Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

axe22

#38576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by axe22 »

Prpa.ba wrote: 24/07/2025 14:04
Uprava za indirektno oporezivanje BiH potpisala je ugovor o kupovini zgrade za potrebe UIO BiH s kompanijom Grand Trade iz Banje Luke, čiji je vlasnik Mile Radišić, kum Milorada Dodika, saznaje Raport.

Na prodaji ove zgrade Dodikov kum je zaradio oko 99 miliona KM.
Cestitke.

Prvo 120 miliona KM federalnog novca za Viaduct, sada 100 miliona kumu za zgradu.

Bilo bi nekulturno da ne zovnu ministra vanjskih poslova susjedne BiH na otvaranje, ipak se on ovome raduje skoro kao kum. Kaze, "kome smeta drzavna imovina usred Banjaluke". Sala nije. :mrgreen:

Operacija SPASAVANJE DODIKA uspjesna.
Hoce li se makar zaHvaliti trojci pitanje je,
noviforumas

#38577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by noviforumas »

Prpa.ba wrote: 24/07/2025 14:04
Uprava za indirektno oporezivanje BiH potpisala je ugovor o kupovini zgrade za potrebe UIO BiH s kompanijom Grand Trade iz Banje Luke, čiji je vlasnik Mile Radišić, kum Milorada Dodika, saznaje Raport.

Na prodaji ove zgrade Dodikov kum je zaradio oko 99 miliona KM.
Cestitke.

Prvo 120 miliona KM federalnog novca za Viaduct, sada 100 miliona kumu za zgradu.

Bilo bi nekulturno da ne zovnu ministra vanjskih poslova susjedne BiH na otvaranje, ipak se on ovome raduje skoro kao kum. Kaze, "kome smeta drzavna imovina usred Banjaluke". Sala nije. :mrgreen:
Sta je 50 miliona eura danas, realno? Pa jedan Mbappe je vrijedio 180. S obzirom na to kakav posao Dino radi, ovo se moze halaliti.
canvra888

#38578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

1Dante1 wrote: 24/07/2025 15:08
canvra888 wrote: 24/07/2025 15:00 SDA nije DIREKTNO ubila preko 31 000 civila. Sistemski ubila, znaš li ti šta znači to? Tih ljudi više nema, svjesnim, sistematskim, DIREKTNIM ubijanjem.
Da li to neko spori? Sta nije u redu s tobom? Pricamo o PERIODU NAKON RATA I KO JE STA URADIO!

Reci mi, sta ja onda trebam da radim sa sds, kada dodje Sarovic i co da ih nogom nabijem iz Sarajeva, sta ba vise hocete? Je li oni zive u ovoj drzavi? Zive. Sta su mi oni nakon rata uradili, sta?

Da, ubili su i vise. Taj pokret je bio sds. Da li bi i sada uradili isto ne razmisljam o tome, no ono sto znam da je VISE STOTINA HILJADA nasa, BOSNJACKA politika iselila naroda iz ove drzave u JEDNOM SMIJERU.

Mozda ti ovo nekada bude jasno, pa skontas sta govorim.
Bez obzira koja je bošnjačka opcija u pitanju, slična je priča. Trojka je u ovom mandatu dokazala da donosi zakone koji također nisu za dobrobit naroda (minimalac i instantna poskupljenja, degradiranje kupovne moći), nepotizam (slučaj sa Fortom), nestručni ljudi na nestručnim pozicijama (Isak), itd.

Kada se sve to uzme u obzir - SDS, SNSD i HDZ rade u najboljem slučaju iste, a velo vjerovatno i gore stvari po pitanju ekonomske sfere i još kao ADICIJA tome - aktivno rade na secesionizmu, rasparčavanju države na još više entiteta, degradiraju Bošnjake i veličaju i dan danas one koji su klali Bošnjake. Jasno pokazuju da pored svojih kriminala još su spremni na nova klanja i ne kriju svoju destruktivnost. Je li trojka ili SDA ikad to radila? Nije.

