije bolesti. ovakvih lokalnih šerifa svaka je država imala dok se kola nisu slomila na određenima. ne kažem da će sve ići lako sa dodikom, ali je on danas opet u mnogo goroj situaciji nego prije pola godine. a već je poprilično potrošen.

živi bili pa vidjeli. ali ako se desi scenario da odstupi, ne sumnjam da će biti novih izgovora.
Post Reply