Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
tokio25
#38926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa zato rekoh manje vise
jbg ja nisam culum nego sam neki tamo potrcko vjerovatno u nekom od ministarstava agencija ili cega vec
jbg ja nisam culum nego sam neki tamo potrcko vjerovatno u nekom od ministarstava agencija ili cega vec
-
1Dante1
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#38928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
samo su se i samo će se zapošljavati rodbina i prijatelji, ko god je vlast...SDA ili Trojka, šema je ista, samo što su druge familije u igri
i ovi ovuda što povazdan škrabaju, hvaleći i braneći jedne ili druge, zapravo samo brane klijentelističku šemu u kojoj se nalaze
svaku vrijednost i svaki princip će pustiti niz vodu, svako sranje braniti bez obzira na logiku zdravog razuma, dok im se u lični interes barne
evo u tri godine vlasti, niko iz bliže i šire familije Kiflinih saradnika neće ostati nezaposlen...možda nam je i ova naša braniteljica lika i djela velikog Kifle već na državnim jaslama
-
1Dante1
#38929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tacno, nazalost. Ja sam svjestan da je takva drzava, sistem i slicno, pa im ne zamjerim. Ono sto zamjerim jeste licemjerje gdje nastoje sebe da uvjere da je ispravno to sto rade pa i sve nas.JoseMujica wrote: ↑30/07/2025 11:22 svaku vrijednost i svaki princip će pustiti niz vodu, svako sranje braniti bez obzira na logiku zdravog razuma, dok im se u lični interes barne
-
Romanija
#38930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma to je u redu, ali onda treba gradjansku drzavu otpremiti na smetljiste istorije isto k'o i SR BiH i prestati prodavati raji folove-golove. Tu bar cijenim prpu, bez okolisanja mi kaze kako stvari stoje, da sam ko lav u Pionirskoj zasticen i to mi je plafon da u kafezu sjedim i cekam da mi Salih svaki dana prebaci preko ograde ovciji but za rucak.internazionale wrote: ↑29/07/2025 19:02Jasno sam naveo što im je minus.Romanija wrote: ↑29/07/2025 15:32Sto su minus, ne mozes istovremeno zagovarati gradjansku drzavu, a onda brojati krvna zrnca koliko je kojih gdje i prigovarati . Ili mozes, ko i otac im nacije do podne misliti jedno a od podne drugo, tako da cetvrt XXI stoljeca je prosla a Bosnjaci ne znaju jesu li Bosnjaci, Bosanci, Muslimani, muslimani, ili nesto nesto peto. Sem prpe, on zna tacno ko je i gdje je.internazionale wrote: ↑29/07/2025 12:01
![]()
Trojka veliki minus po ovom pitanju. Nisu ni milimetra popravili katastrofalno stanje koje su za sobom ostavili "najveći i jedini patrioti i pravi Bošnjaci"
Bošnjaci su se izjasnili na popisu ko su i šta su. Do implementacije presuda evropskih sudova, ili nekih drugih ustavnih promjena, obaveza je da se pri zapošljavanju ili napredovanju vodi računa o nacionalnoj zastupljenosti.
Tebi niko ne brani da se izjašnjavaš kako želiš
Cetalji i HZHB-ejci to nikad nece uraditi, ustavne promjene koji bi bile pomak makar i pedalj ka gradjanskoj drzavi i jedini koji ostaje to da guraju su Bosnjaci koji su deklarativno za BiH kao gradjansku drzavu. Ako se ceka na njih onda bazicno pristajes da igras isto kolo kao i oni i onda se vrtis u krug decenijama.
Ako meni nije bilo bitno sto sam u jedinici sa 96% Bosnjaka kad smo se borili za istu stvar, ne kontam sto bi njima smetalo da se ne-Bosnjaci postavljaju ili napreduju na drugim pozicijama, sve dok se bore za opet istu stvar. I onda skontas kad ti Novak, Truba, ili neki treci drugi drek dodje i pocne seruckati ovdje, ne mozes im u stvari prigovoriti sa takvim vlastitim stavom. Ili si dzematlija ili nisi, nema nesto izmedju!
