Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Mustang1

#26476 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Hvala obojici za linkove evo nesto sam nasao. 20 razlike :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#26477 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Mustang1 wrote: 27/07/2025 14:59 Hvala obojici za linkove evo nesto sam nasao. 20 razlike :D
Ma raspali su se u 3/4
hrasno38

#26478 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Fakat ne kontam zasto u ovakvoj utakmici ne da priliku Manjgaficu i Hrelji?
hrasno38

#26479 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Jebo te Halilovic i njegova kosarka. Nikada mi se nije svidjao
hrasno38

#26480 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Pa dobro s obzirom da nam fali pola tima a to su Nurkic, Musa, Lazic, Castaneda, Alibegovic, Kamenjas a Kina je kompletna na domacem terenu rezultat je realan. Ono sto je dobro je to da je Gegic vrlo blizu svoje prave forme, Atic na pola, da smo vidjeli ODLICNOG Tarika Hrelju koji je strasno pokretan na terenu u odbrani, brz i prava perspektiva, solidan je bio i Arslanagic. Sejfic brate dragi nikakav najcistije zicere promasuje. Halilovic isto tako sutevi iz ocaja i daleko van bilo kakve suterske forme. Penava srednja zalost ali nije bio los. Vrabac kao i uvijek pun snage, borben i odlican u odbrani mada je fino odigrao i u napadu i slobodna bacanja 5/4!!!. Campara nedorecen strasljiv na sutu ali vrlo korektan u vodanju lopte. Pjanic materijal za buducnost. Zao mi je sto nije igrao Manjgafic jer on igra vrlo jaku poljsku ligu. Kinezi imaju dva titana u reprezentaciji pored kojih nasi centri izgledaju smijesno, imaju sut za tri poena ubitacan ali dobro domaci je teren i vrlo su ozbiljna reprezentacija koju ni jedna evropska ne bi tako lako dobila. Dobro ovo su pripremne utakmice i ovo je prva ici ce to na bolje. Nije mi jasno zasto nema Lazica??? Sljedeca protiv Kine za dva dana mislim da je isti termin. Prelijepa dvorana, kulturni navijaci i dokaz da je Kina vec odavno u svemu postala velesila.
giovanni008

#26481 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

S obzirom da nam je ovo B tim a kinezi u najjacoj postavi
Rezultat je ok plus nasi skoro 2 dana putovali pa jetlag odmor poslije i prilagodjavanje tijela.

Halilovicu se poslije EP zahvaliti na sve i reci mu da zauzima poziciju od mladjih igraca, on je svoje odigrao.

Sejfic zalutao u repci, Lazic danas odigrao basket finale tako da ce biti spreman za drugu tekmu protiv kineza
hrasno38

#26482 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

giovanni008 wrote: 27/07/2025 16:37 S obzirom da nam je ovo B tim a kinezi u najjacoj postavi
Rezultat je ok plus nasi skoro 2 dana putovali pa jetlag odmor poslije i prilagodjavanje tijela.

Halilovicu se poslije EP zahvaliti na sve i reci mu da zauzima poziciju od mladjih igraca, on je svoje odigrao.

Sejfic zalutao u repci, Lazic danas odigrao basket finale tako da ce biti spreman za drugu tekmu protiv kineza
Da upravo tako...doduse kad nam ne budu mogli igrati NBA i Euroligasi Halilovic ce valjati jer ja ne znam koeg mi to centra imamo
hrasno38

#26483 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Ovaj momak treba da bude primjer svima...

