Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

tokio25

#38926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

pa zato rekoh manje vise
jbg ja nisam culum nego sam neki tamo potrcko vjerovatno u nekom od ministarstava agencija ili cega vec
1Dante1

#38927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

Haris.ba wrote: 30/07/2025 10:05 Samo zaposljavati onoga ko fali
strucnu osou koja fali, ili torove zapisane bosnjaka. srba ili hrvata?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#38928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

1Dante1 wrote: 30/07/2025 11:03
samo su se i samo će se zapošljavati rodbina i prijatelji, ko god je vlast...SDA ili Trojka, šema je ista, samo što su druge familije u igri

i ovi ovuda što povazdan škrabaju, hvaleći i braneći jedne ili druge, zapravo samo brane klijentelističku šemu u kojoj se nalaze

svaku vrijednost i svaki princip će pustiti niz vodu, svako sranje braniti bez obzira na logiku zdravog razuma, dok im se u lični interes barne :sad:

evo u tri godine vlasti, niko iz bliže i šire familije Kiflinih saradnika neće ostati nezaposlen...možda nam je i ova naša braniteljica lika i djela velikog Kifle već na državnim jaslama :evil:
1Dante1

#38929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

JoseMujica wrote: 30/07/2025 11:22 svaku vrijednost i svaki princip će pustiti niz vodu, svako sranje braniti bez obzira na logiku zdravog razuma, dok im se u lični interes barne
Tacno, nazalost. Ja sam svjestan da je takva drzava, sistem i slicno, pa im ne zamjerim. Ono sto zamjerim jeste licemjerje gdje nastoje sebe da uvjere da je ispravno to sto rade pa i sve nas.
Romanija

#38930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Romanija »

internazionale wrote: 29/07/2025 19:02
Romanija wrote: 29/07/2025 15:32
internazionale wrote: 29/07/2025 12:01

:thumbup:

Trojka veliki minus po ovom pitanju. Nisu ni milimetra popravili katastrofalno stanje koje su za sobom ostavili "najveći i jedini patrioti i pravi Bošnjaci"
Sto su minus, ne mozes istovremeno zagovarati gradjansku drzavu, a onda brojati krvna zrnca koliko je kojih gdje i prigovarati . Ili mozes, ko i otac im nacije do podne misliti jedno a od podne drugo, tako da cetvrt XXI stoljeca je prosla a Bosnjaci ne znaju jesu li Bosnjaci, Bosanci, Muslimani, muslimani, ili nesto nesto peto. Sem prpe, on zna tacno ko je i gdje je.
Jasno sam naveo što im je minus.

Bošnjaci su se izjasnili na popisu ko su i šta su. Do implementacije presuda evropskih sudova, ili nekih drugih ustavnih promjena, obaveza je da se pri zapošljavanju ili napredovanju vodi računa o nacionalnoj zastupljenosti.

Tebi niko ne brani da se izjašnjavaš kako želiš
Ma to je u redu, ali onda treba gradjansku drzavu otpremiti na smetljiste istorije isto k'o i SR BiH i prestati prodavati raji folove-golove. Tu bar cijenim prpu, bez okolisanja mi kaze kako stvari stoje, da sam ko lav u Pionirskoj zasticen i to mi je plafon da u kafezu sjedim i cekam da mi Salih svaki dana prebaci preko ograde ovciji but za rucak.
Cetalji i HZHB-ejci to nikad nece uraditi, ustavne promjene koji bi bile pomak makar i pedalj ka gradjanskoj drzavi i jedini koji ostaje to da guraju su Bosnjaci koji su deklarativno za BiH kao gradjansku drzavu. Ako se ceka na njih onda bazicno pristajes da igras isto kolo kao i oni i onda se vrtis u krug decenijama.
Ako meni nije bilo bitno sto sam u jedinici sa 96% Bosnjaka kad smo se borili za istu stvar, ne kontam sto bi njima smetalo da se ne-Bosnjaci postavljaju ili napreduju na drugim pozicijama, sve dok se bore za opet istu stvar. I onda skontas kad ti Novak, Truba, ili neki treci drugi drek dodje i pocne seruckati ovdje, ne mozes im u stvari prigovoriti sa takvim vlastitim stavom. Ili si dzematlija ili nisi, nema nesto izmedju!
I naravno Dzej

#38931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by I naravno Dzej »

Znači fali nam stranačkih uhljeba i više primanja preko štele na drzavnom nivou.
JoseMujica

#38932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

1Dante1 wrote: 30/07/2025 11:35
JoseMujica wrote: 30/07/2025 11:22 svaku vrijednost i svaki princip će pustiti niz vodu, svako sranje braniti bez obzira na logiku zdravog razuma, dok im se u lični interes barne
Tacno, nazalost. Ja sam svjestan da je takva drzava, sistem i slicno, pa im ne zamjerim. Ono sto zamjerim jeste licemjerje gdje nastoje sebe da uvjere da je ispravno to sto rade pa i sve nas.

