Cijena je pala jer je ukinuta zabrana izvoza, zima bila blaga, dosta ljudi je preslo na klima inverter. (opala potraznja).Chmoljo wrote: ↑15/07/2025 22:18Ako se smije pisati samo negativno javite, da se isključim iz rasprave. Jest da si u nju ušao kukaju I na neki ban Al koga briga šta se pisalo stranicu ranije, jel de?kabal1337 wrote: ↑15/07/2025 22:01Sta si sam rekao vlada ogranicila cijene peleta, da prebacis pricu zasto nije izgradjena fabrika. (10.11.2022)
https://www.klix.ba/biznis/privreda/vla ... /221110064
Sta je vlada- rekla peletara do kraja godine ( decembar- nema je, svjesno se napravio problem u sezoni grijanja)
Ja potvrdio jeste tako bilo, i da je uzrokovalo jos veci problem (Mjesec dana poslije)
Nije ni tebi lahko.
Peletaru je trebala praviti kantonalna vlada, koliko se sjećam, i to je bilo gurano od strane delića. Zasto se sad odjednom to uzima kao krucijalno obećanje koje nije ispunjeno stvarno ne znam, ali izgraditi fabriku od državnih para nije bas nesto sto se moze nako uraditi, kada je problem i uraditi malo ozbiljniju javnu nabavku.
Elegantnije rjesenje je svakako bilo smanjene napuhanih cijena koje kanton nije mogao sam ograničiti. Da ne zaboravimo da je Novaliceva vlada ekspresno po gubitku vlasti u KS uvećalo, cijenu plina sto je Kanton koštalo 30 miliona maraka. Iznos koji se pokrio subvencijom.
Ništa ti nisi potvrdio druze, nego sam ti hronološki stavio da se pelet poslije tih ucjena prodavao po duplo nižoj cijeni. Ti si postavio članak odmah nakon ograničenja gdje se prijetilo, ali na kraju se vidjelo da su prijetnje bile šuplje.
I onda velis meni nije lako...
Jesi siguran da ne projiciras?
O svemu ovome mozes procitati na forumu od strane korisnika.
Naravno da ce cijena peleta opasti nakon sezone grijanja to se desi uvijek.
Odluka vlade koju branis je napravila jos veci problem ponavljam u sezoni grijanja.
Mozes da izvrces koliko god zelis.
Nesto ne vidim da mi plin pojeftini u sezoni grijanja.
Vidim koliko je vlada pomogla za zakljucavanjem cijena prehrambenih proizvoda. Bas me zanima kako ces sada i to da izvrnes.
Mislim da obojica odlazimo u offtopic jer se ovo nije u vezi Novalica.