https://www.klix.ba/sport/kosarka/dzana ... /250727057
spree

#26484 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

kakavdanakneiskustvu wrote: 27/07/2025 14:37
Lug wrote: 27/07/2025 11:52 Ok, Luka nije dobio potrebne papire, ali iskreno zrtvovati jednog Luku Garzu kojeg je upravo kupio Boston, jedan od najboljih timova na svijetu, zrtvovati ga za jednog Kastanjedu koji nije igrao od februara i koji je prosjecan play u Euroligi... van svake pameti po meni. Ne treba nam Kastanjeda ako moramo izbaciti iz tima naseg najboljeg igraca. Ako cemo gledati ko gdje igra i po tome ocjenjivati kvalitet igraca, jer Boston nije sigurno ga kupio bezzeze, opet iz tima koji je zadnjih sezona jedan od najboljih u NBA. Pa Luka je nas najcjenjeni igrac, igra u najboljem timu svijeta. Stvarno mi nije jasno odreci se Garze. Jebo vas Kastanjda, mogao se play pronaci u Hrvatskoj, Srbiji, BiH.. Suludo! Ovo je za plakati. Becire, budi pametan.
Garza tek treba da pođe igrati u Bostonu. U Minesoti jedva da je ikako igrao. Boston nije najbolji na svijetu jer da jeste valjda bi bio najbolji ove sezone u NBA. Garzu je Boston očito izabrao jer su ostali bez Porzingisa,Korneta a moguće i bez Horforda pa im je bio prijeko potreban bilo kakav centar.

Kakvoj Srbiji ili Hrvatskoj se mogao naći play, ko konkretno??
sve u sridu :thumbup: . Čuj kupio ga Boston 😂. Paša radi se o NBA. Momak mi je pravo drag da ne bude nedoumice ali ni blizu toliko dobar igrač da ga "kupi" Boston. Realno nikad više od nekog rotacijskog igrača u NBA neće biti. Nadam se da će dobiti prostor u osakacenim Celticsima. Ako ni to ne iskoristi, teško da će imati više angažmana u NBA. Bilo bi vrhunski da su mu skinuli zvjezdicu, nisu jbg sad. Play nam treba za lijeka jer ovi nabrajani faktički nisu playovi nego primorani igrati tu poziciju. Možda jedino campara, ali njega je visina primorala da bude play, a ustvari je suter. Razigravac ni u mislima, a o odbrani da ne govorim. Uostalom njega i ne treba voditi, jaču odbranu imate na većini basketa u Sarajevu.
hrasno38

#26485 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

spree wrote: 27/07/2025 18:52
kakavdanakneiskustvu wrote: 27/07/2025 14:37
Lug wrote: 27/07/2025 11:52 Ok, Luka nije dobio potrebne papire, ali iskreno zrtvovati jednog Luku Garzu kojeg je upravo kupio Boston, jedan od najboljih timova na svijetu, zrtvovati ga za jednog Kastanjedu koji nije igrao od februara i koji je prosjecan play u Euroligi... van svake pameti po meni. Ne treba nam Kastanjeda ako moramo izbaciti iz tima naseg najboljeg igraca. Ako cemo gledati ko gdje igra i po tome ocjenjivati kvalitet igraca, jer Boston nije sigurno ga kupio bezzeze, opet iz tima koji je zadnjih sezona jedan od najboljih u NBA. Pa Luka je nas najcjenjeni igrac, igra u najboljem timu svijeta. Stvarno mi nije jasno odreci se Garze. Jebo vas Kastanjda, mogao se play pronaci u Hrvatskoj, Srbiji, BiH.. Suludo! Ovo je za plakati. Becire, budi pametan.
Garza tek treba da pođe igrati u Bostonu. U Minesoti jedva da je ikako igrao. Boston nije najbolji na svijetu jer da jeste valjda bi bio najbolji ove sezone u NBA. Garzu je Boston očito izabrao jer su ostali bez Porzingisa,Korneta a moguće i bez Horforda pa im je bio prijeko potreban bilo kakav centar.