i to ne samo da nastoje, već su debili duboko uvjereni u to :-)
palermo

#38933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Romanija wrote: 30/07/2025 11:48
Romanija wrote: 29/07/2025 15:32
Sto su minus, ne mozes istovremeno zagovarati gradjansku drzavu, a onda brojati krvna zrnca koliko je kojih gdje i prigovarati . Ili mozes, ko i otac im nacije do podne misliti jedno a od podne drugo, tako da cetvrt XXI stoljeca je prosla a Bosnjaci ne znaju jesu li Bosnjaci, Bosanci, Muslimani, muslimani, ili nesto nesto peto. Sem prpe, on zna tacno ko je i gdje je.

Bošnjaci su se izjasnili na popisu ko su i šta su. Do implementacije presuda evropskih sudova, ili nekih drugih ustavnih promjena, obaveza je da se pri zapošljavanju ili napredovanju vodi računa o nacionalnoj zastupljenosti.

Ma to je u redu, ali onda treba gradjansku drzavu otpremiti na smetljiste istorije isto k'o i SR BiH i prestati prodavati raji folove-golove. Tu bar cijenim prpu, bez okolisanja mi kaze kako stvari stoje, da sam ko lav u Pionirskoj zasticen i to mi je plafon da u kafezu sjedim i cekam da mi Salih svaki dana prebaci preko ograde ovciji but za rucak.
Cetalji i HZHB-ejci to nikad nece uraditi, ustavne promjene koji bi bile pomak makar i pedalj ka gradjanskoj drzavi i jedini koji ostaje to da guraju su Bosnjaci koji su deklarativno za BiH kao gradjansku drzavu. Ako se ceka na njih onda bazicno pristajes da igras isto kolo kao i oni i onda se vrtis u krug decenijama.
Ako meni nije bilo bitno sto sam u jedinici sa 96% Bosnjaka kad smo se borili za istu stvar, ne kontam sto bi njima smetalo da se ne-Bosnjaci postavljaju ili napreduju na drugim pozicijama, sve dok se bore za opet istu stvar. I onda skontas kad ti Novak, Truba, ili neki treci drugi drek dodje i pocne seruckati ovdje, ne mozes im u stvari prigovoriti sa takvim vlastitim stavom. Ili si dzematlija ili nisi, nema nesto izmedju!
Pa.mislim da su kljucne rijeci u tvome.postu " sve dok se opet bore za istu stvar". Nazalost, stvarnost je takva da vecinu polozaja iz te hrvatske kvote u drzavnim.institucijama zauzimaju Hrvati iz hercegovine ( naravno HDZ-ovi) a iz srpske opet.kadrovi sa Pala, istocnog Sarajeva I poneki iz Banjaluke. Sto bi se reklo, ne bore se za istu stvar.

Ergo, ne vidim da borba za gradjansku drzavu treba da se bazira na principu, popusti sve..

Usput, I meni je ta sintagma gradjanska drzava postala strasno iritantna ( najvise zbog toga sto se.pod nju svasta podvodi)...bio bih mnogo sretniji da se umjesto toga upotrebljava recimo, normalna drzava.
JoseMujica

#38934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Image

sendvičari Trojke objašnjavaju razliku između njihovih kleptomana i SDA-ovskih
Vjecita_zavrzlama

#38935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

JoseMujica wrote: 30/07/2025 13:06 Image

Cak i da je tako treba drugi da dobiju sansu jbg. :D
Haris.ba

#38936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

1Dante1 wrote: 30/07/2025 11:03
Ja ne bih u principu imao nista protiv toga.

Ali, dok se to ne uvede daj da postujemo princip koji nije bez razloga u drzavnoj sluzbi.

Pustimo se votabautizma.
JoseMujica

#38937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

nađimo nove kleptomane :lol:
Novak20

#38938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

JoseMujica wrote: 30/07/2025 13:33

:lol:
To barem nije problem. :D
JoseMujica

#38939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Novak20 wrote: 30/07/2025 14:03
JoseMujica wrote: 30/07/2025 13:33

:lol:
To barem nije problem. :D
jebli majku ne mogu se fulit😂
lavic

#38940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by lavic »

Ma mi smo ovdje kolektivno za ludare, jesu nam pamet svima razvukli,,,,, mi se ovdje glodjemo a vani volimo vidjet nekog iz svog kraja i da je najgori!

