Izvor: https://balkans.aljazeera.net/news/spor ... ne-kosarke
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
izbjeglica_iz_besmisla
#26451 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jos je cirkus veci time sto Sejla, garzina mama, valjda radi u nasoj ambasadi u Washingtonu 

- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#26452 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
davnooooo radilaizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑25/07/2025 19:46 Jos je cirkus veci time sto Sejla, garzina mama, valjda radi u nasoj ambasadi u Washingtonu
-
Lug
#26453 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ok, Luka nije dobio potrebne papire, ali iskreno zrtvovati jednog Luku Garzu kojeg je upravo kupio Boston, jedan od najboljih timova na svijetu, zrtvovati ga za jednog Kastanjedu koji nije igrao od februara i koji je prosjecan play u Euroligi... van svake pameti po meni. Ne treba nam Kastanjeda ako moramo izbaciti iz tima naseg najboljeg igraca. Ako cemo gledati ko gdje igra i po tome ocjenjivati kvalitet igraca, jer Boston nije sigurno ga kupio bezzeze, opet iz tima koji je zadnjih sezona jedan od najboljih u NBA. Pa Luka je nas najcjenjeni igrac, igra u najboljem timu svijeta. Stvarno mi nije jasno odreci se Garze. Jebo vas Kastanjda, mogao se play pronaci u Hrvatskoj, Srbiji, BiH.. Suludo! Ovo je za plakati. Becire, budi pametan.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#26454 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I edin bavcic je bio u toronto raptorsima, pa ga to opet ne cini najboljim 
- hrasno38
#26455 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Apsolutno se slazem sa tobom ali uvijek je nama bilo sladje tudje govno nego domaca pita. Imamo tri igraca koji mogu i koji su na kraju krajeva nas i doveli do EP igrajuci na playu. Nije Castaneda pobjedio Hrvatsku nego Gegic, Atic, Musa.....i izabrati Castanedu umjesto nekoga koga je otkupio Boston i meni izgleda suludo. Da je Castaneda u punoj takmicarskoj formu druga bi prica bila ali njegova zadnja utakmica je bila nasa protiv Francuske i poslije vise nije odigrao niti jednu. Poziv njemu ce biti kockanje i to zestoko kockanje a poziv Garzi sigurica.Lug wrote: ↑27/07/2025 11:52 Ok, Luka nije dobio potrebne papire, ali iskreno zrtvovati jednog Luku Garzu kojeg je upravo kupio Boston, jedan od najboljih timova na svijetu, zrtvovati ga za jednog Kastanjedu koji nije igrao od februara i koji je prosjecan play u Euroligi... van svake pameti po meni. Ne treba nam Kastanjeda ako moramo izbaciti iz tima naseg najboljeg igraca. Ako cemo gledati ko gdje igra i po tome ocjenjivati kvalitet igraca, jer Boston nije sigurno ga kupio bezzeze, opet iz tima koji je zadnjih sezona jedan od najboljih u NBA. Pa Luka je nas najcjenjeni igrac, igra u najboljem timu svijeta. Stvarno mi nije jasno odreci se Garze. Jebo vas Kastanjda, mogao se play pronaci u Hrvatskoj, Srbiji, BiH.. Suludo! Ovo je za plakati. Becire, budi pametan.
- hrasno38
#26456 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Uzgred danas igramo protiv Kine po nasem vremenu u 13.30 i ko ima IPTV utakmica ce vjerovatno biti prenosena na kineskoj TV CCTV 5+.
