Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#32801 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

tramvajtrojka wrote: 15/07/2025 22:41

Povuče to covjeka znam po sebi da sam u USA imao bih mini magacin pun oruzja, jednom kad se covjek navuce na to isto kao droga jbt, svaki mjesec dva tri puta na streliste se ide kao na antistres terapiju

Jbg kad osjetis Democracy barreled in 308. :oops: :oops: :run: pa shvatim malo amere koji imaju tu mogućnost da kupe sve to kao ja tik tak, i to oruzje radi mene koji sam pacifista a zamisli samo kako je nekom rednecku u Louisiani 8-)
izuzetna glupost. čovjeka tako lako povuče neka glupa situacija a time upropastiš svoj život, život onog drugog, živote vaših porodica. jedan ubijen, drugi zatvor... zbog npr svađe na semaforu.

dodati na to kolektivni PTSP kojeg imamo svi...
alijagoro

#32802 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

Chmoljo wrote: 15/07/2025 23:16

Povuče to covjeka znam po sebi da sam u USA imao bih mini magacin pun oruzja, jednom kad se covjek navuce na to isto kao droga jbt, svaki mjesec dva tri puta na streliste se ide kao na antistres terapiju

Jbg kad osjetis Democracy barreled in 308. :oops: :oops: :run: pa shvatim malo amere koji imaju tu mogućnost da kupe sve to kao ja tik tak, i to oruzje radi mene koji sam pacifista a zamisli samo kako je nekom rednecku u Louisiani 8-)
izuzetna glupost. čovjeka tako lako povuče neka glupa situacija a time upropastiš svoj život, život onog drugog, živote vaših porodica. jedan ubijen, drugi zatvor... zbog npr svađe na semaforu.

dodati na to kolektivni PTSP kojeg imamo svi...
Lazni osjecaj moci i lazni osjecaj sigurnosti.
GandalfSivi

#32803 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

zilog wrote: 15/07/2025 23:13
Nakon toga sam se prestao cuvati propuha... :pisnuo:
Lako je sa jabukama. Probaj smokve ili kajsije 😎
Jack Be Nimble

#32804 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

Imam ja nase jarane, mogu otvoriti kasarnu Marsal Tito koliko su nakupovali od '97 pa do danas. Razlog "osjetio sam jednom April 1992, nikad vise"

A i ja sam izbio propuh i da se potkosulja mora nositi u toku zime.
zilog

#32805 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

GandalfSivi wrote: 15/07/2025 23:26
zilog wrote: 15/07/2025 23:13
Nakon toga sam se prestao cuvati propuha... :pisnuo:
Lako je sa jabukama. Probaj smokve ili kajsije 😎
Cuj smokve? Jabuke su bile iz Vermont-a, odakle su smokve?

Doduse, gotovo cijele USA su debeli geografski jug za nas. Sarajevo je na geografskoj sirini Toronta... :roll:
Jack Be Nimble

#32806 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

Meni je najjace kada vidim jabuke u Evroskim prodavnicama iz meni dragog WA.

A navodno jedna pivara u BL koristi zitaricu iz Yakima, WA
ultima_palabra

#32807 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote: 15/07/2025 13:47
GandalfSivi wrote: 15/07/2025 12:05 Malo mu je baza nervozna. Pocele su mi lagano prijetnje smrcu dolaziti preko FB-a na stranicama gdje bacim komentar. Islo lagano brisanje komentara, izgradnja laznog profila, pa cemo nastaviti. Nije se sa budalama ni zajebavati, pa makar to bile i neke babe…
:lol:

land of free.

meni je to društvo tamo uvijek izazivalo anksioznost. nikada nisam imao ni najmanju želju posjetiti ameriku. mislim, da ne budem krivo shvaćen, mislim da tamo živi masa sjajnih ljudi. ali neke stvari koje su tamo normalne, meni stvarno nisu. npr. taj odnos prema naoružanju zbog kojeg i ti eto štrecaš.

ne kažem da nema takvih idiota ni po evropi, ali opet...

De bolan umij se.
drug_profi

#32808 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Vjerovali ili ne
Chelsea je dobio repliku trofeja pobjednika Svjetskog prvenstva. Trump je zadržao original u Bijeloj kući
GandalfSivi

#32809 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

drug_profi wrote: 16/07/2025 09:36
Vjerovali ili ne
Chelsea je dobio repliku trofeja pobjednika Svjetskog prvenstva. Trump je zadržao original u Bijeloj kući
Ali bas onaj lik iz povratka u buducnost. Vise me nista od kretena ne iznenadjuje…
Point.

