Spomenik velikosrpskom ludilu, na 30. godišnjicu počinjenog GENOCIDA u Bosni i Hercegovini!!!!

Malo cemo biti nacisti kad treba da im zatremo trag i dobijemo etnicki cist teritorij, a poslje peremo rukice kao da nista nije bilo.muha_sa wrote: ↑08/07/2025 17:18 Neka Dodika lopine--ovi su opasniji![]()
https://avaz.ba/vijesti/bih/984219/funk ... ntifasisti
"Nema dokaza"
– U Prijedoru Bošnjaci organizuju manifestaciju "Bijele trake" kako bi stvorili sliku da su tokom rata bili primorani da nose bijele trake. Mislim da za to ne postoje nikakvi dokazi i nije mi jasno zašto grad Prijedor to odobrava – rekao je Bodiroga.
Zaboravio je ili namjerno prešutio naredbu o nošenju bijelih traka, koja je utvrđena u brojnim presudama međunarodnih i domaćih sudova.
Haški tribunal, u presudi protiv Miće Stanišića i Stojana Župljanina, precizirao je da su “Muslimani i Hrvati morali da izvjese bijele zastave i nose bijele trake na rukama”. Isto je potvrđeno i u presudama za zločine u prijedorskim logorima protiv Miroslava Kvočke, Dragoljuba Prcaća, Mlađe Radića, Zorana Žigića i Milojice Kosa.

Član Kolegija Predstavničkog doma PSBiH Marinko Čavara rekao je da je opozicija iz RS propustila šansu da uđe u vlast na nivou BiH.
“Trebalo je usvojiti Izborni zakon, a onda da vidimo možemo li napraviti smjene i promjene”, rekao je Čavara i dodao da je trojka iz RS nasjela na ono što je htjela SDA – da dokaže da ova vlast ne funkcioniše.
Čavara je rekao da je početak pregovora sa EU političko pitanje, ali da je činjenica da popuštanje EU nije donijelo ništa.
“Moramo poštivati ono što traži EU od nas, jasno je da su oboreni reformski zakoni i to od stranke trojke i RS i opozicije iz FBiH. Svi optužuju HDZ da nije za EU put, a mi smo predložili najviše zakona i mi glasamo za sve zakone”, kaže Čavara.
vjerujem da je pola foruma doticnu stavilo na foe ... tako da ...Styling wrote: ↑08/07/2025 11:18O cemu pricas ti? Kakva opravdanja? Hajde molim te procitaj pazljivo sta sam napisala? Ne trci pred rudu. Pa i sam Dinin istup je pokazao da nisu nista oko ovoga znali. Ali, eto ti znas bolje tamo negdje.SaraFina wrote: ↑08/07/2025 11:12VSTV je nezavisna u „radu i djelovanju“. Odnosno trebala bi biti. Nema sanse da je Dodik mogao doci skriveno i da to nije znao ni MUP. Niti iko. Ti si njegov dolazak neki dan predstavljala kao pobjedu drzave, dok te sam stranački sef nije demantirao svojim istupom.Styling wrote: ↑08/07/2025 07:35
VSTV nije državna institucija. Oni su nezavisni.Hoćemo nezavisno pravosuđe a onda pjenimo kako to da Trojka nema uticaja na sudije i tužioce. Hajde da se opredijelimo šta hoćemo.
Iz informacija koje sam dobila iz Suda nakon ove ujdurme sa Miletom, zaključila sam da se njega u sudstvo i tužiteljstvo plaši i da nikome nije palo na pamet da ga pritvori bar jednu noć jer su se bojali posljedica.
To sve treba rspustiti i pozvati na odgovornost.
Je li tako bilo?