-
Lug
#26457 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Upravo!hrasno38 wrote: ↑27/07/2025 12:12Apsolutno se slazem sa tobom ali uvijek je nama bilo sladje tudje govno nego domaca pita. Imamo tri igraca koji mogu i koji su na kraju krajeva nas i doveli do EP igrajuci na playu. Nije Castaneda pobjedio Hrvatsku nego Gegic, Atic, Musa.....i izabrati Castanedu umjesto nekoga koga je otkupio Boston i meni izgleda suludo. Da je Castaneda u punoj takmicarskoj formu druga bi prica bila ali njegova zadnja utakmica je bila nasa protiv Francuske i poslije vise nije odigrao niti jednu. Poziv njemu ce biti kockanje i to zestoko kockanje a poziv Garzi sigurica.Lug wrote: ↑27/07/2025 11:52 Ok, Luka nije dobio potrebne papire, ali iskreno zrtvovati jednog Luku Garzu kojeg je upravo kupio Boston, jedan od najboljih timova na svijetu, zrtvovati ga za jednog Kastanjedu koji nije igrao od februara i koji je prosjecan play u Euroligi... van svake pameti po meni. Ne treba nam Kastanjeda ako moramo izbaciti iz tima naseg najboljeg igraca. Ako cemo gledati ko gdje igra i po tome ocjenjivati kvalitet igraca, jer Boston nije sigurno ga kupio bezzeze, opet iz tima koji je zadnjih sezona jedan od najboljih u NBA. Pa Luka je nas najcjenjeni igrac, igra u najboljem timu svijeta. Stvarno mi nije jasno odreci se Garze. Jebo vas Kastanjda, mogao se play pronaci u Hrvatskoj, Srbiji, BiH.. Suludo! Ovo je za plakati. Becire, budi pametan.
Garza je po svim parametrima nas najbolji igrac i jos igra srcem za BiH. Ismijavace nas drugi zbog ovog poteza.
-
Dugarry
#26458 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne znam sta da vam na to kazem. Treba nam plej, nije da ne treba. Gegic takodjer nije igrao dugo.
Sa druge strane, Garza zasluzuje poziv. Bas dobar igrac. Nije nas najbooji, ali itekako dobar.
Ne znam sta bi uradio da sam selektor
Sa druge strane, Garza zasluzuje poziv. Bas dobar igrac. Nije nas najbooji, ali itekako dobar.
Ne znam sta bi uradio da sam selektor
- hrasno38
#26459 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da je Castaneda 100% zdrav i da je odigrao makar par utakmica nakon povrede onda ne bi bilo dileme da ide on. Gegic je tu po defaultu i iako je izasao iz povrede on nema adekvatnu zamjenu bar da je ja znam. Osim toga Gegica povreda je totalno drugacije prirode od Castanedine. U ovoj situaciji ja bih zvao Garzu
-
Dugarry
#26460 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne znam kakvo je stanje kod Castende.hrasno38 wrote: ↑27/07/2025 12:39Da je Castaneda 100% zdrav i da je odigrao makar par utakmica nakon povrede onda ne bi bilo dileme da ide on. Gegic je tu po defaultu i iako je izasao iz povrede on nema adekvatnu zamjenu bar da je ja znam. Osim toga Gegica povreda je totalno drugacije prirode od Castanedine. U ovoj situaciji ja bih zvao Garzu
Spomenuo sam povredu Gegica jer nam je on jedan of plejeva. Ne mozemo se osloniti na pleju samo na Gegica. Boga pitaj u kakvom ce stanju on biti.
- hrasno38
#26461 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Na playu su igrali Gegic, Musa i Atic...tu su jos Campara i Arslanagic naravno ni blizu ranga Castanede ali zdravog CastanedeDugarry wrote: ↑27/07/2025 12:54Ne znam kakvo je stanje kod Castende.hrasno38 wrote: ↑27/07/2025 12:39Da je Castaneda 100% zdrav i da je odigrao makar par utakmica nakon povrede onda ne bi bilo dileme da ide on. Gegic je tu po defaultu i iako je izasao iz povrede on nema adekvatnu zamjenu bar da je ja znam. Osim toga Gegica povreda je totalno drugacije prirode od Castanedine. U ovoj situaciji ja bih zvao Garzu
Spomenuo sam povredu Gegica jer nam je on jedan of plejeva. Ne mozemo se osloniti na pleju samo na Gegica. Boga pitaj u kakvom ce stanju on biti.
