Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Mikareflow

#1 Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by Mikareflow »

Nadjem oglas za posao. Madi (tesanj) mesna industrija (radio dugo vremena na gradjevini) . I kontam hajd da probam. Nazovem ti ja firmu lik me odma pita kaze kad mozes pocet, petak bio. Ja rekao kad god hocete. Dodjem ja u subotu i odma uniforma etc. Kazu oni meni radi se od nedelje do petka(petak je uvijek kraci dan) Reko nije problem. Ja sve kontao to se radi od 7 ujutro do 5 poslije podne kako sam skontao po razgovoru. Ali nije To je 12h posao, koji se radi od 2 ujutro do 2 pola 3 poslije podne zavisi sve koliko dodje kamiona. Znaci to je isto da si dosao u logor robova. Imas 3 pauze. Ja sam bio na traci gdje se kace pilad. Ok mlada pilad. Ali kad vec dodju koke nosilje. Ta koka isto da je truhla. Ti kad nju ufatis to je isto zele da si rukom ufatio Ne onaj tvrdi zele vec onaj mljeckavi. To smrdi na les nemaju jebenih naocala za zastitu pa kad pocne to srat posto moras je za noge ufatit i okacit za V kuku koja prolazi na pokretnoj traci. To te isere sve po faci(Kako sam skontao te su sve koke nosilje i kad iz iskoristi do maximuma onda idu na klanje i pravi se od njih pastete i narezci) . Dobijes obicnu masku i rukavice. Rukavice obicne one medicinske ruka se potpari isto da si ih kiselio u mlakoj vodi cijeli dan. A pogotovo zuljevi. 2 sedmice rane mi se otvorile na rukama i na dlanovima da ne mogu ruke scipit. Zglobovi na prstima isto da mi je 90 godina koliko bole. Radio sam svakave poslove i drzao sam perutninu sa ocem on kad stavi jaja da se izlegu odma nareda po 500 u inkubatore i pod divlje curke. Znaci nije mi prvi put da radim sa perutninom. Ali u ove 2 sedmice zgadila mi se piletina ko nikad u zivotu. Znaci odrastao sam sa zivotinjama. Cuke patke koke guske cistio sam sve to. Ali ovo je bilo sasvim drugacije kako sam ocekivao. Te koke narastu za 20 dana od pileta. Znaci krkaju ih bog pita sa cime. Ja znam po svom iskustvu da koke moje nisu nikad narasle tako brzo i da su bile toliko teske u roku od 20 dana. Ali opet mi smo drzali razlicite vrste koka nikad nismo nosilje imali. Znaci ti kad nju ufatim ona je isto masni zele koji je bio na suncu kad bih je ufatio za 2 noge i poceo siriti ruke mogao bih je prepolovit na pola bez ikakvog napora. Ove zadnje 2 sedmice su mi bile najgore sedmice u svom zivotu. Nisam se ovoliko umorio psihicki i fizicki, A da ne pricam kako tjeraju radnike da brze rade. Znaci ocekuju od tebe tako brz tempo da kacis 4 koke u 3 sekunde. A da ne pricam kad se pocnu derat cim pauza prodje da ne mozes jebenu kafu na miru popit i odmorit. Isto Jebeni RATNI LOGOR.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by Bobi »

Plata?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by konektovan »

Odakle ti vrijeme za forum gigante? :lol:
Mikareflow

#4 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by Mikareflow »

konektovan wrote: 10/07/2025 16:33 Odakle ti vrijeme za forum gigante? :lol:
Dao otkaz danas nisam vise mogao radit
Bobi
Forum administrator

#5 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by Bobi »

16 postova za 9 godina :mrgreen: , odakle nama ostalim :D ?
Mikareflow

#6 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by Mikareflow »

Bobi wrote: 10/07/2025 16:33Plata?
Satnica je oko 6.7 km, sad ne znam kakva je za ostale
Mikareflow

#7 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by Mikareflow »

Bobi wrote: 10/07/2025 16:35
16 postova za 9 godina :mrgreen: , odakle nama ostalim :D ?

Vecinom reddit koristim, ovo onako. Ako mods seru na reddit ovdje dodjem i postavim ako je izuzetno tema o BIH
Last edited by Mikareflow on 10/07/2025 16:38, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#8 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by dječak sa šibicama »

Znaci za dnevnicu od 84 marke moras irgetiti ko u rudniku.

Ali ima narod para, kazu ovi guzlani nasi sarajevski :D
konektovan

#9 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by konektovan »

dječak sa šibicama wrote: 10/07/2025 16:37 Znaci za dnevnicu od 84 marke moras irgetiti ko u rudniku.

Solidna plata
Bobi
Forum administrator

#10 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by Bobi »

Ma glupavo radno vrijeme, cuj od 2 ujutro .
dječak sa šibicama

#11 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Ko u Njemackoj :D

Ali stvarno, ovi nasi sto rade skladisne ili tvornicke poslove, dal voza viljuskar ili je na traci, radi se tako. Nocna dnevna smjena, kako ga spadne.

