Narod i Pravda (Konakovic)

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40201 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

I naravno Dzej wrote: 01/08/2025 12:10
Chmoljo wrote: 01/08/2025 11:32 ima li dokumentovano, video ili izjava?

ja sam velike nade polagao u njega poslije onog klauna Cerića, ali davno se razočarao...
Izjava koju je prije nekoliko dana dao reis-l-ulema Husein ef. Kavazović o 'Bosanscima kao konjima' mnoge je šokirala.

Naime, reis Kavazović je govorio u Sapni pa se, između ostalog, dotakao i nacionalnog identiteta.

"Ovih dana među našim Bošnjacima ima onih koji nas ponovo zbunjuju, koji misle da mi nismo narod koji je preko svojih pleća sve to prebacio i koji misle da, ako ispred svog imena stave doktor ili akademik, znaju nešto o našem narodu. Ništa oni ne znaju. Mi smo Bošnjaci, nikakvi Bosanci. Naš narod se zove Bošnjak", rekao je reis Kavazović.Bosanci su, rekao je reis, i Bošnjaci i Hrvati i Srbi koji žive u BiH, a onda je citirao oca Adil-bega Zulfikarpašića koji je kazao da u Bosni samo konj može biti bosanac.

No, nekada je reis i hvalio bosanstvo pa je čak preko medija propagirao da se radi na identitetu bosanstva koji bi bio nadetnički.

"Bošnjaci bi morali raditi više s drugima na profiliranju bosanske političke nacije, koja će stati iza države", govorio je ranije reis.
Ovo je bila izjava u kontekstu priče Suada Kurtčehajića o Bosanstvu. Islamska zajednica je toliko oslonjena na SDA i SDA na IZ, od lokalnog dzematskog odbora do reisa, sve su to njihovi ljudi godinama.
da... žalosno. ne želi reis da gubi ovčice zbog bosanstva, jer pretpostavlja da se radi o sekularnim bošnjacima. ali slabo uviđa da je bošnjacima potreban svaki saveznik u očuvanju države koja je garant opstanka bošnjaka. a ko će ti biti veći od ljudi koji se identifikuju sa tom istom državom.

klanje vola zbog kile mesa, standardno.
drug_profi

#40202 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Da i tako masa nas postadosmo nekakvo strano tijelo...
PM72

#40203 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

Sitna buranija
dr_Evil

#40204 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 01/08/2025 12:48
I naravno Dzej wrote: 01/08/2025 12:10
Chmoljo wrote: 01/08/2025 11:32 ima li dokumentovano, video ili izjava?

ja sam velike nade polagao u njega poslije onog klauna Cerića, ali davno se razočarao...
Izjava koju je prije nekoliko dana dao reis-l-ulema Husein ef. Kavazović o 'Bosanscima kao konjima' mnoge je šokirala.

Naime, reis Kavazović je govorio u Sapni pa se, između ostalog, dotakao i nacionalnog identiteta.

"Ovih dana među našim Bošnjacima ima onih koji nas ponovo zbunjuju, koji misle da mi nismo narod koji je preko svojih pleća sve to prebacio i koji misle da, ako ispred svog imena stave doktor ili akademik, znaju nešto o našem narodu. Ništa oni ne znaju. Mi smo Bošnjaci, nikakvi Bosanci. Naš narod se zove Bošnjak", rekao je reis Kavazović.Bosanci su, rekao je reis, i Bošnjaci i Hrvati i Srbi koji žive u BiH, a onda je citirao oca Adil-bega Zulfikarpašića koji je kazao da u Bosni samo konj može biti bosanac.

No, nekada je reis i hvalio bosanstvo pa je čak preko medija propagirao da se radi na identitetu bosanstva koji bi bio nadetnički.

"Bošnjaci bi morali raditi više s drugima na profiliranju bosanske političke nacije, koja će stati iza države", govorio je ranije reis.
Ovo je bila izjava u kontekstu priče Suada Kurtčehajića o Bosanstvu. Islamska zajednica je toliko oslonjena na SDA i SDA na IZ, od lokalnog dzematskog odbora do reisa, sve su to njihovi ljudi godinama.
da... žalosno. ne želi reis da gubi ovčice zbog bosanstva, jer pretpostavlja da se radi o sekularnim bošnjacima. ali slabo uviđa da je bošnjacima potreban svaki saveznik u očuvanju države koja je garant opstanka bošnjaka. a ko će ti biti veći od ljudi koji se identifikuju sa tom istom državom.

