Haris.ba wrote: ↑25/07/2025 07:57
nepass1 wrote: ↑25/07/2025 07:47
Kad predstavnik stanara otvori nalog ima li vremenski period za koliko upravitelj mora izaci. Urusava se dimnjak iznad mog stana. Oni ne reaguju.
I kome se obratiti da pritisne upravitelja ili po balkanski dok neko ne nastrada ili dok nekog za vratvne uhvatis nista se nece desiti?
Imamo para na racunu, ja sam ih pored predstavnika zvao 5-6 puta uvjek previse posla i uvjek kad mogu kisa pada pa ne smiju da se penju.
Uglavnom evo cetiri mjeseca prodjose
Iz iskustva prvo pritisnes peva da pocne miks prijetnji i kuknjave prema upravniku. Naravno, valjda je barem polupismen pa je prijavu izvrsio i pismenim putem - email da imas dokaz.
Onda ti licno nazoves i trazis da pricas sa nadleznim sefom za opravku dimnjaka kod upravnika.
Treca opcija ti je prijava kantonalnoj inspekciji. Ali, tebi problem osta nerjesen.
Cetvrta je mediji.
Nalog je otvoren krajem marta i ponovo pocetkom jula kao reotvoren da tako kazem. Mada nikad nije ni bio zatvoren.
Ja u predstavnika vise nemam povjerenja, preskocio bih ga.
Ja cu se pismeno obratiti upravitelju i otici im licno u sjediste ako naredne sedmice ne dodju.
Rekli su da hoce valjda jer je kisa najavljena pa da opet mogu reci pada kisa opasno se penjati. A i pes bi najradije da ja to rjesim.
Da li mogu dobiti uvid u taj nalog koji je otvoren?
Mislim dimnjak se ne koristi, prolazi meni kroz kuhinju ali je ogromna rupa na njemu sa strane, kad ga gledas imas osjecaj udarac nogom i ode. Tako da ni ja nisam bas pritiskao i dosadjivao ali cetiri mjeseca je previse cekanja.
Trazicu da se i oni pismeno ocituju pa inspekciji.
Nije problem ni ja da napravim pa im ispostavim racun.