I onda ti, mozak, kažeš da je SDA gora od njih.

Hajde forumski mangupe otiđi malo po RS-u i ispitaj povratnike, bošnjačku djecu je li im gora SDA ili SDS/SNSD koji im ne daju ni pravo na jezik u školama?

U kojem to mjestu gdje je trojka ili SDA na vlasti djeca nemaju pravo na jezik? Hajde mi navedi?

Hajde malo pitaj te povratnike je li im gora SDA od SNSD/SDS koja nije rasvijetlila NIJEDAN napad na povratnike koji se desio NAKON rata? Kada su te stranke urgirale da se ti slučaji rasvijetle?

Pa pogledaj u kakvom jadnom stanju je većina mjesta u RS-u pa se zapitaj onda što je to tako. Pa se onda zapitaj i zašto entitet koji je samo za 1% manji prihodi toliko manje.

Kada odgovoriš na ova pitanja, onda možda diskusija oko tvojih onakvih žestokih tvrdnji možda i bude imala smisla.
Haris.ba

#38579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Danas je izmjenjen regulacioni za zgrade oko radona. Valjda Fahrinjo popusti nip.
SaPnA

#38580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

1Dante1 wrote: 24/07/2025 15:08
canvra888 wrote: 24/07/2025 15:00 SDA nije DIREKTNO ubila preko 31 000 civila. Sistemski ubila, znaš li ti šta znači to? Tih ljudi više nema, svjesnim, sistematskim, DIREKTNIM ubijanjem.
Da li to neko spori? Sta nije u redu s tobom? Pricamo o PERIODU NAKON RATA I KO JE STA URADIO!

Reci mi, sta ja onda trebam da radim sa sds, kada dodje Sarovic i co da ih nogom nabijem iz Sarajeva, sta ba vise hocete? Je li oni zive u ovoj drzavi? Zive. Sta su mi oni nakon rata uradili, sta?

Da, ubili su i vise. Taj pokret je bio sds. Da li bi i sada uradili isto ne razmisljam o tome, no ono sto znam da je VISE STOTINA HILJADA nasa, BOSNJACKA politika iselila naroda iz ove drzave u JEDNOM SMIJERU.

Mozda ti ovo nekada bude jasno, pa skontas sta govorim.
Eki poslije rata, kao da nisu ubijali i poslije rata, zoljama, minobacacima, snajperima na povratnike, sistemska otimacina, rusenje, zataskavanje, prekopavanje, Amnestiranje :-) drzi se svog stava da su bolji od SDA i ne pokusavaj se pravdati, usput, to da pricas za period poslije rata si dodao kad si skontao da ti to ovdje nece proci kroz prste
Nisamsdaali

#38581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Nisamsdaali »

Bolja je SDA od njih, ne treba pretjerivati
vernes81

#38582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vernes81 »

Nisamsdaali wrote: 24/07/2025 16:27 Bolja je SDA od njih, ne treba pretjerivati
Tacno i ja bi prije glasao za sda nego za sds :D
1Dante1

#38583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

SaPnA wrote: 24/07/2025 16:22 drzi se svog stava da su bolji od SDA i ne pokusavaj se pravdati,
Image

Nisam nista drugo ni ocekivao.
noviforumas

#38584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by noviforumas »

Vi iz politickog Sarajeva, ne napadajte covjeka.

Ako je SNSD zauzeo pro-europski kurs, zajedno sa novim Dodikom, zasto to i SDS ne bi uradio?
SaPnA

#38585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

1Dante1 wrote: 23/07/2025 17:16
SaPnA wrote: 23/07/2025 17:08 Samo ovo da pribiljezim da ima, da zna raja s kim ima posla
Da jos jednom potvrdim, bolji je cetnicki sds.
This you?
canvra888

#38586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

1Dante1 wrote: 24/07/2025 16:39
SaPnA wrote: 24/07/2025 16:22 drzi se svog stava da su bolji od SDA i ne pokusavaj se pravdati,
Image

Nisam nista drugo ni ocekivao.
Nit si odgovorio na moja legitimna pitanja. Ili ti je domet da i mene prozoveš botom?
LSD

#38587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

1Dante1 wrote: 24/07/2025 12:40
Point. wrote: 24/07/2025 12:39 Daj ne pravi se pametan, pitaš me, ja ti odgovorim i ti meni nije tačno. To odgovaraš u moje ime, znaš bolje od mene?

