Lopove, dilere i političare ne računam.
Cijene stanova All about
Moderator: anex
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#20951 Re: Cijene stanova All about
Štednja 2000-2015 sa onim platama? Dobro si...
-
milojicabrzi
#20952 Re: Cijene stanova All about
Sve je do ponude, potražnje, aktuelnih trendova i situacije.
Onaj ko je neke 2005. imao do 100 000 KM ili mogao dići toliki kredit, riješavao je uspješno svoje stambeno pitanje u većini naselja u SA, sa nekim skromnijim stanom od cca 40-60 kvadrata (ne računam centar i ova elitna naselja).
Samo je tada 100 hiljada bila nemoguća misija, kao što maloprije kolega forumaš napisa, tada sam ja radio u "državnoj" firmi, imao platu od cca 1000 KM i smatran u bankama "rizičnim klijentom".
U Sarajevu i okolnim naseljima, povoljna situacija za kupovinu nekretnine bila je nekad oko 2000-te godine, većina stanovništva srpske nacionalnosti, u tih par godina nakon Daytona izvršila je povrat i otkup stanova, bespravni korisnici morali su iseliti, a ovi su tek tada bili u poziciji da stanove mogu prodati. S obzirom da se nisu mislili vraćati u SA, tada je bilo dosta povoljnih stanova na tržištu. Ljudi su za nekih 30-50 hiljada KM, uzimali ozbiljne stanove po Ilidži, Vogošći, Grbavica je bila nešto skuplja, tad je kvadrat bio oko 2000 KM i smatrao se prilično skupim za tadašnje prilike.
Tada je bila prava prilika, ali vrlo malo "platno potentnih" kupaca, pa i kreditno sposobnih.
Mislim da će i cijene nekretnina u SA, pratiti kupovnu moć...sada je mogućnost dobijanja kredita u odnosu na primanja građana, možda do 200 000 KM na 20 godina (rijetko ko platom može više pokriti tj. dobiti), tako da će se vrtiti ovi stanovi do 40 m2, sa cijenom od oko 200 000 KM sigurno duži period.
Cijenu kvadrata neko može staviti i 7000 KM, ali će je rijetko ko moći "dobaciti" i platiti sve i kad bi htio, tako da će taj segment stanova kupovati dijaspora, krimosi ili ljudi se enormno visokim primanjima (pjevači, fudbaleri, doktori itd.).
Onaj ko je neke 2005. imao do 100 000 KM ili mogao dići toliki kredit, riješavao je uspješno svoje stambeno pitanje u većini naselja u SA, sa nekim skromnijim stanom od cca 40-60 kvadrata (ne računam centar i ova elitna naselja).
Samo je tada 100 hiljada bila nemoguća misija, kao što maloprije kolega forumaš napisa, tada sam ja radio u "državnoj" firmi, imao platu od cca 1000 KM i smatran u bankama "rizičnim klijentom".
U Sarajevu i okolnim naseljima, povoljna situacija za kupovinu nekretnine bila je nekad oko 2000-te godine, većina stanovništva srpske nacionalnosti, u tih par godina nakon Daytona izvršila je povrat i otkup stanova, bespravni korisnici morali su iseliti, a ovi su tek tada bili u poziciji da stanove mogu prodati. S obzirom da se nisu mislili vraćati u SA, tada je bilo dosta povoljnih stanova na tržištu. Ljudi su za nekih 30-50 hiljada KM, uzimali ozbiljne stanove po Ilidži, Vogošći, Grbavica je bila nešto skuplja, tad je kvadrat bio oko 2000 KM i smatrao se prilično skupim za tadašnje prilike.
Tada je bila prava prilika, ali vrlo malo "platno potentnih" kupaca, pa i kreditno sposobnih.
Mislim da će i cijene nekretnina u SA, pratiti kupovnu moć...sada je mogućnost dobijanja kredita u odnosu na primanja građana, možda do 200 000 KM na 20 godina (rijetko ko platom može više pokriti tj. dobiti), tako da će se vrtiti ovi stanovi do 40 m2, sa cijenom od oko 200 000 KM sigurno duži period.
Cijenu kvadrata neko može staviti i 7000 KM, ali će je rijetko ko moći "dobaciti" i platiti sve i kad bi htio, tako da će taj segment stanova kupovati dijaspora, krimosi ili ljudi se enormno visokim primanjima (pjevači, fudbaleri, doktori itd.).