Samo sto Svabo placa nocne sate ekstra. Znam jednog radi na dostavnom kamionu neke zaledjene proizvode, mali dostavni kamion partonac sa rampom. Frajer radi od 3 ujutro jer dostava ide od 5-6, mislim da je Minhen u pitanju, ali sa poslom zavrsi do 10-11. I ode kuci. A satnica se placa ekstra jer jebiga radis nocne sate. Ko pekar.
Ne moze to svako.
laik1981

#12 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by laik1981 »

konektovan wrote: 10/07/2025 16:39
dječak sa šibicama wrote: 10/07/2025 16:37 Znaci za dnevnicu od 84 marke moras irgetiti ko u rudniku.

Solidna plata
Mozda u Nepalu je solidna.
konektovan

#13 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by konektovan »

laik1981 wrote: 10/07/2025 16:47
konektovan wrote: 10/07/2025 16:39

Solidna plata
Mozda u Nepalu je solidna.
Nije minimalac..u Nepalu si hadzija sa ovom platom.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#14 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by izvrsni direktor »

dječak sa šibicama wrote: 10/07/2025 16:43 Ko u Njemackoj :D

Ali stvarno, ovi nasi sto rade skladisne ili tvornicke poslove, dal voza viljuskar ili je na traci, radi se tako. Nocna dnevna smjena, kako ga spadne.
Upozno sam jednog tipa radi na traci u fabrici auta. Ali on je "uskakivac", kad neko na traci povuce snjuru i upali svjetlo, ovaj nas uskakivac otrci i zamijeni lika na traci, da on ode pisat ili kakit, i cim se vrati ovaj ide dalje kod drugog koji hoce pisat. Na 400 ljudi, stalno neko kaki i pisa a ovaj trci po hali :D sto ce reci, ne mozes ni ptici pisat kad ti se pripisa vec povuci snjuru i cekaj da neko dodje da te zamijeni.

Psao na traci je haos jbg svugdje
tap3ah75

#15 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by tap3ah75 »

Ima pola godine kako izbjegavam Madi proizvode.
Nekako mi ne ulijevaju povjerenje.
dječak sa šibicama

#16 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Gadan, ja sam u studentskim danima radio u Revozu, Renault Novo Mesto, na montazi. Nedo Bog nikome, idu auta nekom sporom brzinom ali idu ona a ti moras zavrsiti svoj dio montaze. Ja nisam stizao jbg pocetnik spor puno gresaka, pa me bacali na lakse poslove pripreme za montazu unutrasnjih dijelova vrata i slicno.

Jedino im hrana u kantini bila odlicna, bar za nas sto volimo francusku salatu i bagete :D

Sad zamisljam od cega oni prave madi pastete i hrenovke, ako su te koke nosilje u geliranom izdanju nakon klanja. Fuj sta mi jedemo.
laik1981

#17 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by laik1981 »

tap3ah75 wrote: 10/07/2025 17:13 Ima pola godine kako izbjegavam Madi proizvode.
Nekako mi ne ulijevaju povjerenje.
Svi ti sto se bave mesom i mesnim preradjevinama, a pogotovo piletinom, su ti u pet deka.
Bobi
Forum administrator

#18 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by Bobi »

kako su ovo za advokate lagani poslovi a i rade na procenat tako da i klijentu odgovara :D.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#19 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by anex »

Sve mesnice i mesne industrije rade tako...nocni rad i tako to.
Dnevnica solidna, plata solidna. Posao takav kakav jeste...
"Smrdi"? Buraz moj...da vidiš kako smrdi na dubini od 1200 metara pod zemljom...a satnica plata manja nego ta tvoja...

Ako si došao pišati po Madi-u i da ih okaljaš, zajeb'o si se...pogriješio si mjesto i vrijeme.

Znao si kakav je posao, znao si šta se radi...imaš iskustvo i od kuće...tako da ne znam što se čudiš svemu...

Neće raja raditi...svi bi da budu influenseri...lajk, follow...
HelaS

#20 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by HelaS »