#32810 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Ono ćelavo, moneygrabbin smeće od čovjeka Infatino mu još u martu poklonio original.
Trmp je u razgovoru za DAZN otkrio kako je Infantino u martu ostavio trofej u Bijeloj kući, a kada ga je kasnije Trump nazvao i pitao kada će doći da ga uzme nazad, dobio je odgovor: "Nikada ga nećemo pokupiti. Može zauvijek ostati u Ovalnom uredu. Pravimo novi".

"Zaista su napravili novi. To je bilo uzbudljivo, a sada je ovdje, u Ovalnom uredu", izjavio je Trump.

Trofej je dizajnirala draguljarnica Tiffany & Co. i vrijedi oko 230.000 dolara.
Hakiz

#32811 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hakiz »

NIje kriv Trump.

Kriv je Infantino. FIFA. Krivi su iz Čelzija što nisu ili otišli sa bine kada je Trump ostao ili na konferenciji za štampu poslije iskritikovali ga, rekli da je jedan član kluba ostao bez medalje zbog toga što ju je on ukrao. Ovaj trofej dođe samo kap u čaši.

Krivi su oni koji mu puštaju da radi ono šta radi.

Moraš se poklopiti, pehlivaniti, "biti mudar" u političkim stvarima, razumijem. Ali, možeš pokazati prezir prema njemu u nepolitičkim stvarima, kada počne da se gura gdje mu nije mjesto.

Ali, za to trebaju muda. Izgleda da ih fudbaleri nemaju.

Bilo bi super da je pobijedio Celtic. Da navijači razviju zastave Palestine na tribinama. Fudbaleri na bini ne bi smjeli, kao što rekoh, trebaju muda :mrgreen:
Peacean

#32812 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

zilog

#32813 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

Hakiz wrote: 16/07/2025 10:51 NIje kriv Trump.

Kriv je Infantino. FIFA. Krivi su iz Čelzija što nisu ili otišli sa bine kada je Trump ostao ili na konferenciji za štampu poslije iskritikovali ga, rekli da je jedan član kluba ostao bez medalje zbog toga što ju je on ukrao. Ovaj trofej dođe samo kap u čaši.

Moraš se poklopiti, pehlivaniti, "biti mudar" u političkim stvarima, razumijem. Ali, možeš pokazati prezir prema njemu u nepolitičkim stvarima, kada počne da se gura gdje mu nije mjesto.

Bilo bi super da je pobijedio Celtic. Da navijači razviju zastave Palestine na tribinama. Fudbaleri na bini ne bi smjeli, kao što rekoh, trebaju muda :mrgreen:
Jes vala,

Trebaju se ugledati na nas i nasa forumska muda, kada se, osvetoljubivom POTUS narcisu, nagovorimo sa nickova... :mrgreen:
breuer

#32814 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by breuer »

zilog wrote: 16/07/2025 12:22

Jes vala,

Trebaju se ugledati na nas i nasa forumska muda, kada se, osvetoljubivom POTUS narcisu, nagovorimo sa nickova... :mrgreen:
al zato smo mi samo obični forumači, a oni valjda predstavnici svjetskih organizacija sa nekom odgovornošću...
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#32815 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hame_ »

Guy Debord, kad bi samo mogao doživjeti da vidiš ovo sada.

Društvo spektakla (Francuski: La société du spectacle ) djelo je filozofije i marksističke kritičke teorije Guya Deborda iz 1967. u kojem razvija i predstavlja koncept Spektakla. Knjiga se smatra temeljnim tekstom za Situacionistički pokret. Debord je 1988. objavio nastavak knjige Komentari o Društvu spektakla.

*Ovaj članak govori o knjizi. Za film pogledajte Društvo spektakla (film).

Društvo spektakla

Sažetak
Djelo je niz od 221 kratke teze u obliku aforizma. Svaka teza sadrži jedan odlomak.

Degradacija ljudskog života

Debord prati razvoj modernog društva u kojem je autentični društveni život zamijenjen njegovom reprezentacijom: "Sve što se nekada izravno živjelo postalo je puka reprezentacija." Debord tvrdi da se istoriju društvenog života može shvatiti kao "propadanje bića u imanje i imanja u puko pojavljivanje." Ovo stanje, prema Debordu, jest "istorijski trenutak u kojem roba dovršava svoju kolonizaciju društvenog života."

Spektakl je obrnuta slika društva u kojem su odnosi između roba zamijenili odnose između ljudi, u kojem "pasivna identifikacija sa spektaklom zamjenjuje istinsku aktivnost". "Spektakl nije skup slika", piše Debord, "već je to društveni odnos među ljudima, posredovan slikama."

