SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#94726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja tek kad sam počinjao raditi u banci, govori mi kolega koji me obučavao, kaže dobro se pazi, 90% ovih ljudi po bankama i ovim malo zajebanijim poslovima, su na nekoj drogi. Da li trava, speed, kokain, hors, nebitno je, svi su na nečemu.
I ja sve kontao ma nije tako, sve su to vjernici, džuma petkom, Allah na svakoj rečenici kad kako vrijeme prolazi, skontah da je lik upravu.
I ja sve kontao ma nije tako, sve su to vjernici, džuma petkom, Allah na svakoj rečenici kad kako vrijeme prolazi, skontah da je lik upravu.
- drug_profi
#94727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ista ti je stvar sa softverašima...
- nivla
#94728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
apaurin od 10mg utice, a test pokazuje prisustvo ako si ga popio juce pa makar i 2mg iako vise nema uticaja na tvoje sposobnosti, tu vidim jedini problemmali_balon wrote: ↑18/07/2025 08:06Ekzekli....ljudi skontali dokle je granica dzaba sto ti mislis da mozes kada si pod uticajem......zato se i kaze da si pod uticajem tada bas i nisu svi kuci u glavi koliko god mi mislili da je sve ok i da mozemo....i onaj mortus pjani alkos misli da moze pa zavrsi spavajuci upisan u kanalu.....i ja kad popijem ko stoka mislim da idem pravo a ustvari pravim osmice i trotoar mi nekako uzak....nepass1 wrote: ↑18/07/2025 07:51 I ja popijem 5-6 klipaca i niko ne moze skontati da sam pod dozom nit ja osjetim ali opet ne sjedem da vozim jer cu naravno napuhati.
Za 1.maj popio 16 piva, doduse 0,33l a ne 0,5l, od 10 do 17h i fino otisao kuci najnormalnije, samo sto sam dao zeni da vozi. Ja se isparkirao sa parkinga, cak i ona vjeruje da ja bolje to odradim sa 16 piva nego ona koja nikad kap alkohola nije popila.
Jucer otrcao 8k, plivao mozda 1km, isao na trajekt, nabio 19k koraka sve to uz 6-7 velikih piva. Ko da ni jednu nisam popio. Jutros u 6:15 ustao. I opet ni metra sa autom.
E sad zamisli price ja popijem 5 piva i vozim ko svi ostali, navikao mi mozak na alk, sta ima mene policija testirati
Dakle struka kaze ovo je granica iznad koje si pod uticajem necega i ne mozes raditi odredjene radnje i tacka nema naprdjivanja tipa apaurin je od 2mg terapija za anksioziosti i pa pobogu nije kokain heroin speed.....zakon to ne prepoznaje po zakonu ili jesi ili nisi.....
-
tokio25
#94729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
evo ovo je upravo otvorilo mnoge teme ne samo u saobracaju
konkretno eto apaurin pokazuje i nakon 24 sata
da li se apaurin uzima na recept ili ne?
mozda bi trebalo skontati da svaki lijek koji pokazuje pozitivno da se uzima na recept i da to to moze biti ajmo reci olaksavajuca okolnost
da te policajac moze pustiti sa tim dokazom a ako sumnja da lazes da te salje na vadjenje krvi ili kako vec ide to da se preciznije odredi je li od apaurina ili je od neke droge
konkretno eto apaurin pokazuje i nakon 24 sata
da li se apaurin uzima na recept ili ne?
mozda bi trebalo skontati da svaki lijek koji pokazuje pozitivno da se uzima na recept i da to to moze biti ajmo reci olaksavajuca okolnost
da te policajac moze pustiti sa tim dokazom a ako sumnja da lazes da te salje na vadjenje krvi ili kako vec ide to da se preciznije odredi je li od apaurina ili je od neke droge
- drug_profi
#94730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije zabranjeno popiti apaurin čak i kad nemaš recept. Zabranjeno ti ga je prodati, a nije zabranjeno imati ga.
I nije zabranjeno voziti pod apaurinom.
I na kraju, ako nisi očigledno omamljen ili euforičan, neće ti niko raditi narko test.