-
Dugarry
#26462 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ta trojica pokrivaju poziciju jedan i dva.hrasno38 wrote: ↑27/07/2025 13:06Na playu su igrali Gegic, Musa i Atic...tu su jos Campara i Arslanagic naravno ni blizu ranga Castanede ali zdravog CastanedeDugarry wrote: ↑27/07/2025 12:54Ne znam kakvo je stanje kod Castende.hrasno38 wrote: ↑27/07/2025 12:39
Da je Castaneda 100% zdrav i da je odigrao makar par utakmica nakon povrede onda ne bi bilo dileme da ide on. Gegic je tu po defaultu i iako je izasao iz povrede on nema adekvatnu zamjenu bar da je ja znam. Osim toga Gegica povreda je totalno drugacije prirode od Castanedine. U ovoj situaciji ja bih zvao Garzu
Gledaj, sa Gegicen koji nihe igrao cijelu sezonu, mi bi bez Castende bili osakaceni. Ako Castenda nije u dobroj formi, mi smo u velikom problemu.
- hrasno38
#26463 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sve je to OK ali bolje je povesti 13 zdravih igraca nego da ima neko rovit za kojeg nista nije sigurnoDugarry wrote: ↑27/07/2025 13:11Ta trojica pokrivaju poziciju jedan i dva.
Gledaj, sa Gegicen koji nihe igrao cijelu sezonu, mi bi bez Castende bili osakaceni. Ako Castenda nije u dobroj formi, mi smo u velikom problemu.
- canvra888
#26464 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije 13, nego 12 igrača.
I stvarno ste neumorni s tom pričom, nevjerovatno.
Čovječe, Castaneda na 70% je nama bitniji od Garze na 100%, koji svakako igra na pozicijama gdje smo mi i više nego pokriveni. I kakve veze ima čija je povreda bila teža? Suština je u tome da su i Gegić i Castaneda odsustvovali sa parketa, Gegić čak i duže od Castanede.
Nevjerovatno kako zaboravljate kakva je nama patnja oeganizacija napada bez prave kece. Vidjelo se to u zadnjoj proriv Francuske kada se Xavier povrijedio, pa na turniru za kvalifikacije na OI 2023 pa na dvomeču protiv Litvanije na WCQ, itd.
Čovječe, Castaneda na 70% je nama bitniji od Garze na 100%, koji svakako igra na pozicijama gdje smo mi i više nego pokriveni. I kakve veze ima čija je povreda bila teža? Suština je u tome da su i Gegić i Castaneda odsustvovali sa parketa, Gegić čak i duže od Castanede.
Nevjerovatno kako zaboravljate kakva je nama patnja oeganizacija napada bez prave kece. Vidjelo se to u zadnjoj proriv Francuske kada se Xavier povrijedio, pa na turniru za kvalifikacije na OI 2023 pa na dvomeču protiv Litvanije na WCQ, itd.
- hrasno38
#26465 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gegica upravo geldam protiv Kineza i vise nego solidan je u stvari odlican je. Castaneda ni u mislima nije bitniji ako je van forme jos uvijek rovit. Garza je poslije Nurka najjaci igrac reprezentacije i najpouzadniji. Sve ja to znam ali nikada ne bih u reprezentaciju kada bih birao izmedju Garze i Castanede koji je izasao ili jos uvijek izlazi iz povrede Castanedu pa da ne znam sta gori! 13 je greska!canvra888 wrote: ↑27/07/2025 13:38 Nije 13, nego 12 igrača.