Kakvoj Srbiji ili Hrvatskoj se mogao naći play, ko konkretno??
sve u sridu :thumbup: . Čuj kupio ga Boston 😂. Paša radi se o NBA. Momak mi je pravo drag da ne bude nedoumice ali ni blizu toliko dobar igrač da ga "kupi" Boston. Realno nikad više od nekog rotacijskog igrača u NBA neće biti. Nadam se da će dobiti prostor u osakacenim Celticsima. Ako ni to ne iskoristi, teško da će imati više angažmana u NBA. Bilo bi vrhunski da su mu skinuli zvjezdicu, nisu jbg sad. Play nam treba za lijeka jer ovi nabrajani faktički nisu playovi nego primorani igrati tu poziciju. Možda jedino campara, ali njega je visina primorala da bude play, a ustvari je suter. Razigravac ni u mislima, a o odbrani da ne govorim. Uostalom njega i ne treba voditi, jaču odbranu imate na većini basketa u Sarajevu.
Kakav je Garza to cemo tek da vidimo a sa ono malo minutica sto je dobijao uvijek je pravio statistike. Nikako ali nikako ne mozes tvrditi ni da je dobar ni da je los ali sigurno ga Bostonci ne bi uzeli da je taraba. Ovdje citavo vrijeme bar ja pisem AKO CASTANEDA NIJE POTPUNO FIT KOJI CE NAM KURAC I TU SE PRICA ZAVRSAVA! Bolje imati zdravog Camparu nego igrac kod koej svaku sekundu moras strahovatiu hoce li se ponovo sjebati, koji jos uvijek neam slobodu suta ili ulaska pod kos radi slomljenog stopala. Polako vidjet cemo na pripremnim utakmicama. Gegic je 100% OK i igra odlicno daj boze da bude i Castaneda ko Gegic fit. Na kraju kraje ide na preglede u Spaniju pa cemo vidjeti sta ce spanci reci.
canvra888

#26486 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Ti pričaš o Castanedinoj povredi u najmanju ruku kao da je Ahilova tetiva u pitanju. I Gegić i Castaneda su bili na operaciji, Gegić odsustvovao i duže i ispostavilo se da ok izgleda. Za Castanedu si i prije ijedne odigrane utakmice urgirao da se trebao Garza izabrati i povesti umjesto njega. A realnost je da je moguće da će Castaneda uhvatiti formu tek nakon više odigranih pripremnih.

Btw Boston je potpisao Garzu jer su u nekom soft rebuildu. Ne obezvrijeđujem Garzu, ali ja pitanje da li bi bio potpisan da se Tatum nije povrijedio.
kakavdanakneiskustvu

#26487 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Boston je do dolaska Graze imao na pozicijama 4 i 5 Quetu i Tillmana,doveli Nianga.

Očito je da su Garzu doveli jer imaju rupu pod košem. Koliko je on dobar u napadu, toliko je i Queta potrebniji im u odbrani.
hrasno38

#26488 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

canvra888 wrote: 27/07/2025 19:26 Ti pričaš o Castanedinoj povredi u najmanju ruku kao da je Ahilova tetiva u pitanju. I Gegić i Castaneda su bili na operaciji, Gegić odsustvovao i duže i ispostavilo se da ok izgleda. Za Castanedu si i prije ijedne odigrane utakmice urgirao da se trebao Garza izabrati i povesti umjesto njega. A realnost je da je moguće da će Castaneda uhvatiti formu tek nakon više odigranih pripremnih.

Btw Boston je potpisao Garzu jer su u nekom soft rebuildu. Ne obezvrijeđujem Garzu, ali ja pitanje da li bi bio potpisan da se Tatum nije povrijedio.
Castaneda je slomio kost u stopalu a Gegic operisao neku izraslinu na peti pa ti skontaj sta je teza povreda. Gegic je skoro pa 100% u staroj formi a za Castanedu cemo da vidimo. Gegic je odsustvovao duze zato sto je raskinuo ugovor sa Zadrom pa ni dan danas nije potpisao ugovor a ja se iskreno nadam da ce ga potpisati sa Bosnom. Na kraju krajeva ja sam napisao da bi moj izbor bio Garza sto ne mora biti ispravno ali svako ko je bio u kosarci ima neku svoju filozofiju.
canvra888

#26489 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Ponavljam opet, Castanedina povreda se desila prije 5 mjeseci, davno se oporavio, a ovaj ljekarski bi trebala biti krajnja tačka na "i" da je sve uredu. Forma se gubi bez obzira koja je povreda u pitanju, čim se odsustvuje s terena. Ako je u pitanju nešto oko ligamenata, tetiva i mišića, tad zna i na alteticizam uticati, a to, koliko mi je poznato, nije u pitanju kod Castanede, nego lom kosti.
Lug

#26490 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

kakavdanakneiskustvu wrote: 27/07/2025 14:40
Lug wrote: 27/07/2025 12:19
hrasno38 wrote: 27/07/2025 12:12