Pa i ako ti uradi, ako znaš da nisi knzumirao zabranjene supstance, možeš tražit toksi test iz krvi nakon pozitivnog brzog testa.
Na tom testu nema nagađanja. Sve se jasno kaže, a u slučaju da si čist, nećeš test ni platiti. Barem tako ZOBS kaže.
I na kraju, ako nisi očigledno omamljen ili euforičan, neće ti niko raditi narko test.
Pa i ako ti uradi, ako znaš da nisi knzumirao zabranjene supstance, možeš tražit toksi test iz krvi nakon pozitivnog brzog testa.
Na tom testu nema nagađanja. Sve se jasno kaže, a u slučaju da si čist, nećeš test ni platiti. Barem tako ZOBS kaže.
-
tokio25
#94731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
razumijem da je tako al ocigledno je nedoreceno kad se svi zakoni uzmu u obzir
ne znam sta pise u zobsu sto se tice opijata i sl al pretpostavljam da je nulta tolerancija i tu se pretpostavljam misli na droge
a evo u biti mozes biti pozitivan i bez droga
ne znam sta pise u zobsu sto se tice opijata i sl al pretpostavljam da je nulta tolerancija i tu se pretpostavljam misli na droge
a evo u biti mozes biti pozitivan i bez droga
- nivla
#94732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kad ti uradi test i pozitivan si, kako da isti osporis, mozda da pokusas insistirati na toksikoloskom ali to ti nece uvijek proci tj ostavlja se na volju policajca da li da te vozi na toksikoloskidrug_profi wrote: ↑18/07/2025 10:39 Nije zabranjeno popiti apaurin čak i kad nemaš recept. Zabranjeno ti ga je prodati, a nije zabranjeno imati ga.
svrha testova nije da sprijeci narkomana da vozi vec kazni covjeka koji je u neznanju popio lijek koji ce mu pokazati da je test pozitivan, apsolutno ista stvar je i sa radarima, jurca se do radara onda prikoci na legalnu brzinu i opet nastavi do sljedeceg, da ne govorim da sigurnost najvise ugrozavaju oni koji su pod zabranom i imaju hiljade neplacenih kazni koje im na kraju i zastare
- darius_maximus
#94733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zaključujem da je alkotest glupost.
Kod sudara ubuduće tražiti da onaj ko te udari uradi test na narkotike i 100% odbija i prihvata krivicu.
Hajd' znao sam za penzionere, znao sam i da žene imaju u nseserima po 15 vrsta tableta za sva stanja, ali da baš svi hodaju nakrkani nečim...
Kod sudara ubuduće tražiti da onaj ko te udari uradi test na narkotike i 100% odbija i prihvata krivicu.
Hajd' znao sam za penzionere, znao sam i da žene imaju u nseserima po 15 vrsta tableta za sva stanja, ali da baš svi hodaju nakrkani nečim...
- DaysleepeR
#94734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sinoc na glavnoj policijski presretač sa 360 stepeni kamerama u saobraćaju u srednjoj traci.
Neće niko da vozi blizu njega, napravi se u sekundi krug od 100 metara naprijed i nazad.
Svi čisti, po propisu, registrovani i tako dalje...
Neće niko da vozi blizu njega, napravi se u sekundi krug od 100 metara naprijed i nazad.
-
tokio25
#94735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa nemoj da te cudidarius_maximus wrote: ↑18/07/2025 10:45 Zaključujem da je alkotest glupost.
Hajd' znao sam za penzionere, znao sam i da žene imaju u nseserima po 15 vrsta tableta za sva stanja, ali da baš svi hodaju nakrkani nečim...![]()
ja recimo ne znam da li sam u zivotu 10 tableta popio i to je otprilike andol kad sam bio mali paracetamol par puta kad sam imao temperaturu i cepici oni (al ne duvas na dupe pa je to irelevantno
i kad cujem okolo koliko njih pije da ih prestane glava da ih ne boli ovo ne boli ono je zaprepastavajuci
i to mladji od mene bruku
musko zensko nema razlike
cak sta vise rekao bih da muski prednjace
-
tokio25
#94736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mene to nerviraDaysleepeR wrote: ↑18/07/2025 10:47 Sinoc na glavnoj policijski presretač sa 360 stepeni kamerama u saobraćaju u srednjoj traci.
ide policijsko auto lupam 40 na ogranicenju 60 i niko da ga zaobidje a imaju 3 trake jer se svi valjda boje sta li
tako i tog presretaca
jasno mi je oni neregistrovani ili sa bruku kazni al onaj normalan
pa brate ja bih rutinski bas te koji uspore pregledavao jer su oni sumnjiviji od ovih koji me prodju
- DaysleepeR
#94737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovaj drot u presretaču to vidi i namjerno usporava i prestrojava se drito u usko među auta, bas agresivno.