U BL mi je zulum činila vlast rs, od oduzimanja kuće, do jebavanja oko povrata kuće i tjeranja neželjenih gostiju iz iste, do milion nekih caki i trica. Činjenica.
Zar prvo ne treba rijesiti problem tu gdje jesi sada? Ko ti ne da da zivis kao covjek u Zenici, Brezi, Sarajevu? Ko se ovdje prepucava i ko kome oci vadi? koji crbin je ovdje problem?
E kako se SDS-ovac ofino pravi naivan :lol:
Nakon sto su srbi (ne meksikanci, kinezi ili eskimi) vec srbi pocinili genocid u ovoj drzavi, nakon sto su zapoceli 4 rata sa komsijama oko sebe, nakon sto su pobili tolike ljude, pretjerali na stotine hiljada, razorili zemlju, podjelili je, nakon sto je sve to razjebano, satrano i protjerano - a sve od strane srba , sve u ime srpstva i nekakvog laznog pravosljavlja - ti ko biva sad cinicno postavljas neka pitanja Koji srbin je ovdje problem...pa kako te nije stid :oops: a ne vidis (to jest ne zelis da vidis) da i sad ti isti srbi prave probleme i u BiH i na Kosovu i u CG, gdje god su srbi tu su problemi.
1Dante1

#38588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

canvra888 wrote: 24/07/2025 19:08 Nit si odgovorio na moja legitimna pitanja. Ili ti je domet da i mene prozoveš botom?
Ma nemam ti sta odgovoriti jer nemas dodira sa realnoscu. Meni govoris o rs gdje imam direktnog dodira i sta da ti ja kazem na
canvra888 wrote: 24/07/2025 15:48 Hajde forumski mangupe otiđi malo po RS-u i ispitaj povratnike, bošnjačku djecu je li im gora SDA ili SDS/SNSD koji im ne daju ni pravo na jezik u školama?
kada upravo vecina Bosnjaka glasa za snsd ili sds. Bosnjacka politika je podobne izvukla iz rs i naselila po raznim predgradjima Sarajeva samo da bi imala sigurno glasove.

I onda meni neko dodje i kaze nesto o jebenom sds, a zaboravi da je 2010 imao ogromnu podrsku Bosnjaka ivanic. Jebaji ga, slabo mi kontamo sta
LSD wrote: 24/07/2025 23:47 ti ko biva sad cinicno postavljas neka pitanja Koji srbin je ovdje problem...pa kako te nije stid
Pasa, napravi sebi pasaluk. Vire ti srbi iz ociju. Uz te crbe, problem prave i ustase i balije, no to vecinom se ovi zadnji ne vide, jer pobogu to su nasi.

Ko je aminovao evo zadnju trending stvari, zgradu uino u BL od kuma? Ko, marsovci? Pa jebemu mater de pogldajmo se u jebeno ogledalo. Vazda neko drugi kriv, uvijek neko drugi problem. Vidi cuda, isto kao sto i ti mrski srbi kazu, da nema albanaca, bilo bi sve ok, da nema bosnjaka, bilo bi sve ok...etc.Svi su krivi, samo oni ne.
Trappist

#38589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Trappist »

"Vatra guta gustu borovu šumu kod Prozor-Rame: Međunarodna pomoć se čeka, ali šteta je već ogromna" - pod medjunarodnu misli se na pomoc hrvatske.