- Pandakonda
#20953 Kupovina nekretnine
Ne znam da li je ovo prikladno da se otvori posebna tema jer koliko vidim bila je jedna koja se bavi samo cijenom stanova. Izvinjavam se ako je dupli ili ako ne treba posebna.
Doslo je i to vrijeme da se uzme stambeni kredit za kupovinu nekretnine i moje pitanje je generalne prirode, koje bi savjete dali nekome da pristupi ovome i na sta treba obratiti paznju ?
Prvi koraci koje sam planirao jeste da odem od banke do banke i kazem koliko mi treba i da onda skupim sve ponude pa da vidim ko ce dati najbolje. Sta mogu ocekivati nakon toga ? Odobrenje/odbijenica -> isplata para -> useljenje, ili ima jos neka procedura ?
Da li predlazete da se cjenkam sa njima i koliko ste imali koristi od toga ? Da li treba ici preko 20 godina otplate radi manje rate ili se isplati trpiti vecu ratu radi manje godina i fiksne kamate ? Napomene radi ne bih sada volio da previse poremetim neke zivotne navike i "nacin trosenja" tako da vise naginjem ka ovoj opciji da uzmem na vise godina jer svakako kad se pređe taj prag i uzme se neki kredit prati te do kraja zivota. Plan je mozda i da se izdaje jedan period da pokrije dio rate dok ne budem morao odma useliti tamo.
Da li preporucujete posebno neku banku sa kojima ste imali dobro iskustvo i treba li izbjegavati nase banke ? Nakon kraceg istrazivanja sam pohvatao da nase banke daju najbolje kamate ali opet ne bih prenosio platu tamo jer volim neke druge pogodnosti ostalih komercijalnih banaka.
To je nekako na prvu sta me zanimalo, svaki savjet je dobrodosao
Doslo je i to vrijeme da se uzme stambeni kredit za kupovinu nekretnine i moje pitanje je generalne prirode, koje bi savjete dali nekome da pristupi ovome i na sta treba obratiti paznju ?
Prvi koraci koje sam planirao jeste da odem od banke do banke i kazem koliko mi treba i da onda skupim sve ponude pa da vidim ko ce dati najbolje. Sta mogu ocekivati nakon toga ? Odobrenje/odbijenica -> isplata para -> useljenje, ili ima jos neka procedura ?
Da li predlazete da se cjenkam sa njima i koliko ste imali koristi od toga ? Da li treba ici preko 20 godina otplate radi manje rate ili se isplati trpiti vecu ratu radi manje godina i fiksne kamate ? Napomene radi ne bih sada volio da previse poremetim neke zivotne navike i "nacin trosenja" tako da vise naginjem ka ovoj opciji da uzmem na vise godina jer svakako kad se pređe taj prag i uzme se neki kredit prati te do kraja zivota. Plan je mozda i da se izdaje jedan period da pokrije dio rate dok ne budem morao odma useliti tamo.
Da li preporucujete posebno neku banku sa kojima ste imali dobro iskustvo i treba li izbjegavati nase banke ? Nakon kraceg istrazivanja sam pohvatao da nase banke daju najbolje kamate ali opet ne bih prenosio platu tamo jer volim neke druge pogodnosti ostalih komercijalnih banaka.
To je nekako na prvu sta me zanimalo, svaki savjet je dobrodosao
-
QSuzi
#20954 Re: Cijene stanova All about
Naravno da je bitno, nisam rekla da nijetokio25 wrote: ↑13/07/2025 11:18a sta ako su ti isti sto imaju stanove ukrali na kakvom tenderu koji je trebao da osposobi park u kojem ce se tvoja djeca igrati al nije jer je ovaj kupio 5 stanova?QSuzi wrote: ↑13/07/2025 02:23Ovo je najjače... inspekcija![]()
U zgradi s 12 stanova, 2 vlasnika (4 stana) su rušili nosive zidove
Evo skoro godinu šaljemo inspekciji molbe opomene, slike stotinjak vreća betona i cigli i još nisu odgovorili na pozive i mailove.
Ali ok, možda dođu da kaznom za prazan stan napune svoju kasu.
I šta te briga koliko neko ima praznih stanova ako su im papiri ok. Što ako ne žele iznajmljivati
I vraćamo se na titin sistem, dok ga pola vas mrzi ali bi nametima otimali od onih što imaju par stanova da bi gradili što? Besplatne stanove?
Pa žao mi je, taj omraženi Tito bi i napravio povoljne/besplatne stanove, ovi današnji ne
Da li vi zbilja očekujete da bi se iz poreza na nekorištene stanove novac uložio za izgradnju socijalnih jeftinih stanova![]()
to je nebitno jel?