Meni smijesno bjase dok sam slusao tu izjavu od rejsa kad rece "ovaj starac(misleci na babu od Adila), iako je bio nepismen jako je dobro znao", helem babo od Adila bjase dobro skolovan tip, gradonacelnik Foce i zastupnik u narodnom saboru, covjek imao biblioteku u kuci. Nego, zna rejs sta voli da cuje njegova nepismena marva kojima su u Jugoslaviji vadili zube.
Chmoljo

#40205 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 01/08/2025 13:14
Meni smijesno bjase dok sam slusao tu izjavu od rejsa kad rece "ovaj starac(misleci na babu od Adila), iako je bio nepismen jako je dobro znao", helem babo od Adila bjase dobro skolovan tip, gradonacelnik Foce i zastupnik u narodnom saboru, covjek imao biblioteku u kuci. Nego, zna rejs sta voli da cuje njegova nepismena marva kojima su u Jugoslaviji vadili zube.
evo ja sad čitam šta pišeš, kontam jesam li ja lud... :D

strašno stvarno, IZ vapi za čovjekom koji istinski voli ovu zemlju, a ne posredno, jer voli nešto drugo.
drug_profi

#40206 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Kad nekom moras objašnjavati sta znaci izraz "balijska posla".
Prpa.ba

#40207 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Chmoljo wrote: 01/08/2025 12:48 da... žalosno. ne želi reis da gubi ovčice zbog bosanstva, jer pretpostavlja da se radi o sekularnim bošnjacima. ali slabo uviđa da je bošnjacima potreban svaki saveznik u očuvanju države koja je garant opstanka bošnjaka. a ko će ti biti veći od ljudi koji se identifikuju sa tom istom državom.

Garant opstanka Bosnjaka su Bosnjaci. A "bosanci" puno zuje i seru, a izuzetno malo meda daju. I od tog malo, puno bude otrovno.

Neka, hvala.
Chmoljo

#40208 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 01/08/2025 16:05
Chmoljo wrote: 01/08/2025 12:48 da... žalosno. ne želi reis da gubi ovčice zbog bosanstva, jer pretpostavlja da se radi o sekularnim bošnjacima. ali slabo uviđa da je bošnjacima potreban svaki saveznik u očuvanju države koja je garant opstanka bošnjaka. a ko će ti biti veći od ljudi koji se identifikuju sa tom istom državom.

Garant opstanka Bosnjaka su Bosnjaci. A "bosanci" puno zuje i seru, a izuzetno malo meda daju. I od tog malo, puno bude otrovno.

Neka, hvala.
Pa jest. Taman na tromeđi izmedju Sirije Turske i Irana. Mene budale, hocu rec, Crne gore, Srbije i Hrvatske.
pemanapemani

#40209 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pemanapemani »

Prpa.ba wrote: 01/08/2025 16:05

Neka, hvala.
Ko su ti Bosanci?
Ozbiljno pitam, jer se na forumu moze zakljuciti da vedre i oblace na podrucjima BiH gdje su Bosnjaci vecina.
Mozda sam glup, ali ne mogu skontati ko su ti pojedinci u stvarnosti koji imaju toliki uticaj medju Bosnjacima da ih godinama zbunjuju i prevode zedne preko vode.

Popis je pokazao da skoro nema gradjana koji su Bosanci.

Nema nikakva organizacija, neformalna grupa i sl., koja Bosnjake ubjedjuje da su Bosanci.

Ova prica o nekim imaginarnim Bosancima koji imaju moc je svodjenje Bosnjaka u velikosrpsko blato mitova o cistokrvnom narodu i vjeri, gdje nema mjesta drzavnom gradjanskom identitetu.
Zato niko od patriota nije pisnuo kada su pojam narod i nacija izjednaceni na popisu. Ako vecina Bosnjaka to zeli, bujrum.
Prpa.ba

#40210 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

U KS je 2013. popisano preko 60.000 nebosnjaka. Nisam ja kriv sto se dio deklarativnih "bosanaca" popisao po svojim stvarnim identitetima, pa je Ostalih bilo oko 30.000. :mrgreen:
pemanapemani

#40211 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pemanapemani »

Prpa.ba wrote: 01/08/2025 17:53 U KS je 2013. popisano preko 60.000 nebosnjaka. Nisam ja kriv sto se dio deklarativnih "bosanaca" popisao po svojim stvarnim identitetima, pa je Ostalih bilo oko 30.000. :mrgreen:
To i ja kazem.
Kada su cinjenice jasne,.gdje je taj uticaj Bosanaca i ko su ti Bosanci koji perfidno vode igru i prevode Bosnjake zedne preko vode?
Nisamsdaali

#40212 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nisamsdaali »

Desničarenje zahtijeva babarogu koja je krivac za sve, a s obzirom da na Srbe i Hrvate ne smiju ni pomisliti udariti, kako zbog nedostatka resursa tako zbog nedostatka muda, okrenuli su se zlim Bosancima :D
Hank Paldum

#40213 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hank Paldum »

laserShow wrote: 31/07/2025 20:57 Joj diletanta konjakovica
On je pozvao vlasti Srbije da zaštite Bošnjake u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i drugim mjestima gdje se, kako tvrdi, "na etničkoj osnovi dižu tenzije".

