Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Seyfo

#36951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Seyfo »

Evo ga nova laž skuhana u SDA kuhinji, a to je da je Konaković sa svojim kumom kriv za gašanje Al Jazeere.
Prekucali su sami sebe.
Styling

#36952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

aCme wrote: 11/07/2025 08:35
Peacean wrote: 11/07/2025 08:20 10 minuta govorio da je on dobar a dodik loš :D
Bakir ovo, Bakir ono, Bakir kenjo, Bakir u džamiji u prvom safu

:lol: :lol:
Bakira ni spomenuo nije.

Drugo je to što veliki broj vas niti hoće niti želi da vidi da je BiH pod žestokim udarima sa svih strana i da se traži način kako da se slomi patriotska snaga i zemlja podijeli. Vama je Mile idol, a Dragan mangup, samo vam patriotske snage koje se bore za opstanak države ne valjaju. Bakir se sakrio u mišju rupu i čeka ishod svega pa da vidi kome da se prikloni. I sam je juče rekao da nikoga ne odbacuje kao potencijalnog partnera, čak ni SNSD, samo da Mile nije na čelu. Patetično i jadno.
Styling

#36953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

KraljicaIzJajca wrote: 11/07/2025 08:52
Styling wrote: 11/07/2025 08:50
KraljicaIzJajca wrote: 11/07/2025 00:14

Nije Dijaspora kriva jer vi u BiH ne radite za dobrobiti svoje države.
Vi iz dijaspore nemate nikakav kredibilitet da nama koji živimo ovdje pametujete šta mi i kako mi trebamo. Vratite se, zasučite rukave pa ćemo raspravljati. Do tada, :skoljka:
Neka hvala, ne bih u lopovske vode poput vas, kojima je dobro u BiH.
Pa, onda šuti ne pametuj. Nisi kredibilna da raspravljaš sa nama koji smo ovdje.
ljubijankic

#36954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Seyfo wrote: 11/07/2025 08:54 Evo ga nova laž skuhana u SDA kuhinji, a to je da je Konaković sa svojim kumom kriv za gašanje Al Jazeere.
Prekucali su sami sebe.
Ne sikiraj se u ovoj drzavi ima 100k debila koji ce provjerovati u to :bih: Ne lazu zbog sebe nego iz patriotskih razloga iskljucivo :bih: :bih:
skupljac_zeljeza

#36955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

Super što je laž, što nije istina, neka nama još Al Jazeere.
drug_profi

#36956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Predsjednik HSP

https://www.klix.ba/vijesti/bih/raguz-i ... /250711039

Kakva smo mi šizofrena sredina. Ustaše se zgražavaju nad zločinom i genocidom.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#36957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

ljubijankic wrote: 11/07/2025 08:58
Seyfo wrote: 11/07/2025 08:54 Evo ga nova laž skuhana u SDA kuhinji, a to je da je Konaković sa svojim kumom kriv za gašanje Al Jazeere.
Prekucali su sami sebe.
Ne sikiraj se u ovoj drzavi ima 100k debila koji ce provjerovati u to :bih: Ne lazu zbog sebe nego iz patriotskih razloga iskljucivo :bih: :bih:
vidi, ovdje uvijek neko laže, a svi govna velika...

tako da ne vjeruje se nikome, a samo se vidi što se uradilo

uradilo se to da Srbija nije odgovorna za Genocid u BiH i Srebrenici, da Mile sere dan/noć po BiH i njenim institucijama, da imaš Hrvate koji su zarad svojih interesa naklonjeniji Miletu nego Bošnjacima i tako dalje i tako dalje...

uglavnom, neko treći će dobiti glas, pa makar mu ničem ne valjao, dobili su šansu jer više ljudi nisu znali šta će, i usrali su solidno, neću reći komplet, ali solidno usrali.