Ali treba dokazati
E to počinje cirkus jer
ti koji su ukrali na tenderu ionako ih niti jedna inspekcija neće dotaći
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#20955 Re: Cijene stanova All about
Bez odricanja, nema sticanja.
Podvezi muda, digni kredit, sve ostalo je suplja.
Lud je ko doceka ovdje penziju, a nema nesto svoje
.
Podvezi muda, digni kredit, sve ostalo je suplja.
Lud je ko doceka ovdje penziju, a nema nesto svoje
.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#20956 Re: Cijene stanova All about
Prikupi barem 3-4 ponude, taman da vidis sta se sve nudi i bolje naucis stanje. I trazi papir s ponudom kamate i otplatnim planom.
I onda onoj banci na koju si navikao (ako ona nema najnizu kamatu) i gdje primas platu, kazes tu i tu sam.dobio ovu ponudu, mozete li bolje.
Vjerovatno nemas kesa, tako da su ti banke jedina opcika da to isfinansiras. Stambeni hipotekarni ti je najbolja opcija, u pravilu ce biti najniza kamata tako - ali naravno, stan ti terete dok ga ne otplatis, ne mozes ga prodavati do tada.
Alternativa je uzeti nekoliko gotovinskih kredita, ali tu je kamata veca barem za 1% i morao bi ih uzeti par u razlicitih bankama. Tako da to rijetko vrijedi zajebancije, hipoteka i sa srecom.
PS bolje je sto manje godina, ali uzmi i duzi period ako bi ti rata ugrozila normalan zivot (ne mislim na luksuziranje - nekih stvari ces se ipak morati odreci al imati nesto svoje vrijedi toga)
I onda onoj banci na koju si navikao (ako ona nema najnizu kamatu) i gdje primas platu, kazes tu i tu sam.dobio ovu ponudu, mozete li bolje.
Vjerovatno nemas kesa, tako da su ti banke jedina opcika da to isfinansiras. Stambeni hipotekarni ti je najbolja opcija, u pravilu ce biti najniza kamata tako - ali naravno, stan ti terete dok ga ne otplatis, ne mozes ga prodavati do tada.
Alternativa je uzeti nekoliko gotovinskih kredita, ali tu je kamata veca barem za 1% i morao bi ih uzeti par u razlicitih bankama. Tako da to rijetko vrijedi zajebancije, hipoteka i sa srecom.
PS bolje je sto manje godina, ali uzmi i duzi period ako bi ti rata ugrozila normalan zivot (ne mislim na luksuziranje - nekih stvari ces se ipak morati odreci al imati nesto svoje vrijedi toga)
- bronhy
#20957 Re: Cijene stanova All about
Moze se prodati u dogovoru sa bankom. Samo na nekog drugog predje hipotekaizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑15/07/2025 07:07 Prikupi barem 3-4 ponude, taman da vidis sta se sve nudi i bolje naucis stanje. I trazi papir s ponudom kamate i otplatnim planom.
- VladaFBiH
#20958 Re: Cijene stanova All about
istina bila je pomama ali više nije - niko više pa čak ni ispodprosječano sposobni neće da rade u državnoj službi jer u privatnom sektoru se daleko više zarađujeDomaci izdajnik wrote: ↑14/07/2025 13:56 Sa platom od 600 KM i prijavom na šugavi tadašnji minimalac sam mogao dobiti qratz u čelo, a ne stambeni kredit! Jbt otišao tada da na rate uzmem TV i DVD player odbilo me jer sam rizičan klijent![]()
Šta misliš što je bila (i sad je) pomama za državnim jaslama? Pa najviše zbog kredita.
- Domaci izdajnik
#20959 Re: Cijene stanova All about
Griješiš. Da je tako ne bi najviše zaposlenih bilo u državnim i javnim firmama.
Džaba veće plate kada je većina naših poslodavaca goli robovlasnik i izrabljivač.
Džaba veće plate kada je većina naših poslodavaca goli robovlasnik i izrabljivač.
- VladaFBiH
#20960 Re: Cijene stanova All about
Čini ti se, posljednjih 5+ godina se drastično promijenila situacija i doslovno možeš da biraš za razliku od prije jer nema radnika a posebno stručne snage koja želi da radi. Ovi robovlasnici će ili promijeniti kurs (pogledaj trgovinu gdje se sve više i više poštuje sve) ili će propasti.Domaci izdajnik wrote: ↑15/07/2025 08:11 Griješiš. Da je tako ne bi najviše zaposlenih bilo u državnim i javnim firmama.
