Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

last mohicans

#38676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

DaysleepeR wrote: 25/07/2025 11:57
PM72 wrote: 25/07/2025 11:54 Svakoga dana se iskreno pokajem što sam dobrovoljno branio "nezavisnu i suverenu"...
Hiljade i hiljade momaka su takođe branili BiH i nakon rata uspjeli izgraditi sebi uspješne živote.
Samo ti sjediš po forumu, frustriran, oplakuješ sebe i hoćeš da te drugi oplakuju kao da si se ti jedini borio.
Vala ti je dobro rekao, previše si depra, bruda. I ja sam s 18 priključio, pa ne pizdim toliko.. Dobro bih razmislio bi li opet, ali kad bi moj narodopet krenuli klati, silovati, moju porodicu ojaditi, s merakom bi čete tamanio..
DaysleepeR

#38677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

last mohicans wrote: 25/07/2025 14:53
DaysleepeR wrote: 25/07/2025 11:57
PM72 wrote: 25/07/2025 11:54 Svakoga dana se iskreno pokajem što sam dobrovoljno branio "nezavisnu i suverenu"...
Hiljade i hiljade momaka su takođe branili BiH i nakon rata uspjeli izgraditi sebi uspješne živote.
Samo ti sjediš po forumu, frustriran, oplakuješ sebe i hoćeš da te drugi oplakuju kao da si se ti jedini borio.
Vala ti je dobro rekao, previše si depra, bruda. I ja sam s 18 priključio, pa ne pizdim toliko.. Dobro bih razmislio bi li opet, ali kad bi moj narodopet krenuli klati, silovati, moju porodicu ojaditi, s merakom bi čete tamanio..
Imam u familiji i zlatnih ljiljana i RVI i sve, niko o ratu ne priča, niti lamentira nad svojoj sudbinom, ljudi žive život...

Svako malo, "ja se borio" pa svaka čast brate, ali nisi jedini. Rat stao prije 30 godina, neko se i rodio i umro za to vrijeme.
drogon2

#38678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drogon2 »

Truba wrote: 25/07/2025 14:36 On u svom dosjeu ima nekoliko presuda ra različita krivična djela i to je uzeto kao otežavajuća okolnost.

ukro bi i 140000 da je bilo
Kod nas je narod operisan od logike.Oni bi pustali narod da krade okolo zato sto Milorad nije osudjen na onoliko koliko su oni zamislili :-) Pravdaju krivicna djela krivicnim djelima.Podsjeca me to na ceratin someones.
Vjecita_zavrzlama

#38679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

dr_Evil wrote: 25/07/2025 14:49
Vjecita_zavrzlama wrote: 25/07/2025 14:47
Preko kreveta da
Zar tako ne funkcionise u citavom svijetu, ili se sad pravimo sobarice?
Bosnjakinja se uvijek pitala u svom domu :) austrijanci su pisali ”muslimanski domovi su matriarhati svoje vrste”,rahmetli nena govorila muz zaradjuje zena rasporedjuje :D
:skoljka:

Za turcine smo ispred 300 godina bar :D posebno sela
Prpa.ba

#38680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Da malo odmorimo od tmurne svakodnevnice.

Nakon mukotrpnih pregovora unutar HDZ-ove ispostave u Sarajevu, sa visokim ulozima, moguce i uz posredovanje OHR-a, otkoceni su procesi.

Pacijenti i porodice pacijenata nadaju se da ce ovaj opskurni NIP-ovac konacno dobiti sta ga vec sljeduje iz gradskog budzeta, pa da KCUS konacno prodise i dobije direktora iz SDP-a.
Prva sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva u novom sazivu održat će u ponedjeljak 28. jula (14) sati, u Vijećnici.

Prva tačka je prijedlog odluke o radno pravnom statusu zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Emira Biće.