Zato molim te ne iznalazi dalje jalova opravdanja za ovaj propali slucaj. Imali ste ga na pladnju. Da je uhapsen kao sto je trebao biti, ne bi bilo nikakvih konsekvenci. MUP RS nista ne bi poduzeo. Jedino sto jos mozete je da izadjete u javnost otvoreno s krivcima. A prekinete sa balijama i ostalim mahalskim glupostima. Ali to nece umanjiti svakako ni vasu krivnju. Pa bujrum
cime ponovo - kao i uvijek - dolazimo do pitanja: zasto SDA u zadnjih 30 godina takve stvari nije organizovala ...drug_profi wrote: ↑08/07/2025 12:42Ali za taj cilj treba naseliti entitet RS nesrbima... u dovoljnom broju da budu politički bitni.tuitamo wrote: ↑08/07/2025 12:15 Jedno nepopularno mišljenje:
Ako je stanje u RSu loše i sadašnja politika ga čini još i gorim. Stanovništo je okrenuto Srbiji i djeca tamo idu na studije i pretežno ostaju. Tu je i migracija na zapad.
To vodi do sukcesivnog reduciranja broja stanovnika koji se identifikuju kao Srbi. Iako to nije cilj, Bošnjacima odgovara.
Za granice kakve jesu i separatizam koji je zakucan za pod, dugoročno je ovo dobro za one koji žele BiH samo za sebe, bez srpskog ratno-huškačkog nacionalizma.
![]()
fasisticka, velikosrpska, ideologija - i tu je razlika izmedju Dodika i ovih - on ce izjaviti isto ali on ce znati da lazemuha_sa wrote: ↑08/07/2025 17:18 Neka Dodika lopine--ovi su opasniji![]()
"Nema dokaza"
– U Prijedoru Bošnjaci organizuju manifestaciju "Bijele trake" kako bi stvorili sliku da su tokom rata bili primorani da nose bijele trake. Mislim da za to ne postoje nikakvi dokazi i nije mi jasno zašto grad Prijedor to odobrava – rekao je Bodiroga.
Zaboravio je ili namjerno prešutio naredbu o nošenju bijelih traka, koja je utvrđena u brojnim presudama međunarodnih i domaćih sudova.
Haški tribunal, u presudi protiv Miće Stanišića i Stojana Župljanina, precizirao je da su “Muslimani i Hrvati morali da izvjese bijele zastave i nose bijele trake na rukama”. Isto je potvrđeno i u presudama za zločine u prijedorskim logorima protiv Miroslava Kvočke, Dragoljuba Prcaća, Mlađe Radića, Zorana Žigića i Milojice Kosa.
on te lazi moze svojoj maloj bazi prosipati - svi ostali znajuPoint. wrote: ↑08/07/2025 18:32 Koliko ovaj smrad sa crne liste laže, to nisu istine. Neka objasni kljusina na koji način je opozicija iz manjeg entiteta bila uopšte u stanju da išta uradi u vezi njihovog nerazumnog prijedloga IZ. Nećete ga nikada dobiti.
Član Kolegija Predstavničkog doma PSBiH Marinko Čavara rekao je da je opozicija iz RS propustila šansu da uđe u vlast na nivou BiH.
“Trebalo je usvojiti Izborni zakon, a onda da vidimo možemo li napraviti smjene i promjene”, rekao je Čavara i dodao da je trojka iz RS nasjela na ono što je htjela SDA – da dokaže da ova vlast ne funkcioniše.
Čavara je rekao da je početak pregovora sa EU političko pitanje, ali da je činjenica da popuštanje EU nije donijelo ništa.
“Moramo poštivati ono što traži EU od nas, jasno je da su oboreni reformski zakoni i to od stranke trojke i RS i opozicije iz FBiH. Svi optužuju HDZ da nije za EU put, a mi smo predložili najviše zakona i mi glasamo za sve zakone”, kaže Čavara.
U pravu sivee-jay wrote: ↑08/07/2025 19:11vjerujem da je pola foruma doticnu stavilo na foe ... tako da ...Styling wrote: ↑08/07/2025 11:18O cemu pricas ti? Kakva opravdanja? Hajde molim te procitaj pazljivo sta sam napisala? Ne trci pred rudu. Pa i sam Dinin istup je pokazao da nisu nista oko ovoga znali. Ali, eto ti znas bolje tamo negdje.SaraFina wrote: ↑08/07/2025 11:12
VSTV je nezavisna u „radu i djelovanju“. Odnosno trebala bi biti. Nema sanse da je Dodik mogao doci skriveno i da to nije znao ni MUP. Niti iko. Ti si njegov dolazak neki dan predstavljala kao pobjedu drzave, dok te sam stranački sef nije demantirao svojim istupom.
