Prica o svom radu u MADI proizvodnji
Moderator: anex
-
komsinica_s_drugog
#76 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
Trebala sam odmah ovako pitati, a ne da se bolesni na meni lijece

-
Naslovnica
#77 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
Eki to?!komsinica_s_drugog wrote: ↑13/07/2025 11:14Ne znam zasto ti imas potrebu vazda se javljat na moje postove iako sam ih za puno godina jako malo otkucala, nesto mi spustajuci, toboz pisuci s visine.
Lijeci svoje frustracije na izvoru, ne na meni, ok?
"Ja imam potrebu da se vazda javljam na tvoje postove"?!
Ko si ba?!
Zaista nisam primijetio da se vazda javljam na tvoje postove, niti te pratim, niti znam ko si, niti sam obraćao pažnju kome odgovaram.
A odgovaram na post a ne forumašu.
Milion likova na forumu, taman ću se ja svezati nekakve komšinice s drugog, pratiti je i javljati se na njene postove.
Prema tome, što se tiče mog forumskog života, apsoluto si mi nebitna u bilo kom aspektu i ti i bilo ko drugi ovdje.
Imam 2-3 poznanika ovdje, sa njima se čujem, ponekad i vidim, a što se tiče tebe i tebi sličnih koji su na neki način osjetili da im se javljam, pratim, uhodim, odgovaram na njihove postove i slično, mogu samo ponoviti da su u zabludi.
Glede liječenja frustracija, nisam baš siguran kakve si frustracije imala na umu, ali jope griješiš, veze nemaš o čemu pričaš kada to pišeš, nego hajde, čisto da se nešto napiše.
Poyy!
edit: na ovaj tvoj post iznad, zaključuješ da sam bolestan bez da si me vidjela, upoznala ili bilo šta drugo. To više govori o tebi nego o meni.
Kokoška, pogotovu ona sa farme, ne miriše niti može mirisati. Uglavnom smrdi. Ne treba ti AI da bi to znala. Ne smrde kao leš ali ako si ikada imala doticaja sa živim kokošima nema šanse da se ne "osjete". Čak i one što rastu u slobodnom uzgoju, što trčkaraju po dvorištu, kada odu u kokošinjac moraju imati specifičan miris tj. smrad.
Ali da smrde kao leš, to je već upitno.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#78 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
Treba, nekad i vidjeti kokos uzivo.... 
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#79 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
Krenula prepucavanja, spam, trolanje...
Idemo dalje...
Idemo dalje...
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
dječak sa šibicama
#81 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
Najjace su "lovacke" pastete, zacine je zabibere, samim tim mozes pretpostaviti sta je u nju samljeveno 
A zapravo je pastetu vrlo lako napraviti u domacoj radinosti, recepata milion, volja ti pilece bijelo volja ti jetrica.
A zapravo je pastetu vrlo lako napraviti u domacoj radinosti, recepata milion, volja ti pilece bijelo volja ti jetrica.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
iz zadnje klupe
#83 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
Da, vješaju žive koke naopačke i tako putuju do cirkulara gde im otfikare glavu, imate na youtube da vidite, ko misli da ih nekako ošamute ( ko što neki znaju za zavrte domaće pile prije klanja), ništa od toga.
Međutim, ono što je meni bila potpuno nova informacija, i što me zgadilo sve paštete ( gledaću da se isključivo bacim na Argetu, ništa Ovako, Madi) jeste da koriste i meso nosilica.
Po meni, znam da je to hrana, ali čak i vjerske knjige kažu da imaš neko poštovanje prema životinji koji koristiš ko hranu, sad ne znam jel to fol iz filmova ili istina, ali navodno su američki starosjedioci ( bivšeg imena Indiijanci) nakon što bi ubili neku životinju, izvinili joj se i zahvalili za meso.
Korištenje koka nosilica kao meso za ljudsku iskranu prelazi neko etičku granicu koju ne ne želim da predjem, dakle Madi out.
Međutim, ono što je meni bila potpuno nova informacija, i što me zgadilo sve paštete ( gledaću da se isključivo bacim na Argetu, ništa Ovako, Madi) jeste da koriste i meso nosilica.
Po meni, znam da je to hrana, ali čak i vjerske knjige kažu da imaš neko poštovanje prema životinji koji koristiš ko hranu, sad ne znam jel to fol iz filmova ili istina, ali navodno su američki starosjedioci ( bivšeg imena Indiijanci) nakon što bi ubili neku životinju, izvinili joj se i zahvalili za meso.
Korištenje koka nosilica kao meso za ljudsku iskranu prelazi neko etičku granicu koju ne ne želim da predjem, dakle Madi out.
-
dječak sa šibicama
#84 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
Ja sam jeo burek od Hasea, i nakon toga mogu i skakavce jesti
- Qler
#85 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
Ovako ima traku gdje te objesene koke prolaze izmedju elektroda i struja ih osamuti. Vecina koka tu i umre, jer nije im bas mala struja. Ali da bi imali halal certifikat moraju imati to da osamute prije klanja.