autoceste metar nije pušteno
metar jebeni

a da ne idemo ka ostaloj infrastrukturi koja je i dalje ostala u banani, zakonima koji se ne donose, Pretis zarad kojeg nam uvode carine i leglo korupcije, pogoršali stanje u EPBiH

jedino pozitivno BHTelecom, izgradnja tramvajske pruge u SA, Gras doveden u 0, ViK solidno obnovljen, ali to je više do KS nego do FBiH/BiH

ugl, neka je nama svima sa srećom do godine i onda poslije, jer mislim da kadrovski idemo u kurac. nekad su stranke imale neke pojedince koji su vrijedili nečemu, sada nema ni toga. bez znanja, motiva, 0.

i 30g poslije rata, bošnjačka politika i dalje nema cilj.
Tvrtko II Kotromanić

#36958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

KraljicaIzJajca wrote: 11/07/2025 08:51
Tvrtko II Kotromanić wrote: 11/07/2025 08:10

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jok eto ti radis sve skupa sa sarafinom i silnom kamaradom dusebriznika sto bi bilesi, da se zapuca ovdje, dzematile pored radija sjedile, navijale za nase i piskarale na forumu dje treba koja akcija da se odradi i zasto

jer je dijaspora vazda pametnija, sposobnija i sve tako....

edit: samo da se ogradim, ne stavljam svu dijasporu u isti kos, prije svega mislim na ovih 4,5,6 nickova na forumu koji pisu iz dijaspore
Sa takvim stavom i jeste u očajnoj poziciji u BiH. Nema lobiranja i novca od Dijaspore. Sad se snalazite ako znate.

Mnogi ste u politici, a ovdje folirate moralne uzore. Zato vam država propada. Nije ništa bolji od hrvatskih I srpskih političara.
sta tebe boli briga u kakvoj smo mi situaciji

kakva god da je, svoj sam na svom
ovdje rodjen, hvala Bogu zivim (kako god da zivim), odgajam svoje dijete, medju prijateljima, porodicom i komsijama (plus Plavom porodicom :) )
i ovdje cu ako Bog dragi da i umrijeti da i u smrti moje kosti djubre ovu moju zemlju pa da i mrtav doprinosim svojoj zemlji kao sto sada ako nista (a pritom nemas pojma sta ja i drugi REZIDENTI BiH radimo) placam poreze i doprinosim SVOJOJ drzavi (kakva god da je i u kakvom god da je stanju

ja koji ovdje zivim imam pravo ako hocu i kad zelim da pljujem po politicarima, kriminalcima, (fol) dobronamjernim strancima, govnima ovim i onim ali ova tapija ispod svih njih sto stoji ostat ce i moje dijete ce, ako Bog dragi da, isto ovdje ostati i zivjeti i ne daj Boze ali ako bude bilo potrebe boriti se za ovu drzavu

a ti i dalje pametuj i soli pamet sa nekih tih svojih visina, uzivaj u zivotu :)
Novak20

#36959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

KraljicaIzJajca wrote: 11/07/2025 08:46
Novak20 wrote: 11/07/2025 08:07
Kako da radimo za dobrobit države kada je u ovih 35 godina osim nakaradnih zakona stvoren još nakaradniji sistem vrijednosti.

Sve što je bilo stručno, pošteno vrijedno i normalno u svom poslu je protjerano ili potisnuto na pozicije sa kojih može samo gledati što rade beskrupulozni ljigavci, laktaroši, rektalni alpinisti, lopovi kojima je jedini motiv njihova dobrobit i namicanje para. Vrhunac licemjerja je što se takva go.vna od ljudi i stručnjaka od strane politike certificiraju kao sposobni dok su oni drugi u manjini i "nesposobni" (da vežu konja gdje aga kaže).

Tako ti je stanje u upravi, sudu, medicinskim ustanovama, obrazovanju, državnim i javnim poduzećima, MUP-a..... itd itd.

Zato cvjeta sve ono negativno i redovno se đubri političkim svađama.

Vi koji ste otišli vani imate sreću da živite u društvima koje su uredili neki drugi ljudi zbog sebe i svog dobra, a mi koji smo ostali šutimo i trpimo svjesni da se stanje neće promijeniti zadugo što god da uradimo jer neke kritične mase za pozitivnu promjenu jednostavno više nema.
Ti imaš hrvatsku putovnicu? Zašto nisi otišao u svijet?

