Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Seyfo
#36951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo ga nova laž skuhana u SDA kuhinji, a to je da je Konaković sa svojim kumom kriv za gašanje Al Jazeere.
Prekucali su sami sebe.
Prekucali su sami sebe.
- Styling
#36952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bakira ni spomenuo nije.
Drugo je to što veliki broj vas niti hoće niti želi da vidi da je BiH pod žestokim udarima sa svih strana i da se traži način kako da se slomi patriotska snaga i zemlja podijeli. Vama je Mile idol, a Dragan mangup, samo vam patriotske snage koje se bore za opstanak države ne valjaju. Bakir se sakrio u mišju rupu i čeka ishod svega pa da vidi kome da se prikloni. I sam je juče rekao da nikoga ne odbacuje kao potencijalnog partnera, čak ni SNSD, samo da Mile nije na čelu. Patetično i jadno.
- Styling
#36953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa, onda šuti ne pametuj. Nisi kredibilna da raspravljaš sa nama koji smo ovdje.KraljicaIzJajca wrote: ↑11/07/2025 08:52Neka hvala, ne bih u lopovske vode poput vas, kojima je dobro u BiH.Styling wrote: ↑11/07/2025 08:50Vi iz dijaspore nemate nikakav kredibilitet da nama koji živimo ovdje pametujete šta mi i kako mi trebamo. Vratite se, zasučite rukave pa ćemo raspravljati. Do tada,KraljicaIzJajca wrote: ↑11/07/2025 00:14
Nije Dijaspora kriva jer vi u BiH ne radite za dobrobiti svoje države.![]()
-
ljubijankic
- skupljac_zeljeza
#36955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Super što je laž, što nije istina, neka nama još Al Jazeere.
- drug_profi
#36956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Predsjednik HSP
https://www.klix.ba/vijesti/bih/raguz-i ... /250711039
Kakva smo mi šizofrena sredina. Ustaše se zgražavaju nad zločinom i genocidom.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/raguz-i ... /250711039
Kakva smo mi šizofrena sredina. Ustaše se zgražavaju nad zločinom i genocidom.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#36957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
vidi, ovdje uvijek neko laže, a svi govna velika...ljubijankic wrote: ↑11/07/2025 08:58Ne sikiraj se u ovoj drzavi ima 100k debila koji ce provjerovati u toNe lazu zbog sebe nego iz patriotskih razloga iskljucivo
![]()
![]()
tako da ne vjeruje se nikome, a samo se vidi što se uradilo
uradilo se to da Srbija nije odgovorna za Genocid u BiH i Srebrenici, da Mile sere dan/noć po BiH i njenim institucijama, da imaš Hrvate koji su zarad svojih interesa naklonjeniji Miletu nego Bošnjacima i tako dalje i tako dalje...
uglavnom, neko treći će dobiti glas, pa makar mu ničem ne valjao, dobili su šansu jer više ljudi nisu znali šta će, i usrali su solidno, neću reći komplet, ali solidno usrali.
autoceste metar nije pušteno
metar jebeni
a da ne idemo ka ostaloj infrastrukturi koja je i dalje ostala u banani, zakonima koji se ne donose, Pretis zarad kojeg nam uvode carine i leglo korupcije, pogoršali stanje u EPBiH
jedino pozitivno BHTelecom, izgradnja tramvajske pruge u SA, Gras doveden u 0, ViK solidno obnovljen, ali to je više do KS nego do FBiH/BiH
ugl, neka je nama svima sa srećom do godine i onda poslije, jer mislim da kadrovski idemo u kurac. nekad su stranke imale neke pojedince koji su vrijedili nečemu, sada nema ni toga. bez znanja, motiva, 0.
i 30g poslije rata, bošnjačka politika i dalje nema cilj.
