https://youtu.be/Jqamk8CRXAY?feature=shared
Ma to je poslovica. Preneseno znacenje. Ne treba bukvalno shvacati. A Dodik je svakako ovo sve, predstavio kao udar na sumsku i Srbe. Ne na njega pojedinca. Jer on je Rs. Tako da sta god bilo napisano ili ne, dodje na isto.GungodessMissFortune wrote: ↑01/08/2025 14:17Sve je jasno, ali opet, višesmislen je twit (il kako se sad već zove), vrlo lako se može protumačit kao agresivan od strane jednog naroda protiv drugog (nemamo svi isti doživljaj i osjećaj kad su u pitanju age, begovi itd.). Dodik upravo to hoće, da se tzv. napad na njega od strane Srba u BiH protumači kao napad na Srbe. Iskreno da sam Srbin zasvrbilo bi me dobro ovo što je napisao, mene kao Bošnjaka svrbi jer nisam pobornik feudalnih sistema upravljanja a mogu mislit kako je njima. Ponavljam, nije bilo ni vrijeme ni mjesto za takav jedan komentar od državog ministra i dalje se nadam da je samo fotoshop.SaraFina wrote: ↑01/08/2025 14:08Pa nije Kifla precizirao da je on taj Aga. Nego onako nonšalantno „Aga je sud“. I da ne mozes protiv suda i institucija. Tako sam ja shvatila to.GungodessMissFortune wrote: ↑01/08/2025 14:05
Mene ako pitaš sa ovakvim komentarom se spustio na nivo upravo Dodika i Košarca. Umjesto da je dao neku odmjerenu izjavu kako i doliči državnom ministru, on se odlučio na guranje prsta u oko. Svima nam je drago da je ovako završilo, ali politički dribling ovog tipa samo ukazuje na to da je Dodik u pravu kad kaže da je politička presuda, itd. Jednostavno neodmjereno/bespotrebno.
S druge strane ja sam više volio da su ga osudili zbog negiranja genocida nego radi ove skalamerije, al gdje smo tu smo, pred nama je da vidimo šta će biti.
Kad se Dodik na funkciju vrati...
Jesi li gledao onaj film sa Escobarom, glumi Bardem ?
A jbg, tebi obični politički lopov poraste tako lako u očima.
Nemamo mi još ništa, ali bi ovo mogao biti dobar početak za aktivnosti na osiguranju sveukupne nezavisnosti pravosuđa u BiH.SaraFina wrote: ↑01/08/2025 14:22Ma to je poslovica. Preneseno znacenje. Ne treba bukvalno shvacati. A Dodik je svakako ovo sve, predstavio kao udar na sumsku i Srbe. Ne na njega pojedinca. Jer on je Rs. Tako da sta god bilo napisano ili ne, dodje na isto.GungodessMissFortune wrote: ↑01/08/2025 14:17Sve je jasno, ali opet, višesmislen je twit (il kako se sad već zove), vrlo lako se može protumačit kao agresivan od strane jednog naroda protiv drugog (nemamo svi isti doživljaj i osjećaj kad su u pitanju age, begovi itd.). Dodik upravo to hoće, da se tzv. napad na njega od strane Srba u BiH protumači kao napad na Srbe. Iskreno da sam Srbin zasvrbilo bi me dobro ovo što je napisao, mene kao Bošnjaka svrbi jer nisam pobornik feudalnih sistema upravljanja a mogu mislit kako je njima. Ponavljam, nije bilo ni vrijeme ni mjesto za takav jedan komentar od državog ministra i dalje se nadam da je samo fotoshop.
S druge strane ja sam više volio da su ga osudili zbog negiranja genocida nego radi ove skalamerije, al gdje smo tu smo, pred nama je da vidimo šta će biti.
Mi se trebamo sada svim silama truditi da ovo sto Imamo ne ispustimo. Jer u startu je jako tesko za sprovodjenje. A Bice i otezanja od Dodikovog pravnog tima.
Ne postoji smece poput Dodika. On je kralj. Cak ni Bakir mu ne moze konkurirati. Tako da pozdravljam svako pisanje po preCjedniku.KraljicaIzJajca wrote: ↑01/08/2025 14:28A jbg, tebi obični politički lopov poraste tako lako u očima.
A obojica zajedno ispijali kafe.
Obojica su politicko smeće, kako god smrdili.