- hrasno38
#26466 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Prvo poluvrijeme 48:43 za Kinu. Gegic najbolji, Atic u pocetku los kasnije se popravio, Halilovic se vraca sa odmora, Sejfic tanak u napadu solidan u odbrani, Arslanagic vise nego solidan, Campara strasljiv ali jedna americka asistencija, Penava standardan, Pjanic ne znam jos uvijek nista, Vrabac standardno dobar, borben, slobodna 5/4. Nije mi jasno zasto ne koristi svih 12 igraca ovo je prijateljska utakmica jer na klupi su jos Manjgafic i Hrelja. Nema Lazica.Nije lose s obzirom da je prva utakmica u dalekoj Kini, vremenska razlika, malko sudije navlace za Kinu. Kinezi imaju centra ja vjerujem da je preko 220, ubijaju tricama. Sve u svemu vrlo gledljivo.
Last edited by hrasno38 on 27/07/2025 14:44, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#26467 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Garza tek treba da pođe igrati u Bostonu. U Minesoti jedva da je ikako igrao. Boston nije najbolji na svijetu jer da jeste valjda bi bio najbolji ove sezone u NBA. Garzu je Boston očito izabrao jer su ostali bez Porzingisa,Korneta a moguće i bez Horforda pa im je bio prijeko potreban bilo kakav centar.Lug wrote: ↑27/07/2025 11:52 Ok, Luka nije dobio potrebne papire, ali iskreno zrtvovati jednog Luku Garzu kojeg je upravo kupio Boston, jedan od najboljih timova na svijetu, zrtvovati ga za jednog Kastanjedu koji nije igrao od februara i koji je prosjecan play u Euroligi... van svake pameti po meni. Ne treba nam Kastanjeda ako moramo izbaciti iz tima naseg najboljeg igraca. Ako cemo gledati ko gdje igra i po tome ocjenjivati kvalitet igraca, jer Boston nije sigurno ga kupio bezzeze, opet iz tima koji je zadnjih sezona jedan od najboljih u NBA. Pa Luka je nas najcjenjeni igrac, igra u najboljem timu svijeta. Stvarno mi nije jasno odreci se Garze. Jebo vas Kastanjda, mogao se play pronaci u Hrvatskoj, Srbiji, BiH.. Suludo! Ovo je za plakati. Becire, budi pametan.
Kakvoj Srbiji ili Hrvatskoj se mogao naći play, ko konkretno??
-
kakavdanakneiskustvu
#26468 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Po čemu je naš najbolji igrač??Lug wrote: ↑27/07/2025 12:19Upravo!hrasno38 wrote: ↑27/07/2025 12:12Apsolutno se slazem sa tobom ali uvijek je nama bilo sladje tudje govno nego domaca pita. Imamo tri igraca koji mogu i koji su na kraju krajeva nas i doveli do EP igrajuci na playu. Nije Castaneda pobjedio Hrvatsku nego Gegic, Atic, Musa.....i izabrati Castanedu umjesto nekoga koga je otkupio Boston i meni izgleda suludo. Da je Castaneda u punoj takmicarskoj formu druga bi prica bila ali njegova zadnja utakmica je bila nasa protiv Francuske i poslije vise nije odigrao niti jednu. Poziv njemu ce biti kockanje i to zestoko kockanje a poziv Garzi sigurica.Lug wrote: ↑27/07/2025 11:52 Ok, Luka nije dobio potrebne papire, ali iskreno zrtvovati jednog Luku Garzu kojeg je upravo kupio Boston, jedan od najboljih timova na svijetu, zrtvovati ga za jednog Kastanjedu koji nije igrao od februara i koji je prosjecan play u Euroligi... van svake pameti po meni. Ne treba nam Kastanjeda ako moramo izbaciti iz tima naseg najboljeg igraca. Ako cemo gledati ko gdje igra i po tome ocjenjivati kvalitet igraca, jer Boston nije sigurno ga kupio bezzeze, opet iz tima koji je zadnjih sezona jedan od najboljih u NBA. Pa Luka je nas najcjenjeni igrac, igra u najboljem timu svijeta. Stvarno mi nije jasno odreci se Garze. Jebo vas Kastanjda, mogao se play pronaci u Hrvatskoj, Srbiji, BiH.. Suludo! Ovo je za plakati. Becire, budi pametan.