Mikareflow wrote: 10/07/2025 16:28 Nadjem oglas za posao. Madi (tesanj) mesna industrija (radio dugo vremena na gradjevini) . I kontam hajd da probam. Nazovem ti ja firmu lik me odma pita kaze kad mozes pocet, petak bio. Ja rekao kad god hocete. Dodjem ja u subotu i odma uniforma etc. Kazu oni meni radi se od nedelje do petka(petak je uvijek kraci dan) Reko nije problem. Ja sve kontao to se radi od 7 ujutro do 5 poslije podne kako sam skontao po razgovoru. Ali nije To je 12h posao, koji se radi od 2 ujutro do 2 pola 3 poslije podne zavisi sve koliko dodje kamiona. Znaci to je isto da si dosao u logor robova. Imas 3 pauze. Ja sam bio na traci gdje se kace pilad. Ok mlada pilad. Ali kad vec dodju koke nosilje. Ta koka isto da je truhla. Ti kad nju ufatis to je isto zele da si rukom ufatio Ne onaj tvrdi zele vec onaj mljeckavi. To smrdi na les nemaju jebenih naocala za zastitu pa kad pocne to srat posto moras je za noge ufatit i okacit za V kuku koja prolazi na pokretnoj traci. To te isere sve po faci(Kako sam skontao te su sve koke nosilje i kad iz iskoristi do maximuma onda idu na klanje i pravi se od njih pastete i narezci) . Dobijes obicnu masku i rukavice. Rukavice obicne one medicinske ruka se potpari isto da si ih kiselio u mlakoj vodi cijeli dan. A pogotovo zuljevi. 2 sedmice rane mi se otvorile na rukama i na dlanovima da ne mogu ruke scipit. Zglobovi na prstima isto da mi je 90 godina koliko bole. Radio sam svakave poslove i drzao sam perutninu sa ocem on kad stavi jaja da se izlegu odma nareda po 500 u inkubatore i pod divlje curke. Znaci nije mi prvi put da radim sa perutninom. Ali u ove 2 sedmice zgadila mi se piletina ko nikad u zivotu. Znaci odrastao sam sa zivotinjama. Cuke patke koke guske cistio sam sve to. Ali ovo je bilo sasvim drugacije kako sam ocekivao. Te koke narastu za 20 dana od pileta. Znaci krkaju ih bog pita sa cime. Ja znam po svom iskustvu da koke moje nisu nikad narasle tako brzo i da su bile toliko teske u roku od 20 dana. Ali opet mi smo drzali razlicite vrste koka nikad nismo nosilje imali. Znaci ti kad nju ufatim ona je isto masni zele koji je bio na suncu kad bih je ufatio za 2 noge i poceo siriti ruke mogao bih je prepolovit na pola bez ikakvog napora. Ove zadnje 2 sedmice su mi bile najgore sedmice u svom zivotu. Nisam se ovoliko umorio psihicki i fizicki, A da ne pricam kako tjeraju radnike da brze rade. Znaci ocekuju od tebe tako brz tempo da kacis 4 koke u 3 sekunde. A da ne pricam kad se pocnu derat cim pauza prodje da ne mozes jebenu kafu na miru popit i odmorit. Isto Jebeni RATNI LOGOR.
Idi vidi u Akovi da radiš, sličan posao, ali koke tamo mirišu. Kad si već radnik s iskustvom. Možeš i do šefa dogurat'
HelaS

#21 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by HelaS »

anex wrote: 10/07/2025 18:26

Ako si došao pišati po Madi-u i da ih okaljaš, zajeb'o si se...pogriješio si mjesto i vrijeme.

Nemoj tako šefe. Čovjek je došao da nam opiše svoj naporan rad u klaonici i da kaže da mu koke smrde, da su klizave u rukama
muha_sa

#22 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by muha_sa »

dječak sa šibicama wrote: 10/07/2025 17:15 Gadan, ja sam u studentskim danima radio u Revozu, Renault Novo Mesto, na montazi. Nedo Bog nikome, idu auta nekom sporom brzinom ali idu ona a ti moras zavrsiti svoj dio montaze. Ja nisam stizao jbg pocetnik spor puno gresaka, pa me bacali na lakse poslove pripreme za montazu unutrasnjih dijelova vrata i slicno.

Jedino im hrana u kantini bila odlicna, bar za nas sto volimo francusku salatu i bagete :D

Sad zamisljam od cega oni prave madi pastete i hrenovke, ako su te koke nosilje u geliranom izdanju nakon klanja. Fuj sta mi jedemo.
:lol:

anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#23 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by anex »

HelaS wrote: 10/07/2025 18:37
anex wrote: 10/07/2025 18:26

Nemoj tako šefe. Čovjek je došao da nam opiše svoj naporan rad u klaonici i da kaže da mu koke smrde, da su klizave u rukama
Upravo to...
Čovjek piše o klizavim rukama i smradu koka...u mesnoj industriji :lol:

Pa prijatelju moj...idi radi u zlatari, tamo ne smrdi...
HelaS

#24 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by HelaS »

Bobi wrote: 10/07/2025 16:41 Ma glupavo radno vrijeme, cuj od 2 ujutro .
Ima i naknadu za rad u noćnim satima, pa otežani uslovi rada, pa prevoz... nabere se tu još novca da kompenzira smrad koka :D
Qler

#25 Re: Prica o svom radu u MADI proizvodnji

Post by Qler »

Ja sam radio davno sa Madi, I fakat su tada nekad cca 2014/2015 bili super. Kažem radio, radio neku automatiku i el. opremu. Ali sam bio u proizvodnji, klaonici...

Radio sam cca 7 godina u industriji, automatika i regulacija procesa. Samo vam mogu reći, ako nešto volite da jedete, ne gledajte kako se pravi. Al to je svugdje isto
Post Reply