Prijedlog je da Bićo za vrijeme trajanja mandata, dužnost zamjenika predsjedavajućeg obavlja profesionalno i ostvaruje prava iz radnog odnosa u Gradu Sarajevu.
Pa vi recite da dogovor kucu ne gradi, i da u "trojci" nema hemije, vizije, misije. :oops:
dr_Evil

#38681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

drogon2 wrote: 25/07/2025 14:59
Truba wrote: 25/07/2025 14:36 On u svom dosjeu ima nekoliko presuda ra različita krivična djela i to je uzeto kao otežavajuća okolnost.

ukro bi i 140000 da je bilo
Kod nas je narod operisan od logike.Oni bi pustali narod da krade okolo zato sto Milorad nije osudjen na onoliko koliko su oni zamislili :-) Pravdaju krivicna djela krivicnim djelima.Podsjeca me to na ceratin someones.
U nas je sistem postavljen upravo na tim nogama. Dakle svi od vrha do dna love u mutnom. Ne placas rtv taksu, nema problema nece niko doci da ti uzme TV, bacio si smece na ulici nemas sekirancije niko te nece dirnuti, prekoracio si brzinu nema problema okiti cvanciku milicajcu.

Dakle sistem je takav da su oni pustili narod da lovi u mutnom unutar svojih mogucnosti tako da niko ne pita sta rade ribe u vrhu. Kako ces ti bolan da pitas gdje je 40miliona eura nestalo kad u kuci imas nelegalnu ratnu ili civilnu penziju? Kaze meni tip ja prevario doktora, reko prijatelju nije on isao 6 godina na fakultet da ga ti mozes prevarit, nego nece on da se sa budalom goni kad mu je jasno da se kupuje socijalni mir. Kaze lik ronca kako pustise onoga HDZ-ovca sta pregazi one momke i cure, pa reko covjece ti si prosli mjesec zvao pajdasa ti skine kaznu sa stola da je ne platis.

Tu smo gdje jesmo, i dobro nam je jer svi ovo zelimo.
SaPnA

#38682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

Vjecita_zavrzlama wrote: 25/07/2025 14:50
SaPnA wrote: 25/07/2025 14:35
Vjecita_zavrzlama wrote: 25/07/2025 14:27 Ambasador Turske u muzeju Alije, zanimljivo kako se ni jedna Izetbegovicka nije pokrila, kako li Erdoganisti na to gledaju :D

Image

Jednom je jedan rekao ” bosnjaci su previse europeizirani radi toga kod njih zene hodaju cesto gologlave” .. dakle to prvo primjete zamisli ti :-)
Ja ba, zamisli jos i ljiljane stavili, sramota
Da predosmanske simbole ccc
Da, strasno, simbol bogorodice koriste, kako ovi Muslimani jednom ne skontaju da nemaju pravo na ljiljane.
the the

#38683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by the the »

Dugo sam govorio/mislio/vjerovo nije mi zao dana rata sto sam ostao ali mi je zao sto nisam otisao odmah poslije jer ova patnja koja traje jednako 30g je za razliku borbe za prezivljavanje potpuno besmislena, a nit te udavi nit dovoljno bije

Al ima par mjeseci mozda i par godina da mogu upratiti taj osjecaj da zalim ne dan nego sekund, ne sto sam ratovo nego sto uopste ikad odslusah vijesti vezane za period 90-96 na ovom podrucju. Puno je i takva sekunda potrosena na ovo

Puna podrska svim razocaranim, nadam se da ce mo/te ostatak zivota potrositi na neku konstruktivu a ne na jadanje, forumanje, depru i apatiju.

Ovim sto banalizuju stanje pojedinca, jadan si ti clan familije i prijatelj kad ti se najrodjeniji nece pozalit

Puno pozz, ima jos uvijek sadrzaja da se zivot oplemeni, ali za pocetak treba strogo bjezati od ovih satro savjetodavaca sa visine i u digitali i u stvarnom zivotu
canvra888

#38684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

1Dante1 wrote: 25/07/2025 09:00
canvra888 wrote: 24/07/2025 19:08 Nit si odgovorio na moja legitimna pitanja. Ili ti je domet da i mene prozoveš botom?
Ma nemam ti sta odgovoriti jer nemas dodira sa realnoscu. Meni govoris o rs gdje imam direktnog dodira i sta da ti ja kazem na
Šta bi ovaj odgovor trebao predstavljati? Svi mi glupi, samo si ti kao upoznat sa situacijom?
canvra888 wrote: 24/07/2025 15:48 Hajde forumski mangupe otiđi malo po RS-u i ispitaj povratnike, bošnjačku djecu je li im gora SDA ili SDS/SNSD koji im ne daju ni pravo na jezik u školama?
kada upravo vecina Bosnjaka glasa za snsd ili sds. Bosnjacka politika je podobne izvukla iz rs i naselila po raznim predgradjima Sarajeva samo da bi imala sigurno glasove.