Apsolutno se slazem sa tobom ali uvijek je nama bilo sladje tudje govno nego domaca pita. Imamo tri igraca koji mogu i koji su na kraju krajeva nas i doveli do EP igrajuci na playu. Nije Castaneda pobjedio Hrvatsku nego Gegic, Atic, Musa.....i izabrati Castanedu umjesto nekoga koga je otkupio Boston i meni izgleda suludo. Da je Castaneda u punoj takmicarskoj formu druga bi prica bila ali njegova zadnja utakmica je bila nasa protiv Francuske i poslije vise nije odigrao niti jednu. Poziv njemu ce biti kockanje i to zestoko kockanje a poziv Garzi sigurica.
Upravo!
Garza je po svim parametrima nas najbolji igrac i jos igra srcem za BiH. Ismijavace nas drugi zbog ovog poteza.
Po čemu je naš najbolji igrač??
Igra u jednom od najboljih timova na svijetu, pa makar i sjedio na klupi i bio zamjena. Niko od nasih igraca ne igra u timu ni blizu kakav je Boston. Sigurno je da ima kvalitet, jer je i prije Bostona igrao za tim koji se borio za sampionsku titulu dvije sezone, dobro sjedio na klupi, ali to ne mjenja puno situaciju, jer je konkurencija bila bas zestoka. Dakle kvalitet neupitan po nekoj logici.
Dobro, mozda sam se u zurbi pogresno izrazio, vise sam mislio najcjenjeniji nas igrac u svijetu kosarke. Najbolji je teska rijec.
Sta ti mislis o njemu i kvalitetu i je li najcjenjeniji nas igrac?
Lug

#26491 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

kakavdanakneiskustvu wrote: 27/07/2025 14:37 Garza tek treba da pođe igrati u Bostonu. U Minesoti jedva da je ikako igrao. Boston nije najbolji na svijetu jer da jeste valjda bi bio najbolji ove sezone u NBA.
pa zadnju prije ove sezone su bili prvaci ako se ne varam, ove samo u polufinalu :D , a i istorijski uz lejkerse imaju najvise titula. Kakvo ti je to rezonovanje, ono fakat? Kao ne omalovazavas Garzu? :-)
Last edited by Lug on 27/07/2025 21:32, edited 1 time in total.
spree

#26492 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Ilon mask je iz republike srpske ako se ne varam :D . Kakav bolan kvalitet igrača koji uopšte ne igra. Nas najčuveniji igrač je Nurkić, a eto ako gledamo ukupno može se dodati i Musa jer je bio MVP ACB lige. Prosječan NBA fan nije nikada čuo za Garzu. Ne omalovazavam momka. Realno odličan igrač. Naša najbolja četvorka sigurno. Voli Bosnu i sigurno bi dao svoj maksimum. Fakat bi mi pravo drago bilo da igra. Ne igra i šta je tu je. To što ga je uzeo Boston, što je sjedio na klupi i bio po g ligi u Minnesoti nam govori da je ok za klupe, ali i to jedva. Napominjem da igrači na kraju kupe NBA timova su otprilike isti kvalitet, pa bio to okc ili wizardsi. Dakle garza nije ništa bolji igrač što je na klupi Bostona koji je u nekom medju rebuildu što kaže @canvra888 ili je na klupi najgore ekipe u historiji.
Lug

#26493 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

spree wrote: 27/07/2025 21:29 Napominjem da igrači na kraju kupe NBA timova su otprilike isti kvalitet, pa bio to okc ili wizardsi. Dakle garza nije ništa bolji igrač što je na klupi Bostona koji je u nekom medju rebuildu što kaže @canvra888 ili je na klupi najgore ekipe u historiji.
Mozda je malo i do trenera kome daje vecu minutazu. Pa ne igra prva petorka citavu utakmicu, cuj ista klupa wizardsa i okc-a.
Nevjerovatan je nas mentalitet i omalovazavanje nas samih.