- Tvrtko II Kotromanić
#36958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sta tebe boli briga u kakvoj smo mi situacijiKraljicaIzJajca wrote: ↑11/07/2025 08:51Sa takvim stavom i jeste u očajnoj poziciji u BiH. Nema lobiranja i novca od Dijaspore. Sad se snalazite ako znate.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/07/2025 08:10KraljicaIzJajca wrote: ↑11/07/2025 00:14
Nije Dijaspora kriva jer vi u BiH ne radite za dobrobiti svoje države.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jok eto ti radis sve skupa sa sarafinom i silnom kamaradom dusebriznika sto bi bilesi, da se zapuca ovdje, dzematile pored radija sjedile, navijale za nase i piskarale na forumu dje treba koja akcija da se odradi i zasto
jer je dijaspora vazda pametnija, sposobnija i sve tako....
edit: samo da se ogradim, ne stavljam svu dijasporu u isti kos, prije svega mislim na ovih 4,5,6 nickova na forumu koji pisu iz dijaspore
Mnogi ste u politici, a ovdje folirate moralne uzore. Zato vam država propada. Nije ništa bolji od hrvatskih I srpskih političara.
kakva god da je, svoj sam na svom
ovdje rodjen, hvala Bogu zivim (kako god da zivim), odgajam svoje dijete, medju prijateljima, porodicom i komsijama (plus Plavom porodicom
i ovdje cu ako Bog dragi da i umrijeti da i u smrti moje kosti djubre ovu moju zemlju pa da i mrtav doprinosim svojoj zemlji kao sto sada ako nista (a pritom nemas pojma sta ja i drugi REZIDENTI BiH radimo) placam poreze i doprinosim SVOJOJ drzavi (kakva god da je i u kakvom god da je stanju
ja koji ovdje zivim imam pravo ako hocu i kad zelim da pljujem po politicarima, kriminalcima, (fol) dobronamjernim strancima, govnima ovim i onim ali ova tapija ispod svih njih sto stoji ostat ce i moje dijete ce, ako Bog dragi da, isto ovdje ostati i zivjeti i ne daj Boze ali ako bude bilo potrebe boriti se za ovu drzavu
a ti i dalje pametuj i soli pamet sa nekih tih svojih visina, uzivaj u zivotu
-
Novak20
#36959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Otkud ti znaš da imam putovnicu ?KraljicaIzJajca wrote: ↑11/07/2025 08:46Ti imaš hrvatsku putovnicu? Zašto nisi otišao u svijet?Novak20 wrote: ↑11/07/2025 08:07Kako da radimo za dobrobit države kada je u ovih 35 godina osim nakaradnih zakona stvoren još nakaradniji sistem vrijednosti.KraljicaIzJajca wrote: ↑11/07/2025 00:14
Nije Dijaspora kriva jer vi u BiH ne radite za dobrobiti svoje države.
Sve što je bilo stručno, pošteno vrijedno i normalno u svom poslu je protjerano ili potisnuto na pozicije sa kojih može samo gledati što rade beskrupulozni ljigavci, laktaroši, rektalni alpinisti, lopovi kojima je jedini motiv njihova dobrobit i namicanje para. Vrhunac licemjerja je što se takva go.vna od ljudi i stručnjaka od strane politike certificiraju kao sposobni dok su oni drugi u manjini i "nesposobni" (da vežu konja gdje aga kaže).
Tako ti je stanje u upravi, sudu, medicinskim ustanovama, obrazovanju, državnim i javnim poduzećima, MUP-a..... itd itd.
Zato cvjeta sve ono negativno i redovno se đubri političkim svađama.
Vi koji ste otišli vani imate sreću da živite u društvima koje su uredili neki drugi ljudi zbog sebe i svog dobra, a mi koji smo ostali šutimo i trpimo svjesni da se stanje neće promijeniti zadugo što god da uradimo jer neke kritične mase za pozitivnu promjenu jednostavno više nema.
Pitam, jer se slažem sa tvojom izjavom, ne možeš promijeniti na bolje u BiH, ali možeš otići iz iste.
Moj svijet je u BiH i bez obzira na sve i sva s.anja koja sam doživio i preživio i dalje živim dobro od svoje struke i rada. Zašto bih se povodio za drugima i otišao sa pradjedovine samo radi odlaska ili nečije politike ? Ne slušam nikoga osim samog sebe i svoje žene.
Ne mogu promijeniti BiH ali mogu konkretno pomoći i pomažem ljudima koji su mi dragi. Pomažu i oni meni kada treba.
Nije tuđina za mene.