Pitam, jer se slažem sa tvojom izjavom, ne možeš promijeniti na bolje u BiH, ali možeš otići iz iste.
Otkud ti znaš da imam putovnicu ?

Moj svijet je u BiH i bez obzira na sve i sva s.anja koja sam doživio i preživio i dalje živim dobro od svoje struke i rada. Zašto bih se povodio za drugima i otišao sa pradjedovine samo radi odlaska ili nečije politike ? Ne slušam nikoga osim samog sebe i svoje žene. :D

Ne mogu promijeniti BiH ali mogu konkretno pomoći i pomažem ljudima koji su mi dragi. Pomažu i oni meni kada treba.

Nije tuđina za mene.
Last edited by Novak20 on 11/07/2025 09:22, edited 1 time in total.
HelaS

#36960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

mk ultra wrote: 11/07/2025 09:08
Spoiler
Show
Prekucali su sami sebe.

uradilo se to da Srbija nije odgovorna za Genocid u BiH i Srebrenici, da Mile sere dan/noć po BiH i njenim institucijama, da imaš Hrvate koji su zarad svojih interesa naklonjeniji Miletu nego Bošnjacima i tako dalje i tako dalje...

uglavnom, neko treći će dobiti glas, pa makar mu ničem ne valjao, dobili su šansu jer više ljudi nisu znali šta će, i usrali su solidno, neću reći komplet, ali solidno usrali.

metar jebeni

a da ne idemo ka ostaloj infrastrukturi koja je i dalje ostala u banani, zakonima koji se ne donose, Pretis zarad kojeg nam uvode carine i leglo korupcije, pogoršali stanje u EPBiH

jedino pozitivno BHTelecom, izgradnja tramvajske pruge u SA, Gras doveden u 0, ViK solidno obnovljen, ali to je više do KS nego do FBiH/BiH

ugl, neka je nama svima sa srećom do godine i onda poslije, jer mislim da kadrovski idemo u kurac. nekad su stranke imale neke pojedince koji su vrijedili nečemu, sada nema ni toga. bez znanja, motiva, 0.
Kakav cilj joj treba biti?
KraljicaIzJajca

#36961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

Styling wrote: 11/07/2025 08:58
KraljicaIzJajca wrote: 11/07/2025 08:52
Styling wrote: 11/07/2025 08:50

Vi iz dijaspore nemate nikakav kredibilitet da nama koji živimo ovdje pametujete šta mi i kako mi trebamo. Vratite se, zasučite rukave pa ćemo raspravljati. Do tada, :skoljka:
Neka hvala, ne bih u lopovske vode poput vas, kojima je dobro u BiH.
Pa, onda šuti ne pametuj. Nisi kredibilna da raspravljaš sa nama koji smo ovdje.
Ja uopće ne pametujem na temi.

OK, nisam kredibilna, ali, zašto je vaš kredibilitet katastrofalan?
KraljicaIzJajca

#36962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Novak20 wrote: 11/07/2025 09:10
KraljicaIzJajca wrote: 11/07/2025 08:46
Novak20 wrote: 11/07/2025 08:07

Kako da radimo za dobrobit države kada je u ovih 35 godina osim nakaradnih zakona stvoren još nakaradniji sistem vrijednosti.

Sve što je bilo stručno, pošteno vrijedno i normalno u svom poslu je protjerano ili potisnuto na pozicije sa kojih može samo gledati što rade beskrupulozni ljigavci, laktaroši, rektalni alpinisti, lopovi kojima je jedini motiv njihova dobrobit i namicanje para. Vrhunac licemjerja je što se takva go.vna od ljudi i stručnjaka od strane politike certificiraju kao sposobni dok su oni drugi u manjini i "nesposobni" (da vežu konja gdje aga kaže).