I ovo vazi za sve sa prostora bivse drzave.
Novak20

#38941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

palermo wrote: 30/07/2025 12:45
Romanija wrote: 30/07/2025 11:48

Pa.mislim da su kljucne rijeci u tvome.postu " sve dok se opet bore za istu stvar". Nazalost, stvarnost je takva da vecinu polozaja iz te hrvatske kvote u drzavnim.institucijama zauzimaju Hrvati iz hercegovine ( naravno HDZ-ovi) a iz srpske opet.kadrovi sa Pala, istocnog Sarajeva I poneki iz Banjaluke. Sto bi se reklo, ne bore se za istu stvar.

Ergo, ne vidim da borba za gradjansku drzavu treba da se bazira na principu, popusti sve..

Usput, I meni je ta sintagma gradjanska drzava postala strasno iritantna ( najvise zbog toga sto se.pod nju svasta podvodi)...bio bih mnogo sretniji da se umjesto toga upotrebljava recimo, normalna drzava.
I ja živim u 96% bošnjačkoj sredini i 35 godina gledam i osjećam na svojoj koži što se i kako se radi.

Nema ovdje puno istinskih građana i ako će oni biti samo sredstvo u rukama etno-nacionalista (bilo kojih) za ostvarenje njihovih ciljeva, onda je bolje da se povuku iz politike i puste da drugi završe posao koji su davno počeli.
:run:
tokio25

#38942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

pa problem je sto su nacionalisti na sve 3 strane isti kalup samo drugi predznak
evo novak je hrvat u 96% bosnjackom naselju
ja vjerujem da on ima neugodnosti posebno ako je to zadrto stanovnistvo gdje je sve drugacije od tebe nesto lose i sl pa makad to bila i frizura
al novak mora shvatiti da postoji i cetvrta strana u koju sebe ubrajam i koju boli briga kako se zoves u sta vjerujes i sl sve dok si za bosnu i herecgivinu jednaku za svakog gradjanina na svakom pedlju drzave
da dolazis na poziciju po strucnosti a ne po politickoj rodbinskoj ili nekoj trecoj petoj desetoj liniji
ja nema problem da bude 100% srbi ili hrvati na pozicijama ako su sposobni i ako su kvalifikovani za to
steta je najbolji primjer kao ministar u kantonu
radi covjek vjerovatno koliko mu mogucnosti dozvoljavaju
sarovic svojevremeno kad je bio ministar trgovine.. ili tako nesto
protiv takvih novace koji se ti boris u svom "selu" se borim i ja i vjerovatno svaki normalan gradjanin ove drzave

ti bi trebao imati vjeru u ovu drzavu a ne da se radikalizujes i guras hdz i da kukas kako si majoriziran mada ako zivis u takvom okruzenju od 96% bosnjaka mozda si ti bas izuzetak kao i tvoji sugradjani koji nisu bosnjaci da si majoriziran i sa pravom to govoris

al da covic kuka kako je majoriziran u mostaru je komedija
canvra888

#38943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-o-s ... /250730102

Ko o čemu, današnja SDA o kriminalu. Kakva tragikomedija :lol:
Novak20

#38944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

tokio25 wrote: 30/07/2025 14:30 pa problem je sto su nacionalisti na sve 3 strane isti kalup samo drugi predznak
evo novak je hrvat u 96% bosnjackom naselju
ja vjerujem da on ima neugodnosti posebno ako je to zadrto stanovnistvo gdje je sve drugacije od tebe nesto lose i sl pa makad to bila i frizura
al novak mora shvatiti da postoji i cetvrta strana u koju sebe ubrajam i koju boli briga kako se zoves u sta vjerujes i sl sve dok si za bosnu i herecgivinu jednaku za svakog gradjanina na svakom pedlju drzave
da dolazis na poziciju po strucnosti a ne po politickoj rodbinskoj ili nekoj trecoj petoj desetoj liniji
ja nema problem da bude 100% srbi ili hrvati na pozicijama ako su sposobni i ako su kvalifikovani za to

steta je najbolji primjer kao ministar u kantonu
radi covjek vjerovatno koliko mu mogucnosti dozvoljavaju
sarovic svojevremeno kad je bio ministar trgovine.. ili tako nesto
protiv takvih novace koji se ti boris u svom "selu" se borim i ja i vjerovatno svaki normalan gradjanin ove drzave

ti bi trebao imati vjeru u ovu drzavu a ne da se radikalizujes i guras hdz i da kukas kako si majoriziran mada ako zivis u takvom okruzenju od 96% bosnjaka mozda si ti bas izuzetak kao i tvoji sugradjani koji nisu bosnjaci da si majoriziran i sa pravom to govoris

al da covic kuka kako je majoriziran u mostaru je komedija
:-)

Stanovništvo "mog sela" i nije baš zadrto ili se ja barem ne družim sa takvima, a ovo boldirano okači mačku o rep.