Je li tako bilo?
Zato molim te ne iznalazi dalje jalova opravdanja za ovaj propali slucaj. Imali ste ga na pladnju. Da je uhapsen kao sto je trebao biti, ne bi bilo nikakvih konsekvenci. MUP RS nista ne bi poduzeo. Jedino sto jos mozete je da izadjete u javnost otvoreno s krivcima. A prekinete sa balijama i ostalim mahalskim glupostima. Ali to nece umanjiti svakako ni vasu krivnju. Pa bujrum![]()
![]()
Kakvu mu tragikomediju sistematske korupcije i kriminala zivimo to je strasno.https://www.klix.ba/vijesti/bih/dalida- ... /250708197
Dalida Burzić proglasila Sud BiH nenadležnim u predmetu Debevca i Mehmedagića, želi to spustiti na niži nivo
Laktaški krkan je lopina--on prica ono što vecina mislivee-jay wrote: ↑08/07/2025 19:27fasisticka, velikosrpska, ideologija - i tu je razlika izmedju Dodika i ovih - on ce izjaviti isto ali on ce znati da lazemuha_sa wrote: ↑08/07/2025 17:18 Neka Dodika lopine--ovi su opasniji![]()
"Nema dokaza"
a ovi drugi su uvjereni da govore "univerzalnu srpsku istinu"
ja nisam mogao vise od naslova - nevjerovatno sta se radiDonieBrasco wrote: ↑08/07/2025 19:54Kakvu mu tragikomediju sistematske korupcije i kriminala zivimo to je strasno.https://www.klix.ba/vijesti/bih/dalida- ... /250708197
Dalida Burzić proglasila Sud BiH nenadležnim u predmetu Debevca i Mehmedagića, želi to spustiti na niži nivo![]()
I onda kazu Dodik ruši drzavu i njezine sudske institucijevee-jay wrote: ↑08/07/2025 20:02ja nisam mogao vise od naslova - nevjerovatno sta se radiDonieBrasco wrote: ↑08/07/2025 19:54Kakvu mu tragikomediju sistematske korupcije i kriminala zivimo to je strasno.https://www.klix.ba/vijesti/bih/dalida- ... /250708197
Dalida Burzić proglasila Sud BiH nenadležnim u predmetu Debevca i Mehmedagića, želi to spustiti na niži nivo![]()
vee-jay wrote: ↑08/07/2025 20:02ja nisam mogao vise od naslova - nevjerovatno sta se radiDonieBrasco wrote: ↑08/07/2025 19:54Kakvu mu tragikomediju sistematske korupcije i kriminala zivimo to je strasno.https://www.klix.ba/vijesti/bih/dalida- ... /250708197
Point. wrote: ↑08/07/2025 18:32 Član Kolegija Predstavničkog doma PSBiH Marinko Čavara rekao je da je opozicija iz RS propustila šansu da uđe u vlast na nivou BiH.
Ma ne bi oni to su patiJote, gazije nase.tramvajtrojka wrote: ↑08/07/2025 20:03I onda kazu Dodik ruši drzavu i njezine sudske institucijevee-jay wrote: ↑08/07/2025 20:02ja nisam mogao vise od naslova - nevjerovatno sta se radiDonieBrasco wrote: ↑08/07/2025 19:54
Kakvu mu tragikomediju sistematske korupcije i kriminala zivimo to je strasno.![]()
![]()
![]()
, u izlaganju kolegija SDA
![]()
NePoint. wrote: ↑08/07/2025 10:25Trebaju svi koji se pozivaju na građansku i sekularnu biti ateisti?
Bolje i da nije.
Ne znam jel ovo ozbiljno pitanje ili sta?Man of steel wrote: ↑08/07/2025 23:07 Jedan od glavnih problema invalidne strukture je što su u vlast ušli sa premisom da je SDA kriva za sve i da oni mogu i znaju bolje, a čovjek ne zna gdje su više šuplji.
Dodik im nakon tri mjeseca bježanja ušeta u sud i biva oslobođen.
Šta radi invalidna struktura? Krivi SDA.
Da je Ranko Debevec ostao na čelu suda a Osmica na čelu OSE, da li bi Dodik ovako ušetao u sud?