Tako ti je stanje u upravi, sudu, medicinskim ustanovama, obrazovanju, državnim i javnim poduzećima, MUP-a..... itd itd.

Zato cvjeta sve ono negativno i redovno se đubri političkim svađama.

Vi koji ste otišli vani imate sreću da živite u društvima koje su uredili neki drugi ljudi zbog sebe i svog dobra, a mi koji smo ostali šutimo i trpimo svjesni da se stanje neće promijeniti zadugo što god da uradimo jer neke kritične mase za pozitivnu promjenu jednostavno više nema.
Ti imaš hrvatsku putovnicu? Zašto nisi otišao u svijet?

Pitam, jer se slažem sa tvojom izjavom, ne možeš promijeniti na bolje u BiH, ali možeš otići iz iste.
Otkud ti znaš da imam putovnicu ?

Moj svijet je u BiH i bez obzira na sve i sva s.anja koja sam doživio i preživio i dalje živim dobro od svoje struke i rada. Zašto bih se povodio za drugima i otišao sa pradjedovine samo radi odlaska ili nečije politike ? Ne slušam nikoga osim samog sebe i svoje žene. :D

Ne mogu promijeniti BiH ali mogu konkretno pomoći i pomažem ljudima koji su mi dragi. Pomažu i oni meni kada treba.

Nije tuđina za mene.
Zar ima BiH Hrvata bez putovnice. :D

Ma, ako ti je dobro, to je dokaz da nisu svi Hrvati u BiH ugroženi.
KraljicaIzJajca

#36963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Tvrtko II Kotromanić wrote: 11/07/2025 09:09
Tvrtko II Kotromanić wrote: 11/07/2025 08:10

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jok eto ti radis sve skupa sa sarafinom i silnom kamaradom dusebriznika sto bi bilesi, da se zapuca ovdje, dzematile pored radija sjedile, navijale za nase i piskarale na forumu dje treba koja akcija da se odradi i zasto

jer je dijaspora vazda pametnija, sposobnija i sve tako....

edit: samo da se ogradim, ne stavljam svu dijasporu u isti kos, prije svega mislim na ovih 4,5,6 nickova na forumu koji pisu iz dijaspore
Sa takvim stavom i jeste u očajnoj poziciji u BiH. Nema lobiranja i novca od Dijaspore. Sad se snalazite ako znate.

Mnogi ste u politici, a ovdje folirate moralne uzore. Zato vam država propada. Nije ništa bolji od hrvatskih I srpskih političara.

ovdje rodjen, hvala Bogu zivim (kako god da zivim), odgajam svoje dijete, medju prijateljima, porodicom i komsijama (plus Plavom porodicom :) )
i ovdje cu ako Bog dragi da i umrijeti da i u smrti moje kosti djubre ovu moju zemlju pa da i mrtav doprinosim svojoj zemlji kao sto sada ako nista (a pritom nemas pojma sta ja i drugi REZIDENTI BiH radimo) placam poreze i doprinosim SVOJOJ drzavi (kakva god da je i u kakvom god da je stanju

ja koji ovdje zivim imam pravo ako hocu i kad zelim da pljujem po politicarima, kriminalcima, (fol) dobronamjernim strancima, govnima ovim i onim ali ova tapija ispod svih njih sto stoji ostat ce i moje dijete ce, ako Bog dragi da, isto ovdje ostati i zivjeti i ne daj Boze ali ako bude bilo potrebe boriti se za ovu drzavu

a ti i dalje pametuj i soli pamet sa nekih tih svojih visina, uzivaj u zivotu :)
Da se ne lažemo, većini populacije nije dobro, posebno manjinama u RS.

Da si Bošnjak u Banjoj Luci, pričao bi ti drugačiju priču.