Last edited by Novak20 on 11/07/2025 09:22, edited 1 time in total.
-
HelaS
#36960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakav cilj joj treba biti?mk ultra wrote: ↑11/07/2025 09:08i 30g poslije rata, bošnjačka politika i dalje nema cilj.SpoilerShowvidi, ovdje uvijek neko laže, a svi govna velika...ljubijankic wrote: ↑11/07/2025 08:58Ne sikiraj se u ovoj drzavi ima 100k debila koji ce provjerovati u toNe lazu zbog sebe nego iz patriotskih razloga iskljucivo
![]()
![]()
uradilo se to da Srbija nije odgovorna za Genocid u BiH i Srebrenici, da Mile sere dan/noć po BiH i njenim institucijama, da imaš Hrvate koji su zarad svojih interesa naklonjeniji Miletu nego Bošnjacima i tako dalje i tako dalje...
uglavnom, neko treći će dobiti glas, pa makar mu ničem ne valjao, dobili su šansu jer više ljudi nisu znali šta će, i usrali su solidno, neću reći komplet, ali solidno usrali.
metar jebeni
a da ne idemo ka ostaloj infrastrukturi koja je i dalje ostala u banani, zakonima koji se ne donose, Pretis zarad kojeg nam uvode carine i leglo korupcije, pogoršali stanje u EPBiH
jedino pozitivno BHTelecom, izgradnja tramvajske pruge u SA, Gras doveden u 0, ViK solidno obnovljen, ali to je više do KS nego do FBiH/BiH
ugl, neka je nama svima sa srećom do godine i onda poslije, jer mislim da kadrovski idemo u kurac. nekad su stranke imale neke pojedince koji su vrijedili nečemu, sada nema ni toga. bez znanja, motiva, 0.
-
KraljicaIzJajca
#36961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja uopće ne pametujem na temi.Styling wrote: ↑11/07/2025 08:58Pa, onda šuti ne pametuj. Nisi kredibilna da raspravljaš sa nama koji smo ovdje.KraljicaIzJajca wrote: ↑11/07/2025 08:52Neka hvala, ne bih u lopovske vode poput vas, kojima je dobro u BiH.
OK, nisam kredibilna, ali, zašto je vaš kredibilitet katastrofalan?
-
KraljicaIzJajca
#36962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zar ima BiH Hrvata bez putovnice.Novak20 wrote: ↑11/07/2025 09:10Otkud ti znaš da imam putovnicu ?KraljicaIzJajca wrote: ↑11/07/2025 08:46Ti imaš hrvatsku putovnicu? Zašto nisi otišao u svijet?Novak20 wrote: ↑11/07/2025 08:07
Kako da radimo za dobrobit države kada je u ovih 35 godina osim nakaradnih zakona stvoren još nakaradniji sistem vrijednosti.
Sve što je bilo stručno, pošteno vrijedno i normalno u svom poslu je protjerano ili potisnuto na pozicije sa kojih može samo gledati što rade beskrupulozni ljigavci, laktaroši, rektalni alpinisti, lopovi kojima je jedini motiv njihova dobrobit i namicanje para. Vrhunac licemjerja je što se takva go.vna od ljudi i stručnjaka od strane politike certificiraju kao sposobni dok su oni drugi u manjini i "nesposobni" (da vežu konja gdje aga kaže).
Tako ti je stanje u upravi, sudu, medicinskim ustanovama, obrazovanju, državnim i javnim poduzećima, MUP-a..... itd itd.
Zato cvjeta sve ono negativno i redovno se đubri političkim svađama.
Vi koji ste otišli vani imate sreću da živite u društvima koje su uredili neki drugi ljudi zbog sebe i svog dobra, a mi koji smo ostali šutimo i trpimo svjesni da se stanje neće promijeniti zadugo što god da uradimo jer neke kritične mase za pozitivnu promjenu jednostavno više nema.
Pitam, jer se slažem sa tvojom izjavom, ne možeš promijeniti na bolje u BiH, ali možeš otići iz iste.