- Domaci izdajnik
#20961 Re: Cijene stanova All about
Mda, zato i uvoze azijsko roblj...khm! Radnike iz Azije 
-
LikeLike
#20962 Re: Kupovina nekretnine
Prvo naravno obilazis banke i prikupljas ponude. Ako mozes podnijeti ratu ides na maksimalno 20 godina i trazi iskljucivo fiksnu kamatnu stopu.Pandakonda wrote: ↑14/07/2025 20:52 Ne znam da li je ovo prikladno da se otvori posebna tema jer koliko vidim bila je jedna koja se bavi samo cijenom stanova. Izvinjavam se ako je dupli ili ako ne treba posebna.
To je nekako na prvu sta me zanimalo, svaki savjet je dobrodosao![]()
Mi smo nedavno najbolju ponudu imali u Raiffeisen banci i tu smo i digli stambeni kredit. Ako si mutav i nemas samopouzdanja ne idi sam u pregovore. Nisam nikako zadovoljan bankom, ali eto uspjeli smo zavrsiti sve kod njih na kraju. Kazu da su i ostale banke iste.
Najbitnija stvar koju MORAS uraditi je da komuniciras s njima iskljucivo pismenim putem, znaci nista pozivi!
Sve sto dogovarate i pisete skrinsutuj i spremi sebi jer mijenjaju pricu i prave greske nenormalno.
Ako te nesto jos konkretno zanima pisi u privatne poruke.
-
1Dante1
#20963 Re: Kupovina nekretnine
Jedan jedini savjet. Obidji sve banke, ali i vise poslovnica. Nemoj da ides u Ferhadiju, tu udje svako, idi na Ilidzu, idi u Visoko, pa i do Varesa ako te krene. Ja sam dobio dvije razlicite ponude u dvije poslovnice, u onoj manjoj dosta bolje uslove.Pandakonda wrote: ↑14/07/2025 20:52 Doslo je i to vrijeme da se uzme stambeni kredit za kupovinu nekretnine i moje pitanje je generalne prirode, koje bi savjete dali nekome da pristupi ovome i na sta treba obratiti paznju ?
Prvo sto planiraj jeste da od dana kada nadjes stan i potvrdis prodavacu da kupujes, 30 dana je sasvim razuman rok za rjesavanje kupoprodaje, pa mozda i vise. Meni se cinilo puno 30 dana, ali eto traje, posebno jos kada su godisnji.Pandakonda wrote: ↑14/07/2025 20:52 Prvi koraci koje sam planirao jeste da odem od banke do banke i kazem koliko mi treba i da onda skupim sve ponude pa da vidim ko ce dati najbolje. Sta mogu ocekivati nakon toga ? Odobrenje/odbijenica -> isplata para -> useljenje, ili ima jos neka procedura ?
Jedino sto znam je da im je svejedno, vecini banaka. Imaju kesa, mogu drzati koje god hoce %. U BBI kao nema kamate, ima eto ta neka marza, 4.1%, pa reko kakva je to profitna marza, kada mi XX banka nudi 3.5% KAMATE? Pa kaze, idite u tu bankuPandakonda wrote: ↑14/07/2025 20:52 Da li predlazete da se cjenkam sa njima i koliko ste imali koristi od toga ? Da li treba ici preko 20 godina otplate radi manje rate ili se isplati trpiti vecu ratu radi manje godina i fiksne kamate ?
Moze se stan prodati i pod hipotekom, ima jasna procedura, samo eto nikkako nema iskustva kada se to isplati.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑15/07/2025 07:07 ali naravno, stan ti terete dok ga ne otplatis, ne mozes ga prodavati do tada.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20964 Re: Cijene stanova All about
procitaj ponovoLikeLike wrote: ↑14/07/2025 13:02Mogao si to iskoristiti kao ucesce i na kredit kupiti stan.Truba wrote: ↑14/07/2025 12:20ja sam 2005 imao oko manje od 16 000 maraka u steku i neprijavljen radioCi-Nick wrote: ↑14/07/2025 08:05 Sve je do ponude i potražnje.
Niti bi ja 2005. kupio trosoban stan u Zenici za 45.000 maraka da Srbi koji su napuštali Zenicu nisu prodavali, niti bi sad taj isti stan vrijedio 200.000 da ne kupuju stanove oni koji zive vani ili su naplatili zemlju od gradnje autoputa.