- I naravno Dzej
#38931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znači fali nam stranačkih uhljeba i više primanja preko štele na drzavnom nivou.
- JoseMujica
#38932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
1Dante1 wrote: ↑30/07/2025 11:35Tacno, nazalost. Ja sam svjestan da je takva drzava, sistem i slicno, pa im ne zamjerim. Ono sto zamjerim jeste licemjerje gdje nastoje sebe da uvjere da je ispravno to sto rade pa i sve nas.JoseMujica wrote: ↑30/07/2025 11:22 svaku vrijednost i svaki princip će pustiti niz vodu, svako sranje braniti bez obzira na logiku zdravog razuma, dok im se u lični interes barne
i to ne samo da nastoje, već su debili duboko uvjereni u to
-
palermo
#38933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa.mislim da su kljucne rijeci u tvome.postu " sve dok se opet bore za istu stvar". Nazalost, stvarnost je takva da vecinu polozaja iz te hrvatske kvote u drzavnim.institucijama zauzimaju Hrvati iz hercegovine ( naravno HDZ-ovi) a iz srpske opet.kadrovi sa Pala, istocnog Sarajeva I poneki iz Banjaluke. Sto bi se reklo, ne bore se za istu stvar.Romanija wrote: ↑30/07/2025 11:48Ma to je u redu, ali onda treba gradjansku drzavu otpremiti na smetljiste istorije isto k'o i SR BiH i prestati prodavati raji folove-golove. Tu bar cijenim prpu, bez okolisanja mi kaze kako stvari stoje, da sam ko lav u Pionirskoj zasticen i to mi je plafon da u kafezu sjedim i cekam da mi Salih svaki dana prebaci preko ograde ovciji but za rucak.internazionale wrote: ↑29/07/2025 19:02Jasno sam naveo što im je minus.Romanija wrote: ↑29/07/2025 15:32
Sto su minus, ne mozes istovremeno zagovarati gradjansku drzavu, a onda brojati krvna zrnca koliko je kojih gdje i prigovarati . Ili mozes, ko i otac im nacije do podne misliti jedno a od podne drugo, tako da cetvrt XXI stoljeca je prosla a Bosnjaci ne znaju jesu li Bosnjaci, Bosanci, Muslimani, muslimani, ili nesto nesto peto. Sem prpe, on zna tacno ko je i gdje je.
Bošnjaci su se izjasnili na popisu ko su i šta su. Do implementacije presuda evropskih sudova, ili nekih drugih ustavnih promjena, obaveza je da se pri zapošljavanju ili napredovanju vodi računa o nacionalnoj zastupljenosti.
Cetalji i HZHB-ejci to nikad nece uraditi, ustavne promjene koji bi bile pomak makar i pedalj ka gradjanskoj drzavi i jedini koji ostaje to da guraju su Bosnjaci koji su deklarativno za BiH kao gradjansku drzavu. Ako se ceka na njih onda bazicno pristajes da igras isto kolo kao i oni i onda se vrtis u krug decenijama.
Ako meni nije bilo bitno sto sam u jedinici sa 96% Bosnjaka kad smo se borili za istu stvar, ne kontam sto bi njima smetalo da se ne-Bosnjaci postavljaju ili napreduju na drugim pozicijama, sve dok se bore za opet istu stvar. I onda skontas kad ti Novak, Truba, ili neki treci drugi drek dodje i pocne seruckati ovdje, ne mozes im u stvari prigovoriti sa takvim vlastitim stavom. Ili si dzematlija ili nisi, nema nesto izmedju!
Ergo, ne vidim da borba za gradjansku drzavu treba da se bazira na principu, popusti sve..
Usput, I meni je ta sintagma gradjanska drzava postala strasno iritantna ( najvise zbog toga sto se.pod nju svasta podvodi)...bio bih mnogo sretniji da se umjesto toga upotrebljava recimo, normalna drzava.