Moj svijet je u BiH i bez obzira na sve i sva s.anja koja sam doživio i preživio i dalje živim dobro od svoje struke i rada. Zašto bih se povodio za drugima i otišao sa pradjedovine samo radi odlaska ili nečije politike ? Ne slušam nikoga osim samog sebe i svoje žene.![]()
Ne mogu promijeniti BiH ali mogu konkretno pomoći i pomažem ljudima koji su mi dragi. Pomažu i oni meni kada treba.
Nije tuđina za mene.
Ma, ako ti je dobro, to je dokaz da nisu svi Hrvati u BiH ugroženi.
-
KraljicaIzJajca
#36963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da se ne lažemo, većini populacije nije dobro, posebno manjinama u RS.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/07/2025 09:09sta tebe boli briga u kakvoj smo mi situacijiKraljicaIzJajca wrote: ↑11/07/2025 08:51Sa takvim stavom i jeste u očajnoj poziciji u BiH. Nema lobiranja i novca od Dijaspore. Sad se snalazite ako znate.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/07/2025 08:10
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jok eto ti radis sve skupa sa sarafinom i silnom kamaradom dusebriznika sto bi bilesi, da se zapuca ovdje, dzematile pored radija sjedile, navijale za nase i piskarale na forumu dje treba koja akcija da se odradi i zasto
jer je dijaspora vazda pametnija, sposobnija i sve tako....
edit: samo da se ogradim, ne stavljam svu dijasporu u isti kos, prije svega mislim na ovih 4,5,6 nickova na forumu koji pisu iz dijaspore
Mnogi ste u politici, a ovdje folirate moralne uzore. Zato vam država propada. Nije ništa bolji od hrvatskih I srpskih političara.
ovdje rodjen, hvala Bogu zivim (kako god da zivim), odgajam svoje dijete, medju prijateljima, porodicom i komsijama (plus Plavom porodicom)
i ovdje cu ako Bog dragi da i umrijeti da i u smrti moje kosti djubre ovu moju zemlju pa da i mrtav doprinosim svojoj zemlji kao sto sada ako nista (a pritom nemas pojma sta ja i drugi REZIDENTI BiH radimo) placam poreze i doprinosim SVOJOJ drzavi (kakva god da je i u kakvom god da je stanju
ja koji ovdje zivim imam pravo ako hocu i kad zelim da pljujem po politicarima, kriminalcima, (fol) dobronamjernim strancima, govnima ovim i onim ali ova tapija ispod svih njih sto stoji ostat ce i moje dijete ce, ako Bog dragi da, isto ovdje ostati i zivjeti i ne daj Boze ali ako bude bilo potrebe boriti se za ovu drzavu
a ti i dalje pametuj i soli pamet sa nekih tih svojih visina, uzivaj u zivotu![]()
Da si Bošnjak u Banjoj Luci, pričao bi ti drugačiju priču.
Većina vas sa ove teme živi u FBiH u većim gradovima.
- Tvrtko II Kotromanić
#36964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ma da se ne lazemo ne zanima me sta imas da kazes za bilo sta vezano za BiHKraljicaIzJajca wrote: ↑11/07/2025 09:59Da se ne lažemo, većini populacije nije dobro, posebno manjinama u RS.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/07/2025 09:09sta tebe boli briga u kakvoj smo mi situacijiKraljicaIzJajca wrote: ↑11/07/2025 08:51
Sa takvim stavom i jeste u očajnoj poziciji u BiH. Nema lobiranja i novca od Dijaspore. Sad se snalazite ako znate.
ovdje rodjen, hvala Bogu zivim (kako god da zivim), odgajam svoje dijete, medju prijateljima, porodicom i komsijama (plus Plavom porodicom)
a ti i dalje pametuj i soli pamet sa nekih tih svojih visina, uzivaj u zivotu![]()
-
KraljicaIzJajca
#36965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma ne zanimaju Bošnjaci Bošnjake, svako se brine o svojoj guzici.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/07/2025 10:00ma da se ne lazemo ne zanima me sta imas da kazes za bilo sta vezano za BiHKraljicaIzJajca wrote: ↑11/07/2025 09:59Da se ne lažemo, većini populacije nije dobro, posebno manjinama u RS.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑11/07/2025 09:09
sta tebe boli briga u kakvoj smo mi situaciji
- Point.
#36966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I kad nesta meze, poče priča bez veze.