Ako je sad stan precijenjen 30 do 40% i te 2005. je bio podcjenjen isto toliko.
Ako bi cijena pratila inflaciju onda je u ovih 20 godina trebala narasti sa 1000 na 2000 maraka.
A trenutno je 3000 KM/m2.
Možeš kupiti uz relativno povoljnu kamatu ili se kockati i čekati neki poremećaj pa da cijena padne za 30%.
Do ozbiljnijeg pada moze doći samo ako ljudi iz dijaspore počnu masovno odustajati od BiH i prodavati te stanove koje drže zbog par sedmica u godini..
Skoto pa sigurno će do toga doći kad njihova djeca koja govore samo njemački i engleski naslijede te stanove.![]()
Znači za 20 do 30 godina, kome nije daleko da čeka.
kakav sam ja stan mogao kupiti i od koga u sarajevu
zaboravio si dodati da je tadašnjih 45 000 sadašnjih oko 125 000 po snazi kupovine
Ja sam imao ustedjenih cca 50.000, kakav sam stan mogao kupiti prije par mjeseci za te pare?
kako na kredit kad sam pare neprijaveljen dobivao na ruke
lombardni kredit ide do mase osiguranja
s minimalnom placom ne mozes nista
naravno da bi s ovim placom danas mogao 2005. kupiti stan
ali i na zapadu je tako
cesto se ljudi zezaju ja 1997.igram se u parku s autićima umjesto da dignem kredit kupim stan za 100 000 koji je danas 850 000
-
foton
#20965 Re: Kupovina nekretnine
Prvo treba znati i koliki kredit i na koliko godina se moze uzeti. Onda u skladu s tim traziti stan. Razlicite banke imaju razlicite politike u vidu sklonosti ka riziku (da bi npr. uzele dio trzista) ili da su posebno optimizirali neki segment poslovanja pa su mozda malo konkurentniji. Tako da treba potraziti najbolju kamatnu stopu, ali isto tako vidjeti i ostale troskove. Nekad je trosak obrade kredita toliki da odgovara na kraju vecoj kamatnoj stopi, ili obavezno osiguranje... Uglavnom traziti kompletan popis troskova i plan otplate, rate itd...1Dante1 wrote: ↑15/07/2025 09:50Prvo sto planiraj jeste da od dana kada nadjes stan i potvrdis prodavacu da kupujes, 30 dana je sasvim razuman rok za rjesavanje kupoprodaje, pa mozda i vise. Meni se cinilo puno 30 dana, ali eto traje, posebno jos kada su godisnji.Pandakonda wrote: ↑14/07/2025 20:52 Prvi koraci koje sam planirao jeste da odem od banke do banke i kazem koliko mi treba i da onda skupim sve ponude pa da vidim ko ce dati najbolje. Sta mogu ocekivati nakon toga ? Odobrenje/odbijenica -> isplata para -> useljenje, ili ima jos neka procedura ?
Jedino sto znam je da im je svejedno, vecini banaka. Imaju kesa, mogu drzati koje god hoce %. U BBI kao nema kamate, ima eto ta neka marza, 4.1%, pa reko kakva je to profitna marza, kada mi XX banka nudi 3.5% KAMATE? Pa kaze, idite u tu bankuPandakonda wrote: ↑14/07/2025 20:52 Da li predlazete da se cjenkam sa njima i koliko ste imali koristi od toga ? Da li treba ici preko 20 godina otplate radi manje rate ili se isplati trpiti vecu ratu radi manje godina i fiksne kamate ?
Moze se stan prodati i pod hipotekom, ima jasna procedura, samo eto nikkako nema iskustva kada se to isplati.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑15/07/2025 07:07 ali naravno, stan ti terete dok ga ne otplatis, ne mozes ga prodavati do tada.
Stan pod hipotekom se moze prodati najnormalnije kao i onaj koji nije pod hipotekom, ali novac od prodaje mora prvo pokriti dugove prema banci, pa koliko ostane se tebi prebacuje na racun. Sasvim je normalno uzeti kredit na 20 godina, kupiti stan, a onda nakon 8 godina ti treba veci pa prodas jedan kupis drugi... Banke to vole pa te jos zadrze kao klijenta ako mogu.
Sto se vremena otplate tice, sto krace to bolje, ali sto krace to bolnije...