Show je bio.
Show je bio.
- jasko_ba
#94738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
DaysleepeR wrote: ↑18/07/2025 10:47 Sinoc na glavnoj policijski presretač sa 360 stepeni kamerama u saobraćaju u srednjoj traci.

Na M17 viđam ove skoro svakodnevno. Ubjedljivo svaki put ljudi kolonu naprave. Ovi ispred njih ako je ograničenje 80 iz nekog razloga voze jedva 70, a ovi iza njih ne smiju prestizati.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#94739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hoces reci da mozes preteći vozilo koje se kreće 70kmh a da ne prekoračiš 91kmh?
nema šanse, kod nas su sve dionice za preticanje prekratke
- drug_profi
#94740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nema da neće. To je tvoje pravo. Ne prihvataš krivicu, tražiš toksi test i sudsko odlučivanje.nivla wrote: ↑18/07/2025 10:45kad ti uradi test i pozitivan si, kako da isti osporis, mozda da pokusas insistirati na toksikoloskom ali to ti nece uvijek proci tj ostavlja se na volju policajca da li da te vozi na toksikoloskidrug_profi wrote: ↑18/07/2025 10:39 Nije zabranjeno popiti apaurin čak i kad nemaš recept. Zabranjeno ti ga je prodati, a nije zabranjeno imati ga.
svrha testova nije da sprijeci narkomana da vozi vec kazni covjeka koji je u neznanju popio lijek koji ce mu pokazati da je test pozitivan, apsolutno ista stvar je i sa radarima, jurca se do radara onda prikoci na legalnu brzinu i opet nastavi do sljedeceg, da ne govorim da sigurnost najvise ugrozavaju oni koji su pod zabranom i imaju hiljade neplacenih kazni koje im na kraju i zastare
Član 220
(1) Ovlašćeno lice može vozača ili vozača-instruktora da podvrgne kontroli pomoću odgovarajućih sredstava i aparata, ili da ga uputi na stručni ljekarski pregled radi provjeravanja da li ima alkohola u organizmu ili da li pokazuje znakove poremećenosti izazvane dejstvom alkohola, odnosno da li je pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova na kojima je označeno da se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.
(2) Vozač ili vozač-instruktor iz stava (1) ovog člana dužan je da pristupi ispitivanju, odnosno stručnom pregledu na koji je upućen.
(3) Analiza krvi ili urina obavlja se kod vozača ili vozača-instruktora koji poriče da je pod dejstvom alkohola, čije je prisustvo u organizmu utvrđeno odgovarajućim sredstvima ili aparatima, kao i da je pod dejstvom opojnih droga ili lijekova na kojima je označeno da ne smiju da se upotrebljavaju prije i za vrijeme vožnje ako takva analiza ne bi izazvala štetne posljedice po njegovo zdravlje.
(4) Ako je ispitivanjem sprovedenim prema odredbama ovog člana utvrđeno da je vozač ili vozač-instruktor pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova na kojima je označeno da ne smiju da se upotrebljavaju prije i za vrijeme vožnje, troškove ispitivanja snosi vozač, odnosno vozač-instruktor.
-
PM72
#94741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meščini oni znaju koristit samo onu opciju kad njih neko pretekne ili da snimaju brzinu onog ispred sebe...nedao bog da znaju šta sve mogu sa onom điđom na krovu...
- drug_profi
#94742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo da se omogući da kamere kažnjavaju mobitele u rukama...