-
cija123
#36967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Baš tako! Što bi rekli Srbi, mirno spavaj svete, nije tvoje dete.KraljicaIzJajca wrote: ↑11/07/2025 10:03 Ma ne zanimaju Bošnjaci Bošnjake, svako se brine o svojoj guzici.
A što se tiče ovih što smatraju da o politici u BiH ne smiju pisati oni što su u dijaspori, što djecu ne odgajaju ovdje, predlažem im da prošire listu, možda da zabrane i 50+, prestari su, gdje god bili, a i 40+, bez djece (briga ih za budućnost države, kad nemaju djece), možda i ovima 30+ što se nisu oženili/udali (da su šta valjali, uparili bi se).
Užas, koja kriza morala, identiteta i pokornosti svojoj političkoj opciji.
Jeste vlast zabrljala, grozni su, uništili sve što su dotakli, ali hajmo sad zabranjivati da se to javno kaže, njihov stav je navažan, irelevantan.
- skupljac_zeljeza
-
PM72
#36969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ko su patriotske snage?Styling wrote: ↑11/07/2025 08:57Bakira ni spomenuo nije.
Drugo je to što veliki broj vas niti hoće niti želi da vidi da je BiH pod žestokim udarima sa svih strana i da se traži način kako da se slomi patriotska snaga i zemlja podijeli. Vama je Mile idol, a Dragan mangup, samo vam patriotske snage koje se bore za opstanak države ne valjaju. Bakir se sakrio u mišju rupu i čeka ishod svega pa da vidi kome da se prikloni. I sam je juče rekao da nikoga ne odbacuje kao potencijalnog partnera, čak ni SNSD, samo da Mile nije na čelu. Patetično i jadno.
- vee-jay
#36970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ko dize kredite svakog mjeseca - moze li nesto malo vise informacija?p206 wrote: ↑11/07/2025 08:26 Smiješna vlast... sramota me što sam glasao za neke od članova ovih stranaka... više nikad...nikad više para od poreza i akciza a oni dižu kredite svakog mjeseca. Za koga? Za svoje džepove jer očigledno misle da im je ovo zadnja prilika za pljačku prije izbora.
Jedini koji je nešto vidljivo i korisno uradio je Šteta,kakva ironija...
hvala unaprijed.
- drug_profi
- vee-jay
#36972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hiljade problema - i svaki ima svoju prirodu nastanka i svoje karekteristike.mk ultra wrote: ↑11/07/2025 09:08vidi, ovdje uvijek neko laže, a svi govna velika...ljubijankic wrote: ↑11/07/2025 08:58Ne sikiraj se u ovoj drzavi ima 100k debila koji ce provjerovati u toNe lazu zbog sebe nego iz patriotskih razloga iskljucivo
![]()
![]()
metar jebeni
i 30g poslije rata, bošnjačka politika i dalje nema cilj.
Sve te probleme objasnjavati kategorijama "politika" ili "vlast" je veoma jednostavan pogled na situaciju u i oko BiH.
- skupljac_zeljeza
#36973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ZAGREB, 11. srpnja (FENA) – Hrvatski sabor u petak je minutom šutnje odao počast žrtvama genocida u Srebrenici, obilježavajući 30 godina...drug_profi wrote: ↑11/07/2025 11:10 https://www.klix.ba/vijesti/regija/u-sp ... /250711032
Nije u BiH, ali je za BiH.
Hvala Splitu!
Ima i u Beogradu samo nepotpisani...
- drug_profi
#36974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A majku mu, nisam ni znao da me ovo ovoliko boli... Suze mi krenuše.
Rahmet im i pokoj vječni.
A počiniteljima nikad mira ni spokoja da ne bude...
Rahmet im i pokoj vječni.
A počiniteljima nikad mira ni spokoja da ne bude...
- skupljac_zeljeza
#36975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jučer dobar govor Suljagića, danas Munirin.
Govor Emira Suljagića iz Srebrenice koji odjekuje: Samo se nama tražilo da dokazujemo šta tvrdimo
Govor Emira Suljagića iz Srebrenice koji odjekuje: Samo se nama tražilo da dokazujemo šta tvrdimo