- JoseMujica
#38934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

sendvičari Trojke objašnjavaju razliku između njihovih kleptomana i SDA-ovskih
-
Vjecita_zavrzlama
#38935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Cak i da je tako treba drugi da dobiju sansu jbg.JoseMujica wrote: ↑30/07/2025 13:06
- Haris.ba
#38936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja ne bih u principu imao nista protiv toga.
Ali, dok se to ne uvede daj da postujemo princip koji nije bez razloga u drzavnoj sluzbi.
Pustimo se votabautizma.
- JoseMujica
#38937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nađimo nove kleptomaneJoseMujica wrote: ↑30/07/2025 13:06
-
Novak20
#38938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
JoseMujica wrote: ↑30/07/2025 13:33nađimo nove kleptomaneJoseMujica wrote: ↑30/07/2025 13:06
sendvičari Trojke objašnjavaju razliku između njihovih kleptomana i SDA-ovskih![]()
To barem nije problem.
- JoseMujica
#38939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
jebli majku ne mogu se fulitNovak20 wrote: ↑30/07/2025 14:03JoseMujica wrote: ↑30/07/2025 13:33nađimo nove kleptomaneJoseMujica wrote: ↑30/07/2025 13:06
sendvičari Trojke objašnjavaju razliku između njihovih kleptomana i SDA-ovskih![]()
![]()
To barem nije problem.![]()
-
lavic
#38940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma mi smo ovdje kolektivno za ludare, jesu nam pamet svima razvukli,,,,, mi se ovdje glodjemo a vani volimo vidjet nekog iz svog kraja i da je najgori!
I ovo vazi za sve sa prostora bivse drzave.
I ovo vazi za sve sa prostora bivse drzave.
-
Novak20
#38941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I ja živim u 96% bošnjačkoj sredini i 35 godina gledam i osjećam na svojoj koži što se i kako se radi.palermo wrote: ↑30/07/2025 12:45Pa.mislim da su kljucne rijeci u tvome.postu " sve dok se opet bore za istu stvar". Nazalost, stvarnost je takva da vecinu polozaja iz te hrvatske kvote u drzavnim.institucijama zauzimaju Hrvati iz hercegovine ( naravno HDZ-ovi) a iz srpske opet.kadrovi sa Pala, istocnog Sarajeva I poneki iz Banjaluke. Sto bi se reklo, ne bore se za istu stvar.Romanija wrote: ↑30/07/2025 11:48Ma to je u redu, ali onda treba gradjansku drzavu otpremiti na smetljiste istorije isto k'o i SR BiH i prestati prodavati raji folove-golove. Tu bar cijenim prpu, bez okolisanja mi kaze kako stvari stoje, da sam ko lav u Pionirskoj zasticen i to mi je plafon da u kafezu sjedim i cekam da mi Salih svaki dana prebaci preko ograde ovciji but za rucak.internazionale wrote: ↑29/07/2025 19:02
Jasno sam naveo što im je minus.
Ergo, ne vidim da borba za gradjansku drzavu treba da se bazira na principu, popusti sve..
Usput, I meni je ta sintagma gradjanska drzava postala strasno iritantna ( najvise zbog toga sto se.pod nju svasta podvodi)...bio bih mnogo sretniji da se umjesto toga upotrebljava recimo, normalna drzava.
Nema ovdje puno istinskih građana i ako će oni biti samo sredstvo u rukama etno-nacionalista (bilo kojih) za ostvarenje njihovih ciljeva, onda je bolje da se povuku iz politike i puste da drugi završe posao koji su davno počeli.