Ali eto da ne duzimo, mislim da je velika greska i glupost ne povesti ga na evropsko, pa makar igrali bez ranjenog Kastanede. Da ne pricamo o psihickom momentu i utjecaju na ostale igrace, igranje Garze i ne igranje.

p.s. Ako se ne varam, ti si bio jedan od najvecih kriticara Nurkica na pocetku njegove kariere u NBA.
spree

#26494 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

To su nešto fulio za nurkica, a drugo kako ne kontaš da nemamo jedne pozicije u timu. Dakle godinama nemamo playa. Slomili se da nadjemo to što nemamo i našli amerikanca. Sad ga trebamo odjebati radi četvorke kojih imamo. Ok garza jeste najbolja naša četvorka, ali playa nemamo. Kontas li šta je play? Treba nam neko ko zna organizovati napad, prevesti loptu, odigrati pod pritiskom. Ako se nekada gledao utakmicu naših bez playa mogao si vidjeti na šta to liči. I da apsolutno nema razlike medju igračima sa kraja NBA klupe.

Edit: šta je to garza? Neki vodja? Neki glas u svlačionici? Ti to znaš? Jbt čovjek ne zna bosanski. Joj šta se sve čovjek neće naslusati. Žive ljudi u svojim umišljenim svjetovima i daju di za pravo da mantraju javno o tome.
Što se tiče minutaže je već posebna priča. Trener ga je mrzio pa mu nije davao minute. To ko onomad za dzeku. Trener na uštrb svog uspjeha, love i rezultata ne daje garzi minute inače je on bolji od randlea, goberta, naza i ostalih 10 igrača ispred sebe.
canvra888

#26495 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

spree wrote: 27/07/2025 22:52 Dakle godinama nemamo playa. Slomili se da nadjemo to što nemamo i našli amerikanca. Sad ga trebamo odjebati radi četvorke kojih imamo. Ok garza jeste najbolja naša četvorka, ali playa nemamo. Kontas li šta je play? Treba nam neko ko zna organizovati napad, prevesti loptu, odigrati pod pritiskom. Ako se nekada gledao utakmicu naših bez playa mogao si vidjeti na šta to liči.
Ma treba odustati, ne mogu se izgleda objasniti osnovne stvari, makar se i obojilo :D
karanana

#26496 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by karanana »

da ne tipkam previse vezano za zadnju stranicu rasprave garza, castaneda.....samo cu reci da se slazem sa spreeom, dankom i canavrom.
lug mi pomalo baca neke neutemeljene izjave i zakljucke o garzi. da se razumijemo isto sam veliki fan garze i momak je 10, ali neke stvari koje su recene o njegovim kvalitetama jer je potpiso ugovor od par miliona za boston, pomalo su djetinjaste, posebno jer znamo ko sve nece igrati za boston i gdje ce boston zavrsiti iduce sezone, a to je da ni u playoff nece uci. ne moze se porediti boston sa i bez tatuma, to je 60% ekipe. eno prica se da bena simonsa dovode da zamjeni tatuma, to ce ih unazaditi jos 5-6 utakmica koje bi dobili da ga ne dovedu.

e jedino sto se pomalo ne slazem sa nekim ko gore rece da niko ne zna ko je garza kad bi pitao kosarkaske fanove u americi. garza je kosrkaska legenda big10 college lige i univerziteta iowa. momak ima dosta rekorda tamo i proglasavan je i igracem sezone u big10 ako ne i u citavom ncaa, nisam sad siguran. i jos neka priznanja ima. ali ono sto se trazi u nba-u nije isto kao u ncaa posebno sa devalvacijom centara u nba ligi, a i bez toga fizikalije i nivo spremnosti su nebo i zemlja.
ne znam da li je castaneda dobar izbor ili ne, kontam zar nismo boljeg playa mogli naci, ko igra malo vise negdje u evropi.
kakavdanakneiskustvu

#26497 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Lug wrote: 27/07/2025 20:54
kakavdanakneiskustvu wrote: 27/07/2025 14:40
Lug wrote: 27/07/2025 12:19