I onda se ja pitam kako smo toliki licemjeri i toliko nepismen narod pa svasta pisemo i svasta bi mi nesto, a ne znamo najosnovnije stvari. Mi jebeni pozar koji se desava svake godine vec 30 godina ne znamo sami ugasiti.
1Dante1

#38590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

O tome ce se do prve kise i onda cemo na poplave.
Prpa.ba

#38591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Trappist wrote: 25/07/2025 09:23 "Vatra guta gustu borovu šumu kod Prozor-Rame: Međunarodna pomoć se čeka, ali šteta je već ogromna" - pod medjunarodnu misli se na pomoc hrvatske.

I onda se ja pitam kako smo toliki licemjeri i toliko nepismen narod pa svasta pisemo i svasta bi mi nesto, a ne znamo najosnovnije stvari. Mi jebeni pozar koji se desava svake godine vec 30 godina ne znamo sami ugasiti.
Sramno je da su HDZ i manje stranke okupljene oko HDZ-ove nametnute vlasti (NiP, SDP, NS, Ramo i ekipa) ukinuli novac koji je premijer Novalic predvidio u nikad vecem federalnom budzetu za nabavku letjelica za gasenje pozara.

Novac prebacen za fiskulturne sale, fontane i zapadnohercegovacke ceste.

Malo poslije se vidjelo i zasto. Unajmili likovi avioncic od Hrvatske za milion KM godisnje.

Ne fakturisi to "mi" cijelom bosnjackom narodu. Ova prica ima precizno odredjene krivce.
Novak20

#38592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Prpa.ba wrote: 25/07/2025 09:39
Trappist wrote: 25/07/2025 09:23 "Vatra guta gustu borovu šumu kod Prozor-Rame: Međunarodna pomoć se čeka, ali šteta je već ogromna" - pod medjunarodnu misli se na pomoc hrvatske.

Sramno je da su HDZ i manje stranke okupljene oko HDZ-ove nametnute vlasti (NiP, SDP, NS, Ramo i ekipa) ukinuli novac koji je premijer Novalic predvidio u nikad vecem federalnom budzetu za nabavku letjelica za gasenje pozara.

Malo poslije se vidjelo i zasto. Unajmili likovi avioncic od Hrvatske za milion KM godisnje.

Ne fakturisi to "mi" cijelom bosnjackom narodu. Ova prica ima precizno odredjene krivce.

To je Novalić bio na vlasti samo godinu dana ?

Mogao je Novalić (vrsni privrednik i premijer) za osam godina svoje vlasti nabaviti Kanadere, air traktore i helikoptere da je htio. Kao i svi oni prije i poslije njega.

Ne bi bio prvi ni posljednji put da je HDZ preglasan u Vladi F BiH.

Nego, da ne konta bošnjačka politika da uglavnom gori u Hercegovini pa se može pustiti da sve izgori ?
Haris.ba

#38593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Novak20 wrote: 25/07/2025 10:44 To je Novalić bio na vlasti samo godinu dana ?

Mogao je Novalić (vrsni privrednik i premijer) za osam godina svoje vlasti nabaviti Kanadere, air traktore i helikoptere da je htio. Kao i svi oni prije i poslije njega.

Nego, da ne konta bošnjačka politika da uglavnom gori u Hercegovini pa se može pustiti da sve izgori ?
Složiću se sa tobom. Ali, isto ko i Fadil, i Nermin ima potcinjeni odnos prema Hdz.
Prpa.ba

#38594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Novalic obezbijedio novac.

HDZ i Trojka rasprdili.

Zajedno rentaju jedan avioncic iz Osijeka, od Hrvata, za milion KM godisnje.

To nije uradio Novalic, vec HDZ i Trojka. :thumbup:

ps
Cekamo koncert EU Dubioze za rudare i kanadere.
DaysleepeR

#38595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Kanader nije moguće kupiti.

Trenutno EU zemlje čekaju isporuku zadnje serije aviona koje su rezervisali prije 8 godina, među njima je i Hrvatska.
Kada bi danas dali pare za Kanader, čekali bi ga najmanje 20 godina.

Zemlje koje imaju starije Kanadere u floti, čuvaju ih ko suho zlato.