-
tokio25
#38942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa problem je sto su nacionalisti na sve 3 strane isti kalup samo drugi predznak
evo novak je hrvat u 96% bosnjackom naselju
ja vjerujem da on ima neugodnosti posebno ako je to zadrto stanovnistvo gdje je sve drugacije od tebe nesto lose i sl pa makad to bila i frizura
al novak mora shvatiti da postoji i cetvrta strana u koju sebe ubrajam i koju boli briga kako se zoves u sta vjerujes i sl sve dok si za bosnu i herecgivinu jednaku za svakog gradjanina na svakom pedlju drzave
da dolazis na poziciju po strucnosti a ne po politickoj rodbinskoj ili nekoj trecoj petoj desetoj liniji
ja nema problem da bude 100% srbi ili hrvati na pozicijama ako su sposobni i ako su kvalifikovani za to
steta je najbolji primjer kao ministar u kantonu
radi covjek vjerovatno koliko mu mogucnosti dozvoljavaju
sarovic svojevremeno kad je bio ministar trgovine.. ili tako nesto
protiv takvih novace koji se ti boris u svom "selu" se borim i ja i vjerovatno svaki normalan gradjanin ove drzave
ti bi trebao imati vjeru u ovu drzavu a ne da se radikalizujes i guras hdz i da kukas kako si majoriziran mada ako zivis u takvom okruzenju od 96% bosnjaka mozda si ti bas izuzetak kao i tvoji sugradjani koji nisu bosnjaci da si majoriziran i sa pravom to govoris
al da covic kuka kako je majoriziran u mostaru je komedija
ja vjerujem da on ima neugodnosti posebno ako je to zadrto stanovnistvo gdje je sve drugacije od tebe nesto lose i sl pa makad to bila i frizura
al novak mora shvatiti da postoji i cetvrta strana u koju sebe ubrajam i koju boli briga kako se zoves u sta vjerujes i sl sve dok si za bosnu i herecgivinu jednaku za svakog gradjanina na svakom pedlju drzave
da dolazis na poziciju po strucnosti a ne po politickoj rodbinskoj ili nekoj trecoj petoj desetoj liniji
ja nema problem da bude 100% srbi ili hrvati na pozicijama ako su sposobni i ako su kvalifikovani za to
protiv takvih novace koji se ti boris u svom "selu" se borim i ja i vjerovatno svaki normalan gradjanin ove drzave
ti bi trebao imati vjeru u ovu drzavu a ne da se radikalizujes i guras hdz i da kukas kako si majoriziran mada ako zivis u takvom okruzenju od 96% bosnjaka mozda si ti bas izuzetak kao i tvoji sugradjani koji nisu bosnjaci da si majoriziran i sa pravom to govoris
- canvra888
#38943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-o-s ... /250730102
Ko o čemu, današnja SDA o kriminalu. Kakva tragikomedija
Ko o čemu, današnja SDA o kriminalu. Kakva tragikomedija
-
Novak20
#38944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
tokio25 wrote: ↑30/07/2025 14:30 pa problem je sto su nacionalisti na sve 3 strane isti kalup samo drugi predznak
Stanovništvo "mog sela" i nije baš zadrto ili se ja barem ne družim sa takvima, a ovo boldirano okači mačku o rep.
U državu ću povjerovati kada postane "pravna", a to što ti nemaš sa nečim problem ne znači da ja sa tim istim stvarima nisam imao i imam stotinu problema. I najviše me vrijeđa ovo kvalificiran i sposoban kada je svagdje praksa moj i podoban. To me prati od '90.-ih.
Zato u Sarajevu i u mom "selu" nemaš na izvršnim funkcijama Srba i Hrvata čak ni građanski opredijeljenih, U Banja Luci i Stocu nemaš građanskih ili bilo kakvih drugih Bošnjaka na takvim funkcijama. Jednostavno, kao manjinac ne možeš doći u priliku da odlučuješ o nečemu.
A najgore je što ispadneš nekvalificiran, nesposoban i limitiran taman da si u praksi stručnjak zlata vrijedan.
Ti tu ne možeš ništa kao ni ja pa zato ne obmanjuj sebe i druge.