Većina vas sa ove teme živi u FBiH u većim gradovima.
Tvrtko II Kotromanić

#36964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

KraljicaIzJajca wrote: 11/07/2025 09:59

ma da se ne lazemo ne zanima me sta imas da kazes za bilo sta vezano za BiH
KraljicaIzJajca

#36965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Tvrtko II Kotromanić wrote: 11/07/2025 10:00
KraljicaIzJajca wrote: 11/07/2025 09:59

ma da se ne lazemo ne zanima me sta imas da kazes za bilo sta vezano za BiH
Ma ne zanimaju Bošnjaci Bošnjake, svako se brine o svojoj guzici.
Point.

#36966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

I kad nesta meze, poče priča bez veze.
cija123

#36967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by cija123 »

KraljicaIzJajca wrote: 11/07/2025 10:03 Ma ne zanimaju Bošnjaci Bošnjake, svako se brine o svojoj guzici.
Baš tako! Što bi rekli Srbi, mirno spavaj svete, nije tvoje dete.

A što se tiče ovih što smatraju da o politici u BiH ne smiju pisati oni što su u dijaspori, što djecu ne odgajaju ovdje, predlažem im da prošire listu, možda da zabrane i 50+, prestari su, gdje god bili, a i 40+, bez djece (briga ih za budućnost države, kad nemaju djece), možda i ovima 30+ što se nisu oženili/udali (da su šta valjali, uparili bi se).

Užas, koja kriza morala, identiteta i pokornosti svojoj političkoj opciji.

Jeste vlast zabrljala, grozni su, uništili sve što su dotakli, ali hajmo sad zabranjivati da se to javno kaže, njihov stav je navažan, irelevantan. :run:
PM72

#36969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Styling wrote: 11/07/2025 08:57
aCme wrote: 11/07/2025 08:35
Peacean wrote: 11/07/2025 08:20 10 minuta govorio da je on dobar a dodik loš :D
Bakir ovo, Bakir ono, Bakir kenjo, Bakir u džamiji u prvom safu

:lol: :lol:
Bakira ni spomenuo nije.

Drugo je to što veliki broj vas niti hoće niti želi da vidi da je BiH pod žestokim udarima sa svih strana i da se traži način kako da se slomi patriotska snaga i zemlja podijeli. Vama je Mile idol, a Dragan mangup, samo vam patriotske snage koje se bore za opstanak države ne valjaju. Bakir se sakrio u mišju rupu i čeka ishod svega pa da vidi kome da se prikloni. I sam je juče rekao da nikoga ne odbacuje kao potencijalnog partnera, čak ni SNSD, samo da Mile nije na čelu. Patetično i jadno.
Ko su patriotske snage?
vee-jay

#36970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

p206 wrote: 11/07/2025 08:26 Smiješna vlast... sramota me što sam glasao za neke od članova ovih stranaka... više nikad...nikad više para od poreza i akciza a oni dižu kredite svakog mjeseca. Za koga? Za svoje džepove jer očigledno misle da im je ovo zadnja prilika za pljačku prije izbora.
Jedini koji je nešto vidljivo i korisno uradio je Šteta,kakva ironija...
ko dize kredite svakog mjeseca - moze li nesto malo vise informacija?
hvala unaprijed.
vee-jay

#36972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

mk ultra wrote: 11/07/2025 09:08
Prekucali su sami sebe.

metar jebeni

Hiljade problema - i svaki ima svoju prirodu nastanka i svoje karekteristike.
Sve te probleme objasnjavati kategorijama "politika" ili "vlast" je veoma jednostavan pogled na situaciju u i oko BiH.
skupljac_zeljeza

#36973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

drug_profi wrote: 11/07/2025 11:10 https://www.klix.ba/vijesti/regija/u-sp ... /250711032

Nije u BiH, ali je za BiH.
Hvala Splitu!
ZAGREB, 11. srpnja (FENA) – Hrvatski sabor u petak je minutom šutnje odao počast žrtvama genocida u Srebrenici, obilježavajući 30 godina...

Ima i u Beogradu samo nepotpisani...

drug_profi

#36974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

A majku mu, nisam ni znao da me ovo ovoliko boli... Suze mi krenuše. :(
Rahmet im i pokoj vječni.
A počiniteljima nikad mira ni spokoja da ne bude...
Post Reply