Prodisao bi grad
Prodisao bi grad
-
mali_balon
#94743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ako test pokazuje kraj price.....nemamo sta dalje da raspravljamo....tu nema problema sve je jasno...ALI nece ni policajac bezveze da se zamara s tobom ako ocjeni da nisi ppd uticajemnivla wrote: ↑18/07/2025 10:13apaurin od 10mg utice, a test pokazuje prisustvo ako si ga popio juce pa makar i 2mg iako vise nema uticaja na tvoje sposobnosti, tu vidim jedini problemmali_balon wrote: ↑18/07/2025 08:06Ekzekli....ljudi skontali dokle je granica dzaba sto ti mislis da mozes kada si pod uticajem......zato se i kaze da si pod uticajem tada bas i nisu svi kuci u glavi koliko god mi mislili da je sve ok i da mozemo....i onaj mortus pjani alkos misli da moze pa zavrsi spavajuci upisan u kanalu.....i ja kad popijem ko stoka mislim da idem pravo a ustvari pravim osmice i trotoar mi nekako uzak....nepass1 wrote: ↑18/07/2025 07:51 I ja popijem 5-6 klipaca i niko ne moze skontati da sam pod dozom nit ja osjetim ali opet ne sjedem da vozim jer cu naravno napuhati.
Za 1.maj popio 16 piva, doduse 0,33l a ne 0,5l, od 10 do 17h i fino otisao kuci najnormalnije, samo sto sam dao zeni da vozi. Ja se isparkirao sa parkinga, cak i ona vjeruje da ja bolje to odradim sa 16 piva nego ona koja nikad kap alkohola nije popila.
Jucer otrcao 8k, plivao mozda 1km, isao na trajekt, nabio 19k koraka sve to uz 6-7 velikih piva. Ko da ni jednu nisam popio. Jutros u 6:15 ustao. I opet ni metra sa autom.
E sad zamisli price ja popijem 5 piva i vozim ko svi ostali, navikao mi mozak na alk, sta ima mene policija testirati
Dakle struka kaze ovo je granica iznad koje si pod uticajem necega i ne mozes raditi odredjene radnje i tacka nema naprdjivanja tipa apaurin je od 2mg terapija za anksioziosti i pa pobogu nije kokain heroin speed.....zakon to ne prepoznaje po zakonu ili jesi ili nisi.....
-
tokio25
#94744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja sam skontao da ovi ispred presretaca voze 70 na ogranicenju 80 i da prave kolonu a ovi iza ne smiju preteci
umjesto da svi voze 80 ili do 90
-
tokio25
#94745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
par tih stvari bi poboljsalo protok kao da nema nijednog autadrug_profi wrote: ↑18/07/2025 11:07 Samo da se omogući da kamere kažnjavaju mobitele u rukama...
Prodisao bi grad
mobitel u rukama
nepropisno parkiranje u trakama
i tehnicki neispravna vozila koje golom okom vidis bukvalno ili na stanicama tehnickog pregleda da se poostri to
-
1Dante1
#94746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jedne prilike zaustavili i u 12 testirali na alkohol. Reko jarane dje ces me u podne testirati, kaze kao akcija neka...mali_balon wrote: ↑18/07/2025 11:08 ALI nece ni policajac bezveze da se zamara s tobom ako ocjeni da nisi ppd uticajem
-
1Dante1
- Logovan
#94748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nekakav strah prisutan, iako nema apsolutno nikakvog razloga.tokio25 wrote: ↑18/07/2025 10:55mene to nerviraDaysleepeR wrote: ↑18/07/2025 10:47 Sinoc na glavnoj policijski presretač sa 360 stepeni kamerama u saobraćaju u srednjoj traci.
ide policijsko auto lupam 40 na ogranicenju 60 i niko da ga zaobidje a imaju 3 trake jer se svi valjda boje sta li
tako i tog presretaca
jasno mi je oni neregistrovani ili sa bruku kazni al onaj normalan
pa brate ja bih rutinski bas te koji uspore pregledavao jer su oni sumnjiviji od ovih koji me prodju
- vjeshalica
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#94750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni jutros u susret dolazi t roc s kamerama...ako snima pojas popuslic?!DaysleepeR wrote: ↑18/07/2025 10:47 Sinoc na glavnoj policijski presretač sa 360 stepeni kamerama u saobraćaju u srednjoj traci.