Kao sto rekoh nece biti jednostavno. Ali und bi moze biti dobar pocetak.GungodessMissFortune wrote: ↑01/08/2025 14:30Nemamo mi još ništa, ali bi ovo mogao biti dobar početak za aktivnosti na osiguranju sveukupne nezavisnosti pravosuđa u BiH.SaraFina wrote: ↑01/08/2025 14:22Ma to je poslovica. Preneseno znacenje. Ne treba bukvalno shvacati. A Dodik je svakako ovo sve, predstavio kao udar na sumsku i Srbe. Ne na njega pojedinca. Jer on je Rs. Tako da sta god bilo napisano ili ne, dodje na isto.GungodessMissFortune wrote: ↑01/08/2025 14:17
Sve je jasno, ali opet, višesmislen je twit (il kako se sad već zove), vrlo lako se može protumačit kao agresivan od strane jednog naroda protiv drugog (nemamo svi isti doživljaj i osjećaj kad su u pitanju age, begovi itd.). Dodik upravo to hoće, da se tzv. napad na njega od strane Srba u BiH protumači kao napad na Srbe. Iskreno da sam Srbin zasvrbilo bi me dobro ovo što je napisao, mene kao Bošnjaka svrbi jer nisam pobornik feudalnih sistema upravljanja a mogu mislit kako je njima. Ponavljam, nije bilo ni vrijeme ni mjesto za takav jedan komentar od državog ministra i dalje se nadam da je samo fotoshop.
Mi se trebamo sada svim silama truditi da ovo sto Imamo ne ispustimo. Jer u startu je jako tesko za sprovodjenje. A Bice i otezanja od Dodikovog pravnog tima.
Pozvao je narod da ostane miran te se zahvalio PDP-u koji je ranije rekao da neće izaći na izbore kaoo CIK raspiše izbore za predsjednika.
"Isto tako želim da kažem da se ti izbori neće održati dok sam ja predsjednik i dok djelujem politički. Pozivam saradnike da odbiju bilo kakvu mogućnost da se provedu bilo kakvi vanredni izbori za predsjednika i da se angažuje policija da ne dozvole bilo kakvo glasačko mjesto. Mogu glasati van RS. Mislim da je to jedino valjano. Nastavljam obavljati svoje poslove dok ne dobijem odluku NSRS i jasan plan o tome kako ćemo se kretati i dokle ćemo ići. RS treba da uzvrati. Rizikujem da ovo bude moje jedno od posljednjih političkih govora, ali mislim da RS mora uzvratiti jer je nadvila crna opasnost", rekao je Dodik.
Na kraju je poričio da "neće pući nijedna opuška".
"Meni nije zabranjeo da ostanem predsjednik partije, družit ćemo se još. Nakon 6 godina kada se vratim na izbore, onda ćemo probati drugu platformu, ali se nadam da do tada neće biti BiH, barem suda i tužilaštva", rekao je Dodik.
"Očekujem podršku Srbije, obratiti ću se za podršku Rusiji, a pisat ću i novoj američkoj administraciji", najavio je Dodik sljedeće korake.
mnogo zajeban. na kraju ga ko kera upucali.LSD wrote: ↑01/08/2025 14:27Jesi li gledao onaj film sa Escobarom, glumi Bardem ?
Koliko to kosta moja presuda ? evo vam pare cigani, koliko god da kosta..a sutra cu uci u politiku i parlament Kolumbije da vas iznutra yebemi tako je i bilo.
E to ti i okorijeli kriminalac Dodik radi sa ovom drzavom.
Jos neizabrani stranci ga roknuliChmoljo wrote: ↑01/08/2025 14:33mnogo zajeban. na kraju ga ko kera upucali.LSD wrote: ↑01/08/2025 14:27Jesi li gledao onaj film sa Escobarom, glumi Bardem ?
Koliko to kosta moja presuda ? evo vam pare cigani, koliko god da kosta..a sutra cu uci u politiku i parlament Kolumbije da vas iznutra yebemi tako je i bilo.
Dok mediji pod kontrolom Dodikovog režima najavljuju Armagedon, komentari koji se mogu pročitati u medijima koje ne uređuje vrh bh. entiteta RS ukazuju na drugačije raspoloženje:
"Ajde baja sada otcjepljenje, puške u ruke za srpstvo, srpska je osuđena. Jbg, nema ko, otjer'o si sve odavde, opljačk'o i zamračio nebo. Ako bog dâ da i ti i svi tvoji satrapi završite na robiji, da odahnemo malo
Takav krimos usao u parlamet i rekao E sad cete vidjeti svog boga, pokupovat cu sve papke koji sjede ovdje, plus sudije i sve..sad cu ja malo praviti zakone u ovoj drzavi, sad sam ja vlast.... i radio toChmoljo wrote: ↑01/08/2025 14:33mnogo zajeban. na kraju ga ko kera upucali.LSD wrote: ↑01/08/2025 14:27Jesi li gledao onaj film sa Escobarom, glumi Bardem ?