-
tokio25
#38945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
cuj okaci macku i onda ocekujes neko da te postuje 
- vee-jay
#38946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
posto si ovo procitao, mozda mozes da postavis link da i mi procitamoMan of steel wrote: ↑30/07/2025 00:15 Ja sam danas pročitao da Bošnjaci tj. invalidna struktura trenutno rukovodi sa 6 državnih institucija koje imaju samo 8% zaposlenih.
Sa druge strane Hrvati i Srbi, tj. HDZ i SNSD, zajedno rukovode sa 22 institucije koje imaju 92% zaposlenih državnih službenika.
Promjena paradigme i novi koncepti nesposobnog Konakovića i još većih nespobnjakovića oko njega bukvalno graniče sa izdajom.
hvala unaprijed
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#38947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Na današnjoj 10. redovnoj sjednici Upravnog odbora RTVFBiH prihvaćen je prijedlog generalnog direktora RTVFBiH Bakira Hadžiomerovića da se dosadašnji urednik Informativnog programa FTV-a Željko Tica razriješi sa ove dužnosti i imenuje na poziciju Urednik TV programa.
Istovremeno, na poziciju Urednika Informativnog programa Federalne televizije imenovan je Mirza Huskić.
@Point.
Istovremeno, na poziciju Urednika Informativnog programa Federalne televizije imenovan je Mirza Huskić.
@Point.
- Man of steel
#38948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Taj podatak je iznesen jučer na skupštini BiH.vee-jay wrote: ↑30/07/2025 16:08posto si ovo procitao, mozda mozes da postavis link da i mi procitamoMan of steel wrote: ↑30/07/2025 00:15 Ja sam danas pročitao da Bošnjaci tj. invalidna struktura trenutno rukovodi sa 6 državnih institucija koje imaju samo 8% zaposlenih.
Sa druge strane Hrvati i Srbi, tj. HDZ i SNSD, zajedno rukovode sa 22 institucije koje imaju 92% zaposlenih državnih službenika.
Promjena paradigme i novi koncepti nesposobnog Konakovića i još većih nespobnjakovića oko njega bukvalno graniče sa izdajom.
hvala unaprijed
https://www.youtube.com/watch?v=taOJ4_7pWHk (POČINJE OKO 43min)
-
Iceplayer
#38949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Problem nije u narodu, već u sudstvu i pravosuđu. Imas hrpu drugih država koje imaju i više naroda, ali sudstvo i pravosuđe ne dozvoljavaju nikome da iskače niti da vrijeđa, kamol da krade i sve ostalo.
Ako se uvede pošteno pravosuđe i tužilaštvo koje će stvarno raditi svoj posao, sutra neće biti bitno ko je koje nacije i to je jedini način regulisanja multinacionalnih država, što nam je primjer iz Europe i Amerike.
Ako se uvede pošteno pravosuđe i tužilaštvo koje će stvarno raditi svoj posao, sutra neće biti bitno ko je koje nacije i to je jedini način regulisanja multinacionalnih država, što nam je primjer iz Europe i Amerike.
-
Novak20
#38950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I ja sam mišljenja da je sudstvo i pravosuđe jedan od osnovnih problema u BiH ali....Iceplayer wrote: ↑31/07/2025 01:10 Problem nije u narodu, već u sudstvu i pravosuđu. Imas hrpu drugih država koje imaju i više naroda, ali sudstvo i pravosuđe ne dozvoljavaju nikome da iskače niti da vrijeđa, kamol da krade i sve ostalo.
Pošteno pravosuđe se ne uvodi nego stvara što je mukotrpan proces koji dugo traje. Uključuje razvijanje sistema vrijednosti u društvu, osobnu i profesionalnu etiku onih koji se opredijele za pravnu struku, dobro obrazovanje, neovisnost od utjecaja politike, rođaka, poznanika, itd.
U maloj sredini poput naše, sa narušenim, često nakaradnim moralnim-etičkim vrijednostima to nije lako ostvariti.
Zato i jesam skeptik.