-
1Dante1
#20966 Re: Kupovina nekretnine
Pa ako vec ide u banku, onda ima i nekretninu koju uzima. Nece ici i gubiti vrijeme da dobije neke informacije eto onako, pa kada bude nekretnina eto me opet. Dzabe dolazis onda, drugi uslovi.
Prema tome, cijena nekretnine, online kalkulator i vec zna koliko godina i koja rata.
- kadinica
#20967 Re: Cijene stanova All about
Za početak uzeti manji stan, garsonjeru do 100 000 KM.
Vremenom, postepeno renovirati i kad se udruže dva prihoda, prodati taj stan i kupiti veći.
Nije veliki problem, svi nešto gledaju 300 000 KM, a realno niko nije toliko kreditno sposoban.
Jedina opcija je zamjena uz doplatu, bude i varijanti direktne zamjene, obratiti pažnju na lokaciju i spratnost, onda se može dobro proći.
šta fali samcu ili bračnom paru bez djece ili sa bebom, živjeti u stanu od 30-ak kvadrata par godina?
Vremenom, postepeno renovirati i kad se udruže dva prihoda, prodati taj stan i kupiti veći.
Nije veliki problem, svi nešto gledaju 300 000 KM, a realno niko nije toliko kreditno sposoban.
Jedina opcija je zamjena uz doplatu, bude i varijanti direktne zamjene, obratiti pažnju na lokaciju i spratnost, onda se može dobro proći.
šta fali samcu ili bračnom paru bez djece ili sa bebom, živjeti u stanu od 30-ak kvadrata par godina?
- Pandakonda
#20968 Re: Cijene stanova All about
Hvala puno svima na savjetima
U pitanju je kuca gdje je cijena oko cca 50 hiljada tako da su neki cak predlozili da se vise isplati nenamjenski kredit uzeti nego stambeni jer stambeni dolazi sa troskovima od procjene, osiguranja i svega. A da se visak nekako namakne sto ne bude nenamjenski mogao pokriti. Ponuda je dobra izletila gdje se daje nekretnina ispod cijene tako da sigurno ne bih volio da proleti radi bankovnih procedura
U pitanju je kuca gdje je cijena oko cca 50 hiljada tako da su neki cak predlozili da se vise isplati nenamjenski kredit uzeti nego stambeni jer stambeni dolazi sa troskovima od procjene, osiguranja i svega. A da se visak nekako namakne sto ne bude nenamjenski mogao pokriti. Ponuda je dobra izletila gdje se daje nekretnina ispod cijene tako da sigurno ne bih volio da proleti radi bankovnih procedura
- kadinica
#20969 Re: Cijene stanova All about
Stambeni hipotekarni je povoljniji, radi povrata dijela kamate.
To je baš povoljna cijena, ako je uknjžena kuća.
To je baš povoljna cijena, ako je uknjžena kuća.
- geralt
#20970 Re: Cijene stanova All about
Bio bi ovo dobar savjet da smo u 2015.kadinica wrote: ↑15/07/2025 12:51 Za početak uzeti manji stan, garsonjeru do 100 000 KM.
Upravo sam potrazio na OLX-u stanove na prodaju u Sarajevu i stavio gornji limit cijene od 100 000 KM. U gradu Sarajevu trenutno postoje ukupno 2 stana koja se prodaju i koja ispunjavaju taj uslov, oba su u Svrakinu.
-
1Dante1
#20971 Re: Cijene stanova All about
Ma ljudi daju nerealne savjete. Pametologe dijelim u dvije grupe:
-oni koji nemaju nekretninu i ne placaju kiriju (tj zive s roditeljima)
-ili oni koji imaju nekretninu.
Onda onako s visoka, kupi garosonjeru za 100.000KM. Gdje kume, gdje?
-oni koji nemaju nekretninu i ne placaju kiriju (tj zive s roditeljima)
-ili oni koji imaju nekretninu.
Onda onako s visoka, kupi garosonjeru za 100.000KM. Gdje kume, gdje?
- black
#20972 Re: Cijene stanova All about
pun forum Dilfasa
sve ekonomski magovi 
- kadinica
#20973 Re: Cijene stanova All about
Pametolog sam koji ima nekretninu, stečenu upavo na opisan način.
Čekati priliku, nema druge. Znam da nije puno ovakvih stanova, ali bude.
Čak 120 000 KM, jednosoban sa balkonom, četvri sprat u neboderu, Čengić vila.
-
gidra
#20974 Re: Cijene stanova All about
koliko je to KM po m2? Čisto da vidimo kretanje cijena.
-
1Dante1