Garza je po svim parametrima nas najbolji igrac i jos igra srcem za BiH. Ismijavace nas drugi zbog ovog poteza.
-
Mustang1
-
kakavdanakneiskustvu
- hrasno38
#26471 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
https://tv.cctv.com/live/cctv5plus/?spm ... yEJcS5K.17
probaj ovdje ali ako si u BiH sa VPN-om moze Austrija, Belgija...
- hrasno38
#26472 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Doduse vec je raspad sistem +18 za Kinu
- hrasno38
#26473 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kad uporedis Garzu sa Halilovicem to je isto kao kad uporedis Le Brona i Nurkica
- canvra888
#26474 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Čekaj, zašto je početna premisa da Castaneda ne može biti zdrav i efektivan kao što je i Gegić? Poslije povrede je 5 mjeseci prošlo, to je daleko iza njega.hrasno38 wrote: ↑27/07/2025 14:18Gegica upravo geldam protiv Kineza i vise nego solidan je u stvari odlican je. Castaneda ni u mislima nije bitniji ako je van forme jos uvijek rovit. Garza je poslije Nurka najjaci igrac reprezentacije i najpouzadniji. Sve ja to znam ali nikada ne bih u reprezentaciju kada bih birao izmedju Garze i Castanede koji je izasao ili jos uvijek izlazi iz povrede Castanedu pa da ne znam sta gori! 13 je greska!canvra888 wrote: ↑27/07/2025 13:38 Nije 13, nego 12 igrača.
Gegić ni kad je najzdraviji bio, nije odrađivao ni trećinu posla koju Castaneda odrađuje na keci, jer to jednostavno nije momkova pozicija i to je sasvim razumljivo.
Da ponovim još jednom, u kontekstu onog koliko nam fali ono što Castaneda donosi - nama je Castaneda na 70% bitniji nego Garza na 100%, s obzirom na suficit na 4 i 5, a deficit na 1. I da, valjda je normalno sačekati makar pripremne sa Castanedom u sastavu prije nego se skoči na neke neosnovane premise da nije spreman.
- hrasno38
#26475 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vidjet cemo sta ce biti i kakav jecanvra888 wrote: ↑27/07/2025 14:56Čekaj, zašto je početna premisa da Castaneda ne može biti zdrav i efektivan kao što je i Gegić? Poslije povrede je 5 mjeseci prošlo, to je daleko iza njega.hrasno38 wrote: ↑27/07/2025 14:18Gegica upravo geldam protiv Kineza i vise nego solidan je u stvari odlican je. Castaneda ni u mislima nije bitniji ako je van forme jos uvijek rovit. Garza je poslije Nurka najjaci igrac reprezentacije i najpouzadniji. Sve ja to znam ali nikada ne bih u reprezentaciju kada bih birao izmedju Garze i Castanede koji je izasao ili jos uvijek izlazi iz povrede Castanedu pa da ne znam sta gori! 13 je greska!canvra888 wrote: ↑27/07/2025 13:38 Nije 13, nego 12 igrača.
Gegić ni kad je najzdraviji bio, nije odrađivao ni trećinu posla koju Castaneda odrađuje na keci, jer to jednostavno nije momkova pozicija i to je sasvim razumljivo.
Da ponovim još jednom, u kontekstu onog koliko nam fali ono što Castaneda donosi - nama je Castaneda na 70% bitniji nego Garza na 100%, s obzirom na suficit na 4 i 5, a deficit na 1. I da, valjda je normalno sačekati makar pripremne sa Castanedom u sastavu prije nego se skoči na neke neosnovane premise da nije spreman.