I onda meni neko dodje i kaze nesto o jebenom sds, a zaboravi da je 2010 imao ogromnu podrsku Bosnjaka ivanic. Jebaji ga, slabo mi kontamo sta
Odakle ti info da većina Bošnjaka glasa za SNSD ili SDS? Potkrijepi konkretnim dokazima tu tvrdnju. Ko su im alternative? Da li su im dostupne alternative u svim mjestima u RS-u?

I pored tog, ja te nisam pitao za koga Bošnjaci glasaju, nego kakvi su ti iz SDS/SNSD za koje si ti rekao da su BOLJI od SDA.

I nisi mi odgovorio na hrpu ostalih pitanja koja sam ti postavio:

Je li trojka/SDA i u jednome mjestu gdje je na vlasti branila jezike u školama?
Je li trojka/SDA svjesno zataškava napade na povratnike?
Je li trojka/SDA otvoreno radi na secesionizmu godinama poslije rata?
Je li trojka/SDA negira genocid godinama poslije rata?
Je li u gorem finansijskom stanju entitet gdje je trojka/SDA ili gdje su SNSD/SDS?

Na sve navedeno je odgovor da je SDS/SNSD, a ti si hladno izjavio da je SDA gora od SDS-a i SNSD-a.

Naprezati se možeš do sutra i izvoditi mentalnu gimnastiku, ono što si izjavio je gadost i ništa više od toga.
mishic

#38685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

"KAKO JE BH GAS OSTAO BEZ SKORO 27 MILIONA KM: Stečajni postupak u Fabrici glinice "Birač" bit će...
(...) zaključen nakon punih 12 godina, a ovo preduzeće će prestati da postoji nakon što budu okončani svi sudski sporovi u kojima učestvuje."

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/42 ... it_ce.html

Još jedan lopovluk o trošku građana...
Haris.ba

#38686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Sadakistan se nastavlja.
Dva kanadera iz Hrvatske gase požar kod Prozor-Rame, vatrogasci formirali "liniju odbrane"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dva-kan ... /250725176
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#38687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Vjecita_zavrzlama wrote: 25/07/2025 14:27 Ambasador Turske u muzeju Alije, zanimljivo kako se ni jedna Izetbegovicka nije pokrila, kako li Erdoganisti na to gledaju :D

Image

Jednom je jedan rekao ” bosnjaci su previse europeizirani radi toga kod njih zene hodaju cesto gologlave” .. dakle to prvo primjete zamisli ti :-)
Jbt. čime se ti baviš

Norra Stockholm Psykiatri
Vårdstigen 5, 112 19 Stockholm
08-123 487 20
vee-jay

#38688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

nista mi nismo drugaciji od drugih
Dve trecine ispitanih u Rumuniji vjeruje da je 1989. pogubljeni Ceausescu bio dobar drzavnik za njihovu zemlju – prema istrazivanju INSCOP Research.
canvra888

#38689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

sehohari wrote: 25/07/2025 22:41

Image

Jbt. čime se ti baviš

08-123 487 20
Nevjerovatno koja mržnja izbija iz prsa prema bilo čemu što ima veze sa Islamom. I to skoro da nema teme na kojoj to ne provlači na neki način.
muha_sa

#38690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

no_sekirli

#38691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Kristina i cijela ekipa iz Mozemo je vrhunska ekipa koja je trenitno jedina prava opozicija u HR. Prava je steta sto je mindset biraca u HR ili HDZ ili SDP i sto Mozemo ne dobije priliku voditi susjednu drzavu.