"Bošnjaci Bosne i Hercegovine i Bošnjaci Sandžaka jedan su narod, i neka znaju naša braća i sestre da čvrsto uz njih stojimo", naglasio je ministar vanjskih poslova BiH.
:shock: :shock: :shock:

Znaci srbi u BIH i srbi u srbiji su jedan narod?
Znaci hrvati u BIH i hrvati u hrvatskos su jedan anrod?
Naravno da jesu.
Drugo je sad hoće li nekome biti draža država od naroda, ili hoće li mu biti bliži pripadnik njegovog naroda u drugoj državi stotine kilometara udaljenosti kojeg nikada neće sresti od prvog komšije iz drugog naroda.

Nema potrebe za FGR patetikom jer smo svi to već davno prežvakali.
Hank Paldum

#40214 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hank Paldum »

laserShow wrote: 31/07/2025 23:18
I naravno Dzej wrote: 31/07/2025 23:08
laserShow wrote: 31/07/2025 20:57 Znaci srbi u BIH i srbi u srbiji su jedan narod?
Znaci hrvati u BIH i hrvati u hrvatskos su jedan anrod?
Jeste populisticka izjava, mi ni sebe ne mozemo zaštiti jedva, ali jesmo jedan narod u razlicitim drzavama, ne kontam sta ti je zasmetalo. ?! Bosnjak je Bosnjak,i onaj u Americi,Srbiji... Jedino u Turskoj ne mozes biti Bosnjak.
Ma nije mi vala ni sekunde zasmetalo, samo onda srbin u Sarajevu=serbin u belegradu.

Ja iskreno to nisam gledao tako. Srbe i Hrvate u BIH sam gledao kao bosance i hercegovce, a Bosnjake u srbiji kao srbijance. Njihova domovina tamo bi trebala biti srbija, a ovde svih nas BIH.
Pa zašto ih onda zoveš Srbima u Bosni a ne jednostavno samo Bosancima? Sam sebe demantuješ.
LSD

#40215 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by LSD »

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... tio/599979

Image

Pecanin kandzijom siba neobrazovano klepetalo.

Garant je i on postao sda bot.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#40216 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

LSD wrote: 01/08/2025 23:06 https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... tio/599979

Image

:lol: :lol:

sta je ono pecanin izjavio o konakovicu prije 2-3 godine na face tv?

kakav moron je pecanin, to je nevidjeno.
4L0n3

#40217 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 4L0n3 »

LSD wrote: 01/08/2025 23:06 https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... tio/599979

Image

Pa nije postao, njega su kupili.
ultima_palabra

#40218 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ultima_palabra »

Pecanin nece ustati iz kreveta a da za to nije placen.
drug_profi

#40219 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Skontao davno da se od korektnih tekstova i nepristrasnih analiza ne zivi...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#40220 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Image
Vjecita_zavrzlama

#40221 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Vjecita_zavrzlama »

Image

Ne on je samo advokat, plati branit ce i djavola

To je i realno ali Avdo Avdic je hinja jer svi znamo sta ke prije za sda. Ali valjda i novinare platis
Peacean

#40222 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Peacean »

Prpa.ba

#40223 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Konakovic prica o nekakvoj reorganizaciji stranke, pa da upitam forumske NiP-ovce ima li vam stranke vise uopste? Ko je na kraju nadjacao, Gacani ili Ademovici? Ili bi sad najradije i jedni i drugi da se maknu iz blata. :lol:
Styling

#40224 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Prpa.ba wrote: 14/08/2025 23:00 Konakovic prica o nekakvoj reorganizaciji stranke, pa da upitam forumske NiP-ovce ima li vam stranke vise uopste? Ko je na kraju nadjacao, Gacani ili Ademovici? Ili bi sad najradije i jedni i drugi da se maknu iz blata. :lol:
Trebaju nam jedni i drugi. Frakcija je bilo i biće, ali dok je stranka jedinstvena i radi za dobrobit naroda i države ne vidim nikakav problem.
Haris.ba

#40225 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Smije li nam nas dragi mvp barem reci da i Bosna bi trebala zaliti sto je potpisala dejtonski mirovni sporazum i time potvrdila priznanje Hrvatske?

I ovo je dobar narativ Bosnjo prevario Hrvata. Svidja mi.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/radman- ... /250818049
Radman se kaje što je Hrvatska potpisala Dejtonski sporazum: Prevareni smo
Post Reply