Upravo!
Garza je po svim parametrima nas najbolji igrac i jos igra srcem za BiH. Ismijavace nas drugi zbog ovog poteza.
Po čemu je naš najbolji igrač??
Igra u jednom od najboljih timova na svijetu, pa makar i sjedio na klupi i bio zamjena. Niko od nasih igraca ne igra u timu ni blizu kakav je Boston. Sigurno je da ima kvalitet, jer je i prije Bostona igrao za tim koji se borio za sampionsku titulu dvije sezone, dobro sjedio na klupi, ali to ne mjenja puno situaciju, jer je konkurencija bila bas zestoka. Dakle kvalitet neupitan po nekoj logici.
Dobro, mozda sam se u zurbi pogresno izrazio, vise sam mislio najcjenjeniji nas igrac u svijetu kosarke. Najbolji je teska rijec.
Sta ti mislis o njemu i kvalitetu i je li najcjenjeniji nas igrac?
Ne igra u Bostonu jer još ni sezona nije počela

Pa ne znam kako može biti cijenjen više od Nurkića koji je ostvario solidnu NBA karijeru
kakavdanakneiskustvu

#26498 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Lug wrote: 27/07/2025 21:11
kakavdanakneiskustvu wrote: 27/07/2025 14:37 Garza tek treba da pođe igrati u Bostonu. U Minesoti jedva da je ikako igrao. Boston nije najbolji na svijetu jer da jeste valjda bi bio najbolji ove sezone u NBA.
pa zadnju prije ove sezone su bili prvaci ako se ne varam, ove samo u polufinalu :D , a i istorijski uz lejkerse imaju najvise titula. Kakvo ti je to rezonovanje, ono fakat? Kao ne omalovazavas Garzu? :-)
Pa ko je trenutno najbolji u NBA,koji tim?

Ne omalovažavam Garzu. Činjenica je da je već godinama rezerva, i to zakovan za dno klupe.To je činjenica, nisam ja to izmislio

Normalno da se nadam da bi u Bostonu trebao imati veću minutažu jer mu je konkurencija na poziciji ništa osobito
kakavdanakneiskustvu

#26499 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

spree wrote: 27/07/2025 21:29 Ilon mask je iz republike srpske ako se ne varam :D . Kakav bolan kvalitet igrača koji uopšte ne igra. Nas najčuveniji igrač je Nurkić, a eto ako gledamo ukupno može se dodati i Musa jer je bio MVP ACB lige. Prosječan NBA fan nije nikada čuo za Garzu. Ne omalovazavam momka. Realno odličan igrač. Naša najbolja četvorka sigurno. Voli Bosnu i sigurno bi dao svoj maksimum. Fakat bi mi pravo drago bilo da igra. Ne igra i šta je tu je. To što ga je uzeo Boston, što je sjedio na klupi i bio po g ligi u Minnesoti nam govori da je ok za klupe, ali i to jedva. Napominjem da igrači na kraju kupe NBA timova su otprilike isti kvalitet, pa bio to okc ili wizardsi. Dakle garza nije ništa bolji igrač što je na klupi Bostona koji je u nekom medju rebuildu što kaže @canvra888 ili je na klupi najgore ekipe u historiji.
sve lijepo objašnjeno
kakavdanakneiskustvu

#26500 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

spree wrote: 27/07/2025 22:52 To su nešto fulio za nurkica, a drugo kako ne kontaš da nemamo jedne pozicije u timu. Dakle godinama nemamo playa. Slomili se da nadjemo to što nemamo i našli amerikanca. Sad ga trebamo odjebati radi četvorke kojih imamo. Ok garza jeste najbolja naša četvorka, ali playa nemamo. Kontas li šta je play? Treba nam neko ko zna organizovati napad, prevesti loptu, odigrati pod pritiskom. Ako se nekada gledao utakmicu naših bez playa mogao si vidjeti na šta to liči. I da apsolutno nema razlike medju igračima sa kraja NBA klupe.

Edit: šta je to garza? Neki vodja? Neki glas u svlačionici? Ti to znaš? Jbt čovjek ne zna bosanski. Joj šta se sve čovjek neće naslusati. Žive ljudi u svojim umišljenim svjetovima i daju di za pravo da mantraju javno o tome.
Što se tiče minutaže je već posebna priča. Trener ga je mrzio pa mu nije davao minute. To ko onomad za dzeku. Trener na uštrb svog uspjeha, love i rezultata ne daje garzi minute inače je on bolji od randlea, goberta, naza i ostalih 10 igrača ispred sebe.
Garza je centar. On i Nurkić teško da mogu igrati zajedno a da to izgleda ok na duže vrijeme
Post Reply