Ma ljudi, sva industija, pogotovo prehrambena je takva, gadna... to je fakt sa kojim se morate pomiriti.
Pa gledao sam zohara kako izlazi iz pekarske peci za hljeb... ko da je nista... hljeb bude za 7 minuta pecen, on iseta ko da je bio u solariju
Ma ljudi, sva industija, pogotovo prehrambena je takva, gadna... to je fakt sa kojim se morate pomiriti.
Pa gledao sam zohara kako izlazi iz pekarske peci za hljeb... ko da je nista... hljeb bude za 7 minuta pecen, on iseta ko da je bio u solariju
- nepass1
#86 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
Previse zijana po kuhinji za jebeni namaz, radije bih suhog hljeba jeodječak sa šibicama wrote: ↑14/07/2025 12:12 Najjace su "lovacke" pastete, zacine je zabibere, samim tim mozes pretpostaviti sta je u nju samljeveno
- nepass1
#87 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
To sam se jednom zajebao i kupio mislio da je ragu.
Fuj svih fujeva
- Hercegoviina
#88 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
nećeš ti nigdje ni moći raditi. puno pričaš ,a ništa od tebe
-
Ci-Nick
#89 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
Sta piše na Argeti?iz zadnje klupe wrote: ↑14/07/2025 12:35 Da, vješaju žive koke naopačke i tako putuju do cirkulara gde im otfikare glavu, imate na youtube da vidite, ko misli da ih nekako ošamute ( ko što neki znaju za zavrte domaće pile prije klanja), ništa od toga.
Kokosja pasteta, nigdje ne pise da je pileća.
Svi koriste kokoške, mozda samo dio iskostene piletine ali uglavnom izraubovane nosilice.
Koke nosilice su se otkupljivale po marku, vjerovatno ni sad nisu vise od 2 marke.
Iz Argete tvrde da koriste uvoznu kvalitetnu sirovinu, znaci uvozne a ne domaće koke.
Pasteta je smeće al eto, opet ide ko halva, da ne lazem i ja ponekad namazem Argetu.
"Sastojci / Sastav: voda, kuhano kokošje meso 29%, biljna ulja (suncokretovo, repičino i sojino u promjenjivim udjelima), mliječne bjelančenine,.. "
Znači vise ima vode nego mesa..
-
zigzag
#90 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
A ribetina?
-
dječak sa šibicama
#91 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
Mene u pasteti najmanje strah mesa ili mesnih ostataka, sta cemo sa aditivima.
a opet, kazu pametni ljudi, da nema aditiva i prskanja povrca i voca, ljudi ne bi imali sta jesti ili bi bilo malo a skupo, krompir 10 eura i slicno.
a opet, kazu pametni ljudi, da nema aditiva i prskanja povrca i voca, ljudi ne bi imali sta jesti ili bi bilo malo a skupo, krompir 10 eura i slicno.
- Ozimician
#92 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
Zanimljiv opis posla, zamisli tek da radis kao hrirug...
Koliko bi tek tada kukao.
Koliko bi tek tada kukao.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
belfy
#94 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
mozda ako nisi Rocky. jer onda sluze i za treninga. govedina kao vreca za udaranje, a kokosi kao ona bokserska kruska...anex wrote: ↑13/07/2025 10:13Ne.
Nije živa.
Operutana, zaklana i treba se vješati na kuke.
Normalan proizvodni proces u jednoj mesnoj industriji.
Možda je čudno generaciji koja ne zna dalje od klika mišem...ali ovo je sasvim normalan posao mesara i radnika u proizvodnji mesa. Pa i ovo što dođe prije vješanja zaklane kokoške a to su klanje, čišćenje i perutanje...
doduse, onda i meso mozda bude rastresitije sto bi rekao Djura...
- Qler
#95 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
Fakat istina, ja svojim očima gledao, veća privatna pekara u Sarajevu
Pa da vidiš kolike sam žohare po bolnicama viđao, sjebo bi se
-
HelaS
#96 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
Gadno ga je vidjeti. Ali žoharima je gadnije gledati ljude, zato oni i bježe k'o metak kad nas ugledaju
-
sencobih
#97 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji
to je uobičajena praksa u mesnoj industriji, ništa se ne baca, sve i jedan proizvođač isto radi.iz zadnje klupe wrote: ↑14/07/2025 12:35 Da, vješaju žive koke naopačke i tako putuju do cirkulara gde im otfikare glavu, imate na youtube da vidite, ko misli da ih nekako ošamute ( ko što neki znaju za zavrte domaće pile prije klanja), ništa od toga.
a što se tiče smrada, ko nije radio u kožari u visokom taj ne zna šta je smrad