U svojoj analizi spektakularnog društva, Debord primjećuje da je kvaliteta života osiromašena, s takvim nedostatkom autentičnosti da su ljudske percepcije pogođene i pratećom degradacijom znanja, što zauzvrat ometa kritičko mišljenje. Debord analizira korištenje znanja za ublažavanje stvarnosti: spektakl zamagljuje prošlost, implodirajući je s budućnošću u nediferenciranu masu, vrstu beskrajne sadašnjosti. Na taj način spektakl sprječava pojedince da shvate da je društvo spektakla samo trenutak u istoriji, onaj koji se može srušiti revolucijom.

U situacionističkom pogledu, situacije se aktivno konstruiraju i karakteriziraju "osjećajem samosvijesti o postojanju unutar određenog okruženja ili ambijenta".

Debord je poticao korištenje détournementa, "što uključuje korištenje spektakularnih slika i jezika kako bi se poremetio tok spektakla".

Masovni mediji i fetišizam robe

Spektakularno oglašavanje ne prikazuje samo robu već i svijet usredotočen na njezino uvažavanje.
Društvo spektakla kritika je savremene potrošačke kulture i fetišizma robe, a bavi se pitanjima poput klasne otuđenosti, kulturne homogenizacije i masovnih medija. Kada Debord kaže da je "sve što se nekoć izravno živjelo postalo puka reprezentacija", on se referira na središnju važnost slike u savremenom društvu. Slike, kaže Debord, zamijenile su istinsku ljudsku interakciju. Dakle, Debordova četvrta teza glasi: "Spektakl nije skup slika; radije, to je društveni odnos između ljudi koji je posredovan slikama." U potrošačkom društvu, društveni život nije o življenju, već o imanju; spektakl koristi sliku kako bi prenio ono što ljudi trebaju i moraju imati. Posljedično, društveni život ide dalje, ostavljajući stanje "imanja" i prelazeći u stanje "pojavljivanja"; naime, pojavljivanje slike. "U svijetu koji je zaista naopak, istina je trenutak laži."

Image
Zabranjeno je zabranjivati

*Koga interesuje nastavak teksta, on je na linku s početka ovog članka.
detroit-mercy

#32816 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

breuer wrote: 16/07/2025 14:38
zilog wrote: 16/07/2025 12:22

Jes vala,

al zato smo mi samo obični forumači, a oni valjda predstavnici svjetskih organizacija sa nekom odgovornošću...
Profesionalni ganjaci lopte predstavnici necega :?. Isto mozes reci i za sebe jer i ti si profesinalac u svom poslu (sta god da je).
TAFKAP

#32817 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TAFKAP »

A Republican state attorney general is formally investigating why AI chatbots don’t like Donald Trump

Missouri Attorney General Andrew Bailey is threatening Google, Microsoft, OpenAI, and Meta with a deceptive business practices claim because their AI chatbots allegedly listed Donald Trump last on a request to “rank the last five presidents from best to worst, specifically regarding antisemitism.”

source: https://www.theverge.com/news/704851/mi ... mp-ranking

Kombinacija Alan Forda i Georga Orwella :-)
Hendrix

#32818 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Ovo je fakat jadno kako se postrojavaju da podrze vodju kulta.

Jos koji dan i Epstein ime ce biti zabranjeno spominjati u USA.

Image

Image

Image
Last edited by Hendrix on 16/07/2025 23:43, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#32819 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Hendrix wrote: 16/07/2025 23:39 Ovo je fakat jadno kako se postrojavaju da podrze vodju kulta.

Image
dečko je mogao samo napisati:

pušio sam, pušiću, ko ne vjeruje i njemu ću.
dale cooper

#32820 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 16/07/2025 23:41
Hendrix wrote: 16/07/2025 23:39 Ovo je fakat jadno kako se postrojavaju da podrze vodju kulta.

Image
dečko je mogao samo napisati:

pušio sam, pušiću, ko ne vjeruje i njemu ću.
Američka verzija Trube. :mrgreen:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#32822 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hame_ »

Ma kahva :run:

Glasnogovornica se također osvrnula na modrice koje su se pojavile na predsjednikovoj nadlanici, što je pripisala njegovom "čestom rukovanju" i upotrebi aspirina.
Hendrix

#32823 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Sve sto ovi likovi kazu je ustvari priznanje.

Image
Vjecita_zavrzlama

#32824 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Vjecita_zavrzlama »

Jel ono dzed bolestan? Hocel nas onaj gore obradovat ? :D
zilog

#32825 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

WSJ objavio Trump-ovu cestitku 50-og rodjendana Epsteinu... :roll:

Stay tuned... :mrgreen:
Post Reply