Ovaj dio vezano za pravljenje zakona baš i nije tačan, mislim jest probao ali nije uspio u svom naumu.LSD wrote: ↑01/08/2025 14:39Takav krimos usao u parlamet i rekao E sad cete vidjeti svog boga, pokupovat cu sve papke koji sjede ovdje, plus sudije i sve..sad cu ja malo praviti zakone u ovoj drzavi, sad sam ja vlast.... i radio toChmoljo wrote: ↑01/08/2025 14:33mnogo zajeban. na kraju ga ko kera upucali.LSD wrote: ↑01/08/2025 14:27
Jesi li gledao onaj film sa Escobarom, glumi Bardem ?
E to ti i okorijeli kriminalac Dodik radi sa ovom drzavom.jel lazem nesto ?
jesi li preskočio onaj dio da je upucan ko ker?LSD wrote: ↑01/08/2025 14:39
Takav krimos usao u parlamet i rekao E sad cete vidjeti svog boga, pokupovat cu sve papke koji sjede ovdje, plus sudije i sve..sad cu ja malo praviti zakone u ovoj drzavi, sad sam ja vlast.... i radio tojel lazem nesto ?
Pa sta radi Dodik ? znas za slucaj papak... cuj direktor OSE mu privatni sofer, voza ga okoloon ga dovodi tajno na nagodbe, da niko ne vidi satro
bjezi ba Chmoljo, budi realan.
A hoce li ko laktaskog krmka upucati za sva zlodjela prema ovoj drzavi ?Chmoljo wrote: ↑01/08/2025 14:42jesi li preskočio onaj dio da je upucan ko ker?LSD wrote: ↑01/08/2025 14:39
Takav krimos usao u parlamet i rekao E sad cete vidjeti svog boga, pokupovat cu sve papke koji sjede ovdje, plus sudije i sve..sad cu ja malo praviti zakone u ovoj drzavi, sad sam ja vlast.... i radio tojel lazem nesto ?
Pa sta radi Dodik ? znas za slucaj papak... cuj direktor OSE mu privatni sofer, voza ga okoloon ga dovodi tajno na nagodbe, da niko ne vidi satro
dječak sa šibicama wrote: ↑01/08/2025 14:43 Mrtvo slovo na papiru, niko nema muda otici u RS organizovati izbore, ili otici u Banjaluku i sjesti na fotelju koju kao Dodik mora napustiti.
Vec je najavio da ce RS policija sprijeciti bilo kakve prijevremene izbore.
I taj politički nastup je osudio Dodika a ti samo nastavi da se ismijavas i budes na dodikovoj strani a ne strani državeLSD wrote: ↑01/08/2025 14:46dječak sa šibicama wrote: ↑01/08/2025 14:43 Mrtvo slovo na papiru, niko nema muda otici u RS organizovati izbore, ili otici u Banjaluku i sjesti na fotelju koju kao Dodik mora napustiti.
Vec je najavio da ce RS policija sprijeciti bilo kakve prijevremene izbore.![]()
Kazu trojkasi, veliki je rizik hapsiti Dodika....necemo da nicije dijete pogine, pusti ga nek divlja tamo u BL, to je ionako njegovo, to nas ne zanima (pola drzave btw.)...sjajna politika![]()

Ti bas imas problema sa razumijevanjem procitanog.tramvajtrojka wrote: ↑01/08/2025 14:47I taj politički nastup je osudio Dodika a ti samo nastavi da se ismijavas i budes na dodikovoj strani a ne strani državeLSD wrote: ↑01/08/2025 14:46dječak sa šibicama wrote: ↑01/08/2025 14:43 Mrtvo slovo na papiru, niko nema muda otici u RS organizovati izbore, ili otici u Banjaluku i sjesti na fotelju koju kao Dodik mora napustiti.
Vec je najavio da ce RS policija sprijeciti bilo kakve prijevremene izbore.![]()
Kazu trojkasi, veliki je rizik hapsiti Dodika....necemo da nicije dijete pogine, pusti ga nek divlja tamo u BL, to je ionako njegovo, to nas ne zanima (pola drzave btw.)...sjajna politika![]()
ne znam hoće li, ali mi fascinantna ta tvoja zaslijepljenost ko da lik ima u šahu sve. a nema. najjači je pojedinac u državi ali sada mora birati da rizikuje šestogodišnju robiju ako ne odstupi, mora pozivati na zaštitu srpstva,LSD wrote: ↑01/08/2025 14:44A hoce li ko laktaskog krmka upucati za sva zlodjela prema ovoj drzavi ?Chmoljo wrote: ↑01/08/2025 14:42jesi li preskočio onaj dio da je upucan ko ker?LSD wrote: ↑01/08/2025 14:39
Znas i sam da nece.