Vjerujem da bi to imalo i dosta pozitivnog uticaja i na nas i BiH.
skrbavi-admin

#38692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

kako se zove ova divna gospodja?

edit naso sam Sandra Bencic.... :thumbup:
dr_Evil

#38693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 25/07/2025 21:00 Sadakistan se nastavlja.
Dva kanadera iz Hrvatske gase požar kod Prozor-Rame, vatrogasci formirali "liniju odbrane"
Ko da su nas jos jucer uvjeravali Novalic i ekipa da eto kanader nema gdje da kupi vodu u BiH. Svi na svoje oci gledali kako uzima vodu po jezerima, ali kaze vrli premijer nije istina!

Dobro, Novalic je sada iza resetaka gdje mu je i mjesto,a Nerko je pogurao rentu air multikultivatore iz offshore kompanije.
skrbavi-admin

#38694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

dr_Evil wrote: 26/07/2025 09:38
Haris.ba wrote: 25/07/2025 21:00 Sadakistan se nastavlja.
Ko da su nas jos jucer uvjeravali Novalic i ekipa da eto kanader nema gdje da kupi vodu u BiH. Svi na svoje oci gledali kako uzima vodu po jezerima, ali kaze vrli premijer nije istina!

Dobro, Novalic je sada iza resetaka gdje mu je i mjesto,a Nerko je pogurao rentu air multikultivatore iz offshore kompanije.
mislim da to nece bit dzaba svejedno......
a u svakom slucaju koja vlast bude kupila 2 kanadera za BIH cu do kraja zivota glasat za njega.....
ljudi nisu svjesni da kad sume nestane - nema u toj sumi vise izvora i vode......
dr_Evil

#38695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

skrbavi-admin wrote: 26/07/2025 09:50
mislim da to nece bit dzaba svejedno......
a u svakom slucaju koja vlast bude kupila 2 kanadera za BIH cu do kraja zivota glasat za njega.....
ljudi nisu svjesni da kad sume nestane - nema u toj sumi vise izvora i vode......
Nek pocnu makar od pristojne flote air tractora i kakvih heliHoptera, pa makar i pregoranicnom suradnjom. Tesko da ce BiH do kanadera za nasih zivota, i ne treba, nemaju ih ni vece drzave, Norveska je trazila pomoc Danske prije 2-3 godine. Kanaderi bi bili idealni, i potrebni su nam, ali znamo gdje zivimo. Male korake takodjer priznam, ali ovo rentano zaprasivalo komaraca je kriminal koji tek treba da se pokaze.
Prpa.ba

#38696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Projekat koji su HDZ i manje stranke okupljene oko HDZ-a ukinuli zvao se "nabavka letjelica za gasenje pozara". Ne kanadera, sto su se pojedini strucnjaci sa foruma zaletili, nego letjelica. Letjelica.

Ali, makar su od tih ukinutih para dati grantovi za poneku fiskulturnu salu, fontanu, i infrastrukturu ZHK. :mrgreen:

Gdje su momci iz Dubioza kolektiva da upute snaznu kritiku? Ekolozi? Aarhus centar? Ivana Maric? Faruk Hadzic sa analizom uticaja sumskih pozara na masovno iseljavanje? Niko, iko, ista? :mrgreen:
escobar__

#38697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by escobar__ »

Prpa.ba wrote: 26/07/2025 09:59 Ali, makar su od tih ukinutih para dati grantovi za poneku fiskulturnu salu, fontanu, i infrastrukturu ZHK. :mrgreen:
ZHŽ molim lijepo.
Prpa.ba

#38698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Dobro si, jos ce me prijaviti zbog govora mrznje jer ne koristim neustavni pojam krscanske vjerske jedinice za nivo vlasti u FBiH. :mrgreen:
Point.

#38699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

sehohari wrote: 25/07/2025 22:41

Image

Jbt. čime se ti baviš

08-123 487 20
Frajer ima kompleksa opasnih. Opsjednut je turcima iz nekog razloga i Islamom općenito.
Prpa.ba

#38700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Neko od brace mu je vjerovatno smeknuo curu koja mu se svidjala. Mozda se zena i pokrila.

I sad mi trpimo po forumu.
Post Reply