U državu ću povjerovati kada postane "pravna", a to što ti nemaš sa nečim problem ne znači da ja sa tim istim stvarima nisam imao i imam stotinu problema. I najviše me vrijeđa ovo kvalificiran i sposoban kada je svagdje praksa moj i podoban. To me prati od '90.-ih.

Zato u Sarajevu i u mom "selu" nemaš na izvršnim funkcijama Srba i Hrvata čak ni građanski opredijeljenih, U Banja Luci i Stocu nemaš građanskih ili bilo kakvih drugih Bošnjaka na takvim funkcijama. Jednostavno, kao manjinac ne možeš doći u priliku da odlučuješ o nečemu.

A najgore je što ispadneš nekvalificiran, nesposoban i limitiran taman da si u praksi stručnjak zlata vrijedan.

Ti tu ne možeš ništa kao ni ja pa zato ne obmanjuj sebe i druge.
tokio25

#38945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

cuj okaci macku i onda ocekujes neko da te postuje :-)
vee-jay

#38946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Man of steel wrote: 30/07/2025 00:15 Ja sam danas pročitao da Bošnjaci tj. invalidna struktura trenutno rukovodi sa 6 državnih institucija koje imaju samo 8% zaposlenih.

Sa druge strane Hrvati i Srbi, tj. HDZ i SNSD, zajedno rukovode sa 22 institucije koje imaju 92% zaposlenih državnih službenika.

Promjena paradigme i novi koncepti nesposobnog Konakovića i još većih nespobnjakovića oko njega bukvalno graniče sa izdajom.
posto si ovo procitao, mozda mozes da postavis link da i mi procitamo
hvala unaprijed
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#38947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Na današnjoj 10. redovnoj sjednici Upravnog odbora RTVFBiH prihvaćen je prijedlog generalnog direktora RTVFBiH Bakira Hadžiomerovića da se dosadašnji urednik Informativnog programa FTV-a Željko Tica razriješi sa ove dužnosti i imenuje na poziciju Urednik TV programa.

Istovremeno, na poziciju Urednika Informativnog programa Federalne televizije imenovan je Mirza Huskić.

@Point.
Man of steel

#38948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Man of steel »

vee-jay wrote: 30/07/2025 16:08
Man of steel wrote: 30/07/2025 00:15 Ja sam danas pročitao da Bošnjaci tj. invalidna struktura trenutno rukovodi sa 6 državnih institucija koje imaju samo 8% zaposlenih.

Sa druge strane Hrvati i Srbi, tj. HDZ i SNSD, zajedno rukovode sa 22 institucije koje imaju 92% zaposlenih državnih službenika.

Promjena paradigme i novi koncepti nesposobnog Konakovića i još većih nespobnjakovića oko njega bukvalno graniče sa izdajom.
posto si ovo procitao, mozda mozes da postavis link da i mi procitamo
hvala unaprijed
Taj podatak je iznesen jučer na skupštini BiH.

https://www.youtube.com/watch?v=taOJ4_7pWHk (POČINJE OKO 43min)
Iceplayer

#38949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Iceplayer »

Problem nije u narodu, već u sudstvu i pravosuđu. Imas hrpu drugih država koje imaju i više naroda, ali sudstvo i pravosuđe ne dozvoljavaju nikome da iskače niti da vrijeđa, kamol da krade i sve ostalo.

Ako se uvede pošteno pravosuđe i tužilaštvo koje će stvarno raditi svoj posao, sutra neće biti bitno ko je koje nacije i to je jedini način regulisanja multinacionalnih država, što nam je primjer iz Europe i Amerike.
Novak20

#38950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Iceplayer wrote: 31/07/2025 01:10 Problem nije u narodu, već u sudstvu i pravosuđu. Imas hrpu drugih država koje imaju i više naroda, ali sudstvo i pravosuđe ne dozvoljavaju nikome da iskače niti da vrijeđa, kamol da krade i sve ostalo.

Ako se uvede pošteno pravosuđe i tužilaštvo koje će stvarno raditi svoj posao, sutra neće biti bitno ko je koje nacije i to je jedini način regulisanja multinacionalnih država, što nam je primjer iz Europe i Amerike.
I ja sam mišljenja da je sudstvo i pravosuđe jedan od osnovnih problema u BiH ali....

Pošteno pravosuđe se ne uvodi nego stvara što je mukotrpan proces koji dugo traje. Uključuje razvijanje sistema vrijednosti u društvu, osobnu i profesionalnu etiku onih koji se opredijele za pravnu struku, dobro obrazovanje, neovisnost od utjecaja politike, rođaka, poznanika, itd.

U maloj sredini poput naše, sa narušenim, često nakaradnim moralnim-etičkim vrijednostima to nije lako ostvariti.

Zato i jesam skeptik.
Post Reply