Air Tractor je bolje rentati nego kupovati, nama bi propao od neodržavanja.
Haris.ba

#38596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

DaysleepeR wrote: 25/07/2025 10:57 Kanader nije moguće kupiti.

Trenutno EU zemlje čekaju isporuku zadnje serije aviona koje su rezervisali prije 8 godina, među njima je i Hrvatska.

Pa nije ga moguće kupiti ako se ne stane u red. Da se stalo u red na vrijeme kada su bile pare imali bi. To što je Fadil plesao po diktatu hdz ne znači da amnestira Nermina što isto klapa. Evo, saće još malo izborna godina. Šta se čeka?
DaysleepeR

#38597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Haris.ba wrote: 25/07/2025 11:13

Pa nije ga moguće kupiti ako se ne stane u red. Da se stalo u red na vrijeme kada su bile pare imali bi. To što je Fadil plesao po diktatu hdz ne znači da amnestira Nermina što isto klapa. Evo, saće još malo izborna godina. Šta se čeka?
Zemlje EU su stale u red u zajedničkom projektu sa proizvođačem, ne može se tek tako ni stati u red.
Kanader se ne pravi serijski već po narudžbi.
Uglavnom, kanader ne možemo kupiti, na njega treba zaboraviti, previše je tražen i svi su ga davno rezervisali.
Minister of the Interior Davor Božinović and Canadian Commercial Corporation Vice-President Diane Montambault today signed a €105 million contract for the purchase of two new Canadair firefighting planes, to be delivered in about five years.
The aircraft belong to a new generation of firefighting aircraft to be manufactured by the Canadian company De Havilland.

EU members are procuring 20 such aircraft and Croatia, along with Greece, Italy, Spain, Portugal and France, has been involved in a joint procedure for the procurement of DHC-515 aircraft.

The aircraft will be purchased with EU funds and they will be used not only by the countries involved in the joint procurement but by all the EU countries as well as third countries that request help.
dr_Evil

#38598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

DaysleepeR wrote: 25/07/2025 11:15
Haris.ba wrote: 25/07/2025 11:13

Zemlje EU su stale u red u zajedničkom projektu sa proizvođačem, ne može se tek tako ni stati u red.
Kanader se ne pravi serijski već po narudžbi.
Uglavnom, kanader ne možemo kupiti, na njega treba zaboraviti, previše je tražen i svi su ga davno rezervisali.
Minister of the Interior Davor Božinović and Canadian Commercial Corporation Vice-President Diane Montambault today signed a €105 million contract for the purchase of two new Canadair firefighting planes, to be delivered in about five years.
The aircraft belong to a new generation of firefighting aircraft to be manufactured by the Canadian company De Havilland.

EU members are procuring 20 such aircraft and Croatia, along with Greece, Italy, Spain, Portugal and France, has been involved in a joint procedure for the procurement of DHC-515 aircraft.

The aircraft will be purchased with EU funds and they will be used not only by the countries involved in the joint procurement but by all the EU countries as well as third countries that request help.

Sve za 10 drug, samo sto mi rentamo krntiju koja nije ni posten air tractor i to po nebeskim cijenama, trosi vise goriva nego sto nosi vode. Vise je koristan za polijevanje komaraca nego gasenje pozara. Uzeli su nas HDZ mlecani sa ovom rentom i to kraljevski. I neka su, naklon do poda, treba znati, nije ni posao za svakoga!
DaysleepeR

#38599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Evo malo više, Kanader se jednostavno više ne proizvodi, Eu je postigla dogovor sa proizvođačem da naprave maksuz 20 aviona

https://www.euractiv.com/section/politi ... ane-fleet/
dr_Evil

#38600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Novak20 wrote: 25/07/2025 10:44
Prpa.ba wrote: 25/07/2025 09:39

To je Novalić bio na vlasti samo godinu dana ?

Hajde samo da podsjetimo da je sve ko fol blokirano jer je ko fol trazeno da baza bude u Mostaru, a ne Sarajevu, pa se ko fol nisu dogovorili.
Post Reply